Kisebb lesz az nVidia új zászlóshajója

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem volt pénzkidobás. 1. Nem maguk gyártják, így nem nekik kellett kifejleszteni magát a gyártástecht. 2. Akkor még csak 55nm-t tudtak a bér-chipgyártók (pl. TSMC).

Sliders
40 nm? Ez nekem új, mert tudtommal most álltak át csak 55-re? Fél év alatt újabb ugrás? Akkor az 55nm-es gyártás technológia kidobott pénz volt? 😄 Ez elég lol.

Tudtommal az ATI készíti a következõ generációs kártyáit 40 nm-eren.
A zöldeknél ez a váltás elég gyors, ezzel az erõvel ki is hagyhatták volna. Fél évre 55nm kb ez lol 😄 Többe kerülnek így a gyártósorok, van ebben haszon?

A GTX 295-nél nem lesz gyorsabb egy jól eltalált SLI támogatású játékban, de ez alapján a GTX 280-at jelentõsen felülmúlja majd, az meg szerintem bõven jó.

Részemrõl jobban örülnék neki, ha egy kicsit visszavennének a teljesítmény hajszolásból, emberi méretûre és fogyasztásúra csökkentenék az újabb chipeket/kártyákat a jelenlegihez képest változatlan teljesítménnyel, majd ebbõl indulna az újabb generáció kb 1 év múlva. Persze nyilván nem így lesz, de nekem tetszene.

Sir Quno Jedi
Behonyám. Anno x800pro-ról válottam 8800gts-re és azóta sincs szívem megválni tõle, annyira jó kis kari.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sanyix
szép, hogy a 8-as széria óta kb semmit sem sikerült fejlõdniük 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sir Quno Jedi
De nem ám!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

hiftu
Quno Jedi:
Szomorú hírem van számodra. Lényegesen gyorsabb kártyákkal nem lehet elõállni csak úgy, hogy leirod egy papirra, hogy legyen 50%-al gyorsabb. Sok mindent figyelembe kell venni gyártás közben.
Pl: az emberek nem szeretik, ha:
- csak kicsit gyorsabb a kártya
- ha túl sok hõt disszipál
- ha túl nagy az áramfogyasztása
- ha túl drága a termék.
Ezeknek mind meg kell felelni. És még profitot is kell termelni ebbõl.
Szóval hiába kiabálsz, hogy milyen rossz neked, nem veszed meg és kész.

Sir Quno Jedi
Húzzanak már a retekbe a "teljesítményében pedig valamivel jobb" csippjeikkel! Nem lehetne végre valami tényleg LÉNYEGESEN gyorsabbal elõállni. Bírom az ilyen "húzzunk le még 129ezer rókabõrt a vásárlókról" stratégiát. Nekem aztán villanthatnak, nem dõlök be a parasztvakításnak. Pár százalékos sebességkülönbségért nem fizetek vagyonokat! Majd ha tisztességes lesz az ugrás...

grebber
Csak jöjjenek jöjjenek!

Next PC upgrade: 2022