Rise of Flight - Flying Circus Volume I

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papa01
Köszi a beszámolót, én szeretnék menni, fõleg úgy sikerült megoldani a szívást.. 😊 De most már fekszem, mert 5:50-kor csipog az a fos telefon.. 😊)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Szia, Urak!
Végre ismét van okom repülni. Mióta kivettétek a Camelt és a DrI-et a küldibõl, igazából csak 1/2 szívvel harcoltam, de most itt az új kedvencem a Pup! Egyszerûen nagyszerû! Kb. 2 óra repülés után belejöttem, ma pölö sorozatban vagy 5 légi gyõzelmet arattam a mindig túlerõben lévõ ellenfelekkel szemben. Szerintem érdemes lesz mindannyiótoknak hajtani egy kicsit, mert fordulóharcban eléggé über gép, és nem szeretném, ha ezt is "eltüntetnétek" 😊.
Pár tapasztalat:
Bal kanyarhoz itt is kell az oldalkormány, különben felemeli az orrát, és nem fordul. Ilyenkor nagyon hasznos a Blip, a gép igen jóindulatúan reagál rá, de inkább több rövidet nyomjunk egy hosszú helyett, hogy sebesség is maradjon.
Ha van elegendõ sebesség (70 mph körül), akkor remekül tartja az orrát a horizonton éles fordulóban is, az oldalkormány is hatásos marad.
Remekül manõverezik vertikálisan, de azért a DVIIF-et és DVIII-at inkább kényszerítsük fordulóharcra 😊
Meredek emelkedéssel szinte teljesen elkoptatható a sebesség dugó nélkül, de ha megkezdi balra az átesést, azonnal nyomjuk a Blip-et, és kezeljük finoman az oldalkormányt mielõtt az "igazi" dugóhúzó kialakulna!
Csûrésben közepes, de rá lehet segíteni a szögsebességre az azonos irányú oldalkormánnyal.
Ha gyorsabban orsózó gép ellen ollózásba fogunk, és a másik kezd elcsúszni, akkor inkább folytassuk megkezdett fordulót (kis vertikális iránymódosítással), - a Pup nagyon hamar "megkerüli" az ellenfelet, és ismét nyerõ a pozíció.
Egyelõre ennyi; remélem, minél többen leszünk pénteken!
Fokker
billentyûzet: nekem sem jön be ez az újfajta gumiklavi; nekem ami igazán tetszik, az a laptopbillentyû asztali gépes változata. nem is tudom minek hívják, slim? jó sok éve volt laptopom, és baromira tetszett a billentyûk nagysága és nyomáspontja. most egy ócska logitechen pötyögök, de a következõ vékony lesz. kényelmesebb is, hogy nem feszül hátra a kéz, hanem szépen egy síkban van a billentyûzettel.

Tudom nem népszerû a gondolat, de a sport sokat segít a le nem vezetett feszültségeken...de nem a himihümi jól esik szint, hanem meg kell dögleni..<#bdead><#alien> a zsákolás is nagyon jó, vagy hosszútávfutás.

Papa01
Nono! És aki nem dohányos?? 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

DummyBoy
Nekem sokan nem értették mit keres sok 10 üres összegyûrt cigisdoboz a gép körül anno az albérletben ... Nos, a cigisdobozt össze lehet gyûrni, hozzá lehet vágni bármihez, szét lehet tépni, szóval tökéletes feszültséglevezetõ 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Papa01
Megy, jó repülést! 😊

Papa01
Sanyo mester már bent van, megelõzött.. 😊

köszi<#wink>
Papa01
Persze, egy pill..

@ Leon: <#eljen>

Papa, megtennéd hogy elindítod a szerót?
😄😄

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Iszunk, Hányunk, Belefekszünk.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Papa01
Mi az az IHB? 😊

LeonSilver
Nem, de a munkatársaim akikkel anno lanpartyra járt mesélték. Egyébként azokon a lanpartykon szó szerinti volt az IHB..

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

whiteskull
Azt hiszem egészen furcsán néznének rám, ha ilyesmire vetemednék. 😊))

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

Papa01
😄 😄 Láttad is? Gondolom, megrázó élmény lehetett.. Nekem egy ismerõsömet egyszer az állandóan visító papagájuk idegesítette fel... ugye a kalitkában nem tudott vele mit csinálni, ezért leköpte szerencsétlen madarat...

LeonSilver
*köpködi

LeonSilver
Nekem is van ismerõsöm aki szintén köködi a monitort 😄

Da, benyomódnak a gombok lévén gumi az egész hóbelevanc.

Papa01
Nálam van úgy, hogy a bill/egér , azért megszenvedi a dolgokat.. 😊

Papa01
Azt a mindenit!!! De kemény! És ezen be sem nyomódnak a gombok? Soha nem próbáltam még ilyet...

