5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Ha Imyke környékén jársz korban, akkor igen :)
  • reynaud #2647
    ez jó!!!!!!!!!!!
  • reynaud #2646
    Még a végén kiderül hogy egy korúak vagyunk,egyébként én több mint egy tízessel fiatalabbnak nézzek ki a koromnál,és nem vagyok hajlandó öregnek érezni magam!
  • Zephyr Retiring
    Jobb, hogy ma be sem nézett. Trancefarktust kapott volna :D
  • IMYke2.0.0.0
    Augusztus leszek 39.
    3,14-tsába. :(
  • reynaud #2643
    Ez a beszéd ! Tegnap éppen erre kértem Mucsácsót is,apropó Ö ma kimaradt a csevegésből,nem tudom merre jár,de talán jobb is mert nem győzte volna kapkodni a fejét Narumon hard-trance zenéitől!
  • Zephyr Retiring
    Nem tudtam, hogy versenyzünk :)
    Én nagyon erősen a 40. X környékét taposom már...de mondjuk, feleannyinak sem érzem magam :P
  • reynaud #2641
    Zef ,már ismerem nagyjából azt a zenei irányvonalat,ami hozzád közel áll,az lepne meg ha Te ilyen zenékért lelkesednél!
    Pedig én valószínű idősebb vagyok nálad!
  • Zephyr Retiring
    Na, mikó nem vótam trolleráns? :)
    Felőlem azt hallgat mindenki amit akar akár :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    vettem. rendben.
  • Zephyr Retiring
    Igen, jelezte Rénó is az imént.
    Tényleg nem tudtam. De mondjuk nekem konkrétan 1 db sincs ilyen stílusból.
    Mondjuk nem is kéne :D
  • reynaud #2638
    Végül is egy elfeledett korszak zenéiről kéne szólni a topiknak,jogos a feltevésed,de legyünk toleránsak,én is szerettem valaha e zenéket!
    PRIVÁT ÍROK MAJD
  • IMYke2.0.0.0
    A válaszod, például az utolsó, általam linkelt trance esetében:
    Friends, Lovers & Family ‎– Bob Kilometer - Format: Vinyl, 12", White Label, Promo
  • reynaud #2636
    Narumon ez valóban club himnusz volt a maga idejében,itt van a párja Neked!
  • Zephyr Retiring
    Ez jó hír. Mármint azoknak, akik szeretik ezt a műfajt.
    p.ü. ügyben jutottál valamire? vagy az utolsómat meg sem kaptad? :(
  • reynaud #2634
    Jogosan merül fel ez a kérdésed,és a válasz=igen 90% legalább,de lehet még több, vinylen is megjelent szinte biztosan,azon zenékből melyekről szó volt!
  • Zephyr Retiring
  • Zephyr Retiring
    Nem is tudtam, hogy ilyen sok trance zene jelent meg bakeliton :D
    Vagy csak az Uplifting Trance totyikba tévedtem véletlenül.. :l

Ma lehet, hogy bekerülünk a "legnépszerűbb totyikok" listára is, ha így folytatjuk :)
  • IMYke2.0.0.0
    Rászabadultam a topikra.

1996 - még mindig trance, uplifting előfutár téma.
    Friend Lovers & Family...Bob Kilometer (Hitchhiker mix) 08.50
  • IMYke2.0.0.0
    A Lee Marrow-t akkoriban sem ismertem fel :)
    [Hozzá kell tenni, hogy én csak a 90-es években kezdtem el a zenékkel, és a 2000-es években a játékokkal foglalkozni: addig sem technikám, sem ismereteim, hozzáféréseim nem voltak]
  • Biatomi
    Lian Ross - Say Yolu'll Never & Lee Marrow - Sayonara volt pontosan a bevezető montázs
  • IMYke2.0.0.0
    Ez az Audio Maxi CD megvan (10+ perces brutálisan jó anyag, de a House verzió is remek).
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor csak nem voltam vele egyedül :)))
  • IMYke2.0.0.0
    Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy szerintem mikor született meg az uplifting trance, a válaszom:
    Terra Ferma...Floating (Original mix) 09.49
    Pure Trance, 1996.

