23
-
dez #23 Ja, de persze meggyőztél a likkel. -
dez #22 Írtál te már ennél nagyobb "totál hülyesget", de én nem oltottalak le ilyen stíusban miatta. Továbbá másodszor írtam le, és először nem cáfolta senki.
Tényleg nem azt írták, hogy felezi, csak visszaveszi (előzőleg ezt írtam). Oké, tegyük fel, hogy téves információ. De nagyon is lenne értelme abban az esetben, ha jelentősebben növelné a fogyasztást a HT. In-order végrehajtású prociról beszélünk, itt a HT jelentősen növelheti a teljesítményt (lásd PowerPC mag a Cellben és magok a Xenonban [X360 CPU]). Tegyük fel, hogy ez itt +80%. És mondjuk visszaveszik az órajelet 30%-kal (aminek következtében pl. nem nő a fogyasztás). Eredmény: 1.8*0.7=1.26 -> 26% többlet.
Arról se feledkezzünk meg, hogy az Intel mindig is nagy hangsúlyt fektetett a marketingre. (Lásd pl. az első időkben a P4-ek magasabb órajele ellenére alacsonyabb teljesítmény, mint a P3.) Ezt szem előtt tartva egy +100% v. 0.5x órajel = 1 -> ugyanaz a teljesítmény, csak hangzatos 4-szálon HT-vel, nem is lett volna még ez sem annyira extrém dolog. :) -
shabba #21 Ezt már nem először írod, de szerintem szokj le róla, mert totál hülyeség amit írsz. Csupán gondolj bele racionálisan, mi értelme lenne felezni az órajelet, ha azzal a fele teljesítmény is odalenne. A HTT hatásfoka sosem fogja elérni a 100%-ot, főleg nem annál magasabbat, ami gyakorlatilag a rendszer teljesítményének csökkenését hozná magával. Mi értelme lenne egy olyan technológia adaptálásának ami csak csökkentené a teljesítményt?
A HTT alkalmazása Atomtól függetlenül abból fakad hogy viszonylag csekély die size méret növekedésért és viszonylag csekély fogasztás növekvény többletért, annál arányaiban nagyobb teljesítmény növekedés érhető el az alkalmazásával, főleg jól párhuzamosítható sw környezetben. Ha ez nem így lenne a HTT alkalmazása gyakorlatilag értelmetlen lenne bármely cpu esetén. A HTT úgy átlag 10% körül növeli meg a magméretet és a fogyasztást amikor a magok kihasználtsága magasabb, cserébe a teljesítmény növekvény ennél akár jóval nagyobb arányú is lehet.
Az Intel doksiban is 10% TDP többlet szerepel HTT esetén. 62. oldal
Pl. egy másik fórum hsz.-ben link jól látszik hogy egy H.264 L5.1-el - nem túl szabványosan kódolt video - már túl nagy falat a 330-as Atomnak. De az jól látszik az FPS-ből hogy a CoreAVC codec esetén remekül kiütközik a HTT technológia előnye és 50%-os teljesítmény növekmény formájában realizálódik. -
dez #20 HTT -
dez #19 Csak azt felejtetted el hozzátenni, hogy bekapcsolt HHT-nél felezi az órajelet, hogy ne nőjön a fogyasztás a több proci-részegység egyidejű használatától. (Legalábbis valahol ezt írták.) -
#18 IEből pont, hogy van 64bites, csak adobe képtelen hozzá flash playert csinálni. 1-2 alkalmazás van, ami 64bites, de még nagyon kevés, reméljük a jövőben változni fog ez a tendencia. -
kjasfhasdfasd #17 Csökken a fogyasztás, végre! -
frontway #16 A prohardveres tesztben szó sincs a 330-as Atomról. Ott a 230ast tárgyalják. Légy figyelmesebb! -
fade2black #15 hápersze
http://prohardver.hu/teszt/atomot_asztali_szamitogepbe/videolejatszas.html
-
Kaadi #14 Az Internet Explorer-nek van 64 bites verzioja, de az nem kompatibilis sok 32 bites kiterjesztessel.
A 64 bit kihasznalasa egyebkent memoria intenziv programoknal erdekes (kepfeldolgozas, video-editalas, rendereles, jatekok). Egy bongeszo nem fog egyhamar a 32 bit korlataiba utkozni.