@ Solt: Jaja, szépen leírtad... az idõm totál rámegy eredmény meg sehol... na ez tényleg ki tud borítani... és jól meg fogalmaztad a tehetetlenség miatt.

Mondjuk EZ a fórum nem semmi.. 😊
Egy idézet:

Sziasztok!
Nekem 1 haverom haverja egyszerûen csak leköpi a monitort ha ideges kesz... 😄 😄
Nem is ültetném le a gépem elé... 😊

Nem semmi.. 😄

LeonSilver
Értem én, hogy mit akart mondani ez a Papa gyerek 😊 Én is van, hogy "kiborulok" mint a bilid, csak én nem szoktam a hw-n levezetni.

Szerintem Papa nem is ezekre gondolt... sokkal inkább a tehetetlen dühre ami el tudja önteni az ember agyát, ha valami nem sikerül... 😊 Nem az a lényeg ki, vagy mi a hibás, hanem az az érzés ami ilyenkor a hatalmába keríti az embert... olyankor valaminek törnie kell, mindegy mi az... a billentyûzet meg kéznél van! 😄

Persze lehet, hogy csak én vagyok ilyen hirtelen, de jó ideje nem veszek már drága billentyûzetet... pont emiatt! 😄

www.smart-bus.hu

whiteskull
Hát hajlékony, nem hajlékony biztos ez lenne az elsõ amit földhöz ba..nék. 😊))))

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

LeonSilver
Ja. És ilyen a billentyûzet és szerintem qrva szar.

LeonSilver
Persze Papa, én sem vagyok mentes a balfasságtól. Arra próbáltam rávilágítani, hogy a balfasságról a legkevésbé valamelyik hw elem tehet.
Elég régóta ûzöm az ipart és nyugodtan elmondhatom, hogy az esetek döntõ többségében (szerintem olyan 95% az user fasság, 4.5% a szoftver hiba és 0.5% a hw) bizony a felhasználó a pöcs. 😛

Papa01
Oki, köszi szépen, ha otthon leszek megírom! 😊
@ Leon: Én nem gondolom, hogy balfasz lennék, és szerintem Te is találkoztál olyan dologgal, mi kiakasztott. 😊

Kényelmetlen azt a típusú billencset használni?

LeonSilver
Nem láttál még olyant Papa? Nálunk is volt a boltban, tudod a kakaó biztos 😄

Egyébként meg a billentyûzet és az egyéb hw elemek qrvára nem tehetnek arról, hogy az user egy balfasz. A sógorom is a billentyûzetet szokta verni, soha sem értettem miért teszi.

Sanyo
Ha tudok szívesen segítek.

www.pcpilot.hu

Papa01
Én még nem is láttam olyat! 😊 Hogy nézni ki? Kellemes használni?

:-) Én három szétvert billentyûzet után már nem vehetek másmilyet, csak a kihajtogatható szilikonos kivitelt. Asszony nem engedi. Ez valamennyire jobban bírja a strapát :-)
Bár érdekes, mióta megvan, annyira még nem b*ta fel az agyam semmi, hogy törjek zúzzak.
whiteskull
Jó éjt! 😊)

Papa01
Én kis lövöm magam jó röppenést nektek! 😊

whiteskull
Ez érthetõ. 😊))

Mármint a földhöz vágás. 😊)))))

Papa01
Húúú sajnos, ma is sajnos ki kell hogy hagyjam , egy webes munkában is is elakadtam most, és annyira felidegelt, hogy földhöz basztam a klaviatúrát (vezeték nélküli), jó pár gomb kirepült belõle, de sikerült vissza rakni õket.
Nagyon fárasztanak a napok, 5:50-kelek és még mindig ezzel szívok.. de már nem sokáig mert álmos vagyok.. de pénteken tuti repülni fogok! 😊

whiteskull
Nem jössz egyet repülni? 😊)

Én már fent vagyok. 😊

Papa01
Szupi, köszi szépen, én is akkor befejezem mindenféleképpen az enyémet és publikáljuk! 😊

LeonSilver
szinténzenész

ATT-t én sokat használtam, de különösebb értelmét nem láttam, így visszatértem a CCC-hez! 😊

www.smart-bus.hu

DummyBoy
Húúú ... most hogy említettem az Nvidia Inspectort - van újabb 1.93 ...

Abban már nem kell programozónak lenni, hogy értsd a beállításokat, és megjelentek azok a kombinált AA-k, mint amik az nhancerben voltak ...

A különbség az, hogy a SSAA (Ahogy itt hívják Sparse Grid Supersampling) amit a toollal bekapcsolunk, az lényegesen több erõforrást zabál mint az a SSAA amit kombinált az nhancer ... ráadásul a tollal csak 2x 4x és 8x módok vannak ...

