19
  • kriszwells
    Hi! Érdekes, hogy ahogy olvasom a cikkeket és hozzá a hozzászólásokat, (már amelyik érdekel)hogy ez már a sokadig olyan téma, ami valójában semmi köze a mai magyarországhoz, legalábbis közvetlenül, mégis a hozzászólások előbb utóbb ide lyukadnak ki, legyen az a legkülönfélébb téma, jelen esetben a játékok. Sajnos ez jelent valami, nem hiszem hogy jót, függetlenül attól, hogy káros, vagy sem a játékokkal játszani. Mindíg mindenben ide lyukadunk ki, hogy rossz minden ami itt történik, sajnos ez igaz. Nem tudom, hogy meddig megy ez.

Több órát játszani meg nem nehéz, ha jó a játék, belefeledkezel, máris 5 órája ülsz a gép előtt :)
  • Ferrer
    "Márpedig jelenleg k.rvára nem trendi másban hinni mint pénzben, karrierben, "önmegvalósításban"."

Így van, a mai kapitalista társadalmunkban-gazdaságunkban sajnos sok a betegség, amihez a "videojátékos függőség" csak nagyon kicsit kapcsolódik. A helyzet az, hogy a legtöbben nem képesek boldogok lenni, csak látszólag vagy ideig-óráig, mert egy macska-egér játékban élünk.
    De előbb utóbb megindul a mi országunk is egy másik (jobb) berendezkedés felé.
  • USAMEN POWER
    Aki túl sokat netezik, gamel PC játékokkal (inkább) azt úgy hívják hogy kocka. Minimum 10 órát ül a gép elött ha nem többet. 3 óra meg semmiképp se káros. A net se káros ha tudjuk az ártalmas dolgokat szelektálni. A kutatók meg menjenek a francba a sok szeméttel amit kitalálnak. Ha nekem a közösségben ahova járok gondom van vkivel elöbb megprobálom szóban elintézni, ha nem megy akk utcán megbeszélem vele már nem szóban, de nem menekülök játékba. Ha játszok az azért van mert esetleg olyan dolgokat tehetek meg, amit a való világban nem. Érdekes nem is olyan régen még a video játékok okozták a túlzott aggressziót a fiatalság körében legálabbis az okos kutatók szerint, tiltakozás a (GTA IV ellen stb..) most meg abban vezetik le az aggressziot ? Akk hol keletkezik az agresszio? Talán ebben a mocskos társadalomban és hogy az idióta embereket nem lehet elviselni. Na de ez se ok a túlzott gépezésre. A túlzott gépezés oka, hogy a játékos beleéli magát abba amit játszik épp és nem birja abbahagyni, nagyon csekély köze van talán hogy egy közösségbe nem tud beilleszkedni az érintett személy. Én van hogy ott felejtem magam a gép elött, akk ez azért van mert szoc problémám van ? XD nevetséges.
  • JohnBlutarsky
    Látszik, hogy ennek a Bakkernek megvolt mindene gyerekkorában. BAKKER!!!
  • Mr Csé
    hát bakker ez van
  • Gabesssz
    Itt arról beszélt hogy valami szociális problámája van a gyereknek azért vonul a gép elé naphosszat , amiért a szülők vagy a diáktársai nemtörődnek vele , piszkálják stb. És ezért lép fel emberkerülő magatartás egyes esetekben , ha meg beül a gép elé jobb a közérzete mivel ezekben a játékokban úgyis csak ő győzhet és ettől máris jobban érzi magát , De viszont ez nem oldja meg a szociális problémáit csak pillanatnyilag jobb közérzetet ad , és valójában a szociális problémáin is csak ront . Máskérdés hogy nem a gyereknek kell megoldania minden esetben a szociális problémáit .
    Amúgy ettő a nagy szabad társadalomtól meg a víz kiver ha nemtetszik hogy felvonulnak a buzik rasszista vagy , a Győzike lecigányozhatja magát , de mond ugyanezt te rá , ha betörnek hozzád és leütöd vagy eltöröd a lábát te leszel a vádlott. vicc
    Amúgy nemhinném hogy az irányitóknak szabad emberek kellenének neem olyanok kellenek mint a hangyák esznek , dolgoznak , szabadidejükben pedig semmi bajt nemkevernek tehát számitógépeznek vagy Tv-nek . Azaz fogyasztanak és termelnek amugy meg csöndben vannak .
  • The Garrett
    a videójátékos az olyan mint a DVDjátékos? mármint fordítási hiba? :P
  • Narxis
    Nem, az nem függőség, csak ha folyamatos.
  • koschwarz
    mindig feltalálják a spanyolviaszt b+ ezek az unatkozó "kutatók". már horatius még krisztus előtt megmondta, hogy az "arany középút" a legjobb, vagyis a szélsőségektől mentes életvitel. nyilván van valami probléma ott, aki a napi szabadidejének 90%-át a gép előtt tölti. persze nyilván nem munkával: bár mondjuk arra meg ráfogják, hogy "munkaalkoholista". ezeknek sose jó semmi...
  • Rage47
    Nekem is tetszenek:)
  • Victor1103
    Dettó!Nekem annyi eltérés van hogy vannak alkalmak mikor képesvagyok naphosszat internet előtt ülni meg játszani(szabadidőtől függ), de van amikor egyszerűen hetekig nem játszok vagy netezek mert nincs kedvem hozzá.Akkor én most valami kocafüggő vagyok biztos:D
  • peat666
    Maga az internet szerintem sokkal inkább károsabb mint a játék önmagában. Én max 1-2 órát játszok, de inkább csak 1-et. De a net előtt van hogy ott maradok 3 órát is egy huzamban és ezzel szerintem csak átlag vagyok még csak nem is kiemelkedő..
  • Zsocee
    Nagggyon jó.Meg a 4-es hosszászólás is minden bennevan.
  • Narxis
    Ugyanúgy ahogy a TV előtt ülni sem szabad naphosszat, játszani se szabad naphosszat. Vagy nem szabadna. Mindkettő káros túlzott mértékben.
  • Komolytalan
    Termeljél a multinak waze, ne jáccál esténként, az "haszontalan"! Milyen dolog már, hogy miután ledolgozod a 8 órát, nem teszed ki szíved-lelked a munkahelyedért, sőőőt, amilyen pofátlan vagy, még a kereskedelmi adók reklámjait se nézed, az aktuális "celeb"műsor szünetében.

