34
-
jtrencsenyi #34 Nem a géppel volt ott a baj, hanem azzal, hogy nem volt meg körülötte a megfelelő infrastruktúra. Ma netbookokról beszélünk. De miért is tehetjük ezt meg? A WiFi, 3G és társai miatt. Mostanában lett használható ez a fajta mobil internet technológia. Valóban megelőzte a korát a Psion. -
valaé valaé ná #33 igen, a series 7 volt a netbook.
És piszok gyors volt a hardverjához képest. -
#32 szerintem nem lesz ez rossz cucc ha megvalósul. Én egyébként éjszakára tölteni most is a notebookot hagyom ott, negyedannyit fogyaszt mint az asztali gép. -
dez #31 "kb. 10 éve gyártott ilyesmit a Psion, Netbook néven, jóval megelőzve a korát.
Gyors is volt, mulitaszkos is, atomstabil és mégse terjedt el, leginkább a kompatibilitás és a programok hiánya miatt."
Csak épp a világ is más volt körülötte, meg a gép teljesítménye is.
"Abban is ARM volt és nagyon keveset fogyasztott."
Hát, a 37 MHz-ével nem csoda... :P Psion 5MX Series. Vagy a 132 MHz-es StrongARM-os Series 7-re gondolsz? :) -
dez #30 Úgy tűnik, nem jött le elsőre a 45nm és a tárgy közötti összefüggés. :) Arra utaltam, az új gyártási és egyéb új fogyasztáscsökkentő technológiáknak köszönhetően jóval alacsonyabb fogyasztáson jóval nagyobb teljesítményt tudnak ma kihozni, mint 10 éve... (Igaz, a programok és OS-ek étvágya is egyre nagyobb, de szerencsére ezen nem PC-s Wines cuccok fognak futni.) -
strogg #29 Ez persze izlések pofonok esete. Nekem a golyó jobban bejött :) -
#28 strogg
Nekem Intel 486 -os notimon ilyen golyós egér volt habár ez elég pici kb 2-3 cm átmérős méretben, szerintem a tapipad egy fokkal jobb, (komoly grafika programoknál mindkettő nehézkes.)
A távirányítást egyszer próbáltam Nokia 6600-val Bluetooth -on nem sok mindent lehet látni ill. vezérelni, még a progi elég instabil volt. -
strogg #27 Vagy egy napelem a kihasználatlan hátlapra? ;) -
chronos75 #26 nem az akkumulátor technologiát kellene fejleszteni? mindent akarunk, nagy képernyőt, wifit, bt-ot, satöbbit ami zabál, mint állat... -
strogg #25 sosem állítottam, hogy volt 45nm. Azt mondom, hogya koncepció szinte ua. -
dez #24 Hol volt a Zaurus (vagy épp Psion) idejében 45nm? -
dez #23 A GPU, és annak videodekódere nem célhardver? Ja, hogy az Intelnek nem nagyon megy az GPU tervezés...? -
dez #22 Ejj, már megint minden mondatod csúsztatás, nem únod még???
"Gyakorlatilag feltalaltak a laptop hazba rakott mobiltelefont."
Mutass már nekem egy dual-core 1.5GHz procis + szép teljesítményű GPU-s mobiltelefont!
"Igy mar csak az x86 kompatibiltas hianya jelenthet gondot, mivel ezen a laptopon nem nagyon fog futni semmilyen microsoft windows alapu termek (a windows mobile-t leszamitva). Ez jelenleg nagyjabol a kizarja a tomegek szamara a hasznalhatosagot is."
Ezt a hülyeséget...! Az Inteles nettopokon sem tudsz akármilyen PC-s programot futtatni, netezni, emailezni meg lehet MS-féle hulladék nélkül is (sőt még sokkal jobban, gyorsabban), és sokminden mást is!
"Az egyetlen ujdonsag az, hogy megduplaztak az arm-ok orajelet es kettot pakoltak egy tokba."
1. Szerintem az 1.5 az a 0.5 háromszorosa...
2. Összesen 6x-os teljesítmény, tényleg semmi változás...
"A folyamatos hasznalatot valoszinuleg ugy oldottak meg, hogy 2 ora beszelgeti idonek megfelelo aksi helyett 4-szer vagy 8-szor annyit kapott, mivel az ures hazban volt boven hely."
Most ezen nevetni kellene?
"A fentiek fenyeben miert nem hivjak jo nagy kijelzos mobiltelefonnak?"
