29382
Rise of Flight - Flying Circus Volume I
-
#1237 Nemsokára itt a Logitech G940. :) Megpórbálok egy gyorstesztet még ma este, ez az első force-feedback joystickom... -
RedRiot #1236 Mást kerestem, de találtam pár érdekes könyvet, letölthető formában:
WW1 légiharc könyvek -
#1235 Én most nekiestem és generáltam egy rakat dogfight missiont a Fokkerhez ... Csak az zavar, hogy mindig újra kell kezdeni ha lelövöm az enemy-t vagy lelőnek ...
Lehet hétvégén megpróbálom átszerkeszteni a Russian roulette-et ...
Mondjuk sikerült 85%-ban hatásos taktikát kifejlesztenem az outrun-os gépek ellen, de sajna eléggé kockázatos, szóval még finomítanom kell rajta :) -
otiq #1234 A várakozás tényleg rossz.
Engem is zavar ha lelőnek ami sokkal többször fordul elő minthogy én nyernék dehát ez van. -
RedRiot #1233 Amíg nincs dogfight szerver, addig engem sem vonz különösebben a multi. Én sem vagyok túl jó pilóta, így a félóra várakozás míg mindenki readyt nyom - 30másodperc repülés - profi pilóta által meghalás - utána megint negyedóra várakozás nem igazán jön be nekem.
Ameddig nem csinálnak vmi pörgősebb, játékmódot kevesebb várakozással, addig hanyagolom a multit. -
#1232 Én nagyon láma pilóta vagyok, de néha jó lenne felmenni multizni, csak nem merek :)
Múltkor megpróbáltam, és csak lestem mint borjú az új kapura, mert fél óra baszakodás után sem tudtam játszani, csak a mapot lestem ...
Majd legközelebb :) -
otiq #1231 Most nem egyforma még a régivel nyomom mert visszavittem cserére a boltba.
De egyébként vissza is vettem alapbeállításokra mert tegnap multiztam és nagyon nem tudtam olyan hirtelen mozdulatokat csinálni a fordulózásban mint amit kellet volna. Szóval most inkább ugráljon. A joyt meg azt mondták kicsrélik csak huzzák az időt. -
#1230 Hmmm ... Akkor nem értem .. pedig a joyunk is egyforma ... Nem kell óriási változásra számítani, épp csak annyi hogy a középpontnál kevésbé érzékeny a joy mint végkitérésnél ... Ennyi ...
Esetleg próbáld meg drasztikusabb mértékben állítani :) -
otiq #1229 Igen én is ezeket copyztam be. -
#1228 Otthagyod csak és kész ... az értékeket meg átírod olyanra ami neked megfelelő ... Ugyanaz mint a Lockon vagy Il-2 Curves Axis része, csak itt nem grafikusan állítod, hanem az annak megfelelő értékeket manuálisan ... Jobb mint a semmi ...
Az eredeti ilyen:
[curve_points]
p0 = 0.05000000, 0.00000000;
p1 = 0.14500000, 0.10000000;
p2 = 0.24000000, 0.20000000;
p3 = 0.33500000, 0.30000000;
p4 = 0.43000000, 0.40000000;
p5 = 0.52500000, 0.50000000;
p6 = 0.62000000, 0.60000000;
p7 = 0.71500000, 0.70000000;
p8 = 0.81000000, 0.80000000;
p9 = 0.90500000, 0.90000000;
p10 = 1.00000000, 1.00000000;
[end]
Az enyémek jelenleg (Lustaság, mert a fórumról kopiztam és eddig tetszik, de majd finomhangolom ...)
[curve_points]
p0 = 0.05000000, 0.00000000;
p1 = 0.10000000, 0.10000000;
p2 = 0.20000000, 0.20000000;
p3 = 0.30000000, 0.30000000;
p4 = 0.40000000, 0.40000000;
p5 = 0.50000000, 0.50000000;
p6 = 0.60000000, 0.60000000;
p7 = 0.70000000, 0.70000000;
p8 = 0.80000000, 0.80000000;
p9 = 0.90000000, 0.90000000;
p10 = 1.00000000, 1.00000000;
[end]
Egyszerű mint a faék, de annyival finomabban érzékeli a kis elmozdításokat, hogy lényegesen kevésbé kapkodok a precítebb manővereknél :) -
otiq #1227 Megcsináltam de semmi különbséget nem érzek.