Egyébként nem döntheted el hogy mit eszel, mert boltban csak olyan sz.rt kapsz, ami kb 50%-ban szintetikus, 50%-ban meg idegméreg. Na jó, kicsit túloztam, de az hogy a kínai méz zöld lesz ha nap éri, az nekem kicsit durva (nem én vettem, haver).
    Nem te határozod meg hogy miben hiszel, mert ha az nem trendi, akkor "kinéznek". Márpedig jelenleg k.rvára nem trendi másban hinni mint pénzben, karrierben, "önmegvalósításban".
    Az is tök nyilvánvaló, hogy csak a saját nemed szeretheted, különben homofób vagy. De ha meg homofób vagy, akkor meg látens buzi, vagyis jobb ha bevallod :-D
    Szavazni szavazhatsz bárkire, csak az a gond, hogy akikre szavazol, azok:
    1. vagy a "rendszer" kiszolgálói
    2. vagy ha nem, akkor a rendszer annyira szűk mozgásteret hagy nekik, amely a szabadság látszatát fenntartja, de a rendszerre nem lehet veszélyes.

Egyszóval akinek esze van, sz.rik az alkotmányba, és este megy játszani. Másnap megint hagyja hogy 8 óráig szívják a vérét - persze amennyire lehet, ez ellen kell védekezni - utána meg megint go haza játszani :-)
  • xAlterego
    Érdekes, ahhoz képest hogy manapság elméletileg milyen fene nagy szabadosság jellemző a társadalomra, az emberkerülő magatartást úgy akarják gyógyítani mint egy betegséget.

Te döntheted el hogy mit eszel, miben hiszel, melyik nemet szereted, kire szavazol, de ha nem úgy szeretnéd eltölteni a szabadidődet mint a legtöbben, akkor meg kell gyógyítani.
  • lokko
    Bakker :D :D ... akkor más kifogást kell találnom ... szerencse hogy a barátnőm nem olvas sg.hu -t
  • NEXUS6
    Tévézni is ciki, csak az elfogadott. Azt nem tartja senki furcsának, ha a gyerek/felnőtt naphosszat a tv elött ül.

De mondjuk 10 év múlva, amikor majd a ma "játékfüggő" fiataloknak gyerekei lesznek, mindenki csak röhögni fog ezen.;D

• Zoliz
    Ezek szerint a játék az ciki. Baromság.