Hogy te tudjál ilyen baromságokat kérdezni. -
strogg #21 Mellesleg álmaim kütyüje olyan, amit a gyártók vagy nem képesek, vagy nem akarnak megcsinálni. Én örülnék egy olyan eeepc méretű notinak, amiben van hsdpa is ha kell, nem is kell nagy képernyő elég egy füstüveg egy mini projektorral (ami rávetíti a képet, és no gond a kijelzővel). Az egyik kövület (386-os) múzeális laptopomon van egy trackball, (egy golyót kell forgatni) ami szvsz nagyságrendekkel jobb, mint a toutchpad. Kell 8-10 óra üzemidő átlag (átlagfelhasználás mellett). Remek ötlet a 320x240-es külső képernyő. Sokszor jönne jól. És persze pofátlanul künnyű súly. A PDA-k legföbb gondja, hogy kicsi a képernyő. Szvsz egy szabályozható méretű kinyitható füstüveg+mobil projektor kombóval orvosolható lenne. Sosem értettem, hogy a pda-k/mobilok/laptopok képrenyőjének a teteje ott áll parlagon. Miért nem lehet rárakni egy normális napelemet, ami ha nem is teljesen, de valamit töltene rajta? A PDA kategóriába nekem 10-40 dollár értékben ne egy használhatatlan 3D-s csippet erőltessenek, aminek 3-4 colos képernyőkön xartsem ér, hanem egy az üzemindőt kb: megtízszerező napelemet pakoljanak ennyi pénzért.
Az mebrek elávrásainak megfelelő gép minden tehcnikai követelménye nem új, hanem meglehetősen jól ismert technológia, ami már meglehetősen olcsó is. (pl. az említett napelem) -
strogg #20 wow. Feltalálták a sharp zaurusát újra.
Mellesleg az a pici zaurus (C3000 volt nekem) messze a legjobb pda volt, amit a maga korában lehetett kapni. Az első készülék volt, ami vga felbontású képernyővel, és 4GB belső microdrive-al volt kapható. Arm procis, linuxos kütyü. imádtam. Csak ugye eljárt felette az idő :))) Alig 4 hónapja adtam el, és roban álltak a vevők érte. Végül 70-ért ment el. Ez is kb ugyanaz lesz.
Az meg senkit ne zavarjon, hogy linuxos a kütyü. Nekem a telóm is, és az eeepc-m is linuxos, és soha, de tényleg soha nem volt vele gondom. Elég ha annyit mondok, hogy a zaurust is, és a telómat is csak akkor kell újraindítani, amikor akksit cserélsz benne, mert tönkremegy. (méghozzá szó szerint) Vicc, hogy 2008-ban még az apple fun cimboráim is, hetente egyszer újraindítják az iphone-t.... -
#19 Nem hiszek a csodákban. A használat módjától függően fogyasztja az energiát minden szerkentyű, legyen az mobiltelefon, vagy pc. Most én is egy notin gépelek (frissítem a cuccosokat rajta), de rá van dugva a hálózatra. Természetesen ha jegyzettömbbe jegyzetelgetek, jóval tovább bírja az aksi, mint ha nekiállnék rajta filmet nézni. Szóval energia nem lesz csak úgy a semmiből, már ha lehet hinni az energiamegmaradás törvényének. Ha éjjel-nappal üzemelő üzemidejű elemet tesznek bele, az csak valami más kárára történhet. Mondjuk éppen annyit fogyaszt, mintha hálózatra kötnéd, csak éppen a "delej" bele van szuszakolva egy "tokba". Így valószínűnek tartom, hogy az ilyen aksik előállítási és kereskedelmi költége háromszor akkora, mintha simán a konnektorból töltenénk fel. Magyarán tripla árat fizetünk ugyanazért az áramért.
Nálam a nagy masina egyébként nappal mindig be van kapcsolva, de ha eszek-tévézek- vagy egyéb dolgom van, rögtön készenlétre kapcsolom. Sőt, a tévé powert is kikapcsolom, nem használom a stand-byt. Fogyasz annyit, mintha egy 20-30 W-os izzó égne egész nap. Nem beszélve az élettartamról. -
#18 Nem lehetetlen a 1080p -s videók lejátszása gondolj bele ikermag + ATI videó GPU.
Én annak is örülnék ha az Intel Atom netbook -okkal ki lehetne tolni a használati időt 6-12 órára terheléstől függően. Rakhatak volna rá kivűlre egy mini kijelzőt 320/240 felbontással mondjuk vagy mobil távirányítást megírni rendesen hozzá az sokat lendítene a használat/készenléti időn. -
valaé valaé ná #17 kb. 10 éve gyártott ilyesmit a Psion, Netbook néven, jóval megelőzve a korát.
Gyors is volt, mulitaszkos is, atomstabil és mégse terjedt el, leginkább a kompatibilitás és a programok hiánya miatt.
