35
  • Tsol
  • Tsol
    ÁTVESZEM A SZÓT(közben trombitaszó)
    Elkezdem 3 kukába gyűjteni a szemetet. Ezért kapok 2 csomag budipapírt hetente, de én csak 1-et használok el. X idő után annyi bp.(budipapír) lesz hogy üzletet nyitok. Miután a budipapírbizniszből megszedtem magam, a sok-sok pénzemen veszek még szemeteskukát. Most már akár az A5-ös és az A4-es papírt is külön gyűjthetem. És persze nem ragom egybe a vörös- és a fehérboros üveget sem. Immáron 10 csomag bp.-vel gazdagodok hetente és a 93m2-es házamben 50szemetes van amik "nem foglalnak helyet és nem is büdösek".
    Barátunk faluról küld nekünk egy compót amit ő fogott. Azt mondja együk meg. Kibontjuk a zacskót benne van VALAMI(compó-hal). Városiak vagyunk úgyhogy nem ismerjük meg a "vidéki paraszt" álatlal fogott FINOM compót. Kidobjuk a szemétbe ahová az ismeretlen állatokat dobjuk(38-as kuka). De akkor nem eszünk aznap. Éhenhaltunk...
    A családunk nem tud megegyezni az örökösödésen, ezért az államé a ház. Ott rengeteg budipapír van. Így lett Magyarország Budipapír nagyhatalom. Viszont ezt az USA megtutta és atomcsapást sújtott Mo.-ra. Annyi atomot dobtak ide hogy az egész föld elpusztult. Isten meg csak csóválta a fejét. És inkább teremtett egy szép új világot 2 emberrel. Egyszer az egyik ember arra gondolt hogy budipapírért cserébe szelektíven......
  • maestro85
    Mivel tesztelési fázisról van szó, és már megvan a konkrét környezet, ezért feltehetőleg az adott kis városkáról van szó. Az adat nagyságát feltételezve pedig éves szinten.
  • llax
    Ezek csak azokra a nagy szélerőművekre vonatkoznak, amelyek a hálózatot táplálják. A magáncélú, önellátásra épült szélgenerátorokra ez nem vonatkozik.

Egyébként addig szükség is van ilyen "visszataró erőre", amíg nincs elég gyors reagálású (időjárástól független!) erűmű az országban és a hálózat nincs felkészítve az időjárástól és egyéb körülményektől függő, "ingatag" betáplálásra. Ilyen téren (is) nagy a lemaradásunk.
  • MiZo81
    B0nFire, lapaleves: itt egy link. --> http://www.szabadfold.hu/cikk?13812

A lényeg, hogy egy laza rendelettel a szélerőművek ÁRBEVÉTEL-ének 15%-át lenyúlja az állam. Tehát nem a haszonból, hanem a bevételből veszik le!!

Hajrá környezetvédelem, hajrá Magyarország!
  • Tsol
    itt okoskodunk mintha mi tudnánk jobban, lehet hogy furcsán hangzik de ők értenek hozzá
  • Garrett27
    Nos, a cikk a jövő áramszolgáltatásáról szól, és ehhez a hozzászólásom. Mind MO, mind Szlovákia (ahol élek), nincsenek még 100 százalékra ma felkészülve az ún. környezetbarát energiára. Ettől kezdve még nem biztos, hogy "rosszul tudom", amit eltervezni kívánok, mert a nagy multiknak ez a céljuk, mégpedig mindenféle legendával és előítélettel a népet eltávolítani az ilyen és ehhez hasonló gondolatoktól, mert az egy idő után veszélyeztetné a profitjukat.

Másrészt, lehet, hogy bizarr amit mondok, de inkább befizetek némi adót az államnak, mint fizetni a rettenetesen nagy összegeket az említett áramszolgáltatónak !
  • B0nFire
    Most kapásból nem tudnám megmondani, hogy milyen típusúak, de ahogy mondod, van kettő kisebb (kis szoba, konyha), és egy nagyobb a nagyszobában. A 14 ezer úgy jön ki, hogy átalányt fizetek, télen-nyáron ugyanannyit, mert ha nem így tennék, akkor télen ugyancsak megugrana. Mindazonáltal úgy tudom, már a gáznál is van átalányfizetési lehetőség.

