21
-
#21 Nagyon szépen mondod - ez itt Mo. egy általános tévhit, hogy lehet liberális meg konzervatív.
Na most én ebből kiutat alig látok, mert amire te figyelmeztetsz az eleve hibrid rendszer, de mivel konzervatív elemeket tartalmaz - kiindulhatunk abból, hogy konzervatív. Jó ha konzervatív? Az még nagyobb visszaélésekre ad lehetőséget? stb. A liberálist meg ki szabályozza?
Van mit agyalnunk azon, hogy kéne átalakítani a rendszert, mert a média illetve a jelenlegi politika nem ad választ a kérdéseinkre - és könnyű ebbe belegabajodni. Nem beszélve arról mennyire kiábrándító így leélni az életet.
A társadalomban a nyílt forráskód híve vagyok - nem túl effektív - de a transzparencia miatt már előre mutat. Implementáljuk. -
nickwearby #20 OFF
Az én értelmezésemben egy hatékony állami vezetés az lenne,
ha nem ők maguk építkeznének, fejlesztgetnének,
hanem megteremtenék és biztosítanák a
lehetőséget,
hogy a magánszektornak legyen pénze és hajlandósága (biztonság, gazdasági stabilitás) hogy építkezzen és fejlődjön;
az állam pedig csak akkor avatkozzon be,
ha azt látja hogy megánszféra egyes nagy befolyással rendelkező
tagjai jogtalanul vagy rosszhiszeműen visszaélnek az állampolgárok bizalmával és/vagy pénzével (állami támogatás is).
Pl.: a villamosenergia szektort uraló cég a hatalmas extraprofit egy meghat. részét forgassa vissza fejlesztésekbe és karbantartásra, stb.
Tudom, utópia....
-
Squeezer #19 Nagyjából sejtem mennyi pénzért és úgy nagyjából tudni vélem, hogy milyen ellenőrzési folyamaton megy végig egy ilyen rendszer. Idén egyszer hasalt el, 1 napra (és akkor is leadás elötti utolsó nap volt, szóval simán terhelt rendszer hasalt el). Simán benne van a 99%os rendelkezésre állásban. Ez most szoftverhiba lehetett, ami meg bármikor előfordulhat bármi miatt. Ha fejlesztettél már valamit, akkor tudod, ha meg életedben nem láttál még olyat, akkor ne akard "laikusan kitalálni".
Személyes adatokhoz meg az fér hozzá aki akar. Nem kell ehhez programhiba. -
nickwearby #18 na ez tipikus,
kispórolt (lenyúlt..) fejlesztési pénz
és az idiotizmus mintapéldája.
Miből gondolják mindenhol,
hogy amikor 90% mindig határidő előtt 2 perccel mászik a postához, pénztárakhoz, satöbbi akármilyen ügyfélszolgálathoz,
hogy majd a webes felületen nem ugyanazt fogják produkálni???? -
kjasfhasdfasd #17 Egyre inkább úgy tánik, hogy sohasem lesz visszafizetve. -
kjasfhasdfasd #16 Egy hazudozó bohóccal nem lehet együttműködni, ezt mindenkinek be kell látni. Hallgassátok meg az öszödi beszédet és nézzétek meg, hogy Gyurcsány mit produkált a Nabucco csúcson, miközben a cseh kollégája nyilatkozott. Ez egy elmebeteg.
Gyurácsnyék veszik fel a hiteleket, de jól figyelj, az IMF hitelt a következő ciklusban kell visszafizetni!
Mintha úgy vennél fel hitelt, hogy a fiadnak kellene visszafizetni.
A fidesznek meg vannak elképzelései és már egyszer kihúzták a szarból az országot. Biztos lehetett volna jobban, de jól csinálták. Az mszp-nél bizros jobban.
Gyurcsánynak csak nagy szája van. Minden rossza fidesz miatt van. Válság sem jön be az országba csak a fidesz riogat -
#15 az államadóság csak egyetlen adat, am iönmagában SEMMIT nem jelent :)
(de igen, szarul állunk a "tolvajbanda" miatt :( ) -
#14 A kormány amit megválasztottunk/tak az emberek, így döntött, hogy így fejleszti az országot. Ha van terve, hogy hogyan fizeti vissza a hiteleket, hogyan viszi előre az országot, akkor tegye. Persze már én sem bízok ebben, hiába építkeznek meg fejlesztik a dolgokat, sorra szűnnek meg a munkahelyek. Viszont abban meg pláne kételkedek, hogy bármelyik másiknak is célja lenne az ország fejlesztése, és nem is fog tudni egyik sem ilyen politikai körülmények között.
A HDTV -t meg a gépemet is úgy "kaptam", hogy részben én gyűjtöttem, másik része pedig apumtól aki eladott valamit amire nagyon sokat kaptunk, egyébként nekünk sem lett volna pénzünk ilyenre. Amúgy meg nem volt ez olyan drága...
Cigány szomszédom meg van bőven, akik az épületünkbe laknak szerencsére nem olyan vészesek (bár esténként ordibálnak), nem kötekedősek. Környéken van sok sajnos, de eddig még nem volt gondom velük... -
kjasfhasdfasd #13 Ne hülyéskedj már! Tudod mennyi pénzért csinálták az ügyfélkaput? Ahhoz képest nem ez volt ebben az évben az eslő eset amikor elhasalt.
