24
  • zoltannemeth
    #24
    Hahó emberek!!!A WB-nek elvben meg kellett hogy vegye a jogot a Dc-töl hogy filmet forgathasson belőle.Akkor nem derült ki a Dc-nél hogy már eladták a jogot a Fox-nak?Akkor ki itt a geci és a hunyó?Szerintem a Dc!Lehet gondolkodni!
  • Loverman
    #23
    mekkora láma mindenki, a WB lopott erre a fox a geci. nektek az miért fáj hogy követeli a jogait, amiről írt levelet amikor a film forgatása elkezdődött? (amint azt alant megtudtuk).
    Gondolom a sok torrentező annak a pártján áll aki tulajdont lopott, hisz ők is azt szokták csinálni.

    avman: patent troll az egészen más. ott az van hogy valaki 20 évvel ezelőtt levédetett valami triviálisat (mondjuk, a szmájlit), valami patentcég hagyta hogy levédesse, aztán most meg be akar perelni mindenkit aki használja. gondolkodj már egy kicsit és vedd észre a különbséget. itt a Fox a JOGOKAT vásárolta meg az akkori DC comicstól. és mint tudjuk ez igenis érvényes, más hírekben is szoktuk volt olvasni hogy most ennek a joga ennél van, annak annál, stb, és azt be is tartják mások.
  • diablo1336
    #22
    Így van szarjon mindeki ide meg oda hadd legyen csak büdös,megyek és ki is niytom az ablakomat:D Amugy sztem a tisztesség az lenne vagyis inlább a logikus dolgo ha fox átvenné a wbtől a film költségeit és akkro övé lenne a haszon és modnjuk 10%.ot kapna a wb azért mert ugye mégis csak ő csinálta a filmet. VAgy vmi hasnoló megoldás kellene.
  • sandor8206
    #21
    + csak példaként a T4 (ami sztem kicsit nagyobb vállalkozás, már a büdzsé szerint is) forgatás kezdete 2008. május, bemutató 2009. május 22, szóval a WB nyugodtan kapcsolhatott volna még 2008. februárjában a Watchmennel kapcsolatban, de szart rá, te IQ-betyár :-)
  • sandor8206
    #20
    láccik te meg szart se értesz ...semmihez, mert tuti IQ betyár vagy :-) csak az egyszerűség kedvéért per 2008. február (+ levél előtte), most eredmény 2008. december, tervezett bemutató 2009. március. Remélem tovább nem kell magyaráznom, tényleg remélem :-) gondókoggyá'má'...
    ok, nem vagyok tisztában én a dolgokkal, de sztem több mint egy évvel előbb nincs dobozban a film (utómunka még tuti van, CG,zene, trailerek, reklám-hadjárat, stb.), ok lehet szart se értek a filmiparhoz, de te meg kicsit fejleszd magad tovább a számok és dátumok terén. Amúgy kegyetlen ez az SG-fórum, midig van egy kemény IQ-betyár. Ok én se vagyok tévedhetetlen de amit itt néhány ember leművel az már kész fegyver:-D
    Betmen cikknél Arkham Asylum, most meg ez...
    És erre a hsz-re remélem nem válaszol(nem kell magyarázni a szegénységi bizonyítványt)+Nem kell tovább a feszültség, le is nyeltem volna (mert IQ-betyár vagy) ha normálisabb stílusban írtad volna, amit írtál!:-D
  • lama king19
    #19
    ok.
  • WoodrowWilson
    #18
    Nem kell átadnia. Vagy kidobja a kukába, vagy megegyezik a Fox-szal egy közös forgalmazásról.
  • lama king19
    #17
    hát ez qva nagy szopás a WB.-nak. emelett non geci a fox is. tényleg, ha végül a fox nyeri a csatát akkor az egész filmet a WB.-nek átt kell adnia a fox-nak? oszt semmi jövedelmet nem lát belőle a WB.???
  • avman
    #16
    láccik, szart sem értesz a filmiparhoz. márciusi bemutatóval majd februárban még nincs konyhakész film? gondókoggyá' má'... amit a fox csinált azt a szofferiparban úgy híjják: patent troll, és kb. főbelövés szintjén kéne büntetni.
  • sandor8206
    #15
    +azért azt hozzátenném, hogy ez a per már 2008. februárjában elindult, már akkor beadta a keresetet a fox, csak most lett eredmény és már akkor kérte a WB-t, hogy fejezzen be mindent a projekt körül (+az állítólagos levél még korábbi). Persze azért gondolom a WB már rendesen benne volt a projektben, de tuti hogy nem 100%-san (lehet még a forgatás se volt meg végig, utómunka se, CG tuti nem) és a WB szart rá. Ugyanúgy leforgatta+trailerek dögivel azóta. Szóval én azt mondom WB ezt benézte, legközelebb jobban figyeljen az ilyenre.
  • sandor8206
    #14
    "...fox levélben értesítette a warnert, hogy mi van már a forgatás megkezdése előtt.." de ha nem is értesítette volna, mert azért ezt szépen letagadta a WB a bíróságon. Azért az ilyennek illene szépen utánanézni, eleve kitől vette meg akkor a WB a jogokat, vagy kompletten a DC-jog az övé, akkor meg nem tudja mit vett meg? Stb. Akkor meg nevetséges, nem tudja mi folyik a házatáján! Perelje be a film gyártási költségét akitől vette a jogokat, mert eladta ami nem az övé, a lényeg nem látunk bele, ki tudja hogy volt. Az a lényeg törvény szerint WB ludas, Fox meg kihasználta ezt (nem volt etikus) de ezek VERSENYTÁRSAK (nem puszipajtások) egy nagy lóvés piacon, ki mást várt vagy valaki máshogy csinálná?!
  • HarryProf
    #13
    Szerintem mindketten. Törvény szempontjából a WB a rosszfiú, etikai szempontból pedig a Fox, hogy ilyen mocsok volt. Szerintem.
  • Etinger
    #12
    WB-t sokkal jobban csípem a Foxnál, viszont most valahogy velük tudok egyetérteni. A rajongók nyilván most a Foxra néznek csúnyán. Nem meglepő. De ha objektívan nézzük a dolgokat, akkor azért a Warner a ludas.
  • Nethyrrea
    #11
    és szerinted az egy cseppet sem gyanús hogy a fox csak akkor lelt rá hoppávéletlen a papírra ami tartalmazta a jogokat a watchmen-re amikor a warner már dobozkészre csinálta?

