10
  • Polemius
    #10
    Valaki csinálhatna mondjuk egy Amatőr Szerzők Szövettsége szervezetet, és kivehetne egy szép szeletet a tortából azok nevében, aki a saját képeit tárolja a memóriakártyán, saját zenéit írja ki lemezre, saját írásait teszi közzé a neten stb.
    Aztán a befolyt pénzből lehetne pl. lobbizni a szerzői jogvédelem időtartamának rövidítéséért, vagy akár torrent trackert fenntartani. :)
  • waterman
    #9
    ezeknek a jogvédő szervezeteknek miért kell mindig olyan nevet adni, mintha valami betegség neve lenne?? van egy asva meg egy artisjus ezen a 93ezer négyzetkilométeren, miért nem elég e kettő? én azt mondom ezek is csak meggazdagodni akarnak. sz*rjanak acélsünt.
  • HENCIG
    #8
    "A jogkezelő egyesület célkitűzése, hogy a hazai filmproducereket megillető kábeltelevíziós és üres hordozói jogdíjakat hatékonyabban érvényesítse és ossza fel a filmstúdiók, producerek között."
    Ügyes 5let a munkanélküli jogászoknak, diplomásoknak..
    A jelenlegi gazdasági válságban tényleg az lenne a legjobb, hogy ha az utolsó szórakozási lehetőséget a tv-t is megvonnák az emberektől ha nem hajlandók a plusz költséget kifizetni!
    Arról nem beszélve, hogy a lemezeim 50%-án adatok, a vinyóknak szintén az 50%-án adatok vannak.
    Az én jogaimat ki védi meg amikor nem filmes, zenei, nem szellemi terméküket tárolom rajta és mégis ki kellett fizetnem azt a rohadt jogdíjat!

    Az a baj, hogy a gyártók találják ki, hogy mennyibe kerüla termékük!
    Miért nem mennek az árcsökkentés irányába?
    Legyen egy mozijegy 3-500 ft! Egy kiadott DVD lemezen lévő film szintén!
    Én biztosan megvenném azt a filmet eredetiben ami érdekel!
    De ezek buták ahhoz, hogy utána számoljanak!
    Gyorsan meggazdagodni! A gyártóknak csillagászati árakat követelni, hogy a tengerparti lakásukat megvehessék, esetleg a többediket...
    Szoval nem látom, hogy hogyan mennek tönkre szegény gyártók...
    Így viszont eléggé érthetetlennek látszik eza jogvédelem!
    Apropó! Ingyen jogvédenek ezek???
    Mindjárt hihetőbbnek tűnne a szándékuk!.....
  • szlovákiai hun
    #7
    Pedig a megoldás olyan egyszerű, a német fájlcserélők szövetsége is küzd emellett: Az internetes átalány díj, oszt hagynák békén azokat, akik saját használatra töltenek le, nem üzleti okból, az internetes átalány díjból annyi suska jönne be, hogy tőlem meg is fulladhatnának benne a kapzsi jogvédők, mert ezek csak egyet védenek, a megélhetésüket és a pénztárcájukat az előadó és színész rovására..
  • szlovákiai hun
    #6
    Majd szerzünk állampolgárságot a piratebytól, oda nem fog a kezük elérni...szánalom
  • Alvarez999
    #5
    Csak szaporodjanak a szerzői jogvédő szervezetek! Minél többfelé kell elosztani a koncot, annál kevesebb jut egy-egy efféle szervezetnek.
  • Frosty01
    #4
  • avman
    #3
    hm, és majd a szerzői jogvédő szervezeteknek is lesz jogvédő szervezete? ők fogják a közös szervezetbe tömörült szerzői jogvédő szervezetek szerző jogait védeni... aztán majd ezek a szervezetek is osztódással szaporodnak és akkor alapítanak egy szervezetet, ami...
    rájöttem, a válasz nem 42, hanem az univerzum azért tágul folyamatosan, h a szerzői jogvédő szervezeteknek legyen elég helyük, és ne nőjék ki a galaxisaikat...
    mert gondoljatok bele, mi történne, ha a mi jogvédő szervezeteink találkoznának egy idegen faj szerzői jogvédő szervezetével... dögvész pusztítana majd a galaxisban, fekete lyukak roppannának önmagukba, dimenziók tolódnának egymásba, felszakadna a tér-idő kontinuum, felhasadna a világegyetem szövedéke... és végül elnyelne mindent a sötétség...
    mondom én, így végre minden értelmet nyer...
  • morden
    #2
    Ahogy elnézem a budapesti parkolási cégek példáját követik , mindent úgy megszervezni , hogy aki fizetni akar azt is megbüntessék. Egyébként ez a cd-s matrica amiért nagytételbe érdemes Párkányban venni a cd-t szerintem erőteljesen sérti az állampolgárok jogait, olyanért fizetünk , ami mögött nincs semmi ellenszolgáltatás, lényegében adó , de tudtommal adót csak állami szerv szedhet, bár úgy is le van papírozva és meg vannak kenve a jóravaló politikusaink ilyen téren (is)
  • kicsizoz
    #1
    Kellene egy lista a szerzői jogokat védő szervezetekről, mert ez már kezd komikus lenni :)