14
-
harvypoker #14 én inkabb maradok a DocWagon Platinum szerzodesnel :D -
Sir Ny #13 És ha az a terroristák kezébe kerül? Ki tudja, talán mindenkin, aki megöltek már most is ott világít a LED magányosan az idők végezetéig... -
moikboy #12 Természetesen, és így, ha TOR-t használ a beteg, akkor a kedves nagyorrú izraelita elvtársak () és a lemezkiadóik lemondhatnak arról, hogy egy fillért is legomboljanak a betegtől - mert már rég meghalt mire perbe foghatnák, és amúgy sem lenne esélyük bizonyítékok híján -
kicsibicska #11 Ráadásul mi van ha TOR-t használ a páciens? Meg fog halni? -
Epikurosz #10 nyitott kapukat döngetsz. -
Carsee #9 Szerintem nem lehet felelősséggel használni egy ilyen készüléket. Pontosan, ahogy nincs egyelőre olyan autó, mely helyetted fékez teljes erővel, hogy elkerülje az ütközést, hiszen ezzel minden felelősség a gyártót terhelné, ha egy baleset során meghalna az összes utas. Mondhatnák azt, hogy a rendszer nem működött megfelelően. Ezért kell valamennyi emberi beavatkozás, még akkor is ha az 10% erőt kíván csak meg. -
#8 Nekem tetszik a kütyü mert nagyon sok eset van amikor egy átlagos elsősegélynyújtó akinek csak jogsija van nem tudja biztosan megalapítani van e életjel. Ez a kütyü nem helyettesítésre lesz alkalmas inkább kiegészítésre, magabiztosabban állsz neki újraéleszteni ha egy gép is megerősít benne. -
#7 Vagy valami GPS-t ráhegeszthettek volna, és akkor az automata beszól a központnak pontos koordinátákkal, hogy megéri-e egyáltalán kimenni a helyszínre. Igaz, ez biztos drágább lenne, de legalább a benzinkötéségen spórolhatnának a mentősök... Bár az a 10% nem hiszem, hogy örülne annak, hogy ha egy gép hibás döntése miatt halna meg. -
Epikurosz #6 Ne keressétek a kulcstartó kákán is a csomót! -
willcox #5 "Amennyiben valamelyik funkció leállt, akkor azonnal kigyullad egy LED" - ha meg az elem lemerült, akkor pechje volt az illetőnek? LOL!
Normál esetben egyébként sem világít a LED. Ha egy halottra ráteszik, akkor mitől gyullad ki? -
#4 Szép-szép, de honnan tudja a készülék, ha a páciensre felhelyezik, hogy hány perce nincs keringése? Gyakorlottabb ember (feltehetőleg az elsősegélyt nyújtó ilyen) meg tudja állapítani készülék nélkül is a légzés és a keringés hiányát. Az esetek többségében az a baj, hogy nincs ki elsősegélyt adjon. Ezért magas a halálozási arány, nem azért, mert nem tudják megállapítani, hogy kell-e elsősegély. Persze elvileg mindenki tudja, hogy mit kéne tenni, de amikor egy ember élete a felelősség, akkor mindenki kétszer meggondolja, hozzányúljon-e. Szerintem azt a szemléletmódot kéne erősíteni, hogy tessék igenis elsősegélyt nyújtani; még ha rosszul csinálják is jobb, mintha semmit nem csinálnának, mert abba tényleg belehal a páciens.
Ha az emberek továbbra is közönyösen elmennek az utcán a mellettük összeeső mellett, hiába a csodakütyü, az illető meg fog halni. Sajnos. -
willcox #3 Akkor lenne hasznos, ha azt is mutatná, hogy mennyi idő telt el a légzés és a szív leállása óta. Mert így nem sok értelme van. -
#2 Ezt nemigazán értem, a pulzust és légzést simán lehet kézzel és utóbbit füllel is érzékelni, nem? :S Inkább általánosan tanítani kellene az elsősegélynyújtást, pulzus megállapítását, és mindent ilyesmit... -
toto66 #1 "megbízhatósági mutatója már most 90 százalék felett van"
Jó- jó!
De mi van az alig 10%-ban? Azt mondja: Hagyd békén doki, már mindegy neki!? C:
Félretéve a viccet valóban jól jöhet, ha van segítség a közelben, és egy megyeszékhelyen nem 4 mentő van szolgálatban 40Km körzettel, mint ahogy nálunk!