50
  • SirLord
    #50
    mindezt úgy hogy 2009 elejét tapossuk?:)
  • Hegi90
    #49
    Első rész korszakalkotó, második kellemes, a többi lapos, és egyre laposabb.
  • Rapperhead
    #48
    Mind az öt rész jóra sikerült, ami nálam kiemelkedik a 4ik rész, az volt valahogy a legszimpatikusabb.

    saw theme remix
  • Kastor Blood
    #47
    Szerintem a Fűrész a XXI. század legjobb thrillere. Nagy rajongoja vagyok. Szerintem az öt elég jó. Az igaz viszont, hogy nem üti a többi rész szinvonalát.
    A legjobb rész eddig a mi nekem bejött az a legelső volt. Szerintetek mit rejthet az ba kis dobozka amit Jill vett át ? Várom a véleményeteket.
  • feriland
    #46
    hoppá angol billentyuzet :)
  • feriland
    #45
    2/3/4 r0syt kihagzni< ey nem olzan mint egz syappanopera, ahol kihagzsy 20 r0syt 0s k0pben maradsy....

    >>>>>>Ha szereted a Fűrész filmeket<<<<<<
  • Flint Sullivan
    #44
    Így már világos, Etinger. Sebaj. Amúgy kiváncsi vagyok más véleményére is, nem erőltetem a sajátomat. Szerintem pont a harmadik a legjobb, nem kötök bele abba, aki a leggyengébbnek nevezi, mert az az ő véleménye, tiszteletben kell tartani.
    SPOILERSPOILERSPOILER
    A Fűrész V. végén az üvegkoporsóban mekkora már Hoffmannak az az önelégült, gonosz vigyora, miközben Strahm-ot kilapítja a fal. Bár valahol kiszámítható, hogy ráken mindent, de ettől függetlenül hatásos lett.
    SPOILER VÉG!
    Üdv!
  • 5c0rp330n
    #43
    "igaz, én 2-3-4 et hála istennek nem láttam"

    akkor igazán sokat érthettél az 5-ből, sok értelme volt megnézni, brávó.
  • Etinger
    #42
    "vár nélkül is ugyanúgy nézném."

    Jóféle elírááááás volt :D
  • jaspercry
    #41
    Hát én levagyok maradva az 1-nél!!!azt láttam egyszer ,aki szereti a horrort annak szerintem az 5 is bejon igaz, én 2-3-4 et hála istennek nem láttam
    most kirázz a hideg!csak ha rá gondolok is....
    emlékeztek a szellem hajora?na azt fél évig nem mertem az elsö 5 percnél tovább nézni....elpattan a hajon egy drotkoték mikozben 40 ember tancol a fedélzeten..............
  • winnie
    #40
    "A lényeg a csapdák és a vér. Erre gerjed, aki horrort néz. "

