47
  • Alvarez999
    #47
    Egyetértek, ezt írtam én is, a működő AI-hez a lingvisztikán kívül még rengeteg egyéb is szükséges.

    "Ezidaig telleg lingvisztikai alapon kozelitettek meg a temat, de ez kb egy gorilla szintu gondolkodast fejleszthet bizonyos szintig."

    Azt sem tudjuk biztosan, hol ér véget a nyelvészet és hol kezdődnek az "egyebek". Ugyanis egyelőre még az sem világos például, vajon a fogalomalkotásból kihagyható-e a nyelv, de inkább az valószínűsíthető, hogy a kettő kart karba öltve fejlődik/fejlődött ki. Ha viszont ez így van, akkor a nyelv (ezen nemcsak a beszélt nyelvet értem) sokkal komolyabb szerepet játszik az intellektuális folyamatainkban, mint sokáig gondoltuk.
  • Tetsuo
    #46
    Szerény véleményem szerint, a nyelvészeti/nyelvi ismeretek, csak egy kicsiny halmaza annak az óriási tudasbázisnak, amire szuksege van egy szamitogepnek ahhoz, h kommunikaljon egy emberrel.
    Nem csak nyelvileg kell ertelmeznie a dolgokat, hanem jelentesuket, definiciojukat kontextusokba helyezni, trilliardnyi kapcsolatot v negaciot felallitani kozottuk, vayis megerteni a vilag mukodeset. Minden eloleny "erti" a Vilag mukodeset, a sajat szintjen. Az inputokbol "kigondolja", mi legyen az output. A bonyolultabb elolenyek input nelkul is modeleznek inputokat, vagyis elmelkednek. A megbonyolultabb elolenyek mar idoben is messze el tudnak vonatkoztatni, identitasuk is van es logikai kezseguk fejlett. A gepnek ez utobbi konnyen meg lesz, de az elozo 2 kemeny dio.
    Eddig ugy nez ki, rossz iranyba tortentek a kutatasok, az MI fejleszteseben meg oriasi lehetosegek vannak, csak modszert es nezopontot kell valtani.
    Pl quantumszamitogep, eletszimulacio, onmagat fejleszto program..
    Ezidaig telleg lingvisztikai alapon kozelitettek meg a temat, de ez kb egy gorilla szintu gondolkodast fejleszthet bizonyos szintig.
  • Epikurosz
    #45
    Te nekem olyan szcientológiagyanúsnak nézel ki, mert szerintük elmebeteg emberek sincsenek. Bár, a Xena, vagy hogy hívják, az már gonosz, de mentségére legyen mondva, földönkívüli, vagy mi...
  • Epikurosz
    #44
    Mégis ki vagy te, hogy megkérdőjelezd az én ítélkezési jogomat?
  • Sir Ny
    #43
    "Vannak emberek, sajnos, akik gonoszak."
    És kik ők? Vagy mit csináltak, hogy Te, csak úgy nyugodt szívvel kijelentheted, hogy gonoszak? És mégis, ki vagy Te, hogy ítélkezz bárki fölött?
  • Alvarez999
    #42
    "A technikai eszközök szerepe épp az lenne, hogy azokkal nem lehet vitatkozni, nem lehet őket „megfélemlíteni”, megfelelően használva nem lehet őket zsarolásra felhasználni."

    Hát igen, a kétségek és a félelmek nem is az eszközökkel, hanem azok _megfelelő_ használatával kapcsolatosak.

    "A társadalmi ellenőrzéssel nincs baj"

    Azzal nincs. A társadalom ellenőrzésével viszont annál inkább.
  • Alvarez999
    #41
    "Az elméleti alapok megvannak, pld. nálam is, de nincs erre pénz, vagy nem akarnak adni. Most ne kérd, hogy feltárjam ezeket az elméleti alapokat, mert nem fogom, de ha olvasgatsz a témában, majd rájösz."

    Nem kérem, mert úgysem lennél képes rá. Bár már eddig is megszokhattuk, hogy itt - és még sok egyéb fórumon - olyan képzett zsenik vannak, akik a világ összes gondját-baját képesek lennének megoldani, legalábbis szavakban.

