38
Windows Doctor tapasztalatok, mennyire használható program
  • Narxis
    Aha, értem. Csak ennyit akartam tudni, hogy ki mit használ.
  • cherubim06
    Lásd kivel van dolgod, én válaszolok:
    Ahogy az eddigi hozzászólásaimból is kiderült Winxp Managert használok. Még mindig.
    A topic lényege kb annyi volt, hogy a Windows Doctor béna progi, a többi meg nem annyira béna progi.
  • Narxis
    na b+ amennyit írtatok még be is magoltam ezt a 32 hozzászólást, ráadásul fél év eltelt.

Na?
  • cherubim06
    Na, vajon megy -e a visszaolvasás?
    Na?
  • Narxis
    na?
  • Narxis
    na mit használtok?
  • cherubim06
    A jv powertoolsnál nincs jobb regcleaner, ám én mégse használom mert az xp manager tökéletesen elég. Meg amúgy is kicsit túl van dimenzionálva a dolog, végülis nem igaz, hogy számottevően gyorsulna az xp egy pár byteos bejegyzés kitörlésétől; hacsak nem okoz hibaüzenetet.
    De az xp manager se tökéletes. Pl felajánlja a prefetch kikapcsolását, ami meg kifejezetten lassító hatású.
    Sztem évente elég egyszer regcleanelni..
  • Sunaszaft
    Na akkor a legjobb RegCleaner?
  • cherubim06
    Nem, nem neked hanem Nonsensnek.
  • Sunaszaft
    Ezt nekem írod? Nekem nincs gondom az XP-ve tökéletessen működik! Csak a regedit-be ne maradjanak kulcsok amik már nincsenek használva, mer egy program odatette amit már uninstaloztam!
  • cherubim06
    Valami gond lesz azzal az xpvel, én azt mondom. Már a gondolkodásodban is átvetted a ismétlődő redundanciaképzést:-)
    Reinstallt javasolnék kevesebb progival, mert ezek bizony egymás szivatják (meg téged).
  • Sunaszaft
    Na most ebből az eredményből semmit nem érteni.:(
  • NonsenS
    Még sokadjára kellett sokfélét lefuttatnom, hogy végre egyik se nagyon jelezzen hibát....
    Ez teljes mértékben nonszensz!
  • NonsenS
    Egyszer lefuttattam a WinXP Managert. Utána scanneltem megint és még talált 117 hibás bejegyzést. A TuneUp scannelés után talált 101 (!) hibát. Ez a durva. A jv16 normál módban 66 hibát talált és még a sok egyéb apróság... Az előző postomban írt sorrendben:
    395 326
    39 0
    0 1306
  • NonsenS
    Az összeállítás a köv:
    Egy nemrég telepített gép teleszemetelve néhány programmal, néhány letöröleve; igazából magára hagyva, mert a tulaj tudja, hogy megint újratelepíti.
    TuneUp Registry Cleaner opciója: 93 talált hiba
    WinXP Manager Registry Cleaner opciója: 973 (!) hiba!
    A jv16 Powertools az kicsit bonyolultabb, mert többrétű beállítási lehetőségek közül lehet választani és az eredmény is többszintű problémákat ad. Normál Regisztry tisztító futtatása: TénylegeAz összeállítás a köv:
    Egy nemrég telepített gép teleszemetelve néhány programmal, néhány letöröleve; igazából magára hagyva, mert a tulaj tudja, hogy megint újratelepíti.
    TuneUp Registry Cleaner opciója: 93 talált hiba
    WinXP Manager Registry Cleaner opciója: 973 (!) hiba!
    A jv16 Powertools az kicsit bonyolultabb, mert többrétű beállítási lehetőségek közül lehet választani és az eredmény is többszintű problémákat ad. Normál Regisztry tisztító futtatása: Tényleges "hibás bejegyzést" 95-öt talált. Ellenben:
    Hibás adat: 381 kulcs és 600 bejegyzés
    Visszamaradt adat: 72 kulcs és 128 bejegyzés
    Felesleges adat: 0 kulcs és 1370 bejegyzés

Mindjárt lefuttatom a WinXP Managert és utána újra mindet.s "hibás bejegyzést" 95-öt talált. Ellenben:
    Hibás adat: 381 kulcs és 600 bejegyzés
    Visszamaradt adat: 72 kulcs és 128 bejegyzés
    Felesleges adat: 0 kulcs és 1370 bejegyzés

