13
  • dez
    A Deneb idle-ben még sokkal jobb, mint csúcs-fogyasztásban, az Agenánál.

Hogy a te 2-magosodhoz képet hogy alakul a dolog, azt nem tudom. De nem zárom ki, hogy akkor is jobb nála idle-ben, ha terhelve nem is.
  • Cavaldi
    Köszi szépen
  • waterman
    erre program nem létezik, mert hogyan is tudná egy program, hogy mennyi a veszteség itt-ott, mennyi megy el hőként stb. erre a legjobb egy kis fogyasztásmérő műszerecske.
    pl egy ilyen, vagy ez egy kicsit pontosabb.
  • Cavaldi
    Nem tud valaki, olyan progit amivel meglehet mérni menyit fogyaszt a gép.
  • waterman
    dez, Sanyix

nagyon is tisztában vagyok vele, hogy akár az is előfordulhat, hogy éppen nem fért a 65 wattos keretbe. DE. a mostani 65 wattosom meg előfordulhat, hogy éppen nem fért bele a 45 wattos keretbe, ergó biztosan többet fogyasztana nála. sokat megy a gépem, és nem akarok egy konfigot direkt arra, hogy sokat menjen, meg egyet arra, hogy használni is lehessen. valószínűleg nagyon fog érdekelni az idle fogyasztása a jövőben tesztelt gépeknek és mint írtam, csak _aggaszt_ a probléma. előfordulhat, hogy egy második vagy harmadik steppingje már belefér a 65 wattos keretbe, de akár kijöhet majd egy energy efficient változat is.
  • Sanyix
    azt is jelentheti, hogy éppen 66w-t fogyaszott max, így nem fért bele a 65w-s kategóriába. Le kell mérni, az a pontos.
  • dez
    Csak nem túl okos dolog újonnan beruházni egy kifutóban lévő platformba. (Hacsak nem vagy hozzászokva, hogy évente cserélsz mindent.)
  • dez
    Az nyugodtan jelentheti azt is, hogy a 65W-osba éppen csak nem fért bele...
  • Nonix
    Senki se erőltet senkit hogy megvegye a draga ÚJ intel cuccokat, szeritem a mostani 4-magosak boven jok renderelni is. Ha kijon valami uj senki se eroltet teged hogy rohanj a boltba
  • waterman
    bizony, én is egy x4 810-est szeretnék majd.. csak én sóher vagyok, aztán előfordulhat, hogy jövőre ilyenkor is csak tervezgetek:)
    különben engem csak a fogyasztási adatok aggasztanak. a 810es is egy korábbi cikkben a 95 wattos fogyasztási kategóriába fért csak bele. persze nem fűti el folyamatosan a 95 wattot, de az mégis csak rengeteg..
  • Ahoy
    Phenom II már úgy várom... szerintem várok tavaszig amikor kijön az AM3-mas is midnenből. Meg az ára is fixálódik... és biztos választás lesz.

Olcsón egy jókis renderelő gépet összetolok...Intel meg feldughatja a 80K-s prociját, meg a 100K-s lapját...
  • Inquisitor
    Pfff. a 9100e/9150e hárommagos verziója. Én arra is befizetnék, csak Magyarisztánban még azt se kapni. :(
  • Aspirin
    Az X3 8450e nagyon biztató. Ebből én is bepakolnék!