Szóval letöltöttem ezt a linket kicsomagoltam oda a /data/LuaScripts könyvtárba ezt a pccurves könyvtárat és átírtam a pitch és roll cfg-t.
Ezt ott kell hagyni, nem kell valahogy visszacsomagolni a script.gtp fájlba? -
otiq #1226 Köszönöm, hazaérek kipróbálom. -
#1225 Van ott egy link ... abban benne van a kicsomagolt mappa tartalma, és akkor kicsomagolni sem kell ...
szerk: ez de szép mondat lett xD Na a lényeg, hogy itt egy rar file amiben benne van a pccurves mappa teljes tartalma ami kell:
http://www.mediafire.com/?hh90bnmt5du
Letöltöd, majd kicsomagolod ...
Benne van hogy hova, meg van readme is ..., de a lényeg: a fileok a ...\Rise of Flight\data\LuaScripts\pccurves\ mappába menjenek ...
pc_pitch.cfg
pc_roll.cfg
pc_yaw.cfg
Ezeket érdemes szerkesztgetni :) -
#1224 A script.gtp fájlt kell kicsomagolni azzal a szarral és abban lesz a pccurves mappa.Sajnos qrva hülyén van leírva a fórumon, hogy mit - hogyan. -
otiq #1223 Valaki leírná, hogy melyik fájlban kell átíni az értékeket ahhoz, hogy finomabban mozogjon a joy, mert azt a pccurves könyvtárat én meg se találtam. -
#1222 nagyon jól hangzik mindegyik pont! remélem még idén bekerülnek majd a peccsekbe.
picit én is visszakanyarodok a konzol vs. pc témához: a ps3-ban nagyon komoly lett a hálózati támogatás, létezik online store, aprópénzért 1-2ezer ft-ért lehet venni kicsi de jópofa játékokat(pl. c64-es zenével a c64-es commando átirata, aki emlékszik tudja, eszméletlen :)), patchek u.úgy megjelennek, csak új pályákért-gépekért fizetni kell stb. szóval nagyon sokat fejlődött a ps3 a 2-höz képest. öcsémnek 3-as van, nekem 2-es volt. tény hogy célhardver, de pont ez a lényege, emiatt tudják a fejlesztők 100%-ig kihasználni a hardvert. a ps3-as játékok zöme még mindig nem max. felbontásban fut, csak 720p-ben, mert korai lenne ellőni az összes puskaport, ez is taktikázás. a másik hogy linux mag fut rajta, ami szinte minden célhardverben; ez is segít a 100%-os kihasználtságban. ami a gond a ps3-mal, hogy a Sony soha nem fog olyan szintű szimulációt fejlesztetni, mint amilyenek PC-n vannak(ld. IL2-Birds of Prey -> akciójáték), ez viszont nem a hardver és a fejlesztők hibája, hanem a Sony elcseszett marketingje. a szimek rétegjátékok, emiatt a legkisebb példányszámban eladott kategória, nem üzlet. a konzolok meg csak az üzletről szólnak. bár nekem a konzol a ps3, az xboxot nem tekintem annak, mert az inkább egy szépen becsomizott PC, amit csak játékra lehet használni; és bár igaz hogy olcsóbb mint a ps3, viszont a grafika is elmarad tőle. még kell 2-3 év, hogy a ps3-ra fejlesztők 100%-ig kiismerjék a hardverben rejlő lehetőségeket, ilyen jól észrevehető ugrás volt ps2-őn a GT3 utáni GT4, ami jóval szebb volt. de csak "autós játék" volt a pc-s szimekhez képest. emiatt váltottam vissza pc-re.