Mindjárt lefuttatom a WinXP Managert és utána újra mindet.
  • MerlinW
    Én WinASO Registry Optimizer-t használom.
  • Sunaszaft
    Ebből melyiket használjam? Te használod? Valami vélemény?
  • Sunaszaft
    Akkor okés:) Köszi kipróbálom!
  • cherubim06
    Ha csak a registry takarítás érdekel akkor a JV16 Powertools még a winxp managernél is jobb, csak hogy teljes legyen a kép.
  • Sunaszaft
    Na leteszteltem Fullba! TuneUp eltávolítása után rányomtam a regcelanere talált 18 bejegyzést! WinDoctor 13-at! Nem számot tevő különbség! Start/regedit ENTER majd CTRL+F és rákerestem TuneUp még 4 bejegyzést töröltem manuálissan! WinDoctor eltávolítása után talált 3 bejegyzést! Ugyanúgy rákerestem manuálissan és 1 bejegyzést hagyott benn amit nem talált meg! WinXP Managerrel ezt teszteltem eddig! Kéne a WinDoctort is de nincsen hozzá már hangulatom:) Ha valakinek van akkor csinálja meg helyettem!:) Lehet ezzel másoknak is tudtam segíteni! Üdv
  • Sunaszaft
    Egész jónak tűnik még magyarítás is van hozzá igaz nem mindegyik verzióhoz! Azért registry törlés előtt csináltam belőlle egy biztonsági másolatot, biztos ami biztos! Meg rendessen kipucolja a TEMP könyvtárat is, igaz azt manuálissan szoktam eddig. Eddig szépen megy! Köszi, hogy mondtad, eddig nem hallottam még erről a progiról! Azér vagyunk, hogy megosszuk a tapasztalokat:)
  • Sunaszaft
    Na feltettem az XP Manager 6.0.1-et van hozzá serial is szal teljes! Most tesztelem, hogy mivan.:)
  • cherubim06
    Még egy utolsó alázást, ha megengeditek.
    Tehát Windows Doctor uninstall meg is volt? Nosza egy regscant, ráküldünk, bármelyik másik progival. Eredmény:

Hiányzó MUI hivatkozás C:\Program Files\Windows Doctor\2.0\WindowsDoctor.exe HKCU\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache
    Hiányzó MUI hivatkozás C:\Program Files\Windows Doctor\2.0\unins000.exe HKCU\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache

és még vagy hat helyen marad benne a registryben..szevasz
  • Sunaszaft
    Mondjuk konkréten nekem csak a RegistryCleaner kell amit uninstaloztam programokat a hülye maradványaikat egytől-egyik kiszedje! Mindet! De kipróbálom akkor ezt a WinXP Managert!
  • cherubim06
    Kb 30 különböző gépen próbáltam ki, egymástól teljesen eltérő környezetben, és soha semmilyen gondom nem volt vele. Windows System restore-al együttműködik, készít pointot ha kell.
    Közben lecsekkoltam ezt a windows doctort....hűha
    Aszongya "system speed"
    van két gomb, első az "analyze"
    megnyomod,keres, talál, azt' megnyomhatod az "optimize" gombot és ENNYI!
    Mit, miért, hol, kinek, hányat?
    "Recleaner-optimizer" topic jó lenne, de ezt a win.doc.-ot tegyük már tiltólistára, könyörgöm.
  • Sunaszaft
    Mennyire biztonságos? Nem töröl közbe olyanokat mind amit csinál a CCleaner? Mer az közbe olyat is töröl amit nem kéne neki!:(
  • cherubim06
    A vicc az, a teszt után TuneUp-al töröltem(2x ugye, mert nem képes átlátni, hogy mi lesz tettei következménye), majd újra scanneltem a WinXp managerel és még 425 dbot talált, hoppá. Látszik, hogy nem ugyanarra keresnek rá.
    Sunaszaft: nincs magyarul és rengeteg más beállítási lehetőség is van benne. A próbaidős verzió teljesértékű, amúgy meg havonta frissítik.
    System, ram, startup, shutdown, network, privacy optimalizálás, customization, security, sysinfo meg más egyebeket tud. Keress rá, Yamicsoft a gyártó...
  • Sunaszaft
    Az mennyire klassz? Valmit írhatnál róla! Magyar verzió van belőlle esteleg?
  • cherubim06
    Csináltam egy gyors összehasonlítást:
    ccleaner: 160 hibát talált a registryben
    windows doctor: 345-öt
    TuneUp utilities 2008: 562
    és az, amelyiket én használom és messze a legprofibb optimalizáló programnak tartom: 745-öt
    Ez pedig a WinXP Manager!
  • Sunaszaft
    Pontossan....
  • Narxis
    Már hogy tennék tönkre? Már a legegyszerűbb is úgy kezdi, hogy csináltat egy visszaállítási pontot a Windows-al...
  • R0zs0máK
    Az ilyen pogramok csak tönkreteszik a windowst...
  • Sunaszaft
    Akinek van kedve télleg próbálja ki a Windows Doctor 2.0-át mer nagyon korrekt kis progi!
  • Narxis
    TuneUp-ot én se kedvelem.
  • kifli
    tuneupot használok minden 1 programban nem csak reg cleaner hanem startup manager startmenüből törli a feles cuccokat meg a felesleges parancsikonokat netkapcsolatot win vizuális efekteket meg még anyámtyúkját is be tudom vele állítani sőt törölt adatokat tudok visszaállítani és mem optimizáló is van benne. töredezettségmentesítést meg kis szoktam hagyni álltalában idönként azért hagyom :)
    tune-up egyszóval mindenes és egyszerű
  • Sunaszaft
    TuneUp-ba mi a jó? Használom én is, de töredezettségmentesítést ne csináljon nekem mer a diskeeper az csodás és automatikussan is végzi a dolgát! RegCleanerje nem a legjobb! Többiben miben jó?:) Nem tudom, én most hogy váltottam erre, nem bántam meg hidd el!
    2.0 verzió!
  • n3whous3
    tuneup nekem tökéletesen megfelelt, ezt nem tudom, hogy kipróbálnám-e azután
  • Sunaszaft
    Aki használja ezt a programot véleményeket kérek! RegCleanerja jobb mind a CCleaner azt tudom! Másnak valami tapasztalat! Eddigi pár napos használat mellett pozitív az én véleményem! TuneUp Utilitiest is veri valyon?