71
Eye Of The Beholder Trilogy
  • Jocisan
    HA-HA-HA!
    Ez: ½szinte lelki orgazmusom volt vagy mintha fűvet szívtam volna)))½
    telitalálat. Igen akkor más érzések voltak. Lehet mi öregszünk, de a játékszenvedély maradt. Volt olyan hogy az új játék nem jött be, hibás volt pu: load error, guru meditacion stb., na akkor viszont agyvérzés közeli állapot, majd depresszió, addig nem nyugodtam amíg nem ment a játék. A még egy kört effektust beszoptam egy párszor, volt hogy nem aludtam, és onnan meló))). Például a Heroes 1-2-3 széria ½fárasztott½ így le párszor.
  • Montanosz
    nagyon szívesen!
    meghatottál a "remegve" szóval)))
    ez így igaz!
    kevés meghatározó élményem volt az életemben, ezek egyike amikor megkaptam a Vulcan nevű stratégiát.
    a játékban az idő 1nap/1kör és 42 szeptemberétől 43 májusáig tart.
    nos én pont ennyoi időt játszottam vele))) csak éppen juniustól januárig mindennap.
    néha egy egy játéknál szinte lelki orgazmusom volt vagy mintha fűvet szívtam volna)))

• Jocisan
    Mega THX!
    Megvannak nekem is valahol, és elég tré úgy keresni valamit hogy hegyekben áll az újság! Amiga világ, ZED, 576-tok stb. A Krondorral is az volt a bajom hogy a vége felé a rablók nem engedtek át egy helyen, lehet hogy rossz felé mentem kitudja. Ha ezeket a játékokat full-ra felújítanák a kor szintjére akkor rengetegen vennék szerintem. Esetleg egy jó kis Stonekeep2. Igen igen nem 5-6 óra volt a játék idő, és nem ömlesztve jöttek ki a gamék. Régen remegve vártam a stuffokat. Még 1 * köszi.
    Ez nagyon hasznos lesz.
  • Montanosz
    óóóóh
    persze a hexen
    a betrayal at krondorral sokat játszottam, nem is tudtam végig vinni.
    minden fos fantasy világot éltetnek, na pedig ez megérné a rajongást, a könyvek is megközelítik a gyűrűkurát.
    amúgy akkoriban nem 5-6 órában mérték a játék időt
    ISHAR!
    ezt hogy hagytam ki))) persze hogy ez volt még a nagy játék!
    legjobban ez hasonlított a beholderekre)))
    addig nem jutottam a játékban de ha van kedved lapozgatni itt megtalálod az összes COV-ot, PCUltrát, valamelykben volt tipp meg leírás:

Összes COV, Pcultra, Spectrum világ megtalálható itt!!!
  • Jocisan
    Ugyan ez ugrott be nekem is. Az első CD-Guru, 2* Cd olvasó annyiba került mint a havi fizetésem. Régi nevek: Summoner, Dungeon Master, Betrayal At Krondor, Hexen, Ishar 1-2-3..........................
    Valaki játszott amúgy az Ishar 1-el? Én a kb. a játék felénél ½megvakultam½. Töksötét képernyő, van valakinek tippje mit kellett volna csinálni vagy mit és hogyan kellett volna mondjuk ellen szérumot kevernem?
    Előre is köszi.
  • Montanosz
    ja tényleg stonkeep!
    asszem az volt az első teljes cd-s rpg játék))
    emlékszem 14ezer volt a 2X-s cd olvasó, az első cd-m meg a pc gurus első cd melléklet volt, amin szintén volt egy nagyon jó rpg, de a neve nem jut eszembe.
    arról nem is szólva hogy monarch cd válogatásokon több száz játék volt, 5ezerért rendeltünk egy írott cd-t a haverokkal)))
    rpg-k: voltak 3d-s sek is a doom nyomában, de azok nevére sem emlékszem már(((
    viszont nem söröztem hanem sokat boroztam)))) az is inspirált...
  • Jocisan
    Gratula Montanos!
    Én még nem próbáltam unicummal szétcsapva játszani. Mindig csak söröztem!
    Az ugra-bugrás részek nekem is meg voltak a Beholderben. Nekem még a nagy kedvencem a STONEKEEP volt. Azzal régen napokat szöszmötöltünk a haverommal. A vízben amikor keresgéltük a dugaszt a csatornában, élmény volt amikor meg találtunk egyet.
    Ja a sör sem volt drága 12ft. egy korsó:)))))))))))
  • Montanosz
    az elején a második résznek, amikor jön egy halom csontváz és csak úgy lehet megcsinálni hogy ugrálni kell jobra balra, ezt valahogy egy csomó unicum meg bitter hatása alat csináltam meg, sajna nem emlékeztme utána hogy))
    persze akkor még megfizethető volt az unicum)))
  • Terensz
    Amúgy tudom, hogy késő bánat, de nem kéne inkább egy "Régi PRG játékok" topicot csinálni az "EoB" helyett? EoB téma max 50 hsz alatt kivesézésre, kicsontozásra kerülne, az említett topic meg lenne 200.000+ hsz-es.

Ahogy látom a hsz-ekből, minden régi motorosból kitört a nosztalgia :-) Persze mindennel kapcsolatban, ami régi és rpg.
  • Terensz
    Nekem a Bardstale kimaradt, de c64-en jó sokáig toltam a Champions of Krynn-t meg a Secret of the Silver Blades-t (utóbbi mindent visz, amúgy is a Forgotten Realms világa a kedvencem). A Pool of Radiance-szel is játszottam egy darabig.

