21
  • Jrex
    #21
    Nem tudjátok,h itthon mikor adják ki?mert én szinkronnal szeretném megnézni.
  • [NST]Cifu
    #20
    Egyetértek a kritikával. Nagyon jó, szórakoztató és nem szirupos film. Kétlem, hogy sokkal nagyobb költségvetéssel bármi rendkívülit hozzá lehetne adni, ez így jó, ahogy van. Üdítően egészségesek a dialógusok, nincsenek felesleges nagyotmondások és beszólások benne, a színészek érzik a szerepüket, especiel még Freya karakterét sem érzem erőltetettnek (talán ő lóg ki legjobban mégis eme világból). A táj nagyon szép, a viking világ sem rossz (persze tény, hogy kissé idealizált, de ez bocsánatos bűn egy ilyen filmnél), Morween pedig egy nagyon ötletesen kidolgozott szörnyella, amely jól is néz ki. Ha valamibe bele akarok kötni, akkor az mondjuk gáz, hogy a neveknél nem voltak kreatívabbak (Wulfric, Freya, Boromir, Gunnar...), de ezt is felírom az idealizált Viking világnak.

    Kár, hogy nem kap nagyobb figyelmet, mert szvsz lazán überel sok nagy költségvetésű mozifilmet...
  • Xerxész
    #19
    Én azt kaptam, amit vártam tőle. Nem volt világmegváltás, de nagyon sok mai agyondícsért filmet odaver szerintem.
    Kellemes, látványos és igényes sci-fi kalandfilm.

    Olvasd el itt a részletes kritikámat, amit írtam róla (nem spoileres):

    Outlander kritika
  • matrix666
    #18
    Neked hogy tetszett?
  • Xerxész
    #17
    Jelen!
    Kérdezz, mesélek ha akarod!
  • matrix666
    #16
    Valaki látta már?
  • Jrex
    #15
    ok:)már várom.....
  • Xerxész
    #14
    Ilyen lesz a filmbeli viking falu

    Szép és látványos.
  • Xerxész
    #13
    HD trailer!
  • Xerxész
    #12
    Nem egészen...bár a legenda is hozzátartozik a dologhoz.

    Arra gondolok, hogy nemcsak arról fog szólni a film, hogy Kainan megérkezik, elszabadul a Moorwen, aztán elkezdődik a haddelhadd.
    Kainannak és a Moorwennek van háttérsztorija...honnan jöttek, miért ellenségei egymásnak...egyáltalán miért zuhan le Kainan hajója és miért nem leszáll.
  • Jrex
    #11
    A legendára gondolsz?:)
  • Xerxész
    #10
    USA poszter és UK trailer!
  • Xerxész
    #9
    Outlander zenei ízelítők
  • Xerxész
    #8
    Nem az év legjobb filmje, de szerintem elég jó lesz. :-) Mondjuk ez igazából szubjektív, mert kinek milyen típusú filmek jönnek be. Értelemszerűen egy Terminator Salvationnel, egy Transfomers: The Revenge of the Fallennel és az Avatarral nem veheti fel a versenyt, de a kategóriájában meglepően jó lesz, ahhoz képest, hogy B film és hogy mennyi pénzből csinálták.

    Mondom, akik már látták, szinte kivétel nélkül dicsérték a film effektjeit, a színészi játékot, a csaták koreográfiáját, és a Moorwen lénnyel is meg voltak elégedve.

    Egyébként jómagam is régen vártam már olyan filmet, amiben korabeli sztoriba szőnek bele sci-fi elemeket. Ugye ha sci-firől beszélünk, mindenki azt várja el, hogy messze a jövőben játszódjon, legyen sok űrutazás benne, lézerfegyverek, stb. Ehhez képest az Outlanderben egy távoli bolygón élő, technológiailag igen fejlett emberi civilizáció egyik képviselője zuhan le a Földön egy olyan korban, ami számára évszázadokkal, évezredekkel elmaradottabb. És mivel egyedül marad, fejlett technológiai támogatottsága megszűnik, ezért kénytelen a vikingek vaskorszakbeli fegyvereivel felvenni a harcot egy vérszomjas földönkívüli ragadozó ellen. Ez a koncepció kicsit hasonlít az Alien 3 sztorihoz, ugye ott is Ripley egy olyan bolygón zuhan le, ahol se fegyver, se videórendszer, semmi high-tech dolog nincs, és így kell küzdeniük az Alien ellen.

    Itt az Outlanderben annyi a különbség, hogy Kainan azért fogja egy kicsit vegyíteni a saját technológiáját a vikingek fegyvereivel.

    Egyébként válaszolva a kérdésedre, sajnos még az sem biztos, hogy a magyar mozik fogják adni, egyelőre erről semmi információ nincs. De ne aggódjatok, amint lesz valami infó a filmről, arról be fogok számolni. ;-)
  • matrix666
    #7
    Basszus lezuhan egy űrhajó a vikingek közé. És ahogy olvasom az oldalon, akkor most ez lesz az év legjobb filmje???? Mert úgy írsz róla, mintha az lenne.
    Mikor adják a mozik?
  • tigeroo
    #6
    jah értem, csak amiket felhoztam monoton helyszíneket példának, az mind az ókorban játszódik:) és arra irtam amit :D
    remélem érthető, no offense
  • Xerxész
    #5
    Nem is az Ókort írtam, hanem a Középkort...annak is az elejét. :-D

    Amúgy, ha az általam megadott linken visszakeresed a korábbi híreimet a filmről, a film teljes sztoriját megtalálod, csakhát az ugye spoileres.
    Egyébként van háttérsztori is, türelem, nem véletlenül zuhan le űrhajójával Kainan a Földön, fedélzetén a Moorwennel. ;-)
  • tigeroo
    #4
    nagyon jó!

    a helyszín is... végre valami új, nemcsak a szokásos egyiptom/babilon stb. sablonos helyek!
    (bár az is igaz, hogy ez már nem az ókor mint mondjuk a skorpiókirálynál)


    remélem lesz hozzá valami komolyabb lore/háttorsztori is, de szerintem az alapötletet elnézve nemkell félteni a készítőket
  • Xerxész
    #3
    Igen, hasonlít rá. Több országban már bemutatták, és a visszajelzések alapján nagyon hajaz a Predator első részére. De többen írták azt, hogy afféle Predator / Braveheart / Beowulf / The 13th Warrior mixelése a film.

    Az effektjeit nagyon dícséri mindenki, a színészi játékra sincs panasz.
  • mama 2
    #2
    :O. Kicsit Alien vs. Predator fíling, de jó:D. Mindig szerettem volna egy ilyen filmet látni, és most tessék:D.
  • Xerxész
    #1
    Kr. u. 709-ben játszódó sci-fi kaland film, melyben egy távoli bolygóról érkező emberi harcos űrhajójával lezuhan a Földön, a vikingek korabeli Norvégiában. Azonban nem egyedül érkezik, mivel űrhajóján megbújuk egy földönkívüli ragadozó lény, a Moorwen. A két idegen halálos ellensége egymásnak, harcukba akaratukon kívül bekapcsolódnak a vikingek is.

    Szép effektekkel ellátott film, bővebb infók róla itt:

    FilmUniverzum

    A honalpon oldalt a keresőbe írjátok be, hogy Outlnader, és kidobja az összes vele kapcsolatos hírt. Érdemes megnézni!