29
  • Dili
    #29
    Nem a Vérbeli Hajszában volt ilyen?
  • Cuchulainn
    #28
    Sőt, ha valaki emlékszik a King Kong sztorijára abban meg egy óriási megvadult majom szétdönti a várost...
  • Cuchulainn
    #27
    Nem.
    Pont az a lényege, hogy miután egyszer beadták attól kezdve a szervezet maga fogja megsemmisíteni a hibás RNS molekulákat amik termelődnek. Hiába hibás a DNS ha nem tud átíródni fehérjévé a kódja akkor olyan mintha a hiba jelen sem lenne.
  • ziipp
    #26
    Ők kapnak sajtót. Tudod, hogy van ez...

    "A fentebb leírtak sokak számára nem jelentenek igazi újdonságot, sok más kutató is munkálkodik a nano-gyógyászat és a hatóanyagok eljuttatásának területén, dr. Peer tengeralattjárói azonban az elsők között vannak, melyek a gyakorlatban is bizonyítani látszanak, nem mellékesen pedig azon kevesek közé tartoznak, akik ötvözni tudtak egy hatékony gyógyszert egy működőképes szállítórendszerrel."

    Tehát még jó páran dolgoznak hasonló projekten, amik valószínűleg hasonló stádiumban lehetnek, esetleg Mr. Peer egy kis előnyre tett szert a testen belüli szállításban, de elképzelhető, hogy más szempontból meg egy másik csapat tart előbbre, csak nincs elég -stein és -berg a kollégák között.
  • Ahoy
    #25
    Szerintem van benne realitás... és nem értem miért kell leszólni, meg okoskodni mindenkinek. Bákker üljetek be a laborba, a hatalmas tudásotokkal aztán csináljatok jobbat. Imádom mostmár mindenki nyomja ezt az összeesküvés elméletes dolgot, (tény hogy van alapja) De azért sok kutató igenis szeretne igaz célt szolgálni. Az nem baj ha meg akarnak gazdagodni belőle...ha a pénz motiválja a fejlődést, akkor motiválja. Ha a hadsereg pénzeli, mert halhatatlan katonákat akarnak? hát pénzelje... az hogy emiatt a rákos nagypapád is meggyógyul az nemszámít mi? :S Ha nektek is egy évig fetrengett volna szenvedés és leépülés közt akkor máshogy látnátok a dolgot

    Másrészt pedig kb így mérlegel a felsővezetés: egy rákos ember évekig vegetáltatása kemoterápiával, meg műtétekkel, sok tízmillióba kerül az államnak...ha valami olcsóbbat tudnak akkor miért ne vezetnék be? Az illető nem betegen haldoklik, hanem adót fizet és dolgozik. Az már más kérdés, lehet épp azért nem engedik mert a nyugdíjasok átlagéletkora megemelkedne, ezért összeségében többe kerülne az egész buli. Persze a gyógyszergyárak is mérlegelnek mi a jobb nekik :S egyrészt ez rossz, de valamilyen szinten gerjeszti is a fejlődést

    Nos ez nem összeesküvés, ez a valóság
  • dronkZero
    #24
    Ha emlékszik még valaki a Deus Ex sztorijára:
    Szürke Halál nevű járvány terjed, tünetei köhögés, láz, halál. Szérumra csak a leggazdagabbaknak van pénzük. Az átlagemberek pusztulnak.
    Mint kiderül, a Szürke Halál egy nanovírus, a szérum szintén, ami deaktiválja az eredeti vírust. Ha esetleg visszafejtik a szérumot, semmi gond, átkódolják a vírust, amire a régi szérum már nem fog hatni. Mindezt persze a világ feletti hatalom megszerzéséért.

    Nem volt egy túl kellemes jövőkép...
  • dronkZero
    #23
    Ja, nem kell sértődni, az "emberalattjáró" tök jó meg vicces.
    Angolra fordítva meg más szempontból vicces. :)
  • Archenemy
    #22
    Csak nekem tűnt fel, hogy az itt megjelenő tudományos eredmények nagy része izraeli? Vagy szelektív a látásom?
  • globint
    #21
    Mellesleg, az emberalattjárót viccnek szántam, de ha komolynak vetted, akkor komolyan kérek egy jó tippet.....
  • globint
    #20
    Rendben, nem vagyok fantasy történetek ismerője.
    Az biztos, hogy a submarine nem jó, rendben van legyen, a subhuman sem jó, akkor van-e javaslatod? Mert aki okos, az legyen okos!
  • orkaman
    #19
    a félő az ha sikerül. akkor majd lesz olyan is ami rákos sejteket gyártat egészségesből. Később kiegészítve DNS elemzővel, tehát konkrét célpontot (népcsoportot) támadhatna.

    Persze lehet lesz online update. Minden reggel letölti Internetről a legfrissebb védelmet :P

    Rossz belegondolni. Az utolsó mrd $ mindig a hadseregtől érkezik.
  • kvp
    #18
    "Végre lesz gyógymód a vastagbélgyulladásra?"