    Amúgy meg baromi sok dolog nem (csak) pénzkérdés.
  • Epikurosz
    #40
    Amúgy, meg tényleg nem értem, hogy a privátszféra védelmének bajnokai minek verik itt a nyálukat. He?
    Egy bár, egy bank, egy benzinkút nem privátszféra. ez az egyik.
    A másik: mit gondolsz, ha a Patrióta Lokálban nem lett volna figyelőkamera, el lehetett volna fogni ilyen hamar két gyilkost Ausztriában? He?
    Vajon az ott szórakozó fiatalok vagy a járókelők közül hány vállalja a szembesítést, az azonosítást, és hány megy el tanúvallomást tenni a rendőrnek, az ügyésznek, a bírónak? He?
    Rossz a technika, mi?
  • Epikurosz
    #39
    "Ha tudnank hogyan kell rendesen megcsinalni, akkor mar lett volna legalabb 1 programozo a vilagon aki akar ingyen is, de megcsinalta volna."

    Ha te profi programozó vagy, én szívesen megosztom veled a tudást, és csináld meg.
    A probléma bonyolultabb, persze, mint első látásra tűnik. Nem egy egyszerű szoftverírás, annál több.
    Olyan, mint a gyerek, amelyet nem elég megszülni, utána menedzselni kell, meg kel tanítani sok mindenre. Az öntanuló szoftver sem az én fejemből pattant ki, amúgy. Bezzeg a CIA, ha szüksége van rá, alkalmazza.
  • Epikurosz
    #38
    Unom már, de mint a hülyegyerek, újból és újból el kell ismételnem, amit 10-15 évvel ezelőtt is leírtam, talán még akkor, amikor internetes fórum nem is létezett, hanem BBS-en fórumoztunk az Elender drága modemes (8200 bps-es) elérésével.

    A társadalmi ellenőrzéssel nincs baj, ha a célja jó, vagyis a bűnözők felderítése és kiiktatása a társadalomból. Enélkül bármiféle szociális, felzárkóztató, humánus stb. program semmit sem ér. Vannak emberek, sajnos, akik gonoszak. Az ok is fontos, de amikor a bűncselekmény megtörtént, már nem lehet a családi háttérben kutakodni, ill. lehet tudományos és szociálpolitikai céllal, de a jog szerepe a megtorlás, amelynek keménynek kell lennie. A bűnüldözés egyébként egy komplex lánc, ha bármely láncszem nem működik, megszakad (pld. egy korrupt igazságügyi szakértő), akkor ugrott az egész. Másrészt, a bűnüldözők is emberek, akiket meg lehet zsarolni, félemlíteni stb. Nem beszélve a tanúkról.

    A technikai eszközök szerepe épp az lenne, hogy azokkal nem lehet vitatkozni, nem lehet őket „megfélemlíteni”, megfelelően használva nem lehet őket zsarolásra felhasználni.
    Szerintem a tisztességes emberek nem félnek ezektől a műszaki eszközöktől, pláne, ha tudjuk, hogy minden e-mailünk, Skype-hívásunk, internetes böngészési előzményünk archiválva van.
    Állítólag, mint ahogy a simán bekapcsolt mobiltelefonnal le lehet valakit hallgatni, az épp nem használt webkamera képét is le lehet kérdezni távolról. Állítólag.
    Namármost, mindezt tudjuk, és ennek ellenére nem történik semmi.
    Főleg vidéken, kisebb településeken az emberek pontosan tudják, hogy kik azok, akik dúskálnak a földi javakban, de semmilyen olyan legális jövedelemszerző tevékenységet nem folytatnak, amely magyarázná életvitelüket. Mégis nem történik semmi. Illetve történik pár „veszélytelennek” ítélt magyar emberrel szemben, de a gyilkosságokat, rablásokat elkövető, zömében cigányokból álló bandák ellen a hatóságok sem mernek semmit tenni. Most Miskolcon, a rendőrkapitány nyilatkozata után megnövelték a rendőri jelenlétet, de lehet, hogy a veszprémi tragédia épp emiatt történt, mert onnan meg elvonhattak rendőri erőket. Tehát, a tűzoltó, kapkodó intézkedéseknek nem sok értelmük van. Itt csak masszív fellépés segíthet. Érdekes módon a maffiózók ezzel tökéletesen tisztában vannak, mert ha meg akarnak félemlíteni egy diszkó- vagy étterem- vagy bártulajdonost, vagy akár települést, akár száz kigyúrt fickó is megjelenik, késekkel, botokkal stb. felfegyverkezve. Vajon, a rendőrség vezetői nem tudnának akciókat megtervezni? Nincsenek meg a technikai eszközeik, üres kézzel kellene harcolniuk a kardok és láncos botok ellen?
    Érdekes módon, amikor a szélsőjobboldalinak titulált tüntetők ellen kellett fellépni, akkor vízágyútól kezdve gumigolyóig volt minden, embereket vernek össze, szemeket vernek ki. Amikor Heves városban 20 cigány lapáttal és fejszével körbevesz egy rendőrautót, akkor ugyan kijön a bevetési osztag, esetleg letartóztatnak pár lázongót, akiket aztán kesztyűs kézzel elengednek, hogy a hajuk szála se görbüljön.
    Én azt nem értem, hogy ha én tartom el az adómból a rendőrséget, akkor az miért tud engem ütni, de a segélyen élőt nem meri ütni...
    Talán Gyurcsány elvtárs tudja erre a választ, és majd megírja a blogjában.
  • kvp
    #37
    "képzeld el, hogy az egész világ egyetlen kéz alatt,"

