28
  • Adamul
    #28
    Asszem hamarosan az lesz a következő hír, h akcióóóóósan kapható vezetéknélküli-antennajel ellopó KIT kémeknek...
  • okosan gyerekek
    #27
    Persze, a kecske is jól lakott, meg a káposzta is megmaradt... (B

    "az antenna energiaellátását pedig egy készüléken belüli, vezetéknélküli egységgel oldotta meg. "

    Tehát, a mostanában sokat hangoztatott energiasugároztatásról van itt szó, vezetéknélkül küldök energiát, és persze az még jobb üzlet is nekem, mintha vezetőt is használnék... :)
    Ezért folyik jelenleg is a nagy harc, hogy hogyan tudnánk hatékonyan mobilokat, PDA-ákat tölteni vezetéknélkül, és ezért csak 50% a hatásfok jelenleg.
  • polarka
    #26
    A cikkel nem stimmel vmi.
  • Molnibalage
    #25
    Én nagyon nem értek az elektromossághoz, de azért itt nagyságrendi dolgokról van szó. Egyszerűen nem látom be, hogy mitől lenne ez a jelentős javulás. Pontosan azt érzem, mint az előttem kétkedők. Valamit vagy mi nem értünk vagy a cikkel nem stimmel valami.
  • GG
    #24
    "Klassz, már csak egy napelem kéne az aksi hátoldalára és egy átlátszó hátlap. Nyáron nyakba akasztva hónapokig nem kéne tölteni...." Az iqua már csinált napelemes headsetet és autós kihangosított. A napelemes mobil nem fikció a japánok tuti hogy megcsinálták.
  • darkhill
    #23
    hülyén van ez megirva. mert nem azért lesz hosszabb az élettartam mert a kábelt kihagyják (amiből ugye mindenki a kábel ellenállására asszociál) hanem azért mert az antenna és a aku között vannak még bizonyos egységek amiket azzal h a vezetéknélkül viszik át az energiát (amit még mindig nem tiszta h hogyan de midn1) ugy ezeket a egységeket kivághatják és nincs rájuk szükség innetől fogva.. na most az energia nagy része pedig ezekben a egységekben veszett el eddig. csak ez ebből a cikkből ugye nem derült ki pontosan..
    de ezt az energiát csak akkor sporolod meg ha használod az antennát tehát ez mondjuk főleg azoknak az embereknek jó akik sokat telefonálnak.. aki MP3 ra használja a teliját az sokat nem fog érezni belőle sztem max akkor sporol rajta amikor alapüzembe adatot küld a toronynak de az nem hiszem h tul sok energiát használna..
  • NEXUS6
    #22
    OK tegyük fel a dolog tényleg műxik, és a gyakorlatban is van értelme. A következő kérdés, hogy akkor miért nem csinálták eddig is így?

    A. válasz: a mobilgyártók addig faragták a fejlesztési költségvetéseket, hogy mára csak olyan szakemberek maradtak, akik max egy új doboz megtervezésére képesek.

    B. válasz: a mobilgyártók és a partnercégeik érdeke a rövid élettartamú gyorsan lemerülő akkumulátor, vagy hogy állami pénzeket vegyenek fel olyan soha meg nem valósuló/elterjedő dolgokra, mint alkohollal üzemelő mikro-üzemanyagcella, meg egyéb lükeségek.
  • Scroll
    #21
    Én először azt hittem az akksiba építette az antennát ezért lett jobb, de tovább olvasva kiderűlt nem erről van szó.
  • kvp
    #20
    Gratulalok a palinak, feltalalta a Tesla fele legmagos transzformatort. Az osszes Telsa altal keszitett antennanak ez volt az egyik alap epitokove. Nem ertem, a szabadalmi hivatalokban nem olvassak a regi dokumentumaikat?
  • oneman
    #19

    annak aki nem venné észre a linket...

    http://www.mwjournal.com/2008/EuMW/PDF/euwitbestpaper.pdf
  • oneman
    #18
    http://hardware.slashdot.org/article.pl?sid=08/12/19/2338237&from=rss
  • oneman
    #17
    érdekes, hogy akárhányszor valami világrengető hírt látni az sg-n, soha sem sikerül eljutni az eredeti publikációig...
  • gosub
    #16
    Újra elolvasva ez baromság!
  • willcox
    #15
    Ez a cikk 2 okból születhetett meg:

    1. elnézték a naptárat (azt hitték, hogy április elseje van).
    2. tesztelik a hozzászólások alapján, hogy kellőképpen hülye-e már mindenki, vagy elvétve maradt még pár értelmes is.