DE: ha már EoB topic, akkor legyen EoB topic :-) Azt igen sajnáltam, hogy az 1-ben elhagytam a +5-ös longswordot valahol :C A Talon, amit a 2-ben találsz, az csak(!) +4-es. Persze a +3-as rövidkardot elvittem a 3 végéig (1 db volt belőle az egész trilógiában).
  • Montanosz
    remake rpg lista:

LINK

strategia remake lista:

LINK
  • Montanosz
    ja!!
    dungeon master meg elit))
    minnyá sírok)))
    elit-ből van remake ha érdekel
  • Montanosz
    ja! krynn sorozatot is nyomtam meg a bardstale-t))))
    amúgy én példa wargame rajongó vagyok és 10 éve rendületlenül dosbox alatt nyomom a world at war ,meg a vforvictory sorozatokat
    azóta sem jelent meg ennyire jó wargame (talán a decisive battles sorozat kivételével)
    jó a grafikája és néhol 600 egységet kell mozgatni))) most is fenn vannak a netbookon
  • LeonSilver
    Az lehet látod.Olyan régen volt, hogy nem emlékszem rá ráadásul volt egy időszak amikor C64, Amiga és ZX Spectrum is volt otthon.Lehet ezért keverem.
    Az biztos, hogy iszonyat sokat játszottam vele.Emlékszem még a DM-nél ilyen szimbólumok voltak amiből a varászlatott összelehetett állítani és az ember úgy silabizálta ki.A fény varázslásra jöttem rá először ( ha jól emlékszem 4-es jel + 1-es jel volt ) és utána jött a többi.Persze füzetbe írogatta az ember.
    Na meg az E.L.I.T.E. Azt hiszem az volt az a játék amit ( azóta is ) a legtöbbet toltam.Képtelenség volt abbahagyni.EGy nagy, franciakockás füzetbe írogattam, hogy hol - mit érdemes venni / eladni :)
  • Jocisan
    Igen én is láttam ezeket, de a játékélmény kárpótol mindenért. Szerinted is?
  • Jocisan
    Persze abban az időben még sokan csattogó falepkét tologattak. Az idősebbek meg már nőket!

Egyike voltam azoknak akiknek elsőnek volt meg a Metallica első két kazettája, ha valaki tudja mi az a kazetta.

• Jocisan
    Metallica Sirály !!!
    Hozzák a darkos hangulatot!
    1990 amikor a Beholder megjelent a Black album jött ki tőlük!
    Enter Sandman!!!
  • zvaragabor
    Ktulu, The Thing That Should Not Be, All Nightmare Long, mind a 3 a Cthulhu mítosz célozzák meg témában. De ez itt már OFF. :)
  • Montanosz
    snes meg konzol verziók is vannak, azoknak szebb a grafikája.
  • tigeroo
    köszönöm istenem:D true fan!

nekem nemvolt elég bátorságom beírni:)

(hetfieldék nagy fantasy rajongók:D call of ktulu? hah?)
  • Paulie
    nagyon jó Metallica szám:D
  • Terensz
    Hály!!4 Ezeket anno én is végigtoltam. Egy csapattal a 3-at. Örülök, hogy nyílt ilyen topic.
  • Anubys
    Én megmondom neked: egyszer sem... Ezek közül, amiket felsoroltál, egyik sem jött ki C64-re... A Black Crypt-ből ítélve te Amigán játszottad végig... ;)
  • Jocisan
    Ja a Dos-Box tökéletesen működik Xp alatt!
  • Jocisan
    DOS-BOX, + Help
  • Jocisan
    Nem, ez a régi klasszikus game szentháromság , ami tökéletesen megy dos-box progival!
  • Lysandus
    Álljon meg a menet!!! Ez vmi remake? XP alatt lehet tolni? Mer' akkor tőtöm lefele! :-)))
  • Jocisan
    A szívemből szólsz testvérem! A mai fiatalok keresik a jó játékokat, de az igazi játékok régen készültek. Persze manapság is vannak jó játékok, de hol van az az érzés amikor össze szorult gyomorral vártam, elindul-e az aktuális játék. Ezeket a régi játékokat még mindig csak másolni tudják. Ennyi!
  • LeonSilver
    Meg sem tudom mondani hányszor játszottam végig anno C=64-en.A Black Cryptel és a Dungeon Masterrel együtt.Manapság már nincsenek olyan játékok amit akár 10* vagy többször is szívesen elővesz az ember.
  • Jocisan
  • Jocisan
    Sziasztok !
    Nagy kedvencem volt annak idején az Eye Of The Beholder, remek érzés újra játszani egy ilyen klasszikus gyöngyszemet. Remélem sokak örömére újra éledhet ez a Legenda! A trilógia újra indul!!!

Eye of the Beholder I, Eye of the Beholder II - The Legend Of Darkmoon, Eye of the Beholder III - Assault on Myth Drannor

A játékról röviden:

Fejlesztő:
    Westwood Studios, Westwood Studios, Strategic Simulations, Inc.
    Kiadó:
    Strategic Simulations, Inc. (SSI)
    Kiadás Éve:
    1990 , 1991, 1993
    Stílus:
    Fantasy, Puzzle ,Real Time RPG
    Méret:
    1788 kb , 1794 kb , 4511 kb
    Kompatibilitás:
    DOS-BOX

Az Eye of the Beholder sorozat talán a leghíresebb klasszikus szerepjáték sorozat volt. Gyönyörű grafika, pergős játékmenet, jól eltalált logikai részek, és remek hangulat emelte ki az átlag fölé, ezt a páratlan jó játékot. Mai napig rengeteg szerepjáték őrült nyüstöli ezt a trilógiát. A harmadik részt már az SSI fejlesztette, bizonyos grafikus konfliktus miatt. A Westwood Studios pedig új történetbe kezdett, és megalkotta a Lands of Lore sorozatot ami mai napig etalon a szerepjátékosok körében.

A Trilogy letöltése innen, + térképek, végigjátszás....