De itt volt olyan hogy 1x2 SS + 2x MS ... Ez kevésbé hatékony, viszont jóval kevésbé erõforrásigényes 😊 És a Shimmeringet már ez is csökkenti 😊

(ATT-t ne is említsd, én imádtam azt a toolt régebben, de valamivel folyamatosan összefagyott a gépemen, ezért nem tudtam a 4870-eshez használni sosem xD )

Nem veszem kötözködésnek! 😊 Az ilyen párbeszédbõl lehet okulni... ez a lényeg! 😊

SSAA: A 2xSSAA + 2xMSAA valóban elfogadható képet ad. De emlékszel ehhez mennyit kell babrálni a driverben? A 4xxx széria nem tud SSAA-t, ez nagy hiány. Az 58xx viszont igen, ott ennek a belövése annyiból áll, hogy egy csúszkát elmozdítasz. Igaz, elég erõ csak az 5850 felett van ehhez!

Driver: Jobbnál jobb? Akkor minek hozzá külön ssaa tool? 😊 Miért nem mûködik driverbõl? 😊

nHancer: Ok, de akkor sincs új május óta! 😊 Az ATT-t is egy srác fejleszti, az 1-2 hónap lemaradással követi a drivereket... 😊

Nekem sincs driver problémám az SSAA kivételével. De nekem az ATI-val sem volt driver problémám... az, hogy nem tudja a 48xx az SSAA-t, az egy dolog... de ez nem driver gond! 😊

Én azt tapasztalom, hogy az ATI driver megoldásai legalább ilyen jók... nem tapasztalom azt a különbséget, amit sok helyen kihangsúlyoznak! 😊

www.smart-bus.hu

Papa, a cikk 90%-ban elkészült, utolsó stilisztikai ellenõrzés következik plusz olyan képeket vadászok amelyek nem jogvédettek. Reményeim szerint 7 végére teljes lesz.
DummyBoy
Nem kötözködni akarok, csak pár mellékzönge:

SSAA - teljesen igazad van, zabál sokat, és 4 felett látványos, de 2xSSAA 2xMSAA (Esetleg 4 ...) ROF alatt szép képet ad és elfogadható teljesítményt.

Driver: WHQL nem jelent semmit, folyamatosan jönnek a jobbnál jobb driverek, pl: a 260-as széria már le tudja gyalulni az elõzõt 😊 (Nekem ez volt eddig a legnagyobb szívfájdalmam ...)

nhancer: Ezt egy srác fejleszti, sajnos lassan halad, ugyanis teljesen újra lesz írva a proggi ... Van helyette pár dolog, pl az SSAA tool, vagy pl.: az nvidia inspector, ami hasonló mint az nhancer, csak nem olyan júzer frendli ...

Sok mindenben igazad van, de mióta nvidia kártyám van, azóta nem volt driverproblémám ... nagyritkán eszembe jut, akkor felrakom a következõt és kész 😊

Ne viccelj... 😊 Egyébként ez nem tanács, csak magánvélemény! 😊

www.smart-bus.hu

Papa01
Értem, köszi szépen a tanácsokat! 😊

70% körüli a skálázódás, és azért vannak nyûgjei... alaplap, hûtés, táp, fogyasztás, driver anomáliák... én nem foglalkoznék vele! 😊

www.smart-bus.hu

Papa01
Jaja, a CF-en én is agyaltam.. szimeknél érdemes egyáltalán?

Az a durva, hogy az alaplapon baromi közel van egymáshoz a két slot, aki ezt így megtervezte... szerintem elég furcsa ember lehetett.. 😊

ÁÁÁ... dehogy! Kb egálban vannak, csak ez DX11. ( mondjuk ez semmit nem számít! 😄 ) Az 1GB-s 4890 kurva jó vga! Ha olyanom lett volna el sem adom! Neked majd talán egy 6870-re lenne értelme cserélned... esetleg még egy 4890 és CF. De ehhez nagyobb táp kell, és sok vele a macera...

www.smart-bus.hu

Papa01
A 4870-esnél csak 25%-al gyorsabb?? Akkor a 460-as nem sokkal gyorsabb az én 4890-es karimnál sem... azt hittem, azt megeszi reggelire.. 😊

Ha az anyagi oldalát néztem volna, akkor nem váltok! 😊 Kb 20-25%-l gyorsabb mint a 4870. Azt 25000.-ért vitték el, ezt 62000-ért vettem! 😄 Igaz az áfa vissza jön, de így is 25000.- körüli összeg volt a ráfordítás... dupla ár, 25% különbségért nem jó üzlet! 😄

De én szeretek tesztelgetni, és a 4870-m az 512-s memóriája miatt már cserére érett. Így jött az ötlet, hogy GTX460, ami ár/érték tekintetében jó vétel! Általános szabály, hogy vga-t cserélni akkor érdemes, ha megvan a teljesítmény duplázás, de az 50% az az egészen minimum.

Megvannak a tapasztalatok, így jöhet majd megint az ATI! 😊 Nem iszom, nem dohányzom, nem kurvázom... ennyi pazarlás belefér! 😊

www.smart-bus.hu