    Ez csak kezeles. Ha a gyogyszer adagolasa meszunik, akkor a tunetek visszaternek. A tenyleges kezeleshez az rns blokkolas helyett a hibas dns-t kellene kijavitani, amit a dns atirasaval lehet megoldani. Erre a celra idealisak a retrovirusok egyes fajtai, viszont a legutobbi angliai mellefogas ota senki nem mer kiserletezni olyan gyogyszerrel, ami idealis esetben is 50% hogy meggyogyitja, 50% hogy megoli a beteget. (retrovirusok eseten a kezeles alatt amugy igy izolalni kell a beteget, mert a celzott virus masokra jo esellyel 100%-osan halalos)
  • AbyssLord
    #17
    Végre lesz gyógymód a vastagbélgyulladásra? az nagyon jó lenne! Nem túl kellemes, amikor az ember felfúvódva, hasmenésesen tengeti az életét.
    Már csak a pikkelysömörre kéne valami gyógyír, és nagyon boldog leszek! :)
  • brueni
    #16
    azért nem kell általánosítani...
  • dronkZero
    #15
    Submarine... Mare, marina, mint tenger. Ha ezt kicseréljük emberre... akkor lesz subhuman. Az meg fantasykban az elfek, orkok, törpék, ember alakú, de nem emberi fajok gyüjtőneve. Már foglalt... :P
  • Cuchulainn
    #14
    Najó akkor
    1.: Enyhén arrogáns dolog tengeralattjárónak nevezni bár kétségkívül ha jól meg tudják csinálni akkor hatalmas előrelépés lesz a gyógyászatban. Ha jól látom, az egész egy lipidmembránban lévő siRNS adag a membránra meg gondolom sejt/szövetspecifikus markerekre specifikus ellenanyagot kötnek. Semmi tengeralattjáró jellegű nincs benne.

    2.: "Ez az új gyógyszertípus a hibás RNS gépezetet javítja ki, újraprogramozva a sejteket, hogy azok normális módon működjenek. " Ez nem tudom honnan van de óriási marhaság. Az RNS interferencia nem így működik. Egyszerűen arra való, hogy a sejtbe bejutott, vagy a sejtben épp jelen levő idegen, vagy szükségtelen RNS molekulákat felismeri, és megakadályozza, hogy fehérjévé íródjanak át. Ehhez azonban kell egy minta az adott RNSről és gondolom ezt fogja szállítani az elkészített "tengeralattjáró" Ilyen módon a rákos sejtek abnormális működéséért felelős fehérjék termelését maguk a sejtek állítják majd le és ugyanez igaz a vírusfertőzött sejtekre is. Nincs semmilyen RNS gépezet és nincs "újraprogramozás" sem.
  • Justil
    #13
    a középiskolában/felsőoktatásban tanított szociológia se tesz mást, csak manipulál...nem biztos hogy erőltetni kéne.
  • Lunki88
    #12
    Ha már itt tartunk akkor semmi nem überelheti. :Dezt
  • Epikurosz
    #11
    "megkéredzték miből van a kenyér. ...olyanokat mondott, hogy műanyag"

    Miért, nincs így?
    Nem is olyan buták az amcsik.
  • Temaruk
    #10
    Az emberiség magát butítja, de főleg azokat az egyéneket akik hagyják magukat, és nem veszik észre a manipulációt. Egy kis szociológiát kellene tanítani a középiskolákban...
  • zyppy
    #9
    A Tel Aviv Egyetem tudósainak...
  • roliika
    #8
    Nos..a jónép ígyis megvesz minden szemetet nem kell ehhez semmi high-tech kütyü sajnos. USA-ban menő pl a zöld kecsap. Jah..múltkor néztem egy műsort. Usa-koktól megkéredzték miből van a kenyér. Fele mondta hogy úgy nő. Másik részük meg olyanokat mondott, hogy műanyag, meg hús is van benne...egészen elképesztő. :DD Aztán megkérdezték miből van a sör. Na ezt meg úgy bányásszák a föld alól, sőt nemárt tudni, hogy vízből van! Nem kicsit sötét népség.
  • Lost Lont
    #7
    Túl sokat nyomnak majd belénk, eljutnak az agyunkig, és átírják, hogy vegyünk meg minden szemetet! Sőt, amúgy nem feltétlenül kell tudnunk erről, mert szétszórják a levegőben, és mindenki beszívja.
  • Omega
    #6
    Palesztin lesz akin elsőként kipróbálják...
  • Justil
    #5
    én csak szegény egereket sajnálom. biztos nem maguktól kaptak vastagbélgyulladást...
  • Pares
    #4
    Előbb-utóbb úgy is valóra válnak a Sci-Fi találmányok/filmek...
  • sz4bolcs
    #3
    "Ha lesz olyan nanorobot, ami az emberi butaságot és erkölcstelenséget, mindenekelőtt az antiszociális, bűnözői pszichéket tudja kigyógyítani, akkor persze mindjárt optimista vagyok, csak nagyon sok fog kelleni belőle."

    És ki programozná? Te? Mi maradna belőled?
  • Epikurosz
    #2
    Hát, igen.
    Én is szkeptikus vagyok, hogy a tudomány csodálatos fejlődése olyan lesz, mint az ókori tudósok csodálatos megvalósítása, pld. az antikütérai szerkezet. Ezt valszeg Archimédesz találta fel, de őt egy római katona simán leszúrta, amikor behatoltak Szürakúzába.
    Ha lesz olyan nanorobot, ami az emberi butaságot és erkölcstelenséget, mindenekelőtt az antiszociális, bűnözői pszichéket tudja kigyógyítani, akkor persze mindjárt optimista vagyok, csak nagyon sok fog kelleni belőle.
  • globint
    #1
    "Dr. Peer, aki találmányát következetesen tengeralattjárónak nevezi"

    Talán az "emberalattjáró" jobb lenne....

    Mellesleg szerintem ez a cikk hasonlít egy olyasfajta cikkre, amit az ötvenes években gyakran lehetett olvasni, ahol XY kutatók már közel járnak a magyar narancs kinemesítéséhez, meg a gumipitypangéhoz is.....

    Na, mindegy, a gazdaság meg romokban, de élni kell, az ujságíróknak is.....