Értéke, hogy még mentes a sallangoktól.
  • Biatomi
    nem voltál vele egyedül,hiszen én is Baranyai vagyok.
    Italo discoban a DISCO FOCUS radió volt a legjobb abban az időben amit mi be tudtunk fogni.
    hatalmas élmény volt minden szombati adás.
  • narumon
    És mit szólsz egy kis Jam&Spoon-hoz amikor komolyan vették a zenélést? :) (Sajnos szarul szól a videó :(

• narumon
    húúú nagyon jó zene, nekem asszem Rave Base CD-n volt rajta!
  • narumon
    Eddig bírtátok? Pedig még csak a felszínt akartam megkaparni egy JENS nótával :)

• IMYke2.0.0.0
    Ha már stílus utazás.
    A bulikban nálunk például ez is szólt, a rave-hardcore szekcióba csempészve - pedig hard trance:
    Mega 'Lo Mania...Close Your Eyes (Club mix)
    Az év: 1995

Volt olyan is, hogy nagy meglepetésemre suhanc kislány kérte tőlem!
  • Zephyr Retiring
    Én is lépek, vár még meló a lakásfelújításból.
    Csőztök
    Szép délutánt mindannyiunknak.
  • narumon
    Ha még bírjátok a "továbbképzést" :)
    Energy 52 - Café Del Mar nótája mindenféle létező díjat és címet begyűjtött, egynéhányan odáig merészkednek, hogy az évszázad legjobb elektronkius zene címét is nekiadták. (Szavazásokon is rendszeresen nyert). Bár felépítésre az underground műfajba rakná az ember, de ritmikussága és a felhasznált hangszínek közkedveltsége miatt abszolút berobbant a mainstream kategóriába is, számtalan dance listát vezetett, és minden valamire való diszkóban, clubban, rádióban legalább egyszer lement az adott este folyamán:

• Zephyr Retiring
    Elhiszem
  • reynaud #2617
    Jó kis csevegés volt zenékről,jó volt benne részt venni! Sziasztok!
  • Zephyr Retiring
    Az éjjel felébredtem úgy 2 óra tájban..a tévécsatornákon a szokásos ismétlések és a nagy unalmas műsorok mentek...
    (ja, Mucsácsónak üzenem, ha olvassa majd: volt egy 89-es Maiden koncert klipp angliából, ahol az egyik gitároson egy Ossián póló volt Egyből Mucha barátom ugrott be róla.)

..szóval felébredtem és a Kossuth! rádión egy olyan qrva jó kis beszélgetős műsor volt az egykori Edda együttes tagjaival, régi slágerekkel megfűszerezve, hogy le a kalappal előttük
    Manapság alig hallani ilyen jó rádiós műsorokat sajna..
  • narumon
    Jah, az kimaradt arra a válszom. Szóval jöhet :)
  • narumon
    Az ilyen bulik legnagyobb sztárja azonban kétségtelenül Legend B bácsi elveszve a szerelemben himnusza volt amit egyébként az elektronikus scénában tevékenykedők és ismerők is mindenképpen belesorolnak az első 5-10 esetleg 20 (kinél mennyi) legfontosabb trance zenék közé!

• reynaud #2613
    Csupa ilyen zene van azon a dupla cd-n amit neked akartam adni!
  • narumon
    Ha egy szintet mehetünk még lejebb az underground irányába, akkor szintén nagy kedvencem (nem Zephyr ez már tényleg nem Mainstream) a Sunbeam banda. Szerencsére szeged környékén voltak mindig Trance és Rave bulik ahol ezekre is lehetett pörögni. Voltunk jópáron:

• Zephyr Retiring
    Nekem ő is nagy kedvenc volt.
  • narumon
    Sajnálom én ebből már kinőttem. Szerencsére ma már lehet választani. Szerencsére pl a Petőfi rádiónál is felfogták ezt és képesek órákra csenben maradni, amikor meg beszélnek akkor okosságokat beszélnek és nem összevissza SMS-eket olvasnak be.
  • Zephyr Retiring