19
The Onion Router
-
nala00 #19 hali olyan kérdésem lenne hogy emulét hogyan lehet összekapcsolni a tor nevű hálózattal hogy azon keresztül csatlakozzon ha valaki már csinált ilyet leírhatná hogy hogy kell tx -
torcipepe #18 nekem még mindig kapcsolati hibát jelez -
szlovákiai hun #17 Sanyópapa szerint igen. -
torcipepe #16 és ez vajh működik torrenttel együtt?? -
#15 azt hogy kell h működjön a flash és a java/javaskript toron? thx -
homeless #14 Az ssl más, én a tor titkosításáról beszéltem. Amúgy ha az exit nodeon csinálnak hamis tanúsítványt, akkor az se ér semmit. -
#13 A lényege kb, hogy a végcélon ne lehessen tudni, hogy te ki vagy (mi az IP-d). Sok anonym proxy átküldi az IP-det, ami igen kínos.
Proxy esetén a proxyhoz titkosítatlanul megy a csomag, itt tőled ki is már titkosítottan, aztán át 2 node-on, majd a harmadikon titkosítás nélkül ki, mintha ő küldte volna. Nem rossz ez. -
logs #12 köszönöm, akkor kipróbálom.
egyébként, egyes mailserverekhez lehet kapcsolódni SSL/TLS-enkeresztül (POP3 és SMTP protokolloknál), pl a t-online mailserverei is ilyenek, és akkor se az exit node, se a proxy tulaja nem látja a forgalmat (persze nem tudom, hogy a handshake elég biztonságos-e) -
#11 ja értem, akkor sajnos tényleg soha nem lesz ebből se jó megoldás :S -
homeless #10 Nem a beérkező csomagokkal van a baj, hanem a kimenőkkel. Muszáj dekódolni a titkosított forgalmat mielőtt tovább megy a proxyról, mert pl egy pop3 jelszót nem küldhetsz el titkosítva, mert a mail server nem tudna vele mit kezdeni. Ezért van az, hogy ezt a "hibát" soha nem fogják kijavítani.
Ha sima proxy alól netezel, akkor a proxy tulajdonosa ugyanúgy tudja figyelni a forgalmadat. -
#9 ezek azért elég komoly hátrányok :S ha sima proxy alól netezel akkor mi van a jelszavakkal? ha hozzá is titkosítva érkeznek a csomagok és valami sok bites titkosítással akkor nem az van hogy 20000000 év múlva kaphatják csak meg a visszafejtést? :D -
homeless #8 vajon kiki-t kéne idehívni, neki a nagy szerelme a tor:)
Amúgy ez egy anonimizáló program. Az a lényege hogy más gépén keresztül tudsz netezni. Titkosítva mennek a csomagok a node-ok között, egészen az exit nodeig.
Előnyei:
-tényleg elrejti az igazi ip-det, és szinte lehetetlen visszakövetni.
-mindig elérhető
Hátrányai:
-mivel az exit node-ról már titkosítatlanul távozik a csomag, ezért ő belenézhet a forgalmadba, így megszerezheti a jelszavaidat.
-nagyon lassú
A 2 hátránya miatt komoly netezésre használhatatlan. -
#7 szerintem bekéne előbb mutatni az egész dolgot hogy mindenki értse, mert az sg eddig arról ismeri hogy minden torrentel kapcsolatos hírnél be van linkelve a tor... valakik meg sztem a disznóTOR című játékot várhatnak koznolra :) -
homeless #6 :))))
Jó nem azért mondtam, nekem nem hiányzik, csak a #3-ra hivatkozva nem volt értelme bezárni:) -
#5 Akkor éltesd a topikot,úgyis még lesz 3 hsz és süllyesztő! -
#4 #3 -
Cat 02 #3 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1100255345 ? -
homeless #2 Igen fel kell tenned. A kiterjesztés csak annyit csinál, hogy az ff-be ki/be kapcsolja a proxyt. -
logs #1 hi mindenki,
használ valaki TOR-t? esetleg a Torbutton kiterjesztést a Firefoxhoz? én megpróbáltam berakni a kiterjesztést ff-ba, de mikor bekapcsolom, nem működik. Tudom, rtfm, de sajnos nem segít, egyszerűen nem megy a net, ha bekapcsolom a Torbuttont. kérdés: fel kell tennem a TOR-klienst is, hogy működjön, vagy elég a kiterjesztés? köszönöm