16
 • magus
  #16
  mivan, nem fizetett a megrendelő a hozzászólásomra? : D
 • Sir Quno Jedi
  #15
  Azért, amiért nem "terjednek" a LED-es asztali projik, csak a mobilok. Semmelyik gyártó sem szívesen gyártana 20k+ üzemórás LED-es projikat, ha 1xcsinálhat fostalicska, aranyáron cserélhető, melegedős és hangos szarokat is, amiken 10x annyit kaszál és amiket bizony úgyis cserélgetni kell 3-4évente, hiába az izzócsere.

  Én mióta ellopták a régi projimat, megfogadtam, hogy míg nem lesznek KUSSOLÓS, LED-es (vagy akáhogy oldják meg nekem tökmind1), LCD TV-khez fogható üzemórás projik, addig nekem nem kell újra egy sem. Kiábrándító éjszaka az a zaj, amiket ezek produkálnak (+fogyasztás).
 • Gamecube86
  #14
  Hát... nekem ziher hogy nem érné meg egy ilyen ketyere, pedig szeretnék.
  Dehát valami mocskosul irreális az izzó csere ára. Bár fogalmam sincs mi kerül benne ilyen sokba dehát mindegy. Megvettem a kis 32" lcd-m és ez is bőven megteszi monitor helyett. Majd ha milliomos leszek akkor lecserélem egy projektorramert az a 3000 óra nekem egy évre de még 10 hónapra sem lenne elég :/
  Valaki világosítson felp kérem mi a francért ilyen drága az izzó csere.
 • emerte
  #13
  "A DLP előnye annyi, hogy füstös helyiségben is jó a képe"

  Hát nem tudom, mi nem dohányzunk, de inkább nézek itthon dlp-t mint lcd-t.
  (Segítek: a színvilága miatt és a minimális screen door miatt)
 • Gerygrey
  #12
  Nem olvastad el a hozzászólásom első felét, amiben azt írtam hogy a 200 ezres LCD-vel simán partiban van ez a projektor.
 • Cat #11
  "nem derül ki, hogy ez egy LCD kivetítő, ami a gyengébb technológia (DLP az igazi)"

  Ez hülyeség. A DLP előnye annyi, hogy füstös helyiségben is jó a képe, viszont ott van hátrányként a szivárvány effekt.

  "De azért én a 127 centis plazmát nem cserélném le rá :) (azért a 10.000:1 kontrasztarány és a full HD felbontás inkább, mint ez)"
  Amiről te beszélsz, az duplaár. Amit írtam, 127 centis plazma az nem Full HD, hanem ugyanúgy 720p, mint ez. Ha Full HD-re vágysz, ez a projektor egy 102 centis Samsung LCD-vel van egy árban.
 • JTBM
  #10
  A cikk nem vitte túlzásba a szakszerűséget, pl. nem derül ki, hogy ez egy LCD kivetítő, ami a gyengébb technológia (DLP az igazi)

  Az ára meg 180K körül van, 160K-ért külföldi netboltból lehet listaárat kapni, ami a végén mindennel együtt jóval 180K felett lesz. (Tiszta vásárló megtévesztése egyébként...)
 • Gerygrey
  #9
  Ezen van HDMI :)

  170 tényleg nem rossz, egy 200 ezres "HD ready" LCD helyett szerintem jobb választás. De azért én a 127 centis plazmát nem cserélném le rá :) (azért a 10.000:1 kontrasztarány és a full HD felbontás inkább, mint ez)
 • emerte
  #8
  az 1280x1024 csak annyit jelent, hogy fogadja.
  inkább arra kell figyelni hogy mit tud natívban, mert ez a lényeg.
  Efelett úgyis homályosak a betük.
  Minen DVI bemenet, ha ott figyel rajta a HDMI? Csak a cikkből hiányzik..
  Optoma is 200k körül van, ami jó még, és kedvező az az Infocus X9.

  "Lumenes fényereje kategóriájában kiváló érték"
  Bőven SOK házimozi célra..
 • kozik
  #7
  az én vacak benq-mhoz adtak tavasszal egy tartalék lámpát is 8k-val többért. és az is 3000/4000h-ra van meghirdetve. 1280x1024-ig megy, és ami a legfontosabb, ezzel ellentétben van hozzá dvi bemenet. mert azért jobb helyen az kell, hogy számítógépről hajtsunk (ne jöjjön nekem senki dvi - d-sub átalakítóval, az más technológia). és elég gyors játékhoz is. csak ne próbáljatok lego bármit kooperatívban kivetítve éjszaka, mert a szomszéd nem szereti :-D
 • Cat #6
  http://www.argep.hu/product_832444.html

  170e Ft annyira azért nem sok, simán jobb egy ilyen, mint egy 300ezerért vett 125 centis áramzabáló plazmatévé.
 • szombi
  #5
  ÁR??????????????????????????
 • BandiG
  #4
  Az a nagyon kedvező ár rohadt drága. Én 1 éve vettem egy sokkal olcsóbbat hasonló tulajdonságokkal. Ajánlom hogy az Optoma márkát nézegesse aki ilyesmit akar venni, sokkal jobb az ár/minőség arány.
 • BandiG
  #3
  Olcsó viagra, utazás, biztosítás és lottó egy helyen! Keresse az emailjei között. Kockázatokról és mellékhatásokról nem beszélünk.
 • Gerygrey
  #2
  A képarány 16:9-es (natív) vagy 4:3-as lehet, függően attól, hogy embermagasságú fejekkel híradót nézünk, vagy csak fényképeket mutogatunk rokonainknak.

  A híradó 4:3-as, a fénykép viszont 3:2-es képerányú. Csak hogy kekeckedjek egy kicsit :)

  Egyébként az ilyen projektoroknak milyen a képfrissítési ideje? Pl játékra mennyire alkalmasak?
  Egyébként az a bizonyos nagyon kedvező ár lemaradt.