14
 • cain
  #14
  az egyik évfolyamtársam valami hasonlót fejlesztett diplomamunkaként a kfkiben.
 • hPi
  #13
  Ez nem érdekeltség kérdése, hanem alapvető önzetlen emberi hozzáállás (elfogadni, hogy nem minden találmány egyedül a te kényelmed szolgálja).
 • BenceYCE
  #12
  Áhh, megjöttek az érdekeltek, ok, sziasztok!
 • Vorpal
  #11
  Tegyem hozzá itt lehetőség van nem csupán 24 órás mérést is csinálni - valóban - gondolom próbáltál már holterrel közlekedni - ha nincs panasz vagy nem vagy elég empatikus, akkor miért nem vered ki mondjuk egyik szemed és máris örülni fogsz az ilyen híreknek.
 • Molnibalage
  #10
  Apám, te tényleg ennyire sügér vagy? Az pontosabb invazív és folyamtos vérnyomás mérés hogyan függ össze a vérvétellel? Vagy esetleg folyamatos nyomonkövetése egyes dolgoknak amit akár előre is jelezhetik az esetleges szívbetegségeket? Jobb a megelőzés, mint gyógyítani egy károsodást.

  A vérvételhez be kell menni és órákat várni. Idő. Az idő = $. Maga a művelet is pénz. Bírom az ilyen gyökereket akik az orruknál sem látnak tovább.
 • hPi
  #9
  Te csak a kényelmet látod. "Örülök", hogy a te életviteled lehetővé teszi, hogy a normál, 24 órás holter vizsgálat ne jelentsen semmilyen kényelmetlenséget.
  De nem csak te élsz a Földön, a fejlesztéseket nem csak azért csinálják, hogy Bencécskének jó legyen és kényelmes legyen.
  15 évig (többek között) holter fejlesztés területen dolgoztam. Láttam, hogy milyen nehezen tudják megmérni rendesen a vérnyomását olyan betegeknek, akik olyan betegségben szenvednek, ami miatt lehetetlen fájdalommentesen felhelyezni a mandzsettát.
  Szóval tedd félre az önző kényelmedet és nézz körül a világban.
 • BenceYCE
  #8
  Olvasd el a cikket még egyszer "idióta" barátom. Nincs itt semmi egetrengető változás ami indokolná ennek a cuccnak a létjogosultságát. Egyszerű KÉNYELMI szempont. Akkor meg miféle éleveszélyről hadoválsz?

  Egy emberként bármit megtudhatnak. De ez eddig az épp kirakat mögött lévő hatalom kiváltsága volt. Ma már célzott reklámokra használják fel hétköznapi cégek a mindennapos szokásaidról és a többiről kapott információkat. Gondolom csak neked kedves "idióta" barátom, Neked nem hírértékű amikor egy DT botránysorozatba keveredik. Ott pedig nem olajbárók vagy banktulajdonosok hanem egy egyszerű, bérből és fizetésből élő alkalmazott többet tud rólad mint a saját szomszédod. A pár személyre leosztott megfigyelés azért nem hasonlítható egy több millió ügyfelet érintő problémával.

  Üdv, az Idióta
 • Narxis
  #7
  Nekem az ilyen paranoiás idiótákkal van tele a répám akik akadályozzák azoknak az embereknek a gyógyulását akik rászorulnának. Majd megérted ha a te családodban is lesz szív- és/vagy érrendszeri beteg. Nem tetszik el lehet húzni a hegyekbe remetének. Azt remélem nem gondoltad komolyan, hogy majd ettől fognak téged jobban nyomonkövetni. Már most is, de akár 50 évvel ezelőtt is bármit megtudhattak rólad.
 • BenceYCE
  #6
  Amit meg kell/lehet tudni a vérből, azt már eddig is frankón megoldották azzal, hogy vért vettek. Ha gyökeres reformokat hoz az eszköz akkor érdemes vele foglalkozni, addig is nagyon jók a régiek.
 • BenceYCE
  #5
  Azt mondták, hogy a mobilban sincs semmiféle globalizáció...
  És nem azt írtam, hogy rutinvizsgálatokhoz használják, hanem azt, hogy NEMSOKÁRA!
  Valamint ez kényelmi szempont az eddigi holkerekhez képest és csak mllékesen közlöm, hogy 18 éves korom óta vérnyomás problémáim vannak, voltam már egy pár 24 órás vérnyomásmérésen, nem haltam bele.
 • Molnibalage
  #4
  Jó. Akkor halj meg szívbetegésben vagy rossz gyógyszer adagolásban. Ígérem nem siratlak meg.
 • BandiG
  #3
  Ebben nincs semmi globalizáció. Eddig is léteztek hosszútávú folyamatos vérnyomásmérők, csak bazi nagyok voltak. És ahogy írja ezt nem rutinkivizsgáláshoz használják. Ha meg szükséged lesz rá, hidd el örülni fogsz hogy létezik.
 • BenceYCE
  #2
  Nem teTSZik! Ne ültetgessenek senki bőre alá semmit. Nemsoká az általános kivizsgálásokhoz is el kell fogadni, hogy miniszenzort tegyenek a seggembe. Bár nyomkövetőt sem kért senki, mégis önként hordjuk a mobilunkat. Kivan a répám a globalizációval.
 • Vorpal
  #1
  Teccik - remélem 30 év mulva nálunk is lesz