5
-
endrev #5 Én is észlelem, ha mondjuk a szokásosnál többet telefonálok. Zavartság, koncentrációhiány.
Milyen frekvencián működnek? 900/1800 MHz, 1-2 Watt
A mikrohullámú sütő hol működik? 2450 MHz, 700-900 Watt
Mit csinál a mikrosütő? Berezgeti a vízmolekulákat, a surlódástól keletkezik a hő. Statisztikailag csökken a molekulák vegyértékelektronjainak száma, ami nem egészséges. (Egy mikrózott vízzel locsolt szobanövény kilenc nap alatt elpusztult.)
A mikrósütő a vízmolekulára van behangolva, de a mobiltelefon mire? És amire be van hangolva, az vajon gyorsan vagy lassan áramlik a szervezetben (pl. vér része vagy szöveté)?
Az alacsonyabb teljesítmény csak annyit jelent, hogy arányosan huzamosabb ideig kell kitenni az anyagot a behatásnak.
Ja, a vérben vas van, amit a mobiltelefon egy elektromágneses mezővel inzultál (távolság négyzetével fordítottan arányosan).
Szóval egészen nevetséges azt állítani, hogy nincs hatása a szervezetünkre... -
smaszi #4 Hát én ezzel vitatkoznék, még régebben (4-5 éve) nagyon sokat használtam feleslegesen is a mobilt...órákig dumáltam, és a végén, már szó szerint "bekábultam"...fucsa de enyhe nyomást éreztem a fejemben....Mostanság, ha lehet nem használom, és nincs is ilyen érzésem... De lehet, h. ez csak nálam fordult elő?
Mert pl: tüdőszűrés után is furcsa melegséget érzek a mellkasomban...bár az jóval nagyobb dózis, és másfajta sugárzás is... -
kvp #3 Az emberek kozerzete nem romlik az elektromagneses sugarzastol. Csak a memoriajuk gyengul es a koncentracios kepesseguk. Egy atlag mai gyereknek ezekre nincs szuksege, tehat nem lesz semmi baja akkor sem ha nem emlekszik arra, hogy mit is csinalt az elmult heten es nem bir odafigyelni arra, hogy eppen milyen termeket akarnak lenyomni a torkan. A modern fogyasztoi tarsadalomban a mobilok karos hatasai elonyosek a gazdasag szamara. -
aaaaa #2 Ha véletlenül valamelyik kutató kézzelfoghatóan bizonyítani tudna valamit is a káros hatásokról, annak nagyon hamar megszűnnek a problémai ezen a világon... Vagy így, vagy úgy. Gazdag lesz és hallgat, vagy eltűnik az élők sorából. Túl sok pénz van a mobil kommunikációban ahhoz, hogy az esetleges negatív hatások okozta félelem miatt akár pár százalékkal is csökkenjen a forgalom. -
#1 Dehogyisnem .... ha 10-12 éves kortól nem kapnak megfelelő dózist fülmagasságban - ami legalább fél óra naponta - akkor elvonási tünetek, depresszió, elégedetlenség ... stb. a következmények!