Tavaly óta pedig azért nem emelkedett a villanyszámlám, mert tavalyelőtt leszigetelték a házat kívül-belül, nyílászárókat cseréltek, és ahhoz képest, hogy a világ végén lakok, remek munkát végeztek. Eddig 30 évig fütyörészett a szél az ablakok meg ajtók mentén, most nem. Egy tél alatt igencsak megmutatkozott a számlán, hogy mennyit is számít a hőszigetelés. (Az már persze másodlagos, hogy a bankhitelt jópár évig fizetni fogom.)

Persze az is lehet, hogy ha mindenki ezzel fűtene, a hálózat nem bírná, de ettől egyelőre nem kell félni. (Habár a villanyszámlán állandóan fel van tüntetve a hálózat fejlesztési díj, meg egyebek, akkor nem ártana néha azt is korszerűsíteni.) De sokan egyszerűen nem hiszik el, hogy ennél olcsóbban nem lehet kijönni. Max azok járnak jobban, akiknek családi házuk van, és van mondjuk egy kokszos, meg egy vegyes kazánjuk.

Na, jól szétoffoltuk ezt a topicot is, mert a hír nem ez volt...
  • lapaleves
    irigylésre méltó a havi 14 ezer, bár nem tudom hogyan hozod ki. amiket én ismerek (régi hőtárolós típusok) 4,5 meg 6 kw-osak, azok még éjszakai árammal etetve is durvát fogyasztottak.

nem is tudom hova tegyem a technológiát, mert mondjuk atommal etetve fenntarthatónak tűnik. szerettem is nagyon. egy ellenérv, hogy a hálózat gondolom nincs arra felkészítve, hogy mindenki ennyit fogyasszon.
  • B0nFire
    "Így is - úgy is ki kell dobni, most nem mindegy, hogy melyik zacskóban büdösödik?" Azt hiszem az előbbi kommentedben éppen ennek az ellenkezőjét ecsetelted, hogy tudniillik nem büdös. Sőt az ezt követő mondatod is az ellenkezőjét állítja. LOL. És képzeld el, azon az oldalon amelyiket belinkeltél nem találtam meg az én településem nevét. Ennyit a 4000 hulladékszigetről. Azért ennél jóval több település van az országban.

Kályha: Azt a pénzt azért kellett kifizetni, hogy egyáltalán a három fázist behozzák a lakásba, továbbá ahogy mondod, vehetjük kezdeti beruházásnak is. Terminológia kérdése, minek nevezzük. Mellesleg a "dögnagy" fogyasztású villanykályhákkal fűtök a mai napig is, nincs gáz a lakásomban, minden elektromos, és havi 14 000 Ft csupán a villanyszámlám. Ebben benne van a tévé, a számítógép, a világítás, a fűtés, a mosás, a takarítás, a meleg víz. A testvéremék ugyanekkora lakásban ennek a dupláját fizetik ki gázban csak fűtésre. És mellette még ott van a többi költség. Szóval elég takarékosnak számít a mai viszonylatban, tehát lehet, hogy én még kevésbé károsítom a környezetet, mint mások.

Egyébként pedig, ha tényleg olyan ember lennék, amilyennek te feltételezel, gondolod, hogy egyetlen mondatot is pazarolnék a témára, vagy elolvasnék egy ezzel kapcsolatos cikket is? Bizony, hogy nem.