    neked az, másnak más. vár nélkül is ugyanúgy nézném.
  • Etinger
    #39
    Semmi. Aki szerint zseniális a harmadik és jó a negyedik rész, attól nem meglepő azt hallani, hogy az ötödik se rossz, hiszen valóban, azokhoz képest nem sokkal gyengébb. De számomra az első két rész az ami mérvadó. És azokhoz képest gyenge ez is. A negyedik az egy fokkal jobb mint a harmadik szerintem, de az is gyengus.
  • dilofekete
    #38
    Ez aztán egy rákos film! Bemutatja a halált a pokol létezését. Annak ellenére, hogy a földön élő emeber 3/4 e pokolt csinál a földből, mégse érzi át ezt minden nap. Akkor én most normális vagy csak jó vagyok aki valószínűleg rákban fog megdögleni ettöl a szaros levegőtől ami odakint van az utcán, a fogam belefájdul csak hogy a paradicsomban mászkálhassak. Nem tudom, ki mennyire fél a filmtől, de én többet leszenvedek egy nap alatt az utcán, mintha ezt egyszer megnézem csak több savat és borsot(horrort) mutat. Ennyi a film. Isteni. Tegyük fel, hogy a régi az öreg és az új a fiatal(nyomozó) aki őt követte, hogy a helyére lépjen vagy, hogy kövesse:) de az is lehet, hogy mégiscsak vetélytársak és én így néztem a filmet és higgyétek el így is jó, tehát ki tudhatná, hogy mi lesz a 10 ik részig. Mi van ha a felügyelőkéből lesz a telefonfülke? :) És az egész csak egy titkos katonai kiképzés és igazából a rendőrök a célpontok, mert ők jók és fel tudják tartoztatni a gonoszat, hogy mégtöbb rész legyen. Ennyi a véleményem a filmről! :) Jöhetnek a démonok a pokolból, hogy bosszút áljanak és a rendőr sorra befoghatja őket, hogy hasonlóképpen visszaküldje őket egy másik világ egy mélyebb részére. Mellesleg egy démont, megölni szinte lehetetlen, mert idősek és okosak, egyrészt mert ő is tudja amit mi, másrészt meg ő is tanult abból amit már egyszer elhibázott, elszenvedett, de szerintem már másról beszélek, mert ennek a filmnek a forgatókönyvében soha nem fognak ilyenek szerepelni, mert azt már megírták és amúgysem erről szól a film, de nekem tetszik:)
    Amúgy ezt az öreg faszit simán benézném egy démonnak, amilyen gyökér lett az emberiségéből csak az a beteg a filmben, hogy embernek látszik, nagyon is (Legalább lehetne egy fasza tekója a nyakán vagy ilyesmi). Viszont ő több mindent túlél azokkal szemben aki ő általa hal meg, szóval eléggé egy hajmeresztő film, hogy őszinte legyek eddig az Alien 2 volt a favorit, ovodás korom óta, de ez túltesz rajta töbszörösen. Nemis a növelt erőszakkal, hanem az állandó vér látvánnyal. A történet meg baromi jó a film életbentartására, hogy ne csak démonokat és szenvedő lelkeket lássunk, hanem lássuk ugyanezt más nézőpontból is csak ezért ilyen hosszú, ezért hasonlítottam az Alien sorozattal.
    Hozzáteszem számomra az hihetőbb, hogy az ember van olyan hülye, hogy gyilkológépeket hozzon a földre vagy ő maga termtse meg, mint egy vírust(pl), tehát ez a fenti film, szerintem pontosan ez a kategória, mint az Alien, mégis milyen nyugott filmnek látszik odaát. Á, ezt a gyökérséget:)
  • 5c0rp330n
    #37
    az egyik legjobb (ha nem a legjobb) története van, ami ebben a műfajban valaha született. ha azt mondod, hogy szar azzal csak annyit mondtál, hogy hülye vagy hozzá, nem fogtál fel belőle semmit, illetve pont a lényeget nem. a hozzászólásod második fele miatt pedig megkérdőjeleződik, hogy láttál-e egyáltalán egy fűrész részt is. mert a fűrész igazi zamatát soha sem a vér adta, hanem sokkal inkább a sztori.
  • ciento
    #36
    lehet az én mércém az alacsony de nekem ez is tetszett, bár a történet rész(ami eddig mindig megfogott, akkor is ha sejtette az ember előre hogy mi lesz), az nem volt túl erős, a rangsorban biztos nem az első,de nálam nincs olyan hogy utolsó, meg szar fűrész
  • god25
    #35
    Egy kalap szar a történet, de jól kivitelezett, kreatív csapdák és jóóóóó vééééres. Ez a lényeg. Ezért nézzük. Akár a hófehérke és a 7 törpe is lehetne az alaptéma. A lényeg a csapdák és a vér. Erre gerjed, aki horrort néz. Ennyi
  • Tower Guard
    #34
    "vajon"
  • Tower Guard
    #33
    De valyon mi lehetett a dobozban amit jigsawe adott a csajszinak?:) Egyébként szerintem jó volt.
  • Flint Sullivan
    #32
    Etinger, ezzel most mi a gond?
  • Etinger
    #31
    "Nekem kifejezetten kellemes csalódás volt a Fűrész V"

    Ezt először nem értettem, de aztán minden kitisztult:

    "A remek első, a kellemes második, a zseniális harmadik és az egész jó negyedik"

