39
Szal..
-
MaRee #39 A Jég Emlékezetéből találhatsz LFG.hu-n és vaterán eladó példányt, 1hónapja talán még láttam. A Hold Udvarát viszont kb esélytelen beszerezni. -
achilles19 #38 SoS megvenném az 1. (Hold udvara) és a 3. (Jég emlékezete) részt!!
Árban megegyezünk.
-
MaRee #37 Ott azért valamivel egyszerűbb a helyzet, itt nem :D -
Zero 7th #36 Ugyanezt megkérdezted 40k témában is régebben. :P -
MaRee #35 Ha valaki látja majd ezt a hsz-t, válaszolhatna, ha tudja a választ.
Tehát hova kerülnek a lelkek a halál után? Mert én eddigiek alapján (4. könyvnél járok) úgy értelmezem, hogy mindenki Csuklyáshoz kerül, viszont vannak elszólások, miszerint egyes lelkek a saját istenükhöz. Mi az igazság akkor? Plusz ha minden lélek a Csuklyáshoz megy, akkor mi értelme bármelyik másik istenben hinni? -
MaRee #34 Én még csak egy-két hónapja álltam neki, harmadik kötet elején járok. Egyszerűen fantasztikus. -
Mirk #33 Már végeztünk a Malazákkal :(
De azért még néhányszor újraolvasom az egészet. -
MaRee #32 Nem, teljesen külön világ, kb több mint 10000 oldalas sorozat, nagyon király, epikus fantasy. -
Zero 7th #31 Nem, 40k-t. :D
Ez valami Dark Sun regénysorozat egyébként? -
MaRee #30 Nah miaz, mindenki Tűz és Jég Dalát olvas már csak? :) -
#29 Na megvolt a negyedik! Most mar az otodiknel vagyok es maris megertettem par olyan dolgot ami eddig kodos volt!
HAJRA TISTE EDURok! -
#28 Mar a negyediknel tartok, maradt a szinvonal! :D -
#27 Meg a nyaron elkezdtem ujra olvasni a konyveket. Mult ev oszen a harmadik resz felenel feladtam, teljesen elveszitettem a fonalat.
Most mar a Deadhouse Gates-et olvasom, vege fele jarok. Masodjara olvasva sokkal tobb infot sikerult benyelnem, igy mar remelem nem lesz nehez a harmadik resz sem. -
#26 Nem ugy volt, hogy Cotillion kuldte, de Shai'k elkapta? Majd Shai'k kuldte Kalam utan. -
Mirk #25 De erre már nem igazán emlékszem, el kell olvasnom mégegyszer, csak most ismét wotozok egyelőre. -
Mirk #24 Cotillion küldte, az a dolga hogy vigyázzon Kalamra -
#23 Ezt az a papno kuldte utana, hogy vedje nem? De a demon azelott azoke volt, akitol a konyvet vette e Kalam. Nem? -
Mirk #22 Kín, ha jól emlékszem -
#21 Nem igazan vágom, hogy ki az a démon, aki Kalam mellet halad a sivatagban. (második könyv) -
#20 Mivel a nevek beszélő nevek, és jobb lefordítva, mivel az angolt nem biztos hogy mindenki értené. -
#19 En total ki vagyok akadva a magyar nezek miatt. Pálinkas?? Baaaz....
Nem olvasok magyarul, ezert a kollegammal nehez errol beszelni, mert a nevek nem egyeznek meg.
Igy volt a Jeg es Tuz-ben is. -
#18 ja :D Fürkész Anomander-t én vmi olyasminek képzeltem el mint Lineage2 Dark Elfei. Sötétkékesszürkés bőr, fehér haj, vörös szemek. Meg magas meg hasonlók. De szerintem elég sok minden le van írva a könyvben is. -
Mirk #17 fürkész anomander és raest -
#16 Ez valahogy sokkal reálisabbnak tűnik. valóságosabbak a szereplők, nem annyira fantasy mint más hasonló történetek.
A szereplőket meg magyarul pls, én csak úgy olvastam :D (pl Rake-re és Raestre nem emlékszem) -
Mirk #15 Igazából teljesen más mint bármi amit eddig olvastál.
D&D-hez inkább nem hasonlítanám:) -
Noodlee #14 A Drizzt regényekkel is csak a 11. kötetnél tartok :(
Már vagy 1000 éve. -
Noodlee #13 Hmm.
Gyorsan átfutottam a wiki linket (melóban vagyok).
Ahogy észre vettem D&D szabályaira épül a sorozat. Biztos jó lehet, de van még mit bepótolnom, mert rengeteg könyvel el vagyok maradva, és csak a Forgotten Realms regényeket említem :) -
Mirk #12 A Tiste Andiik szerintem úgy néznek ki mint az elfek cska fekete bőrrel.
Mint például a sötét elfek a Drizzt sorozatban, fekete bőr, fehér haj.
Raestet el se képzeltem:D -
#11 Nem de peldaul el nem tudom kepzelni Rake-et. Vagy az egesz fajt. Elfek?
Aztan az egyesz ilyen arab theme akar lenni? Mert nekem az jott le.
Mondjuk el tudom en kepzelni a karaktereket, csak felek, hogy felre kepzelem oket... bar azt sem tudom miert eszem magam rajta hisz az szamit, hogy nekem megfeleljen a kepzeletem :D
Pl Raest, hogy képzeltetek el? O az elso konnyv Tyrent-je. -
Mirk #10 Valóban csak nagy vonalakban van ábrázolva a karakterek külső megjelenése, de ez se rossz, a képzeletedre van bízva.
A másik véglet amikor az utlsó szőrszálat is tudod hol van, az se sokkal jobb. -
#9 Sajnos tul sok szalon fut, hogy el tudgyam magyarazni.
Nezd meg itt :
Malazan -
#8 Ugy erzem, hogy Steven nem irta le ugy a karektereket, hogy el tudjam oket kepzelni. George RR Marin-nal ez nem volt gond. -
#7 bővebben? miről szól? háttér? -
Mirk #6 "Az egyetlen problema, hogy nem talalok semmifele kepet/leirast a szereplokrol, igy eleg nehez elkepzelni megis hogy neznek ki."
Leírás van róluk a könyvben...a kép meg a fejedben^^
Ez minden könyv lényege:) -
Mirk #5 Az egyik legjobb könyvsorozat.
Itthon sajnos még csak az 5. résznél tartanak, külföldön már adják a 9-et azt hiszem, 10 rész lesz összesen. -
#4 halali könyv, én is második végefelé járok. tetszenek a külön szálak, a hihetetlenül kidolgozott területek, szereplők, meg hogy olyan kellemesen hosszú :D nem érzi azt az ember hogy jajj miért van ilyen hamar vége, de nem is túlságosan unalmasodik el a végére.
elképzeléshez: teljesen mindegy hogy képzeled el. úgy ahogy akarod, ez a jó dolog a könyvekben. -
#3 Köszönöm, az értelmes hozzászólást. -
#2 topic ennek????? -
#1 Nos.
Elkezdtem ugye olvasni Steven Erikson muveit. Jelenleg a masodik konyvnel tartok, es ugy velem, hogy van olyan jo mint George RR Martin.
Kinek mi a velemenye errol?
Az egyetlen problema, hogy nem talalok semmifele kepet/leirast a szereplokrol, igy eleg nehez elkepzelni megis hogy neznek ki.