Na, további szép napot!
  • lapaleves
    ismertem olyan embert, aki kipróbálta, hogy mennyi víz kell egy tejesdoboz kimosásához. ő nem írt utána marhaságokat.

meg olyat is ismertem, aki a többi mosatlannal együtt öblítette / mosta el a műanyag csomagolásokat. mondjuk ő belehalt ebbe, szóval lehet, hogy rossz példa...
  • mrzool
    Habár a panelproli szó a munkás-proletár kifejezésből ered, nyilván te is tudod, hogy ez mára egy szitokszóvá vált, az eredeti jelentésétől némileg függetlenedve. Manapság azokra a tipikusan panelekben lakó egyedekre használjuk, akik leszarják a környezetüket, "dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitással élik a mindennapjaikat, "én miért tegyek arrébb egy szalmaszálat is ha ő sem?" kérdésekkel nyugtatva magukat.

Ezek nyilván nem jellemzők rád, és tökéletesen félreértettem a hozzászólásaidat.

"Ja, persze, gondolom te olyan tiszta ember vagy, aki az üres tejeszsacskót és kólásflakont is kimossa legalább egy köbméter vízben, mielőtt elmossa."

Nem iszom cukros löttyöket, nálam max ásványvizes műanyagszemét keletkezik, ami nem büdös. Ja is igen, nem mindenhol olyan csodás az a magyarországi vezetékes víz (megbetegedni nem fogok tőle, de hadd döntsem már el, milyen ÍZŰ folyadékot iszom). Az ételcsomagolás megint más kérdés, bár igazából nem értem min vagy fennakadva. Így is - úgy is ki kell dobni, most nem mindegy, hogy melyik zacskóban büdösödik? Ráadásul lehet az én orrommal van a baj, de én nem szoktam büdöset érezni, gyakran ürítem a szemetet.

" Nálunk például nincsenek bevásárlóközpontok, képzeld el! Vagy úgy gondolod, hogy a szemeteskukákkal az ölemben üljek fel a távolsági buszra, és utazzak 100 km-t oda-vissza 2000 Ft-ért, hogy kiürítsem? "

LOL. Áruld már el, merrefelé éltek, ahol nincs gyűjtősziget? Idézet:

Gyűjtősziget (közel 4000 országosan) (http://www.kvvm.hu/szelektiv/hova_vigyem.php)

A gyűjtőszigetek rendszerint áruházak, bevásárlóközpontok mellett állnak, tereken, útkereszteződésekben találhatók...

"akik az utódaiknak építik ezt a világot, nálunk a szelektív palackgyűjtőt is szaros gyerekpelenákkal tömik tele!"

Mindenhol vannak parasztok. Ez szerintem senkit sem ment fel afelől, hogy környezettudatosan éljen és viselkedjen.

"Ha pedig már a különadónál tartunk, elmondanám, hogy nekünk immár 30 évvel ezelőtt kegyetlen nagy pénzeket kellett fizetni az elektromos műveknek (80 000 Ft-ot 1983-ban!!!) csak azért, mert bevezettük a villanykályhát, és nem volt elterjedt "

És ez milyen költség is volt? ADÓ? Vagy csak szimplán hálózatfejlesztési díj, hogy elbírja az akkori 5-10 amperes rendszer a dögnagy fogyasztású villanykályhákat? Vagy egyéb kezdeti beruházás, aminek köze sincs az adózáshoz?

"Bocs, demagóg dumát én is tudok pufogtatni a levegőbe ész nélkül... "

Látszik. Én itt kiszálltam.
  • B0nFire
    Helyesbítés: '83-ban azaz 25 éve volt, nem harminc. A panelproli melléknevet pedig büszkén viselem. Tudod, én még a két kezemmel kerestem a kenyeremet, és ha ezért proletár vagyok, akkor büszke vagyok rá. Az ötven fokos tűző napon betonozni szerintem egy kicsit nehezebb, mint a légkondis irodában papírokat tologatni, ahogy ma szokás. A munka sosem volt szégyen. Te pedig engem diszkriminálsz, mert megpróbálsz beskatulyázni ilyennek, vagy olyannak, holott semmit nem tudsz rólam. De érdekes...
  • B0nFire
    Mellesleg, akik az utódaiknak építik ezt a világot, nálunk a szelektív palackgyűjtőt is szaros gyerekpelenákkal tömik tele! Ez szerinted környezettudatos gondolkodás? Tessék, vissza lehet térni a textilpelenkához, ahogy minket is pelenkáztak anyáink, és neki lehet állni mosni a szart! Naponta mosni két gyerekre kábé 30 pelenkát. Nem az eldobható műanyagot venni. Továbbá miért kell köbméterszámra venni a palackozott vizet, amikor MO-n a víz fogyasztásra alkalmas, nem úgy, mint néhány mediterrán országban, ahogy nem tanácsos a kútból inni, mert lehet, hogy kolerás. Nálunk az emberek a vizet úgy veszik zsugorszámra, köbméterszámra, mintha minimum azzal főznének, mosnának, és fürödnének benne!