    A cikk ugyanis iszonyatos baromságot állít.
  • pimplike
    #14
    Elképzelhető hogy nagyfrekvencián hatásosabb ez a megoldás. A 12x kevesebb energiát viszont nem az egész eszközre vonatkoztatva nézték, hanem a jelátvitelnél fellépő veszteségre. Tehát lehet hogy nagyszerű találmány 12-szer jobb hatásfokkal átvinni a jelet az antennáig, de ez az egész eszköz energiaszükségletének elenyésző ezreléke. Így mondjuk nem 3 napig működik majd a telefon egy töltéssel, hanem 3 nap és 12 másodpercig. Hatalmas áttörés! ;-)

    Amúgy már az eredeti cikk is nagyon pontatlan, pongyola.

    Mindenkinek boldog új évet!
  • fourgee
    #13
    Amióta már nem b.szogatom a PDA-mat, nem matatok állandóan a kijelzőn, csak a zsebemben lapul, azóta jelentősen megnőtt a készenléti idő. Sőőt, a Walkman telefonom is pár óra zenehallgatás után a felére csökkenti az üzemidőt, viszont ha az is csak zsebben van feltöltés után, akkor elég sokáig elvan ott. Szóval, nagyon gyanús nekem, hogy a kijelző zabálhat sokat.
  • gosub
    #12
    Hát itt vagy rossz a leírás, vagy kacsa az egész. Ezek szerint a vezetékek ellenállása vinné el a fogyasztás nagy részét? A proci, kijelző smafu?
  • JL666
    #11
    ja, nekem is ez jutott az eszembe. Mintha ha csak viccből vinnék vezetéken pl. a 750 kV-ot úgy írja le ezt az egészet.
  • Cefet
    #10
    Remélem ez csak tréfa. Mutasson nekem bárki egy olyan nagyfrekis energia átalakító rendszert, aminek jobb a hatásfoka, mint egy darab drótnak!? Ezekben aktív és passzív alkatrészek tömege van, mindenféle veszteséggel.
    Ha lenne ilyen, az már a perpetum-mobile kategória lenne.
  • Zoliz
    #9
    De profi, 12-szer nagyobb kapacitás ha csökkentünk egy-két ellenállást. Ezzel még én is anti Nobel díjat kapok nemcsak a kölök.
  • neoG
    #8
    Ejj.Nem értem én sem:(
    Ha jól emléxem, akkor egy telóban nemigen van vezeték.Minden NYÁKon van!
    Meg ebben a cikkben azt írja, hogy az antenna energia ellátását egy vezetéknélküli rendszerrel oldotta meg.Namost szerintem egy induri pinduri vezetéken kisebb a veszteség, mint akármilyen "vezetéknélküli rendszeren"!
    Reméllem majd vki elmagyarázza mert nem értem, pedig szeretném
  • duke
    #7
    "A vezetékek elhagyásával természetesen eltűnt azok ellenállása is, amely pedig a veszteség jelentős mértékű csökkenésével jár együtt."

    Ez igy eleg nagy marhasagnak tunik.Lehet hogy csak azert mert nem ertek a mobil technikahoz,de nem tudom elkepzelni,hogy barmifele jelentos veszteseg lenne azokon a kabeleken.Talan a nagyfreki miatt ?
  • hodobaj
    #6
    Akkor ez most hogyan is müxik valaki írja le.
    Ez most akkor vezeték nélkül hogyan küld áramot az antennának?
    És milyen élettani hatása lesz ha a fejünk mellet egy vezeték nélküli áram ellátó rendszer van?
    Amúgy tényleg zseniális ötlet dobjuk ki a vezetéket mert ellenállása van eddig miért nem jutott senkinek az eszébe.
  • grebber
    #5
    Hát ez az egyetemi hallgató innentől kezdve nem szenved hiányt pénzben azt hiszem.
    Ez jó ötlet mert kevés ideig bírják a telok folyamatos használat mellett:(
  • Kaadi
    #4
    Végre egy újdonság amiért őszintén tudok drukkolni. A kerék feltalálásával vetekedne egy fejlesztés, ami 10x-ere novelne a jelenlegi akkumulator hatekonysagot.
  • aKIRAkechi
    #3
    Igen, lényegében az omniámat is elég lenne igy hetente tölteni.
  • Cat 02 #2
    Ez nem a készenléti idő ? Nekem az ugrott be, h az aksi tovább él (mármint nem az h lemerül, hanem később romlik el, kell kicserélni).
  • aKIRAkechi
    #1
    Klassz, már csak egy napelem kéne az aksi hátoldalára és egy átlátszó hátlap. Nyáron nyakba akasztva hónapokig nem kéne tölteni....