    :):)
  • Flint Sullivan
    #30
    Nekem kifejezetten kellemes csalódás volt a Fűrész V. A remek első, a kellemes második, a zseniális harmadik és az egész jó negyedik után nálam az ödötik rész most is bizonyította a széria életképességét (akinek, nem tetszik, szíve joga). Az egész egy krimi sztorihoz hasonlít inkább, ami nálam plussz pont, illetve az általam csak "Véradó ládának" nevezett csapda (amiben Mallick és Brit szétfűrészelik a kezüket, hogy a vérükkel megteljen a kancsó) hihetetlenül jól utal az Amerikában minden évben megrendezésre kerülő "Fűrész Véradásra". Tetszett továbbá Hoffman karaktere, ami szerintem nem volt kidolgozatlan, inkább titokzatos, mert csak a felszínt láttuk, hogy mit csinál, azt, hogy miképpen keverte a sz'rt, az nem. Minden esetre most is egy jól sikerült Fűrész filmet tekinthettem meg, ami szerintem jobb, mint a második és negyedik rész (szerintem), de a hármas-egyes számú moziknál nem. Szeretettel várom a hatodikat. Remélem, az az utolsó rész lesz, mert nem akarom elhinni, hogy még több részt terveznek. Amúgy mennyire igaz, hogy folytatják, mennyire biztos az SG forrása, hogy tovább folytatódnak a Fűrész filmek?
  • Dynamic
    #29
    Upsz, most vettem észre, hogy a #2-re válaszoltál, nem a #3-ra...Így már oké.
    Sorry!
  • feriland
    #28
    nekem miért nem indul a letoltes? :S
  • Etinger
    #27
    Ne bazd :D Ilyen is van?
  • Roli012
    #26
    engem nem ragadott meg egyik része sem..
  • winnie
    #25
    te komolyan azt akarod megmagyarázni neki, hogy nem is úgy gondolja ahogy gondolja, hanem ahogy te gondolod? ne haragudj de össze-vissza beszélsz. (ott kevered össze, hogy a saját véleményét írta le, nem a tiédet.)
  • Krinyo
    #24
    Ne haragudj de össze-vissza beszélsz. Ha az első egy csokifagyi a második inkább egy vizes, darabosra fagyott citromkása.
    Abszolút Tottiival értek egyet, az első rész úgy volt jó ahogy volt, kerek volt és izgalmas. Aztán rájöttek hogy ebből lehetne csinálni egy eladható sorozatot, és azóta csak értelmetlen fröcsögés a film.
  • BaltásRém
    #23
    "A Fűrész lassan átmegy a Dallas kategóriába."
    Hát ezen szakadok :))))))))))

    Egyáltálan ! Az első rész amikor megvolt. Szenzáció meg mindig, tök egyedi forma, egy nem megszokott, új stílusú horror, beleadva apait, anyait ! És akkor a 2 nem annyira tetszik, a 3-sem. Tök természetes dolog. Ha ráéheztél csokifagyira, az első jól fog esni, a második is, de azért annyira nem mint az első. Na ! A lényeg hogy sztem nagyon kreatív az 1-2-3-4, nagy ott van, mindig szálat elvarró globális történet, 5-öt nem láttmam ég. De én azt mondom : csináljatok sok-sok FŰRÉSZ-t ! :)
  • AzUs
    #22
    Hmm.. még jó hogy nézte, máskülönben honnan tudná, hogy szar a többi..?
    Ha meg azt írta volna, hogy a többi szar, de ő nem látta őket, akkor meg az lenne a bajod... :D gz

    Am. én csak az első részt láttam, a többi vhogy nem vonzott...
  • Tottii
    #21
    Én személy szerint a 2. résszel voltam úgy, h tömeggyártású trancsir-sorozatot akarnak csinálni a Fűrészből. Az 1. rész egyközpontú, alaposan felépített kerek történetét nem tudták volna tovább szinten tartani, ezért nyúltak sztem a többközpontú és majd a végén csavarosan összefonódó kategóriához. A folytatások ezt a licence-et folytatták, így aki elfogadta a 2. részt, az várva várta a 3. és 4. részt. Sztem mindkettő hozta a 2. rész szinvonalát. A 4. részben nagy volt a csavar, hogy a rész eleji jelenet igazából nem is azt jelentette, amit, viszont mindenki szeme előtt lebegett, h Jigsaw-nak ki kell kerülnie a műtőből a hullaházba. És emiatt a 4. rész lezárása magával hozta az 5. rész elvárható szinvonalát. Jigsaw halott, és most már egy nehezen belemagyarázható tanítvány gyilkol. Strahm szerintem is tökfej volt, Hoffmann magabiztossága pedig nem adta vissza Jigsaw magabiztosságának hátterét. Jigsaw most már végérvényesen halott, elviekben nincsenek már általa készített csapdák (mert hát az 5. rész még mindig a 3. részben meghalt Jigsaw műve volt), így az újonc a 6. részben mutathatja meg mit tud. De ő engem annyira nem hoz lázba, persze meg fogom nézni a 6. részt is.
  • Dynamic
    #20
    "Amúgy mi a fene van Dr. Gordonnal?"