Ha pedig már a különadónál tartunk, elmondanám, hogy nekünk immár 30 évvel ezelőtt kegyetlen nagy pénzeket kellett fizetni az elektromos műveknek (80 000 Ft-ot 1983-ban!!!) csak azért, mert bevezettük a villanykályhát, és nem volt elterjedt (mint ahogy most sem az), mert akkoriban mindenki a kormos olajkályhával fűtött. Persze, nem muszáj gázzal sem fűteni, lehet fát vágni, és cserépkályhában fűteni, csak azzal tudod munka van. Továbbá nem muszáj automata mosógépet használni, vissza lehet térni a teknőhöz, csak azzal megint munka van; felejtsük el a kémiai mosószereket, hogy ne szennyezzük környezetünket, térjünk vissza a hájból meg fahamuból gyúrt lúgos szappanhoz, csak azzal tovább tart a mosás, és mellesleg pluszmunka van vele; és egyáltalán, mindenki szokjon le a gépkocsiról! Bocs, demagóg dumát én is tudok pufogtatni a levegőbe ész nélkül...
  • mrzool
    Panelproli.

A többire pedig no comment, mint mondtam, hozzáállás kérdése.
  • B0nFire
    Áruld már ez azt a szót, amivel a "hozzám hasonlóan" gondolkodókat szokták jellemezni, légy szíves!

A papírszemét és a műanyag szemét attól büdös, amit belecsomagoltak. Gondolj például az élelmiszerek csomagolására. A papír, amibe a húst, felvágottat csomagolják, a műanyag zacskó, amiben büdösödik a tej, a műanyag flakonok, amiben pang a büdös cukrosvíz. Tovább is van, mondjam még?! Ja, persze, gondolom te olyan tiszta ember vagy, aki az üres tejeszsacskót és kólásflakont is kimossa legalább egy köbméter vízben, mielőtt elmossa. Ha igen, akkor te meg vizet pocsékolsz, tehát te sem vagy egy környezetkímélő valaki.

Az pedig, hogy magadból indulsz ki, még nem jelenti azt, hogy máshol is ugyanolyan a helyzet mint odaát nálatok. Nálunk például nincsenek bevásárlóközpontok, képzeld el! Vagy úgy gondolod, hogy a szemeteskukákkal az ölemben üljek fel a távolsági buszra, és utazzak 100 km-t oda-vissza 2000 Ft-ért, hogy kiürítsem? Valahol nagyon nagy gáz van, de biztos, hogy nem nálam.

És áruld el, hogy hogy hívják azokat akik lakótelepen élnek és hozzám hasonló gondolkodásúak!
  • mrzool
    Valóban jó lenne, ha utánanéznél ennek a különadónak, mert 99%-ra mondom, hogy nettó hülyeségről van szó, és gondolom a forrásod anno vmi Blikk/Fókusz szintű 'hiteles' anyag lehetett.

A szelektív gyűjtéssel csak magad jellemzed. Van is egy összetett szó erre, akik lakótelepen élnek és hozzád hasonló gondolkodásúak...

"Szagoljak itthon 3 büdös kukát 1 helyett, arról nem beszélve, hogy hely sincs rá."

