Bemutatkozik a 10 dolláros laptop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Mert ugyan mi koze van a penzunknek ahhoz, hogy mennyiert lehet laptopot kapni? Hottold (#29) meg aszongya a gazdasagi vilagvalsagBAN meg plane nem lehet ennyiert eloallitani... Valamennyit ertetek is a gazdasaghoz, vagy csak ugy irtatok valamit?:D
mert mindenbõl akkora a kínálat mind állat 1000 féle sajt, 1000 féle kenyér, meg ezer féle pelenka. meg mindenbõl ezerféle.
akkor a szarból is legyen ezerféle...
nekem valahányszor ilyen óccsó valamiket akarnak gyártani, mindig az jut eszembe, hogy a képességeihez képest kegyetlenül sok szemetet termelünk az elõállítása során. senkinek sem jó, kivéve annak aki gyártja. voltak régen az ilyen 32kilobyteos manager kalkulátorok. azon kívül, hogy fel lehetett jegyezni pár sort, meg volt benne számológép, semmire nem volt használható, csak akkor tûnt mánágernek a mánáger, ha néha csipogó valamit nyomkodott. talán egy olyan osszejönne 10 dollárból. az meg azon kívül, hogy egy kupac hulladék, nem lehetne semmire használni. 200 forintért vettem egy 4*5 centis fröccsöntött kis teszkós kulcstartó-számológépet. az az egy dolláros laptop. két hét után már nem mûködött, pedig a táskám aljában egy rakás papírzsebkendõ közt volt. kár volt megvenni, az is csak szemét. a 21. században, meg ne akarják kibökni a fejlõdõ világ gyermekeinek szemét egy kvarcóra képességeit felmutató szerkentyûvel..
\"The voices are back... Excellent.\"
A vga/soros/usb/audio portok nem jelentenek kulonosebb koltseget. Manapsag mar a legolcsobb (<2usd) mikrovezerlok is kepesek ezeknek a kezelesere, gyakorlatilag a csatlakozo viszi el a koltseguk nagyobbik reszet. Az igazi kiadast es a legnagyobb energiafogyasztot manapsag mar a kijelzo jelenti. Egy kis mikrovezerlo flash-el egyutt is megvan 2000 forintbol es barmilyen aramforrasrol elmegy ami 3 es 5V kozott van. (pl. gombelem, 2 ceruzaelem, stb.)
A kijelzok eseten mar nehezebb a helyzet. Sima fekete feher lcd-t mar nem nagyon kapni, de amugy sem annyira olcso. A epapir azert draga mert kevest gyartanak belole, azt is egy kinai gyarban. (a konkurens termekek is azonos gyartotol erkeznek, ami akkor derult ki amikor a cegem nagyobb tetelben probalt beszerezni vezerloelektronika nelkuli epair kijelzoket) A nagyon olcso megoldas az oled technologia lenne, az nyomtatva annyiba kerul mint a vele azonos meretu dobozos uditok csomagolasara szolgalo papir. Egy ilyen kijelzo, kombinalva egy 2-3 dollaros mikrovezerlovel es egy rezisztiv folias erintokepernyovel mar tokeletes szamitogepet ad. Periferianak lehet rajta 1 usb, 1 infra es egy sd slot, ezek altalaban nem igenyelnek kulon kiegeszito aramkoroket, mint ahogy a piezo hangszorok es mikrofonok sem. A billentyuzet lehet a kepernyon, vagy gumibol, a kepernyonel nagyobb es ezaltal a billenyuzet ala is belogo rezisztiv foliat hasznalva. Halozatnak pedig hasznalhatnak bluetooth-ot (+ par dollar) vagy infrat (olcso de nem szabvanyos). Az egesz kijonne kb. 20-25 dollarbol, a szoftvereket nem szamolva (tehat valamilyen ingyenes linux-al).
a cikk egyébként egy óriási globális hoax.. sosem lesz új laptop még 100 dollár alatt sem, nemhogy 20 dollárért , különösen nem a gazdasági világválságban !
Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
De kedvezmény az kedvezmény, és nem ez lesz a laptop _értéke_ hanem a _diákkedvezményes_ára_. Tehát a cikk ferdít, nem is kicsit! Így meg fölösleges saccolni hogy mi lesz benne és mi nem.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
\"The voices are back... Excellent.\"
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
http://www.misstechs.com/2008/07/students-to-get-laptop-for-rs-500.html
Ha a flash háttértárat RAM-nak hívják, akkor valóban. Kattints csak szépen a cikkben a linkre.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
A Világ fejlettebb végén a gazdagék 1 hónap alatt kb annyit pukkantottak el a tõzsdén, amennyit ezeknek az országoknak az IT fejlesztésére lehetne szánni az elkövetkezõ 50 évben, ha nem épp 100.
Amúgy ha ezeknek az emberkéknek csak odaadták volna a pénzt ingyért, hogy csak autót, meg laptopot, meg luxuscikkeket vásárolhatnának, amit a nyugati bankok pénzén mûködõ cégek gyártatnak Kínába, akkor most mindenki csak bólogatna, hogy ránkköszöntött a második aranykor és a fejlõdés sosenem áll meg!
Erre még ez az occsó bizbax is, röhej!
:(((
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Poént félretéve, kíváncsian várom. Már csak azért is mert a cikkben egyetlen komponensként említett 2 GB RAM, _már_ meghaladja a 10 dollárt /DDR2 esetében, hazai árakat nézve/.
valszeg kvarc kijelzõs , 2 colos, 10 megás memóriája lesz...
amúgy én is kiváncsi vagyok rá
ez belefér 10 $-ba bõven