4
  • hiftu
    #4
    "Nagy a digitális szakadék" - ez most mit jelent? Azt hogy széles v. azt hogy mély? :)
    Hazánkban állitólag 50% az internetet nem használok aránya (gondolom a megfelelő korosztályra vetitve.) Volt egy cikk róla, hogy ez mekkora nagy baj.
    Én csak annyit kérdeznék, hogy miért baj, ha nem érdekli őket?
    Például a heti rendszerességel krumplit NEM kapálók aránya még kisebb. (vélhetően.) Ez mégsem baj, mert egyszerűen van akit nem érdekel a krumplikapálás. :)
  • DjDano
    #3
    Én csak egy példát mondok, ha valaki LCD tv-t akar venni súlyos tízezrekkel olcsóbban veheti meg egy netes áruházban, ráadásul ha szerencséje van még ingyenesen házhoz is viszik.... Persze tudni kell, hogy hol érdemes és szabad vásárolni és még ennél is fontosabb a garanciális feltételek tisztázása!
  • Ferrer
    #2
    Hű, remélem, ha eddig nem estem bele a digitális szakadékba, ezután se fogok!
  • ziipp
    #1
    Azért azt szögezzük le, hogy kétféle digitális szakadék van:
    1. fejlett-fejlődő országok között,
    2. Internetet használók, nem használók között.

    Az előbbi csak pénz kérdése, ami előbb utóbb megoldódik, hiszen kell a piac a cégeknek, elkezdenek olcsóbban szolgáltatni, egyre több embernek lesz net, stb, stb.

    A második esetben viszont a hozzáállásnak/szemléletnek kell változnia. Ugyanis vannak olyan emberek, akiket nem érdekel az Internet. Például USA-ban - ami az egyik legjobban ellátott ország ilyen szempontból - 20% körüli a netet nem használók aránya, ráadásul egy ideje stagnál ez a szám - hiába jönnek ki a szolgáltatók újabb és újabb akciókkal. Tehát már nem pénzhiány miatt nem fizetnek elő, egyszerűen a szándék nincs meg.