Mitől lenne büdös a papírszemét vagy épp a műanyag flakonok? Én sem élek sokkal nagyobb lakásban, mégis tudom külön gyűjteni őket, nem lett büdösebb, és több helyet sem igényel. A lerakáshoz sem kell másfél km-es köröket megtenni, mert a legtöbb bevásárlóközpont tájékán vannak hulladékgyűjtő szigetek. Hozzáállás kérdése az egész!
  • B0nFire
    Nincs linkem; az eset nem friss, néhány éve történt, és annak idején eléggé felkapott volt a médiában. Több újság illetve tévéadó is készített riportot az illetővel. De akkor még nem volt internetem, úgyhogy linkekkel nem szolgálhatok. Persze tudom, hogy nem kell mindent készpénznek venni, és feltétlenül elhinni amit a tévében lát, vagy az újságban olvas az ember, de ennyi erővel bármit megkérdőjelezhetnénk. Pl. Ugye, hogy nem is volt Triannon? Ez baromság.

A szelektív hulladékgyűjtésről én kifejtettem a véleményemet. Tessék megcáfolni! Érveket kérek, nem demagóg dumát, ami a csapból folyik. Utódainknak, meg unkokáinknak... Ugyan már! Nekem nem lesznek utódaim. Erről ennyit. Úgyhogy próbálj meggyőzőbb érveket felhozni, mert engem ugyan egy fikarcnyit sem bír érdekelni más unokája. Ahogy az idegen unokákat sem érdekli, hogy mi van velem.

De mondok egyebet! Amióta hivatalosan bezárták az üvegvisszaváltókat, azóta van üvegszemét. Má' urambocsá' de egy kicsit fura elképzelése van a mai magyar kereskedőnek a tulajdonviszonyokról. Ha én megveszek AKÁRHOL egy palackozott valamit, az üvegbetét árát mintegy ZÁLOGként hagyom nála, arra az esetre, ha mondjuk eltörném az üveget, vagy nem vinném vissza. Ez a pénz viszont nem az övé, hanem az enyém, csak biztosítékként letétként van nála. Amikor pedig visszaviszem neki az üveget, nem kötelezhet arra, hogy én az üveg árát levásároljam, márpedig az ő boltjában, mert az a pénz nem az övé, hanem az ENYÉM. Tetszik érteni? Mégis, mindenki természetesnek veszi, hogy ez van, ezt kell szeretni, és szó nélkül lenyeli a békát. Holott ez csak egy 20 éves rossz beidegződés. Ezzel vissza is kanyarodtunk az elejére. Mivel vagyok én motiválva, hogy az üveget visszavigyem a boltba, ne pedig kivágjam az utcára
  • lapaleves
    erről a különadózásról gondolom nincs linked vagy bármi hihetőbb forrásod. jelenleg még mindig 30% utólagos visszatérítés vagy 80% kedvezményes hitel lehetősége van.

mondom lehetősége. ne úgy képzeld el, hogy két öltönyös egy oklevéllel, két guriga budipapírral meg a pénzzel becsönget hozzád.

egyébként szintén egyfajta szegénységi bizonyítvány azt gondolni, hogy a szelektív gyűjtést az állam kéri. ez a te meg az utódaid érdeke elsősorban, amit illendő budipapír-motiváció nélkül is elvégezni.
  • B0nFire
    Rosszul tudod. Ha te MO-n telepakolod a tetődet kollektorokkal, az udvarodra pedig állítasz egy szélkereket, hogy ingyen legyen áramod, akkor kutya kegyetlen különadót vasalnak be rajtad. Erre volt már példa kishazánkban. Egy ürge megcsinálta X millió hitelt felvett, hogy egyrészt mentesüljön a drága villanyszámla alól másrészt kímélje a környezetet, erre külön megadóztatták. Ez MO-n a környezettudatos gondolkodásmód. És elvárják, hogy a gyerekeinkbe neveljük bele, hogy kímélje a környezetet. És meg vannak lepődve az olyan hozzáállásokon, amikor azt mondja valaki, hogy teszek én nagy ívben a globális felmelegedésre, nekem van még 25-30 évem, aztán utánam az özönvíz.