    tulajdonjog ide vagy oda, ez már nem először igen nagy szemétség volt a fox részéről. simán kinézem belőlük hogy eleinte még el is rejtették az arra utaló nyomot hogy ők még valamikor az ősidőkben ráültek a címre és ott porosodott valamelyik polcon, és hirtelen elővették amikor látták hogy a warner valszeg valami jót csinált belőle, és most helyettük learatják a babérokat, a warner meg már kifizette a teljes gyártási költségeket meg miegyebet.
  • Lalee1
    #10
    Én csak magunkat sajnálom.
  • Gilgamesh
    #9
    Hehe, úgy tudom, Moore is azért "kényszerült" - tegyük hozzá, hál'Isten - új karakterek kiagyalására annak idején, mert nem kapta meg a kiszemelt kisebb DC-s neveket (The Questionből lett pl. Rorschach, a többit nem tudom); még egyet csavarni a neveken már tényleg abszurditás volna, no de úgyis csak tréfáltál. :)

    Az ügy további pikantériája, hogy maga a DC Comics is "A Warner Bros. Entertainment Company" része. Ezek szerint nem olyan rég, mint amióta a Fox ül a jogokon?
  • sandor8206
    #8
    fox levélben értesítette a warnert, hogy mi van már a forgatás megkezdése előtt, a warner meg szart rá, nehogy már a fox legyen a hibás hogy nem ment oda és kiabált valamelyik agytröszt fülébe, hogy mi van. Warner viselje tettei következményeit, persze a fox nem angyal, lehet indokokat sorolni (miért várta meg a filmet stb.) de ami törvény az törvény ami az övé az az övé, úgy csinálja ahogy akarja, ha seggét akarta vele kitörölni ahhoz is joga van mert megvette, ha így megszopatta a warnert ahhoz is joga van, mert a warner "lopott"! :-D ebbe az ügyben egyetlen egy geci van a WB és meg is érdemli, hogy így járt!+ majd a fox fog kalapolni a WB-nek, amikor őket lopták meg :-) hát persze, hogy megszoppaták WB-t ez a minimum :-)
  • CaptainRumi
    #7
    így van...
    akkor kell perelni mikor megtudják, hogy filmet készítenek az ő vételükből...nem hinném hogy ezt megtették volna már akkor, mert nyilván úgy elsem készült volna a WB féle.

    és nem utolsó sorban a Fox azért is nagy fasz mert több mint 20 évet ült a Watchmen jogain és csak addig jutottak, hogy szereztek egy rendezőt neki...azt is a legelején...
  • atiat
    #6
    tömören:a warner hülye mert annó nem gondolt a következményekre a fox meg szemét mert ezt csak úgy szimplán megteszi...
  • ffxi
    #5
    Fox kivárta míg WB elkészíti a filmet és utána perel. Nagy stratégia volt, most ül és döl a pénz miközben nem csinált semmit. Igazi haszonleső :D
  • sandor8206
    #4
    miért a fox hibás? sztem meg a warner volt a "geci" (vagy hülye) hogy így csinálta meg a filmet, itt egyetlen egy hibás van a warner, nehogy már a fox legyen a hibás, hogy követeli ami az övé? persze mi járunk rosszul (vagy nem ) na meg a warner legközelebb majd jobban utánanéz a dolgoknak :-)
  • Wolfi24
    #3
    Hát ezek után valahogy másképp nézek a Fox-ra. Tényleg nagy szemétség volt tőlük.
  • knightbali
    #2
    ÉS az is lehet, hogy szépen elköszönhetünk R-ratednek, vagy/és a majd háromórás játékidőnek... De reméljük nem lesz ekkora mocsok a Fox, hogy beleszóljon a vágásba.
  • CaptainRumi
    #1
    Warnerék változtassanak a címen a karakterneveken stb :P
    és problema megoldva..

    de viccen kívül nagy geciség a Fox-tól ha nem társul be.