12
Zeneszerző, Rendező, etc etc...
-
#12 illetve itt, bővebbe:) -
#11 R&B = Rhythm and Blues, a soul-lal rokon műfaj, 50s-60s évektől
a mai "árenbí" pedig rhythm and bass.. -
#10 R&B ? Én vagyok tudatlan, és régen az R&B nem a mostani buzi zene volt ? -
#9 Én is csak mostanában kezdem egyáltalán felfogni mennyire durva volt..
fater meg ottvolt a Bp-i koncerten -
Lateralus #8 Zseni volt. -
meg a másik -
az a bizonyos festmény -
#5 http://www.zappa.hu/ -
#4 Régen a Tilos az Á-ban fellépett Zappa, aztán évekre bezárt a hely nem sokkal később. 2001 december óta Frank Zappa a hely neve és belül van egy freskó Zappáról amit műemléknek nyilvánítottak.
A Mixáth téren van amúgy .
(a kezdeteknél dolgoztam ott) -
#3 Kiváló zenész! Otthon még figyel valahol egy bontatlan bakelit Zappa :) -
#2 Én most töltöttem le a 'Lumpy Money projekt' című 3 cd-s albumot, és nagyon bejön a zenéje :)) -
#1 Frank Vincent Zappa 1940. december 21-én született Baltimore-ban (Maryland állam). Szülei másodgenerációs szicíliai, illetve görög, arab és francia származású amerikaiak voltak. Miután a család Kaliforniába költözött, Frank 12 éves korában a dobolás iránt kezdett érdeklődni, és Montereyben, egy nyári iskolában zenekari ütősjátékot tanult. Zenei tanulmányai ezenkívül a középiskolában egyfajta fegyelmi büntetésből hallgatott, általa meglehetősen unalmasnak bélyegzett összhangzattan-órákból álltak, és ezzel párhuzamosan már zenekari darabokat kezdett írni zenészekre, zörejekre és magnetofonra, melyek egyetlen előadást értek meg (már 1962-ben), de azt a helyi rádióadó is felvette és sugározta. Ezután dobolt egy Ramblers nevű helyi R&B bandában, majd Lancasterbe költözésük után megalakította a Black-Outs nevű együttest, melyben fehér és afro-amerikai zenészek egyaránt helyet kaptak. A kortárs avantgárd zeneszerző, Edgar Varese Ionisation című műve már korán felkeltette érdeklődését a bonyoloult ritmikai kísérletek iránt, és ez az érdeklődés élete végéig elkísérte. Az elektromos gitár is lenyűgözte, R&B lemezeket kezdett gyűjteni, melyeken gitárszólók voltak hallhatók: "Howlin" Wolf, Hubert Sumlin, Muddy Waters, Johnny "Guitar" Watson és Clarence "Gatemouth" Brown voltak a kedvencei. Ilyen irányú érdeklődését Don Van Vliet nevű osztálytársa is osztotta, ő később Captain Beefheart, azaz Ökörszív Kapitány néven lett ismert.