26
  • B0nFire
    #26
    Nézegettem a free tárolóhelyeket, de azt hiszem, hogy tiszta szívvel nem tennék rá semmit, ami kedves a szívemnek. Lehet persze a fájlokat titkosítani, meg minden, csak azért már fizetni is kell. Ingyen semmilyen védelmet nem kap. Na jó, van egy account meg egy hozzá tartozó jelszó, de azt hiszem, ahhoz nem olyan nehéz hozzájutni, annak aki ügyes. Ha pedig az megvan, akár nyíltan egy FTP-n is kinn lehetne a cucc.

    Van ilyen érv is "pl. arra az esetre jó, mikor pont nincs nálad a flashdrive... de van net :)" - Én meg erre azt mondom, hogy és akkor mi van, ha nincs net? Mert ugye az bármikor előfordulhat, hogy éppen műszaki hiba vagy javítás, vagy bármi miatt ideiglenesen nem érhető el a net. Na, akkor jó a pendrive.
  • nnnnnn3
    #25
    Itt nem az a gáz, hogy az IP címedből megtudják az adataidat (eleve azok az adatok amiket itt tárolsz elárul(hat)nak), hanem hogy amit feltöltessz erre a tárhelyre rossz kezekben esetleg kellemetlenségeket okozhat.
  • Thomas Von
    #24
    "A Google számára így az a kérdés, hogy mennyivel több reklámot tud a GDrive segítségével értékesíteni""2006-ban például egy blogger hívta fel a figyelmet egy a cég oldalára tévedésből felrakott prezentációra".Ilyenek miatt nem kell ez pl nekem, habár kitudja, most is a tűzfal, a vírus mizéria stb stb ellenére most is ki turkál a gépemben, de szerintem a dolgaim még mindig biztonságban vannak itthon, és nem ott.Aki meg azt hiszi, h hu, ott bizti nem nézik meg a cuccaimat, megnyugtatom, h de, mert kíváncsi, unatkozó emberek mindig is voltak, lesznek és így lesz miből kitölteni az idejüket, h röhögnek, pl a fejeden, mert neki itt a humor küszöbe, aztán lementi magának penre, aztán elviszi a haveroknak, és pluszba lehet, h fel is tölti valahova:)
  • gettoharcos2
    #23
    Azokat bírom nagyon , akik ilyen dumával jönnek, hogy a google visszaél , megfigyel stb... holott ők tényleg semmit nem tudnak rólad:
    különösen akkor nem ha mondjuk TOR-ral ( https://torproject.org ) , hamis IP címről regizel és használod az acc-odat, mondjuk Kispál Géza néven hol jamaikai, hol svéd IP-kről...
    Ugyanakkor , ugyanezek a jómadarak viszont tűzzel-vassal és foggal-körömmel védik a Microsoftot aki viszont tényleg bármikor bármit megtudhat bárkiről aki saját nevére vásárol vagy vásárolt a közelmúltban notebookot, vagy asztali gépet Windows Vistával, ugyanis kernel szinten integrálva van benne a kiirthatatlan trójai rendszer amivel megfigyeli a felhasználóját , jelentéseket küld róla stb..
  • L3zl13
    #22
    Miért jó:
    - Olyan helyen is hozzáférhetsz, ahol nincs SD olvasó, sőt, USB sem, vagy csak nincs jogod csatlakoztatni vmit a géphez.
    - Online mások is hozzáférhetnek (gondolom lesz erre valami funkció).
    - A többi Google szolgáltatással összekapcsolva szinte teljes irodai számítógép funkcionalitást kapsz helytől, platformtól, jogosultságtól függetlenül.

    Ami a másik kérdésedet illeti, talán el kéne olvasni a felhasználási feltételeket:
    "You may organize or delete your messages through your Gmail account or terminate your account through the Google Account section of Gmail settings. Such deletions or terminations will take immediate effect in your account view. Residual copies of deleted messages and accounts may take up to 60 days to be deleted from our active servers and may remain in our offline backup systems."

    Azaz 60 napon belül törlik a leveleidet a szerverekről, de az offline backupokban maradhat róla mentés. Hogy ezek az offline mentések felül lesznek-e írva egy idő után azt nem tudni.
  • okosan gyerekek
    #21
    Az volna a kérdésem, ha valaki tudna válaszolni, hogy ha törlöm a gmail accountom-on a leveleim, azt a google is törli, vagy erre sem köteles?

    djw-nek meg az volna a kérdésem, hogy ez miért jó?
    Lassan egy vinyóra felfér az életünk. Energia takarékosság?! Beraksz egy 16 gigás panasonic SD kártyát, ami gyorsabban ír, mint a 32 gigás SSD-ék, töredék fogyasztásért, és térfogatért.
    Nem értem m'ért jó ez!?
  • FoodLFG
    #20
    ááá visszajött :DD XD
    Hihetetlen vagy ember. Nagyon jól nyomod. :DD
  • vmiki88
    #19
    ha az egyik haverod például az ország másik végében lakik, akkor kicsit nehezen viszed oda a pendrive-odat XDXD
  • vmiki88
    #18
    akkor ne használd te szerencsétlen -_-
  • 05lampard
    #17
    Elképzelem, ahogy a Skynet végigböngészi a szülinapi képeidet, amelyeken fújod a gyertyát, majd visszaél velük.
  • kuci06
    #16
    hmm..
    szal a guglinál lesznek a ...

    a videóim
    az adataim
    az üzeneteim
    a keresési történetem

    és most már a fájljaim is?