    Ehhez azert az adott orszagok vezetoinek is nagytokeseinek is lenne egy ket szavuk. Mivel tobb egyenlo ereju, de ellenerdekelt csoport letezik, ezert haboru nelkul egyik sem adna at onkent a hatalmat. Egy mai modern fegyverekkel vivott nagyhatalmak kozti haborunak pedig nem lennenek tuleloi. Amig ez a 2-3 nagyhatlami kozpont megvan es egymastol fuggetlen, addig egyik sem torhet 100%-os dominanciara. Ez viszont biztositja a lehetoseget a jelenlegi allapotok fenttartasara.

    ""Amiota problemak vannak a koztorvenyes bunozokkel, azota sokkal kevesebben tiltakoznak a poltikusok ballepesei ellen. Vegul is ez sokkal haszonsabb szamukra mint a rend es a beke."
    Ez egyszeru kis politika, olyan politikusoktol, akik legfeljebb a buta kisparaszt elott tudnak takarozni, de ha egyszer ilyesmire nem lenne szukseg... Nagyban egesz maskent mukodik(-het akár)."

    Hat most itthon eppen bevalt. Mindenki a kissebbsegi bunozokre duhos, meg a kormany tamogatoi is, pedig alapvetoen csak a figyelemelterelest biztositjak.

    "az utcakon mindenhol rendorok es egyeb megfigyelo technologiak"

    Ez alapvetoen jellemzo a nemzeti es nemzetkozi szocialista rendszerekre. Most nallunk eppen nemzeti alapu szocialista kormany van nagytokes vezetokkel, mint ahogy meg egy ideig angliaban is. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ez a nagytokenek olyan jo lenne, mert ha igen, akkor nem elmenne, hanem idejonne.

    "amugy meg hidd el, meg a maffiat is meg lehetne roviditeni, amint nem maradt egyeb ilyesmi tenyezo"

    Ez pl. olaszorszagban nem lenne tul hatekony, mivel jelenleg ok vannak hatalmon. Arrafele a ket hatalmi kor az eszaki nagytokesek es munkasok bazisat jelento baloldalrol, tovabba a deli szegenyebb lakossag altal tamogatott jobboldalbol kerul ki. Veletlenul mindketto utalja a kulfodi tokeseket, mivel azok a hatalmukat veszelyeztetik. De a legtobb nem nyugati jellegu orszag is hasonlo, fuggetlenul a halalmi berendezkedestol (lasd: kina vagy iran). Ezek az allamok inkabb pusztitjak el magukat es az emberiseg nagyreszet, minthogy a vezetoik lemondjanak a hatalomrol barki javara. Tobbek kozott ezert sem sikerult a nagy vilagmeretu globalizmust kiepiteni, sot amikor a kinaiak felajanlottak, hogy kivasaroljak a csodbe ment new york-i zsido bankokat es az amerikai ingatlanpiacot, na akkor nyalt vissza a globalista fagyi...

    "A terrorizmus meg mondva csinalt koholmany, kezdve a 911-el."

