9
Survivors (2008)(TV)
  • Lyan Kyj
    #9
    Elvileg valaki nemrég kezdte a sorozat fordítását, nézz fel a magyar feliratos oldalakra, keresd ki a nevét, írj neki egy mailt, hogy van, aki használja a feliratait és kérd meg, hogy folytassa.
  • Lammer
    #8
    Hi!!44

    Nem tudjatok veletlenul, hogy keszul magyar felirat az utolso 3 reszhez?

    Nekem nem is lenne gond, de a sorikat olyannal nezem aki nem tud angolul... :( (szinkronban meg fordit a tokom... neha menne, de annyira perfekto nem vagyok :])
  • Lyan Kyj
    #7
    6. rész vége fenséges volt, rég káromkodtam ennyit folytatás után vágyakozva.

    1. évad végetért a 6. résszel, 2. évad berendelve.
  • Lyan Kyj
    #6
    Írtam.
  • Calver
    #5
    megnéztem pilotot, eddig nem tűnik rossznak - sőt - bár megvan az a tipikus angolos kényelmes folyása a történetnek, mindehhez kellően nyomasztó is. majd elválik merre tart tovább a sorozat, vevő vagyok az ilyen posztapok mókákra, plusz főszereplőt leszámítva egyik karakterre sem mondanám h unszimpatikus lenne Stephen King - The Stand (magyar címén Végítélet) minisorozat is bejött, az is hasonló kellemes helyzetről szólt, és angol sorozatokból kiindulva itt jóval viccesebb dolgok fognak történni...

    btw az első hozzászólásban lévő szösszenetet te írtad v. másoltad valahonnan? mindenesetre hozzátenném h az egyik készítő Adrian Hodges, akiknek a neve pár embernek talán ismerős lehet a Primeval-ból.
  • tigeroo
    #4
    nem videojátékozok
  • akyyy
    #3
    jáccál a stalkerral
  • tigeroo
    #2
    videó menüpont "not avaible in your area"

    puszi.

    amúgy nemtudom, inkább valami mad max koppintás kéne, a jericho már pedzegette azt a vonalat, de mégsem volt valahogy az igazi.

    atomot, sok drámát és akciót a népnek:D
  • Lyan Kyj
    #1
    A brit BBC One pár hete indult posztapokaliptikus sorozata a régi, '75-ben indult azonos nevű sorozat (Terry Nation könyvéből) remake-je.

    Egy ismeretlen eredetű vírus kiírtja az emberiség 99%-át, a sorozatban az ezután bekövetkező eseményeket követhetjük nyomon. A legtöbb hasonló sorozathoz eltérően nem csak személyes szinten foglalkozik a problémával, hanem társadalmi, közösségi szinten is. A személyes célok mellett betekintést nyerhetünk különböző összeverődött csoportok életébe is, azok hogyan dolgozzák fel a katasztrófát és hogyan próbálnak megélni a továbbiakban.
    Megtudhatjuk, hogy milyen konfliktusokba ütközhet két, szükségben felállított társadalmi csoport, ha találkozik. Milyen elvi, elkölcsi és morális problémák alakulnak ki mind a csoporton kívül és belül. Hová tartanak az adott közösségek és az azokban élni kívánó személyek? Képesek az emberek felállítani egy tökéletesebb társadalmat, vagy legalábbis olyat, ami az új körülményeknek megfelelően túlélést biztosít nekik? Ilyen és hasonló kérdéseket boncolgat a sorozat részeiben.

    A topik nyitásáig 4 rész ment, illetve ma, kedden ön az 5. rész.


    Hiv. oldal: http://www.bbc.co.uk/survivors/


    Személyes vélemény és ismertető:

    A legutóbbi hasonló témájú sorozatot félúton lekellett lőnöm, mert nem tetszett az általa feállított idióta koncepció és maguk a történések. Féltem, hogy ismét ez lesz majd, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem kényszerülök korai szünetre küldeni a sorozatot, sőt.

    Ami szerintem megkülönbözteti a többi társától, hogy itt sokkal mélyrehatóbban és részletesebben foglalkoznak a "Mit kellene tennie a fennmaradó emberiségnek, hogy elkerüljék a faj további pusztulását?" témakörrel. Első részben egy ilyen csoport kialakulásának történetét ismerjük meg, majd rajtuk és tetteiken keresztül újabb összeverődött/szervezkelődött csoportokkal, csoportmaradványokkal, egyedüli túlélőkkel ismerkedhetünk meg, miközben mindig előtérben marad a 'most mi tegyünk' kérdéskör is.

    Miért tetszik?

    Először is, az új Survivors-nek hangulata van! Bár nem különösképpen kegyetlen és durva, zordsága, komorsága, szomorú és melankólikus dallamai miatt nézése közben rátelepszik az emberre egy furcsa érzés, ami az új részeknél is folyamatosan rátapad a nézőre. Egyedi atmoszférával bír a sorozat, nem sok újonnan készült darabra tudnám ezt mondani. Az első részben annyira jól sikerült érzékeltetni a magányosságot, hogy a rész után is jóideig a hatása alatt voltam.
    Egyeseknek talán lassú folyású lehet, de csak azért, mert nincs nyüzsgés, a hátterek gyakran üresek és kihaltak, értelemszerűen.

    A fényképezés és az operatőri munka is mondhatni egyedire sikerült, rengeteg jól beállított kép és jelenet van, sokszor 'művészfilmszerű' megoldásokkal operál.

    A zenét már említettem, mindig sikerül a kellő hangulatot elérnie, az egyik fő billentyűs téma, amikor csak felcsendül előtérbe helyezi a jelenetet. Szerintem a megszokottnál jobban odafigyeltek a hangsúlyokra a készítők és mondhatni a megszokottnál tudatosabban használták a dallamokat.

    Színészek közül csak keveset ismerek, Phillip Rhys, Julie Graham, Max Beesley, Paterson Joseph akiket így első körben megtudnék említeni, bár szerintem kevesebben ismerik őket is, lévén brit színészek.


    Egyedüli negatívum, sajnos itt sem maradhatott ki egy bizonyos szál, nem lövöm le a poént, az első duplarész utolsó perceire gondolok. Bár kétségtelenül több így a rejtély, nekem abszolút nem hiányzott és nélküle is élvezni tudtam volna a sorozatot.

    Ajánlom annak, aki egy komolyabb hangvételű posztap. drámára kíváncsi!