még 1 dolog, ami fura: egy játékról készült képről egyből megmondom hogy ps vagy pc. valahogy a ps-ek teljesen máshogy renderelnek, nem értek hozzá, de a ps2-es időkben mindig élethűbbnek találtam a ps grafikát a pc-nél. a pc is képes lenne, sőt túl is szárnyalná a ps3-as csúcs-grafikát, ha teszem azt létezne egy olyan csökkentett mód, ami kizárólag játékokra lenne jó. ez viszont a microsoftnak nem érdeke, mert akkor mit csinál az xboxszal. nehéz ügy, valahol mindkét félnek igaza van, a tökéletes játékgép egy linuxos pc lenne, lecsupaszított op.rendszerrel multimédiára kihegyezve, csak ehhez a videokártya-alaplap-gyártók és játékfejlesztők is kellenének, ami viszont nem érdekük, mert ők microsoft alá fejlesztenek->üzlet->és itt a gyűrű bezárul. ördögi kör. addig is élvezem a RoF-ot és a többi hardcore-szimet PC-n, a PS-t meghagyom öcsémnek. -
#1221 Óóóóó anyám!!!Egyre jobb lesz ez a RoF !!!!Imádom, amikor kényeztetik azokat akik megvettek egy szoftvert. -
#1220 Néhány új info. Új térkép, track felvétel, template, stb. -
#1219 Szerintem ez nem off.Illetve az off amit mi, akik ide járunk annak tartunk.A kutyát nemérdekli, hogy a topik címe az ami addig amíg normálisan, ember módjára tudunk beszélgetni.Egy fórumnak és azon belül a topikoknak ez a legfontosabb célja.
szvsz -
#1218 OFF: Azért jók az ilyen kisebb "közösségi" topikok, mert itt a topik fő témája mellett lehet beszélgetni, vitatkozni normálisan egy adott dologról ... nvidia vs ati, intel vs amd, pc vs konzol ... Teljesen mindegy :) Sosem fogok azért úgy hw-t vagy bármit vásárolni, hogy csak x vagy y gyártó ... Azt fogom megvenni ami nekem jobb ... és nem érdekel mi a neve ...
Mindegy, szeretem ezt a topikot :) -
RedRiot #1217 Még röviden a konzol vs. PC témához:
A pcnek van még egy előnye: a konzol játék megjelenik, rányomják a dvdre, és úgy is marad. Ehhez képest nézzünk meg egy Il2-t, vagy egy rFactort: előbbihez annyi patch/kiegészítés jelent meg az évek folyamán, hogy a játék teljesen átalakult.
Az rFactor pedig direkt úgy készült, hogy nyitott legyen a felhasználók által készített modok fogadására: az alapjátékban volt néhány pálya, pár fantázia-autó, de ma már a '79-es Forma-1 bajnokságtól kezdve az ausztrál túrakocsibajnokságon át japán F3-ig bárimit kipróbálhatunk a minőségi modoknak köszönhetően. Ahogy a PC-t, úgy sok pc-játékot is lehet alakítgatni, bővítgetni, saját ízlésünkre szabni. A konzol játéknál meg eldöntheted hogy tetszik vagy nem az ami a dobozban van, más opció nincs. -
#1216 teljesen egyetértünk. a konzol célhardver, a PC meg sokkal több mindenre jó. meg ott a PC-k rákfenéje, amit windows-nak hívnak. egyezik a véleményünk, nem is húznám tovább(van ahol szabályos háború zajlik a két tábor között).
ON: úgy néz ki beszoptam némi vírust, a közeljövőben újrahúzom a gépet, kíváncsi vagyok hogy fog-e nálam fagyogatni a RoF. -
#1215 Én sem offolok tovább, ha gondolod privátban folytathatjuk ...
A Cell az jó, csak PC-s oldalon egy a gond: hogy a mai játékok ki sem használják azt a HW-t ami alattuk van ...
A mai nextgen konzolokban semmi olyan nincs ami ne lenne PC-re ... Cell helyett ott vannak a sokmagos procik, VGA-ban fényévekkel előre járunk ... a többiről nem is beszélve ... Csakhogy ... a konzolok SW-ei arra az egy HW konfigra optimalizáltak, míg a PC-sek sokra ...