    Igen, erre volt jo pelda amikor lengyelorszag ugymond 'lerohanta' nemetorszagot. De ez eleg trivialis dolog, mivel a volt alelnok cegenek a legnagyobb uzletfele a terroristak vezetojenek a testvere. :-) Viszont a modern vilagban letezik egy ujfajta jelenseg. Egy regi japan rajzfilmben standalone complex-nek hivtak, nyugaton meme-eknek. A jelenseg lenyege, hogy az uj kommunikacios csatornanak koszonhetoen egy eszeme kozponti vezeto nelkul kezd el terjedni es egyre tobben veszik at. Mindezt a nelkul, hogy barki iranyitana a folyamatot. Errol egyebkent mar Asimov is irt az alapitvany sorozatban. Mara ilyen eszme az alkaida, de ilyen volt a scientologusok elleni vilagmeretu fellepes is. Idealis esetben ezek kozott megtalalhato az emberiseg nem tudatos onvedelmi reflexe is. Ha valami az emberisegnek osszesegeben rossz, akkor elobb utobb igy vagy ugy, de az egyes emberek egy resze is fel fog lepni ellene.
  • Sir Ny
    #36
    "Ez magyarország."
    nem, ez nem magyarország. ez Magyarország.
  • szily3
    #35
    "Nem értem ezt a nagy félelmet a Nagy Testvér ellen. Be van kamerázva fél Magyarország, mindenkinek mobilja van, amellyel videofelvétel is készíthető, mégis azt látja az ember, hogy mindennaposak a késelések, a gyilkosságok, a lopások, rablások, a lakásmaffia, a prostitúció."
    Ez magyarország. DE képzeld el, hogy az egész világ egyetlen kéz alatt, a kisebb 'gyarmatokat' pedig kinevezett emberkek iranyitjak, az utcakon mindenhol rendorok es egyeb megfigyelo technologiak... Mindez akar 50-70 even belul akar valora is valhat, sokkal nagyobb akkora hatekonysaggal, ahogy mongyuk a Kelet-Europai kommunistak dolgoztak (aki nem tetszik bortonbe, aki gyanus, bortonbe, aki bunos, megdoglik). Raadasul par ev alatt ellehet erni totalis cenzurat a nyomtatott es digitalis media teruletein is. A netet ellenzorzik (mar most is siman megy ez-az). Es ha egyszer bekovetkezik, nehez lesz az allapotbol kimozdulni :| Ja: amugy meg hidd el, meg a maffiat is meg lehetne roviditeni, amint nem maradt egyeb ilyesmi tenyezo... Bar az igazan nagy korrupcio, ha tetszik, szervezett bunozes a kormany es gazdasag folott burjanzik!

    "Amiota problemak vannak a koztorvenyes bunozokkel, azota sokkal kevesebben tiltakoznak a poltikusok ballepesei ellen. Vegul is ez sokkal haszonsabb szamukra mint a rend es a beke."
    Ez egyszeru kis politika, olyan politikusoktol, akik legfeljebb a buta kisparaszt elott tudnak takarozni, de ha egyszer ilyesmire nem lenne szukseg... Nagyban egesz maskent mukodik(-het akár).
    A terrorizmus meg mondva csinalt koholmany, kezdve a 911-el. Az oke, bezsongott keletiek fogjak magukat, s robbannak mint az occso kinai petarda, de akik oket vezetik mind benfenntesek (sok nyomot, akar bizonyitekot lehet talalni utananezve).

    "...kinek lenne erdeke az usa es kanada egyesulese? Mert a nagytokeseknek aztan nem, de kivetelesen az allampolgaroknak es az ottlakoknak sem."
    Na errol inkabb ne...
  • kvp
    #34
    "Az elméleti alapok megvannak, pld. nálam is, de nincs erre pénz, vagy nem akarnak adni."

    Ez legfeljebb kifogas. Ha tudnank hogyan kell rendesen megcsinalni, akkor mar lett volna legalabb 1 programozo a vilagon aki akar ingyen is, de megcsinalta volna. A gond az, hogy mindenki csak azt hiszi, hogy erti, pedig valojaban amikor kap ra penzt megsem tudja megoldani a problemat. Ez utobbira latunk peldakat nap mint nap.

    A megfigyelest pedig mindenki arra hasznalja fel ami erdeke. A mostani allamnak csak politikai celokra eri meg, a hagyomanyos bunuldozes nem erdeke. Egy megfoghatatlan ellensegkep meg minden politikusnak jol jott. Minket igazabol nem fenyeget a terrorizmus, viszont kapora jon a bunozes. Amiota problemak vannak a koztorvenyes bunozokkel, azota sokkal kevesebben tiltakoznak a poltikusok ballepesei ellen. Vegul is ez sokkal haszonsabb szamukra mint a rend es a beke.
  • Pares
    #33
    Terror, terror, terror. Az elsődleges eszköz annak elérésére, hogy az embereket totális megfigyelés alatt tarthassák. Nemtudom, Te hogy vagy vele, de én nem szeretnék egy bekamerázott lakásban élni. Elég, hogyha az utcán lássák mindenkinek minden mozdulatát.