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez most költői kérdés? Az egyik részben ott a holtteste. Legalábbis abban az epizódban, amely ugyanazon a helyszínen játszódik, egyértelműen mutatnak egy levágott lábú hullát.
  • Dynamic
    #19
    "Szerencsére még így is nézted, amit eléd rakott Hollywood. Minden tiszteletem a hű csatlósoké. Gondolom várod a 6. részt."

    Pff...miért ne nézte volna, ha az előzőekről pozitív volt a véleménye?? Amiről te beszélsz, az a winnie által előszeretettel hangoztatott zombi-effektus (amikor valaki a rossz folytatások ellenére is bepróbálkozik a legújabb részekkel), de te ezt most elég logikátlanul alkalmaztad.
  • Etinger
    #18
    Nekem most nincs kedvem itt divat fikázni. Valakik megnézik, ennek meg van az oka. Valami van benne, ami miatt akármekkora szar is már 1-2 rész ( szerintem a 3 van az élen, gyengeségben ) akkor is meglesi az ember. Otthon. Mert azért moziban egyikért sem mennék el. Ami spec az én bajom az elég egyszerű: CSALNAK. Csalnak minden részben, méghozzá pofátlanul. És nincs olyan, hogy megmenekül valaki, ellenben szándékosan megy a önkínzás, azért, hogy megmenekülhessen a szereplő, de valójában nem menekülhet meg, mert esélye nincs... és ettől unalmas az egész... Nekem.
  • SirLord
    #17
    ez az írás annyi infót adott mint egy film fanatikus fórumozó kommentje...
    megtudtam hogy Viktor gyerek odavan a Fűrészért, így képtelen építő kritikát írni..
    szvsz fanatikussal kritikát íratni fölösleges.. nem is beszélve róla hogy a cikk sem színvonalas...
    a fűrészről meg annyit, hogy az első 2 filmélménye után, ami hatalmas volt de csak 3 dologból állt: végén csavar, hátborzongató zenével fűszerezett erőszakos szituációk(csapda) és a finom mondanivaló illetve 'mélyebb' utalások,(kinek mit ér az élete, ki érdemli meg ezt stb.) már nem nevezhettük egyszerűen emberszadizós horrornak. de ez a 3 elég volt hogy egyedi legyen.
    aki megnézte a többit,(mint én) az ezt az egyediséget várta, és az egyszerűséget, ami reményt adott hogy vissza tudják hozni a régi részek stilusát, hiába a egyszer nézhető 3 vagy a kritikán aluli 4-5.. szerintem...
    Dallast meg nembántani
  • qwas
    #16
    A Dallast tenyleg hagyjuk kiebbol mert annak volt legalabb szinvonala. Legyen inkabb Joban Roszban. Mondom ezt ugy, hogy a Dallason kivul nem lattam egyikbol sem egyetlen reszt. :)
  • IMYke2.0.0.0
    #15
    Félreérthető voltam, elnézést: A Dallas is több száz részes volt.
    [Amúgy, csüngtem azon a sorozaton, a teljes családdal együtt. Rokonságban pedig szinte napi téma volt :)]
  • kalapos01
    #14
    "A Fűrész lassan átmegy a Dallas kategóriába."

    Minden idők egyik legnevesebb, legismertebb, legjobb családsorozatával hasonlítod össze a Fűrészeket? Te tudod.
  • dukey42
    #13
    szerintem az 1 szimplán jó volt, a 2ik KURVAJÓ, a 3ik nálam a mélypont (irtó kiszámítható volt, mind2 csavar), a 4ik ismét felüdülés, ez az 5 meg "elment egynek" kategória.
    nem lett volna rossz, de ez a Strahm karakter nagyon nulla szerintem. nincs rendesen kidolgozva, az ember nem érti honnan jön ez a hatamlas motiváció
    (mondjuk hoffmannál sincs kidolgova túlzottan)
  • IMYke2.0.0.0
    #12
    Na ne már! Jigsaw reinkarnálódik?! Elmennek a francba.
    A 4. részig láttam, és (az aláírásomat ajánlom figyelembe): a minőség exponenciálisan csökkent a szememben.
    A Fűrész lassan átmegy a Dallas kategóriába.
  • Chocho
    #11
    Egyébként én is így látom. Nem is a véleménnyel van itt a gond, hanem azzal, hogy másokét is el kell tudni fogadni. A kritikus írása sem más, mint egy szubjektív látásmód jól megfogalmazott és példákkal alátámasztott formában.