12
  • 05lampard
    Nem azt írják, hogy állandóan annyi volt a nézettsége, hanem hogy volt olyan műsor. Gondolom a hásszelhoffos adás. És az is csak fridi sapkája miatt :P
  • Andrews2007
    Az is igaz hogy régen mtv volt a best nézettség terén. De azért az a 6 millió szerintem még így u sok. olyan 3-4 inkább.
  • es5eNCe
    Igaza van Atomreaktor barátunknak úgy tekints az adatokra hogy akkor mást nem tudtál nézni mint a két közszolgálati csatornát, vagy max videóztál:) Ennek fényében szerintem nem elrugaszkodott ez az adat.
  • LumberJacK
    Azért az sem mindegy, hogy mekkora az alapsokaság.

#6 Andrews2007 - ha reprezentatív a minta, máris más a helyzet, más kérdés, hogy azt összerakni nem 5 perces munka, de mindenképpen megéri.
  • Atomreaktor
    ne ítélj elsőre, mert akkor még nem voltak ám kereskedelmi televíziók! csak a tv1,tv2.
  • immovable
    Elmehetne már inkább nyugdíjba ez a pártkatona.
  • Andrews2007
    Nerm is mondtam hogy az a képlet volt is statisztiak óránk jellemző votl hogy csak a statisztika tanár állította a tantárgy hasznosságát és értelmét, míg minden más tanűr úgy mint számvitel, közgazdaságtan, körny gazd., és pénzügyes tanár leszarozta a tantárgyat. Elmondták hogy mit sem ér kb. olyan mint az időjárás előrejelzés, de még az is pontosabb egy hangyányival.
  • Andrews2007
    Igen vannak olyanok is de azok később néhány perc elteltével akár bevallják hogy rendszeresen nézik mint pl volt általános lány osztálytársaim annó a monika showt.
  • MrBlowfish
    Ott a pont. Mellesleg meg nem az a képlet, hogy van 1000 random ember, 10m/1.000=10.000 akkor szorozunk 10k-val minden adatot ami kijött oszt kész.

Nem véletlen tanítják egyetemen a statisztikát.

A legtöbb esetben 10% ból tökéletesen lehet következtetni 100-ra. Ha pedig megfelelően választunk mintát, akkor ez a 10% könnyen lehet 1%, vagy még kevesebb is. (esetünkben 0,01% ami biztos nem ad teljesen reális képet, de akkora ipari eltérések sincsenek az fix.)
  • mamo33
    Andrews2007 ha ennyire vágod a pszichológiát, akkor azt is kéne tudnod, hogy az embereket megosztó műsorokat rengetegen letagadják! Nézik ők is hidd el, csak nem beszélnek róla, de 1-2 elszólásból kiderül, hogy rendszeresen követik, és mindent tudnak óla, közben kifelé azt közvetítik, hogy ők csak ezektől intellektuálisabb műsorokat néznek!
  • Andrews2007
    Azt se vitatom hogy Friderikusz már letett a Média asztalára sok fantasztikus és 1-2 nem oly fantasztikus dolgot. Sokszor figyelhetünk szavaira de azért nem kell túlmisztifikálni mindent.
  • Andrews2007
    Nem vitatom én a nézettségi adatokat de hogy az a 6 millió nem hatmillió igazából, ahogy múlt évben és ma sem nézik a Győzikét 2-3 millióan az tuti. (1000-1200 háztartást nem kell 10 millióra kivetíteni hisz minden ember más picikét, kis pszichológia ugye)) Tapasztalatból mondom. jó pár ezer embert ismerek munkám és annó a tanulmányaim során, de kb. abból 2-3 ember ha nézte rendszeresen, az mondjuk olyan is volt megérdemelte.