12
 • darktouch
  #12
  Ott rohadjanek meg!! De lesza*om, ha elkezdik blokkolni és szűrögetni a netet, ami már nekem is szembetűnik, azonnal felmondom az előfizetésemet, mégpedig úgy hogy onnantól nem fizetem! Ennyi! Valszeg nem én lennék az egyedüli aki azt tenné. Bekaphatják ezek a [email protected]!
 • Alvarez999
  #11
  Így már egyetértek.

  Ami a magánélet, benne pl. a levéltitok védelmét vagy az ártatlanság vélelmét illeti, ezek sajnos az EU-ban egyre inkább eltűnni látszanak - legalábbis több EU-országban, pl. Franciaországban vagy Németországban komoly jelek mutatnak erre. Még a médiaiparnak sincs annyi pénze, hogy egy ország törvényhozásának felét megkenje, ezért ezek a törvények ill. törvényjavaslatok csak úgy mehettek/mehetnek át a parlamenteken, hogy e lépések nagyon is összhangban állnak az egyes országok politikai elitjének törekvéseivel, ami gyakorlatilag a totális rendőrállam megteremtésére irányul. Az alapvető szabadságjogok egyre súlyosabb megnyirbálásához aztán ürügyként kapóra jön egy-egy kósza robbantás vagy a neten felbukkanó pár pedofil kép - vagy az utóbbi időben a médiaipar védelme.
 • drucski
  #10
  Pöcs!Leváltani,és egy 23 éves netfüggöt helyette.A modernizációt NEM lehet megállítani!Ezt már nagyon lekéste,az internet blokkolása már sehogysem lehetséges,a kábel csak egy része ,ott van még ezernyi más lehetöseg(mikrohullám,WiFi,lézer,mühold,akármi)... Zeitgeist
 • B0nFire
  #9
  Nem magára a fájlcserére értették, hogy kivitelezhetetlen. Sokkal inkább arra, hogy azt kívánják az internetszolgáltatóktól, hogy minden adatforgalmat figyeljen, és tartalom szerint szűrjön. Erre értették a szolgáltatók, hogy ez sem jogilag, sem technikailag nem kivitelezhető. Az előbbi azért, mert nem lehet eleve azt feltételezni bárkiről, hogy illegális dolgokat csereberél, van magánélet védelme, levéltitok védelme, sőt, az ártatlanság vélelme, meg egyéb jogi dolgok, amelyek ezt nem teszik lehetővé. Sőt, hovatovább ez már megfigyelésnek számít, amihez a jobb országokban bírósági végzés kell. Technikailag pedig ugye mégsem lehet elvárni egy szolgáltatótól, hogy az ő rendszerén keresztül folytatott minden forgalmat figyeljen, naplózzon, rostáljon. Erre sem emberi, sem anyagi kapacitás nincs. Mint ahogy nem lehet minden autós mellé ültetni egy rendőrt, aki arra figyel, hogy amaz betartja-e a kreszt. Erről volt szó kábé azokban a nem is olyan régi nyilatkozatokban. Csak már megint pont a szakembereket nem akarják megkérdezni. Egyébiránt nem hiszem, ha van valakinek egy csöppnyi józan esze, ezt ne látná be.
 • szlovákiai hun
  #8
  "...a javaslatban a francia modell köszön vissza és az előterjesztés olyan nevetséges intézkedések halmaza, amiket alighanem a szórakoztatóipar diktált le a politikusnak."

  No ná, hogy megkenték, vagy részesedése van a kizsigerelő cégből, csak úgy nem adja rá a fejét ilyen halott javaslatra
 • Alvarez999
  #7
  Turdus: Az ilyen politikus nem balfasz, csak egyszerűen korrupt. Bármely politikus teljes mellszélességgel kiáll bármi mellett, ha eléggé teletömik a zsebét.

  A fájlcsere tiltása meg sajnos technikailag kivitelezhető, csak jelenleg még túl drága. A TOR pedig nem a megfelelő eszköz a kijátszásra, legfőképpen mert durva visszaélés lenne a TOR-t támogató szerverek gazdáival szemben.
 • gettoharcos2
  #6
  pontosan annyit érnek ezzel , mintha adnának a sz*rnak egy jókora pofont...

  lehet hőbörögni, de mást úgysem tudnak tenni a kalózpiac ellen

  torrent van , volt és lesz is, ha összepiszkítják magukat örömókben akkor is

  ezenkívül soha nem lesz olyan szoftver ami a mai nyílt forráskódú titkosító eljárásokkal ki tudna bármilyen szinten is babrálni.
 • B0nFire
  #5
  Kedves okok zsírfejű politikus Urak! Vegyék már a fáradságot, és olvassák el a hozzáértők e témakörben kifejtett korábbi nyilatkozatait, melyek szerint ez "technikailag kivitelezhetetlen". Az ISP-k pedig nem hülyék, hogy a saját pénzük ellen legyenek, továbbá a hardvergyárosok sem. Akkor tessenek zsebbe nyúlni, és felvásárolni az újonnan piacra dobott 2 TB-os merevlemezeket, mert ezek szerint úgyse lesz szüksége rá senkinek.

  Le lehetne kopni a fájlcserélőkről, akik a hardverágazat húzóemberei. Nélkülük tetszik tudni nem fejlődne a számtech ipar.
 • Turdus
  #4
  Hihetetlen, hogy a 3. évezredben még mindig ennyi ember nem fogta fel, hogy míg az anyagi világban lévő replikákhoz nyersanyag kell, ami költség, addig a digitális világban a másolás költség nélküli. Ergo a régi szabályok kényszerítése NEM FOG MENNI, mivel mások a körülmények. És hihetetlen, hogy mindig akad egy b*lf*asz politikus, aki a szócsövük lehet.

  "kalózkópiák azonosítására és kiszűrésére alkalmas technológiákat kellene használniuk"
  Gratulálok, van két, teljesen azonos bitkolbász, honnan fogják tudni, melyik az eredeti, és melyik a másolat? Szánalmas, de komolyan...


  (Írom mindezt úgy, hogy egyetértek a digitális tartalom szerzői jogainak védelmére irányuló törekvésekkel, de én inkább a CC-t tartom jó irányvonalnak)
 • Lame
  #3
  En is blokkolnam a hozzafereset, mondjuk a levegohoz :)
 • gettoharcos2
  #2
  Kapcsolódó linkek:

  [nagy]https://torproject.org[nagy]
 • gettoharcos2
  #1