Kiváncsi lennék, mi lenne az eredménye annak, ha valahogyan egy konzolra felpattintanának egy Win-t és úgy futtatnák a játékokat ...
Vagy a másik oldal: Mi lenne, ha egy 4 magos proci, 2GB RAM és egy Radeon 4850 lenne minden játékos gépében, (Ugyanolyan alaplappal mindennel ...) és a kiadóknak csak erre a konfigra kellene játékot fejleszteni ... ezen futna egy olyan oprendszer, ami csak erre és a játékokra lenne optimalizálva ...
Itt is gyűrődne a ruha ...
A végszó: Nem akarom fikázni a konzolokat, szuperül ki vannak találva, és szuperül végzik a dolgukat ... Célhardverek ... emiatt nagyon profik abban, amire ki lettek találva ...
Míg a PC egy öszvércucc ... mindenre jó, mindenre használható, de sokkal nehezebb rá fejleszteni, mivel nagyon nehéz rá optimalizálni ... Az Oprendszerek is ilyenek ... Win, OSX, Linux ... Mind másra jó ...
Amikor az első XBOX megjelent, övé volt a világ legfejletteb grafikai feldolgozóegysége ... 1-2 hétig ... Erre megjelent a GF 4200 TI ... és kész ...
Kiváncsi vagyok arra a játékra, aminek nem elég egy 2-4 magos Phenom ... Nemhogy 4x2-es Cell ... Technikailag az hasonló mint az i7 ...
Szóval lehetnek szebbek a konzolos játékok, de mivel nem úgy fejlődnek mint a PC-k, emiatt teljesen logikus hogy HW-es értelemben elmaradnak ... SW, az más tészta xD
-
#1214 A konzol nagyon jó arra amire való.Ha én csak ilyen izéket nyomatnák mint foci, platfrom játékok ( mint a Sonic például ) vagy ezek az autós szarok akkor 100%, hogy konzolom lenne.Az ember vagy ráköti a tv-re vagy vesz egyet külön oszt jónapot.Viszont Falconozni, Lokkonozni vagy a DCS-vel baromkodni inkább a PC a jó. -
#1213 csak egy utolsó dolog, és nem offolok tovább: nézd majd meg élőben, játék közben a GT5-öt. a szerelő ruhájának összes gyűrődése 3D-ben renderelve. ehhez olyan hardver kell - CELL proci - ami nem tudom valaha át fog-e jönni pc-re, 8 mag 8 különböző feladattal. a köv. gen. szuperszámítógépekbe ezt a CELL-t fogják fürtölve berakni, annyira jó lett. annyira azért ne húzzátok le a konzolos hardvereket. a ps2 is jó volt, nekem meg volt a GT4 és az a grafika évekig vert minden pc-s autós grafikát. az megint más kérdés, hogy a szimulációt csak messziről figyelte. túloztam a 2-3 évvel, inkább 1-2 év. -
#1212 Azt észre vettétek, hogy ha belépésnél első kattintás után kb 10 mp nem kattintotok újra, akkor másodjára beenged?
-
#1211 :D na igen.. és lőni úgy lő mint egy T1000-es!
De azért ettől még szeretjük a RoF-ot! :)
-
#1210 Mer az AI az "pr0" -
#1209 Azért érdekes, hogy az AI csűrök nélkül is milyen szépen fordulózik.. :))
Az oldalkormány sincs belépve... :)
-
#1208 Vicces, nekem a peccs előtt 2-szer sikerült eljutni 10 fölé ... Először az Albával, aztán a Fokkerrel ... SPAD, SEVa és társaival mindig megszivatom magam ...