Ezenkívül azt kívánják, hogy szelektíve gyűjtsem a hulladékot, egy 52 m2-es lakásban; tartsak külön kukát a papírszemétnek, külön a műanyagnak, és külön egyet az egyéb háztartási hulladéknak, mint pl a tojáshéj cigarettacsikk, vagy a kávézacc. Szagoljak itthon 3 büdös kukát 1 helyett, arról nem beszélve, hogy hely sincs rá. Aztán a 3 kukával 3 kört csapjak a lakótelepen, napi másfél kilométeres sétával, míg leviszem a szemetet a helyére, mert szelektív hulladékkonténer nincs ám 25 méterenként, mint villanyoszlop. Mindezek ellenére semmivel nem motiválják az embert. Ha azt mondanák, hogy ember ezért cserébe kapsz két guriga budipapírt, már az is valami lenne. Nem kell érték, csak egy jelképes viszonzás, amivel elismerik, hogy bizony a környezettudatos életmód pluszmunkával jár. Ezt pedig illene honorálni valamivel. Ha úgy gondolják, hogy ezért nem jár honorárium, ne csodálkozzanak azon, ha én is önző disznó vagyok, és azt mondom, hogy mit érdekel engem, hogy mi lesz azután, hogy felfordultam! Amilyen a mosdó, olyan a törülköző. Ez így nem megy. Valamit valamiért cserébe.
  • gere1
    kell 1 db fuzios eromu. a tobbi humbugot meg vizualszennyezest el lehet felejteni.
  • Garrett27
    "Azt akarjuk, hogy a felhasználók online összeköttetésben álljanak a készülékekkel és az áramszolgáltatókkal"

Ha sikerül napkollektorokkal és kis szélturbinákkal ellátnom a házat, akkor az áramszolgáltató is én leszek, és ezzel két legyet ütök egy csapásra, mégpedig azt, hogy közvetlen kapcsolatban leszek az áramfeljesztőimmel, és ami a legfontosabb, többé nem leszek függő egy multi-milliárdos kizsákmányoló rendszertől, ami jelenleg az áramszolgáltató lenne...
  • BCS pixel
    ha lesz sok szélerőmű, meg napelem, lesz értelme a dolognak
  • szily3
    Hath... A fuggoseget igy a kvp verzioval talan mar ki lehet zarni. Az otlet nem rossz, a megvalositast varjuk. Mindenesetre elobb a nemeteken kiserletezzenek
  • Molnibalage
    Ez első blikkre nekem nagyon veszélyesnek tűnik.
  • kvp
    Utannaolvastam. A lenyeg, hogy a sok kis eromu altal termelt aramot ha eppen nincs ra azonnal szukseg, akkor sok kis puffer taroloba teszik, amikbol akkor lehet helyileg elohivni ha eppen szukseg van ra. Ennek megoldasnak a lenyege, hogy hogy veszteseg nelkul kiegyenliti a halozat terheleset (es ezert ezt nem kell a jovoben kulon kiszamlazni), tovabba lehetove teszi az atviteli veszteseg csokkenteset (ezt sem fogjak kiszamlazni). Viszont cserebe egy pontosabb iranyitorendszerre van szukseg (ez viszont ki fogjak szamlazni).

Egyszeruen elmagyarazva kevesebb a maximalis kapacitas mint az igeny, de kis szunetmentes tapegysegekkel (energiatarolok) a maskor karbaveszo arambol lehet a csucsidoben potolni a hianyt. Ugyanigy mukodik egy szamitogep aktiv pfc-s tapja, ahol masodpercenkent 100-120-szor toltik fel a helyi tarolot (kondenzatort), majd a hullamvolgyben ebbol a tarolobol kap tapot a gep. Elonye, hogy egyszeru es olcso. Hatranya, hogy a meghibasodasig nehez eszrevenni amikor a fogyasztas tartosan tullepi az ideiglenes tarolokapacitas meretet.

"akkor most mindenkivel megvetetnek egy további "újgenerációs" ipari hulladékot, ami képes el-elmaradozó 60-183 volt és 12-99 hz feszkóval menni?"