Te hogy raKod fel iwiw-re az értesítési tárhelyedről a dokumentumokat? JPG-be mented és utána?
komolyan felraktad még az adóbevallásod és az adószámod is iwiw-re?
Küldj már linket megnézném! (És szerintem mások is!) -
Squeezer #12 Gyerekek! Megint politikát csináltok abból, aminek semmi köze hozzá.
Ebben a "hírben" pont az a szomorú, hogy megint akkorára fújják a problémát, hogy utána nem lehet látni belőle semmit. Az OEP rendszerben is anno apró hiba keletkezett, csak nagy volt a füstje, és most is. Csak ezt is be lehet vetni a pampogásra. Az egész rendszerből olyan "információk" szivárogtak ki, amit iwien is meg lehet nézni, semmivel se több. Egyébiránt olyan félelmetesen összetett rendszerekről beszélünk, ahol hibák előfordulhatnak. Sőt, garantálom, hogy az mindegyikben csak úgy hemzsegnek a feltáratlan hibák. Nem azért, mert nem ért hozzá aki tervezte, hanem mert ez a szoftverfejlesztés velejárója. Elkerülhetetlen, hogy hiba legyen, tökéletes rendszer nincs. Aki ezt nem tudja elfogadni, és hírt generál belőle, az inkább lője fejbe magát. :) -
homeless #11 Jézusom. Nézzél már statisztikákat. Nem fideszes statisztikákat, hanem ksh, vagy külföldi hivatalok által készített statisztikákat. Az államadósság egészen 2001-ig csökkent, 2002-től rohamosan elkezdett nőni. Most valahol a 96-os szinten járunk. A gdp pedig már 2008 első felében a béka segge alatt volt, amikor még szó nem volt gazdasági világválságról. De persze ezekről is a fidesz tehet. Hihetetlen, hogy mennyi agymosott barom van még az országban.
"Elegem van már az állandó sírás rívásból, dolgozni kéne nem bohóckodni a parlamentben és az összes fórumon."
Ezt nyugodtan megmondhatod ferenc testvérnek is, aki max a blogján csinál valamit... -
kjasfhasdfasd #10 Megszántalak, mégsem segítek, még az ország érdeke is ezt kívánja. -
kjasfhasdfasd #9 DE! Az ellenzék nem azért van, hogy a kormány mellett mosolyogjon. A mi kú*mányunk meg nem sok mindent tett, amit akár csak etikailag ne lehetne kifogásolni. Gondolkozz már.
Hitelt felvenni mindenki tud, ahhoz nem kell segítség. Hitelből élni is, Ehhez minek aszisztálni?
Szívesen segítek egyébbként neked nagy összeget magas kamatra felvenni, ha erre vágysz. Ugyanis ez a kormányprogram. De mit is tudsz te akinek hdtv-re tellik még?
Kívánok neked sok-sok cigány szomszédot! -
#8 És hogy dolgozzon, ha mindenki más teljes erővel azon van, hogy megbuktassa, mond már el. Az ellenzéknek nem a kormányt kellene támadni... -
kjasfhasdfasd #7 Tévedésben éltek. A kormány dolga, hogy kormányozzon és NEM AZ ELLENZÉKÉ!
-
kjasfhasdfasd #6 Elkú*ták a kú*mányportált -
sonicXX #5 Frászkarika. Nem ezt a két szerencsétlent kell lecserélni, hanem az összeset (ellenzékestül), másrészt a Kopint Datorg vezérkarát, a HR-eseket (ha vannak), meg a fél informatikai osztályt (minimum).
Őszintén szólva egyikben se reménykedem, de az utóbbi kívánalmammal is maximálisan elégedett lennék. Mert a két miniszter lemondásától sajnos Kopintnál nem fognak megtanulni dolgozni és programozni az emberek, se a HR-esek felvenni alkalmas munkaerőt. A vezetőségről meg már nem is beszélve... -
Ferrer #4 Egyetértek! Ha az mszp nem tett semmit az elmúlt években MO-ért, a Fidesz még annyira se. De állítólag ha legközelebb megszavazzuk őket, megszabadulhatunk az elnyomásoktól. -
szily3 #3 Ez sem a terroristák kezébe került... Csak nem Gyurcsány az admin??? -
#2 Ez a fidesz már az idegeimre megy, féreértés ne essen, nem vagyok sem mszp-s sem szdsz-es sem más, csak egy polgár aki fel van háborodva azon amit az ellenzék folyamatosan művel! Tudtommal értünk kellene hogy dolgozzanak, nem pedig ovodásat játszani a mi pénzünkön! Minden áron hatalomra akarnak jutni,és úgylátszik hogy a szabotázst sem nélkülözik,le merem fogadni hogy valami ilyen párt vagy egyéb nem kormánypárti oldal áll ezeknek a sorozatos hibáknak a hátterében! Elegem van már az állandó sírás rívásból, dolgozni kéne nem bohóckodni a parlamentben és az összes fórumon. -
#1 És mi van ha hackerek támadják? Sokat nem ér az egész...