Abban is ARM volt és nagyon keveset fogyasztott. -
mármindfoglalt #16 Amúgy az "általános célú szarságban" lévő videovezérlő már célhardvernek számít. -
mármindfoglalt #15 "Az meg hogy végül 10x10-ben játszod le a 1080p-s videót még nem mentesít annak teljes dekódolása alól (szép is lenne, de sajnos "nem így működik"
Ez nyilvánvaló. Pont ezért nem lenne semmi különös abban sem, ha külső képernyőn meg teljes felbontásban le tudná játszani. Egyébként nem tudom mi akadályozna meg egy fejlesztő céget abban, hogy mondjuk a kamerákban lévőkhöz hasonló csipet (is) beletegyen egy "általános célú szarságba", hogyha éppen úgy látja jónak. -
#14 Ne keverjük már a kamerákkal. Azok célhardverek, ez meg egy általános célú szarság. Az meg hogy végül 10x10-ben játszod le a 1080p-s videót még nem mentesít annak teljes dekódolása alól (szép is lenne, de sajnos "nem így működik"). -
mármindfoglalt #13 A kamerák, amikkel ilyen videót fellehet venni (és visszajátszani is), azok sem hinném, hogy 2 wattnál sokkal többet fogyasztanának, mégis simán megy nekik. Az, hogy a nagy gépek gyakran "belenyikkannak", az gondolom valami programozási balf@szság. Egyébként a 1080p videó lejátszása szerintem nem feltétlenül jelenti azt, hogy eredeti felbontásban is játssza le, bár egy külső képernyővel még ez is elképzelhető. Amúgy szerintem kár azon vitatkozni, hogy minek nevezzék. Mobiltelefon, SmartPhone, PDA, nettop laptop stb., ezek teljesen összemosódott fogalmak. Mind ugyanúgy számítógép, csak egy kicsit más a sebességük, meg a rajtuk futó szoftver, de legnagyobb részt mind ugyanazt tudja már. A legnagyobb különbség közöttük talán pont a külső kialakítás. -
torcipepe #12 1080p videó 9"-on
ha nettopot építeni nem is, kamuzni már tudnak. -
#11 Finom darabok.
Várom ezeket a készülékeket. -
roliika #10 Feltalálták a készenléti módot. De ez milyen már. Ne kapcsoljuk ki a TV-t sem mert úgyis belesz kapcsolva. Még a műholdas digit beltérit is kikapcsolom mert minden menjen ha tv nem megy. Érdekes ötleteik vannak. 1 milliót eladnak belőle az már 2 megawatt folyamatos áram igény. -
#9 Nem, de szerintem az övéké sem tud. Full kamu. Adok én nekik olyan anyagot, hogy még az én nagygépem is belenyikkan itt-ott. Ejnyeno. És az nem 2wattot zabál. -
Rocko #8 "1080p nagyfelbontású videók lejátszása" ilyet tud? -
#7 Igen. Nem sokkal tud többet, mint pl. az én kis sima nokia teló méretű ASUS P535-öm, viszont ez már legalább jó bazi nagy. Peig MDA/PDA-khoz is lehet tenni billt és hallelujja (sőt némelyikhez külső megjelenítőt is).
Inkább favorizálnám a mai mobil LED kivetítő+pda+bill+egér kombót. Az tényleg kicsi. Ha össze tudnák hozni egy készülékbe, ami még mindig teló méretű (nagy teló :D), az lenne a trükk, mert azt tényleg mindenhova magaddal tudod horkászni (telónál nagyobb ucccot én nem cűgölök magammal). -
kvp #6 Gyakorlatilag feltalaltak a laptop hazba rakott mobiltelefont. Igy mar csak az x86 kompatibiltas hianya jelenthet gondot, mivel ezen a laptopon nem nagyon fog futni semmilyen microsoft windows alapu termek (a windows mobile-t leszamitva). Ez jelenleg nagyjabol a kizarja a tomegek szamara a hasznalhatosagot is. Az egyetlen ujdonsag az, hogy megduplaztak az arm-ok orajelet es kettot pakoltak egy tokba. A folyamatos hasznalatot valoszinuleg ugy oldottak meg, hogy 2 ora beszelgeti idonek megfelelo aksi helyett 4-szer vagy 8-szor annyit kapott, mivel az ures hazban volt boven hely. Ehhez jon meg a laptopra felrakott linux vagy windows mobile alapu operacios rendszer. A fentiek fenyeben miert nem hivjak jo nagy kijelzos mobiltelefonnak? -
efraim #5 Hehe, kapaszkodj meg, mert lehet, hogy ujat mondok, de a mobil eszkozoket toltes kozben nem kell kikapcsolni... :)
-
#4 Esetleg nincs is benne akkumulátor, hanem a folyamatosan bekapcsolt állapot azt jelenti, hogy a konnektorba van dugva .... -
BandiG #3 Szerintem egy atom procinál többet fogyaszt egy wlan/3G kapcsolat. Vagy tévedek? -
#2 ha napközben végig birja és éjjel feltöltődik az kvázi "folyamatosan bekapcsolt" állapot :) -
#1 A Folyamatos bekapcsoláshoz, mindössze már csak a perpétum mobil-t kéne felfedezni, de minimum egy örökéletű , öntöltő akkumulátort...