    A bekamerázott szobák után jöhetnek az Rfid chip-ek, aztán már be is baszott ennek a világnak.
  • Epikurosz
    #32
    "egyből a Nagy Testvér ugrott be"

    Nem értem ezt a nagy félelmet a Nagy Testvér ellen. Be van kamerázva fél Magyarország, mindenkinek mobilja van, amellyel videofelvétel is készíthető, mégis azt látja az ember, hogy mindennaposak a késelések, a gyilkosságok, a lopások, rablások, a lakásmaffia, a prostitúció.
    Az igazságszolgáltatás az általad beadott adóbevallások alapján meg tudná állapítani, hogy a legális keresetedből vetted-e a 10 milliós luxusautót, villát stb. de történik valami?

    A biztonsági kamerák felvételeit törlik, az adóbevallások öt év után elévülnek, a személyiségi jogokra hivatkozva a bűnözők adatai titkosak stb. stb.
    Ha egyetlen szerb katona géppisztollyal átjönne a határon, és elkezdene gyilkolni, valószínűleg mozgósítanák a magyar honvédséget, helikoptereket stb. A belső ellenség, a bűnöző maffia eközben meg azt tesz, amit akar. Gyurcsány meg írja a blogjait.
  • Epikurosz
    #31
    Az elméleti alapok megvannak, pld. nálam is, de nincs erre pénz, vagy nem akarnak adni.
    Most ne kérd, hogy feltárjam ezeket az elméleti alapokat, mert nem fogom, de ha olvasgatsz a témában, majd rájösz.
  • Sir Ny
    #30
    A hőcipőm tele van az ilyen intelligens jelzőkkel. Ennél a szobánál a hörcsögöm is intelligensebb...
  • Alvarez999
    #29
    Illetve ami számítógépesíthető (pl. szintaxis, óriási szövegadatbázisok), azt már számítógépesítették és a további elméleti alapok hiánya miatt itt nagyjóból meg is rekedt a dolog.
  • Alvarez999
    #28
    Az MI létrehozásához igen sok szakterület együttműködése szükséges, ezek egyike a lingvisztika. A nyelv megértésének leprogramozásához jelenleg elsősorban a lingvisztikai alapok hiányoznak, mégpedig leginkább nyelvészeknél, mert a ma létező lingvisztikai elméletek alkalmatlanok az algoritmizálásra, ennek tudható be, hogy az ún. "intelligens" fordítóprogramok még mostanság is alapvetően mintaszövegek összevetésére támaszkodnak, mert ez jól algoritmizálható.

    Ettől függetlenül szívesen fogadom, ha az enyémeknél alaposabb ismereteidet megosztod velem.
  • Tetsuo
    #27
    Nem arrol beszelt, hanem errol:
    magyarnyelvu cikk
    egy talalat a wikin
    Amero a wikin
    Persze nem vmi hiteles.. de inditek az lenne azert. ;)
  • Tetsuo
    #26
    az nem lingvisztikai ismeret, hanem mesterseges intelligencia..
  • nnnnnn3
    #25
    Te bot vagy? :)
  • B0nFire
    #24
    Persze, és Óceánia kivel fog hadban állni valójában? Eurázsiával vagy Keletázsiával? LOL
  • kvp
    #23
    "Azt pl tudtátok, hogy már folynak a tárgyalások az USA és Canada egyesítésére?"

    Az a shadow run szabalykonyvben volt mar jo 40 eve. Egyebkent a targyalasok quebec es franciaorszag valamint british columbia es az egyesult kiralysag egyesitesere folynak, de eddig mindig megfurta egy-egy nepszavazas. Viszont hongkongbol a brit allampolgarsagu azsiaiak nagy resze british columbiaba telepult at, ezen belul vancouverbe, ahol a kovetkezo teli olimpia is lesz. 10 eve abban a varosban a belvaros kozepen volt a kikoto aminek a nagyobbik reszet egy hatalmas fatelep es ket palyaudvar foglalta el. Most a kis vadnyugati varos helyen (amit egy vendeglos alapitott egy hordo rummal) egy 4-szer akkora lakossagu felhokarcolokkal telepakolt nagyvaros van, ami eppen olimpiat keszul rendezni. (a legnagyobb varosi park meg mindig hivatalos indian rezervatum es az oreg szobra is ott all a hordon) Jelenleg az azsiabol jovo forgalom nagyobbik resze ezen a kikoton at lep be eszak amerikaba es a kanadai _allami_ vasuttarsasagok (3 van: 2 teher, 1 szemely) felvasaroltak az usa halozatanak a felet (new orleans-ig). Ezek utan kinek lenne erdeke az usa es kanada egyesulese? Mert a nagytokeseknek aztan nem, de kivetelesen az allampolgaroknak es az ottlakoknak sem.

