16
E két kiváló színésznek a filmjei és életük
-
KnightRider #16
Ők voltak a legnagyobbak. Nagyon szeretem a filmjeiket, ha megy a tévében, mindig megnézem.
Nyugodjanak békében! -
-
#14 :D
-
#13 örök beszt mindkét szinész,sose felejtem el amit Matthau alakított a denisz a komiszban... -
#12 nem leugattalak, és csak a díjakat irtam le! de akk vegyük úgy h kiegészítetem....
amúgy az imdb linked tökéletes erre a célra, és nem is kell nagy angol tudás, az oscar szót ha megtalálod az már elég! :D
és én itt be is fejeztem a csatát! :D -
kalapos #11 Azt olvastam róluk hogy tényleg nagyon jó barátok voltak és Matthau halála nagyonmegérintette őt és valószínűleg ez is szerepet játszott abban hogy egy évvel késöbb ő is meghalt.
agyon jószínészek voltak.Az összes közös filmjüket láttam. -
#10 de vegye csak fel...
ha ennyire okos, akkor írja úgy, hogy "nem jól tudod, itt a helyes információ"
Valószínű, hogy nem kútfejből írtad a hsz-t, ergo másoltad valahonnan, így nem a te hibád, hogy nem volt jó az adat. Pláne ha wikiről írtad...
Tehát nem kell habzó szájjal lehülyézni a másikat azonnal XxTyl3rxX. :) -
#9 Itt még van Matthau-ról pár infó,de angol szintén:S -
#8 Ezt a hozzászólást ne vedd fel! Felbaszták az agyam elötte. De a Wikipedia egyszerűen nem ír róluk szinte semmit. Angolul meg nem tudok:/ -
Daza500 #7 Amiket gyermekkoromban láttam tőlük először, a Szomszéd nője-filmek voltak.
Már akkor szétröhögtem magam, így ismertem meg őket. :)
A Furcsa pár is nagyon bejött meg a Tengerre tata, Matthau egyéni filmjei között is akad jó pár mulatságos. :)
A Wikipedia-val csak annyi gond van, hogy nem egy csapat bővíti, hanem bárki beleírhat, így sajnos fasságokkal is tele van. -
#6 Akkor nézd meg a Wiki-t onnan írtam. De én a legismertebb filmjüket írtam le amiben ketten szerepeltek. Nem pedig azt amiben külön-külön szerepeltek. Leszel szíves nem leugatni! Köszönöm! -
#5 kicsit hiányos a tudásod...
Jack-et 8x jelölték oscar-díjra, ebből kettőt meg is kapott( Mister Roberts, Save the Tiger)!
Legismertebb filmje pedig a Van aki forrón szereti, ugyancsak oscar-díjas film, melyben Marilyn Monroe-val és Tony Curtissel játszott!
Walter Matthau-t pedig 3x jelölték oscarra, melyből egyet kapott meg(The Fortune Cookie)! 8x pedig Golden Globera....
(ha már topikot nyitsz, akk nézz utána az infoknak és ne irj hülyeséget....) -
#4 Én nagyon szerettem őket, kiváló páros volt! Minden tiszteletem az övüké. -
#3 Hát mindenhol barátok voltak ez tény. De szerintem ez az életben sem volt másképp. -
#2 Imadtam oket! Csak az volt az egyetlen problema, hogy mindehol ugyanazt a szerepet jatszottak, csak mas nevuk volt.
De ez nem mindig problema volt. -
#1 Mint azt néhányan tudjátok mindketten meghaltak már sajnos. De nagyon sok filmben szerepeltek együtt. A szomszéd nője mindig zöldebb vagy ennek a második része talán ismerős mindenki számára.
Walter Matthau-t(1920-2000) kétszer jelölték Oscar díjra,egyszer pedig Golden Globe-ra.
Jack Lemmon-t(1925-2001) egyszer jelölték Oscarra. Legismertebb szerepük a Furcsa pár 1,2 volt.
Természetesen külön-külön is szerepeltek rengeteg filmben.
Walter Matthau (wiki)
Jack Lemmon (wiki)
Szóval aki szerette ezt a két színész és még szereti is őket,annak itt a helye:)