Sajnos a német gépeknél az első doghoz hihetetlen türelem kellett, az meg nekem nincs ... Bár múltkor zsinórban 3-szor vicceltem meg a Nieuport-ot ... lementem földközelbe, és megvártam míg rámfordul ... Jött is a Boom and zoom ... and boom, mert fölrántani már nem maradt ideje a gépet xD -
#1207 Hejjjj fe elmaradtak az ilyen 9 - 12 győzelmek a dogban :D
Én eddig 4-ig jutottam, a Fokker meg halálra tudja szopatni az embert :) -
#1206 Váááá, ez kell nekem , végre tudok kicsit dogolni a Fokker-el is xD
Asszem este kipróbálom XD -
#1205 Sok az a 2-3 év ... Amikor egy konzol megjelenik, akkor lehet vele nagyot durrantani, hisz egy HW-re kell csak optimalizálni ...
A PC-s ipar viszont sokkal jobban fejlődik, ebben viszont az a negatívum, hogy nehéz úgy fejleszteni hogy majdnem végtelen kombinációjú HW-en megfelelően fusson valami ...
Egy mai középkategóriás PC keresztbe lenyeli a nagy konzolokat, csak nincs ami anniyra optimalizálva lenne rá, hogy ez megláttszon xD -
#1204 Két-három évvel?
Crysis? ArmA2? -
#1203 én is így vagyok warez ügyben. ez a játék megérdemli hogy megvegyék. a playstationnek egyetlen előnye van: 1x megveszed, utána 5-6-7 évig(a köv. generációig) nem kell hozzányúlni, nem fagy le semmi, nem kell bűvészkedni az fsb-vel, nem röccen be semmi sehol(ezért sincs grafika-butítgató opció), csak hát ugye igazi szimulátorokat soha nem fognak kidobni rá, mert az nem üzlet a sonynak. talán a GT5 alulról érinti már a szimulácó fogalmát, de még így is fényévekre van egy gtr2-től. látványban viszont a pc-k úgy 2-3 évvel vannak lemaradva a ps3 mögött. de engem ez nem érdekel, inkább buherálok-bűvészkedek pc-n hogy menjen egy RoF, mint visszaálljak konzolra. -
#1202 Kijött Lazer Dogfight generátorának újabb verziója. -
#1201 +1 -
#1200 :)
Én nem vagyok az az igazán antiwarez arc, álszentség lenne, mert azért én is töltöttem már le játékot ... Nem a magyar fizetésekhez van az kitalálva, hogy legyen meg otthon minden eredetiben ...
De amit kicsit is komolyabban gondolok, azt megveszem ... Ha más miatt nem, hát a support miatt, és azért, hogy ne kezdjenek a fejlesztők átállni a kvarcjátékokra ...
Most hogy az IL-2 árkád verzióját kidobták kvarcjátékra, elgondolkodtam ... az nem érdekel, hogy ha a verekedős, sport és ilyen játékok átmennek a kvarcjátékiparba ... De a komolyabb FPS-ek, RTS-ek, és a szimulátorok csak menjenek tovább PC-n ... (Nem is látom a létjogosultságukat ezen a részen ... Ebben mindig a PC lesz az úr ...)
És úgy tűnik van remény, itt a ROF, ott a DCS (Bááár, az qrvára nem új dolog, kiváncsi leszek au A-10-esre ...) és az érkező BOB ...
Ha a warez miatt nekik nem éri majd meg PC-re fejleszteni, akkor rábaszunk ...
Szóval az hogy valaki letölti a Crysis-t, az nem zavar, kipróbáltam, én egy fillért nem adnék érte ... de sok ezren megveszik ...
Viszont a szimuláció rétegjáték ... ha 10-en megveszik, a többi letölti ingyen akkor qrvára nem éri meg a fejlesztőknek és akkor bukta lesz ... Senki sem fog szimulátorokat fejleszteni, ha senki sem veszi meg ...
És igenis fejlesztgessenek csak ... xD
-
#1199 Főleg ilyet :) -
#1198 Valami kulcsról ,meg crack ről olvastam. De hangsúlyozom!!! szigorúan csak olvastam ,és az is csak véletlenül került elém:)))))
Az az igazság,hogy egy bizonyos kor után már az a ciki ha nem veszi meg az ember. A fiatal srácokat megértem ,de egy dolgozó ember egyszer egy évben megteheti azt ,hogy megvegyen egy játékot.