Kisebb lesz az nVidia új zászlóshajója
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem volt pénzkidobás. 1. Nem maguk gyártják, így nem nekik kellett kifejleszteni magát a gyártástecht. 2. Akkor még csak 55nm-t tudtak a bér-chipgyártók (pl. TSMC).
40 nm? Ez nekem új, mert tudtommal most álltak át csak 55-re? Fél év alatt újabb ugrás? Akkor az 55nm-es gyártás technológia kidobott pénz volt? 😄 Ez elég lol.
Tudtommal az ATI készíti a következõ generációs kártyáit 40 nm-eren.
A zöldeknél ez a váltás elég gyors, ezzel az erõvel ki is hagyhatták volna. Fél évre 55nm kb ez lol 😄 Többe kerülnek így a gyártósorok, van ebben haszon?
Tudtommal az ATI készíti a következõ generációs kártyáit 40 nm-eren.
A zöldeknél ez a váltás elég gyors, ezzel az erõvel ki is hagyhatták volna. Fél évre 55nm kb ez lol 😄 Többe kerülnek így a gyártósorok, van ebben haszon?
A GTX 295-nél nem lesz gyorsabb egy jól eltalált SLI támogatású játékban, de ez alapján a GTX 280-at jelentõsen felülmúlja majd, az meg szerintem bõven jó.
Részemrõl jobban örülnék neki, ha egy kicsit visszavennének a teljesítmény hajszolásból, emberi méretûre és fogyasztásúra csökkentenék az újabb chipeket/kártyákat a jelenlegihez képest változatlan teljesítménnyel, majd ebbõl indulna az újabb generáció kb 1 év múlva. Persze nyilván nem így lesz, de nekem tetszene.
Részemrõl jobban örülnék neki, ha egy kicsit visszavennének a teljesítmény hajszolásból, emberi méretûre és fogyasztásúra csökkentenék az újabb chipeket/kártyákat a jelenlegihez képest változatlan teljesítménnyel, majd ebbõl indulna az újabb generáció kb 1 év múlva. Persze nyilván nem így lesz, de nekem tetszene.
Behonyám. Anno x800pro-ról válottam 8800gts-re és azóta sincs szívem megválni tõle, annyira jó kis kari.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
szép, hogy a 8-as széria óta kb semmit sem sikerült fejlõdniük 😄
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
De nem ám!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Quno Jedi:
Szomorú hírem van számodra. Lényegesen gyorsabb kártyákkal nem lehet elõállni csak úgy, hogy leirod egy papirra, hogy legyen 50%-al gyorsabb. Sok mindent figyelembe kell venni gyártás közben.
Pl: az emberek nem szeretik, ha:
- csak kicsit gyorsabb a kártya
- ha túl sok hõt disszipál
- ha túl nagy az áramfogyasztása
- ha túl drága a termék.
Ezeknek mind meg kell felelni. És még profitot is kell termelni ebbõl.
Szóval hiába kiabálsz, hogy milyen rossz neked, nem veszed meg és kész.
Szomorú hírem van számodra. Lényegesen gyorsabb kártyákkal nem lehet elõállni csak úgy, hogy leirod egy papirra, hogy legyen 50%-al gyorsabb. Sok mindent figyelembe kell venni gyártás közben.
Pl: az emberek nem szeretik, ha:
- csak kicsit gyorsabb a kártya
- ha túl sok hõt disszipál
- ha túl nagy az áramfogyasztása
- ha túl drága a termék.
Ezeknek mind meg kell felelni. És még profitot is kell termelni ebbõl.
Szóval hiába kiabálsz, hogy milyen rossz neked, nem veszed meg és kész.
Húzzanak már a retekbe a "teljesítményében pedig valamivel jobb" csippjeikkel! Nem lehetne végre valami tényleg LÉNYEGESEN gyorsabbal elõállni. Bírom az ilyen "húzzunk le még 129ezer rókabõrt a vásárlókról" stratégiát. Nekem aztán villanthatnak, nem dõlök be a parasztvakításnak. Pár százalékos sebességkülönbségért nem fizetek vagyonokat! Majd ha tisztességes lesz az ugrás...