    Fuck yeah, szeretem a Terminátor sorozatot, de nem akarok Skynet fílinget :D
  • gettoharcos2
    #15
    pl. arra az esetre jó, mikor pont nincs nálad a flashdrive... de van net :)
  • gettoharcos2
    #14
    Előszöris: ha nem is GDRIVE, de GSPACE már régóta van Mozilla Firefoxhoz és egy (vagy több) gmail címmel 7 (x N) gigabájt adat máris tárolható,

    Másodszor : ha valaki darázik az adatvesztéstől az ne ott tárolja a legfontosabb adatait, illetve ne a legfontosabb adatait tárolja ott.

    Harmadszor: ha valaki attól darázik hogy ellopják az adatait, az a legkülönfélébb, legperverzebb programok széles skálájából választhat mielőtt, vagy miközbe feltölti a cuccot: truecrypt, winrar kóddal, TOR , és még sorolhatnám...
  • qwas
    #13
    Azt nem ertem, hogy ennek mi az ertelme? Mert jobb ez mint mondjuk egy flash drive? Azon is tudod hurcolni a dolgaidat ahova akarod es a fel illetve letoltes pont ket nagysagrendel nagyobb mint a jelenlegi atlag interneteleresek feltoltesi sebessege.
  • djw
    #12
    jogvédelemmel nehéz profilt építeni :)
  • djw
    #11
    ezt a hírt leginkább az online irodai szoftverekhez kötném... úgy ugyanis van értelme:
    - feltöltöd a képeidet a tárhelyre
    - online megszerkeszted a prezentációt, dokumentációt, táblázatot
    - elmented (vagyis menti ő magának)
    - publikálod az online címtáradban lévők felé
    - ők belejavítanak, ahol kell
    - aztán publikálod a blogodban vagy a céges weboldalon

    és persze hogy ezt megtedd elég lesz egy sima asztali gép, egy olyan, amiben a winyó csak arra szolgál, hogy az oprendszer betöltődjön. Bár ha már 100MBit fullduplex neted van, akkor akár netről is bootolhat a géped, így vásárolsz tárhelyet a MS-től, amin eleve rajta van a bootimage, vásárolsz egy diskless klienst és máris dolgozhatsz.
    Persze ez otthoni filmletöltögetőknek egyelőre nem fogja megérni, de lassan majd a zene/filmipar is rájön, hogy lehet eladni azt a francos anyagot online egy fájl formájában is. Főleg, ha aztán az online tárhelyed/oprendszered nem engedi lementeni, csak megnézni/hallgatni
  • hdo
    #10
    Nem értem a fennakadás tárgyát ...

    Amúgy tuti hogy ennél is benne lesz szépen az EULA-ban, hogy birka user beleegyezik, hogy bármilyen adat amit ilyen mód tárol az ember, azt a google, előzetes bejelentés nélkül felhasználhatja. Az már kiderült egy előző cikkből hogy mennyire szarnak a szerzői jogvédelemre. Ezért nem használok Chrome-ot, és bármilyen egyéb Google related szolgáltatást! :P
  • Zoleeca
    #9
    Én is valami ilyesmit fogalmaztam meg magamban mikor olvastam a hozzászólását...
  • FoodLFG
    #8
    Ebben van valami.
    Hiába van 10 megabites feltöltésem, nemrég töltöttem fel 350 megát az egyik ingyenes tárhelyszolgáltatóhoz és így is elég sokáig tartott (hiába ment 500-700k-val felfelé). 1 giga feletti adatmennyiséget már meg se próbálnék feltölteni, mert túl hosszadalmas lenne.
    Olyan 40 megabites feltöltéstől már lehet értelme a dolognak (csak a szerver is fogadni tudja ><).
  • immovable
    #7
    lol

    te aztán komolyan vágod a témát
  • Mighty
    #6
    Elég sok olyan oldal van, ahol ingyen tárolhatsz 1-5-10-50 GB adatot.
    Keresőbe írd be ezt: free online storage.
  • Sanyix
    #5
    "a masik ok hogy ha bekrepal a szerveruk uszott az adat"

    lol, nehogy azt hidd hogy pistike torrentpécére rakják. Megbízható szerverekre kerü, sokszoros raid-el.
  • szekist
    #4
    Hehe:D ez egy mekora okorseg:D
    Online tarhely:D hat fene sem tudja:d elegge ratyi magyarorszag internet elerese sajnos vagyis draga:D a masik ok hogy ha bekrepal a szerveruk uszott az adat:D harmadik es sztem a pozitivabb resze a dolognak ha valaki adatot akar lopni legalabb nem kell sok gepet feltornie hanem eleg egyet:d vagyis magat ezt az egesz szerver online izet es lenyul mindent. En maradok a sima vinyomnal azt biztonsagosabb. MAugy meg nem hinnem hogy ingyen fogjak adni. Mi van manapsag ingyen:D:D:D:? Kivancsi leszek ha ezt be inditjak xD
  • kvp
    #3
    "mégis lesz 100mbites feltöltésem"

    Csak ha amerikai, angol, nemet vagy japan lakos vagy, mert akkor lesz. Ha esetleg koreaban elsz, akkor mar most is van. Ezeket az orszagokat nevezhetjuk a google es a microsoft piacainak.
  • roliika
    #2
    Jó, legyen nincs ellenemre. Mondjuk ha írok 1 progit, és egy részét több gépről is el kell érni, lehet, ez jó megoldás! Max adatokat kicsit kódolni kell hogy véletlenül se kerüljön illetéktelen kezekbe, de ez ha ingyen megy ám legyen. :D Addig sem az én szerverem terhelik.
  • Sanyix
    #1
    mégis lesz 100mbites feltöltésem? nem, ok köszönjük a részvételt...