Hallott valaki ketmagos Atomot hasznalo gepekrol? En mar ezeket varom, mert az egymagosak nagyon alulteljesitenek. A nehany eves Pentium M Dothan 1,6-osom meg mindenben veri a kis csodat, kulonosen a Radeon 9700-al. -
JTBM #13 Van 64 bites program, ami kihasználja (nekem az egyik alkalmazásom, amit használok, ilyen) Várható, hogy egyre több program fogja kihasználni a 64 bites üzemmódot, már a 4GB/program határ miatt is várható ez.
Persze nem az internet explorer lesz ez a program. ;-))) -
frontway #12 Ja és 32bites XP-vel és intel 950-es integrált VGA-val viszi, ami nem támogat HD gyorsítást, így tényleg minden a CPU-ra hárul. -
frontway #11 A kodektől függ hogy használja e a két magot a lejátszó. A 330as Atomon media playerrel is tökéletes a FULL HD lejátszás. Nem akad semmi. A 230-as Atom még nem alkalmas erre. Az akad.A 330-as kétmagos és mellette két szálas is. Task managerben négy magot látsz. Ezért is képes 1.6GHz-n simán vinni az 1080p-t. -
Dodo55 #10 Ja. Nekem csak egy P4 640-em van 3.85MHz-en, aztán mégis minde 2x olyan gyors a 64 bites Windows 7-el, mint 32 bites Vistaval. Persze XP-nél nem gyorsabb, úgy -20% ha pl játékokat nézzük. -
#9 Semmi gond a core2kel 64biten, 64bites program meg úgysincs amitől jobb legyen az i7 64biten. -
#8 nah, helyes, április magasságában tervezek gépet újítani, és addig remélem leverik egymás árait (négymagos kell a munkámhoz, de nem szándékozom 50-70k-t vagy még többet adni egy prociért ) -
JTBM #7 Helyes, végre egy kis árverseny.
Tényleg kérdés, hogy kell-e 4 magos proci. Akinek nem kell, az semmiképpen ne vegyen, mert egy 2 magos olcsóbb, kevesebbet fogyaszt és sok programmal még gyorsabb is.
Jó még tudni, hogy az intel i7 előtti procijai nem 64 bitre optimalizáltak, tehát aki 64 bites oprendszert akar használni (mert 4GB-nál több memóriát tervez venni), az jobban jár az i7 v. PhII procikkal - azok már 64 bitre optimalizáltak. -
stevyxix #6 Egy kicsit durválom, hogy E6750-en akadt a 1080p video, mikor még atom is képes megmozdítani ... ott valami más volt a baj, lehet próbálkozni VLC-vel.
A cikkben meg:
"Az órajel terén nem számíthatunk jelentős változásra, ez továbbra is 2,33 és 2,83 között mozog, ám az FSB 1333 MHz-re ugrik"
Mi ugrik hova???
Mind3 quad 1333 FSB-s ...
Peti igazán utánajárhattál volna, nagyon fáradtságos lett volna. -
nenad #5 használj olyan lejátszót ami 2 esetleg több magot is kihasznál.
Mindjárt nem fog akadni. -
lcee #4 Hát igen ez a problémám nekem is
legtöbb program legalábbis xp alatt (én azt használok) nem használja ki a 2 magot sem
ezért a megfelelő órajel nélkül nincs látványos különbség
a sok cache-nek esetleg hasznát veszi az ember.
De pl hd videok futtatásakor (1080p )jelentős különbség van a E6750 (akadtak vele) és a E8500 (teljesen jól fut) és ha használná a progi pl a 2 magot akkor jelentéktelen különbségnek kellett volna lennie. De itt csak az órajel számított. -
#3 Persze, totál a programtól függ.Van amelyik semennyire. -
Charybdis #2 Ha adott időben csak egyetlen programot futtatok (pl. egy játékot), akkor mennyire tudja kihasználni a 4 magot vagy akár csak a 2 magot? Ez függ attól is, hogy hogyan írták meg az adott programot? -
frontway #1 Az N280 1.66GHz és 667MHz az N270 meg 1.6GHz és 533MHz.
Az 1004DN Eee pcben lesz.1Gb memóval és sajna 10"al. Én a 12"-t jobban csippantom.