Mar ma is vannak olyan tapegysegek, amik 16-400V AC/DC betaprol kepesek stabil 12V egyenaramot adni. Barmelyik aktiv pfc-s tap kepes lenne erre, csak a bemeneti erzekenyseget es az alkatreszeket kell megfeleloen meretezni.

"vagy a szolgáltató aszongya hogy bocs, nálad csak 1000 watt lehet egyszerre a fogyasztás mert messze vagy az alközponttól"

Ez most is van, csak nem wattban hanem amperban van megadva. Nekem itthon 15A-es a villanyora, tehat 230*15 = 3450 Watt a lakas limitje. Ha tobb kellene akkor fizetni kellene erte. (anno 10A-es volt es a 486-osom bekapcsolaskor allandoan leverte az orat ha eppen ment a regi orosz huto es a mosogep is)
  • metaljesus
    ""+ Gigawattot is meg lehet takarítani" - de éves szinten? lakásonként? vagy erőművenként? Naponta?"
    nekem is ez volt az első gondolatom.

amúgy az ötlet nagyon tetszik, bár nem tudom mennyire megvalósítható. de kábé a szerver -> p2p analógiát lehetne ráhúzni. aztán majd nem tévézek mert a szomszéd mosogat és elviszi a sávszélt :D
    vagy a szolgáltató aszongya hogy bocs, nálad csak 1000 watt lehet egyszerre a fogyasztás mert messze vagy az alközponttól :)
    szóval lesz rajta mit fejleszteni :)
  • lapaleves
    mondjuk ez a sok okosság nekem sem a magyar verzióból jött le...
  • lapaleves
    azt akarják elérni, hogy a hirtelen kilengésekhez ne kelljen gázos erőműveket használni, hanem akkor majd jól elindítják a júzerek által "kibiztosított" szárítót, mosó- és mosogatógépet. ezek lennének a 3 gigawatt ismeretlen területre vonatkoztatva.

ez ilyen webkettes iccakaji áram koncept. persze rövidesen kisebb bajunk is nagyobb lesz annál, hogy elektronyossan melegítsük a vizet... az se világos koszos marad-e a tányér, ha hirtelen megugrik a fogyasztás, vagy mégiscsak maradnak az erőművek.
  • szarvasdinnye
    Megeloztek, kozben megegyszer elolvastam a cikket, de meg igy se tiszta. :/
  • szarvasdinnye
    Ossze lesz kotve a ketto es az intelligens aramhalozaton jon az internet. Egyebkent azt a 3 Gigawattot hol sporoljak meg? Mmint 100 haztartasra szamolva, vagy orszagreszen, mekkora idointervallumra vetitve? Meg hogy jon ide a Cisco? Ok fejlesztik ezt a rendszert, vagy melyik megoldasrol beszel?
  • lapaleves
    ilyenem már volt, a vista is mindig bugyborékolt, hogy "maga most nyomtat", mikor rányomtam a gombra. rettentő intelligens.

akkor most mindenkivel megvetetnek egy további "újgenerációs" ipari hulladékot, ami képes el-elmaradozó 60-183 volt és 12-99 hz feszkóval menni? ha meg rossz voltál lekorlátozzák a pakettokat és elsötétedsz. meg akkor is, ha egyszerre több szomszéd porszívózik.

12/24v egyenáramú rendszereket fejlesztenék inkább, ez megint csak a függelmi viszony nyakatekerése.
  • TorrenteXY
    "+ Gigawattot is meg lehet takarítani" - de éves szinten? lakásonként? vagy erőművenként? Naponta?

Azért ha már nem tükörfordításos hülyeségek vannak egy cikkben, akkor legalább összevissza adatokkal lehet dobálózni.
  • JTBM
    Ha minden elektromos eszköz intelligens lenne, akkor csökkenteni lehetne a fogyasztás. De az intelligenciának is van fogyasztása...
  • Adam II
    Az jó akkor le lehet majd DDOS-olni az ellenségeid házát és egy hónapig nem lesz náluk villany