    Egyebkent az egysult foldi kormanyzat neve ENSZ, es annyit is er.
  • Mike at home
    #22
    persze
    azért te sem vagy teljesen 100-as
  • szily3
    #21
    Nem akarok utánozni senkit, de nekem is egyből a Nagy Testvér ugrott be. Sok buzi amcsi meg ... aki ezt nem veszi észre...
    Azt pl tudtátok, hogy már folynak a tárgyalások az USA és Canada egyesítésére? És mindez az állampolgárok tudta nélkül. Aztán jön Japán, Kína, meg a többi... Az EU is rég benne van <<<
    Haladunk...
  • jaspercry
    #20
    és egy perverz ,buzi ,degenerált mérnök,aki ezt kitalálta........
    hová degenerálodik még ez a világ?......
  • Sir Ny
    #19
    ennek mi értelme van? mért nem nyom meg a diák lyelentkezés hejett eggy gombot?
  • B0nFire
    #18
    <off>

    Ez az Ossian már rég nem az, amin én felnőttem. :( Vivaldi hogy került bele?

    </off>
  • Pares
    #17
    "Az viszont tagadhatatlan, hogy az állampolgárok megfigyelésére tökéletesen alkalmas lesz az eljárás."

    Egyetértek, én is erre gondoltam...
  • Tsol
    #16
  • loky
    #15
    Minek jusson terroristák kezébe, ha már az állam-bácsi kezében van
  • uwu
    #14
    Ez nagyon szar, remélem a terroristák kezébe kerül.
  • Alvarez999
    #13
    A felhozott példák nagyon, de nagyon erőltetettek, a tieid is, legtöbbjük az érintett emberek minimális közreműködésével sokkal egyszerűbben megoldható. A Star Trekből vett példádhoz pedig nem 85 mikrofon és 8 kamera kellene szobánként, hanem egy olyan szoftver, amely tényleg képes az emberi beszéd megértésére, nem pedig csak a kimondott szavak azonosítására - ettől azonban még ma is fényévekre vagyunk, leginkább a szükséges szoftver ill. lingvisztikai ismeretek hiánya miatt. E hiányt kiválóan szemlélteti az, milyen irányban haladnak a gépi fordítóprogramok: hát nem a jó irányban, annyi biztos.

    Az viszont tagadhatatlan, hogy az állampolgárok megfigyelésére tökéletesen alkalmas lesz az eljárás.
  • BaltásRém
    #12
    Csak én nem értem ezt a cikket ?? :-o
  • Mike at home
    #11
    jaj de jó, így lehetne az embereket tökéletesen megfigyelni
    tényleg a Nagy Testvér felé haladunk
    hamarosan terrorizmus lesz a szabad gondolkodás, vagy az, ha azt irom le, el kéne végre kergetni ezeket a politikusokat
  • aRoma
    #10
    " A számítógépeket egy jobb emberek közötti interakcióban akartuk felhasználni. Így például egy értekezletre későn érkező vállalati vezető..."
  • Pares
    #9
    Mostanában vannak ilyen reklámok hogy húdejó lesz a jövőben, ha kiránduláson vagy, akkor is láthatod, hogy mi folyik a lakásodban, mer mindenhol kamera van, lehúzhatod a redönyt, felkapcsolhatod a villanyokat, stb. Jó vannak előnyei, de nem akarok egy bekamerázott bigbradörben élni. Főleg ha valakik megtalálják a módját, hogy feltörjék a rendszert, és simán látni fogják, mit csinálsz.
  • Tetsuo
    #8
    tavoktatas? lol Miert nehezebb 1 [enter]-t utni, mint jelentkezni?
    miert nem jo a noverhivo? korhazakban ha gond van ugyis a vitalmuszerek jeleznek..
    Jodarabig nem fog elterjedni, csak milliomosok jatekszere lesz, mint mar v 20 eve az intelligens haz megoldasok (ez is az).

    (1db szobaban minek kell 85 mikrofon?? a teljes 3D-s lekepezeshez eleg 4db.)