47
  • Merces
    #47
    ..........Bazzeg próbáljatok már kicsit gondolkodni, az ami történt valahol a legvadabb összeesküvés elméletek , és a médiapropaganda között leledzik....
    pl: osama bim laden létezik (hajlamos vagyok elhinni ,minek kellett volna kitalálni amikor van itt egy )csak 911 előtt már eltették láb alol,vagy belehalt valami nyavalyába, esetleg most is amerikai ügynökök vigyáznak rá pl svédországban nehogy baja essen szegénynek ,arra az esetre ha mégis kell 1 bünbak.CSAK semmi köze az egészhez VAGY valójában csak 1-2 gépet téritettek el a többi belső munka (ha jól emlékszem akkortályt jó okuk volt pentagont robbantgatni a titkosszolgálatoknak mer jókora pénzt lenyultak) ÉSVAGY USA testvéreinknek semmi köze az egészhez a hamasz csinálta de nekik is jól jött ugyhogy ráhagyták VAGY Kovács Béla okleveles villamosmérnök csinálta bosszubol mert nem engedték hogy használja a WC t a WTC ben és szégyen szemre becsinált.
    Szal azoknak akik az összeesküvés elméletek feltétlen hivei azt javasolnám amit a nemhivőknek , keressétek meg a Szkepszis szót (bizony bizony ,azt a sátánit)valamelyik értelmező szótárban és alkalmazzátok az ott leirtakat, fontos hogy ne csak más hanem a saját tudásotokban is tudjatok kételkedni.
    No tul sokat fröcsögtem itt, kár a makk a disznók elé egyék csak a moslékot..........
  • galedki
    #46
    ha bement volna, most nem lenne film... és nem volna miről vitatkozni. ami, az infók alapján, jobb lenne :))
    amúgy nem elhinni kell, amiket leirnak, terjesztenek; hanem gyűjteni, és értékelni, arra való az információ, hogy feldolgozd... (a wiki forrásként pedig eléggé , izé... veszélyes)
  • gothmog
    #45
    Merthogy ez pont nem egy "olyan" antiterrorista film. És ezt te is tudnád, ha nem csak hallomás után ítélkeznél. Elkönyvelted egy "afféle" filmnek, pusztán azért, mert valakitől azt hallottad.
    És ebből aztán olyan furcsa helyzet áll elő, hogy fikázod, pedig a végkövetkeztetése majdnem ugyanaz, mint neked, vagy frayernek. Pont azért nem megy be a végén a pakisztáni törzsi területre, (amellett, hogy nyilván nem akarja egy al-jazeerának küldött videókazettán végezni) mert addigra rájön, hogy ez az egész war on terror, meg közel-keleti konfliktus kurvára nem osamáról szól. És mostanra nagyjából huszadrangú kérdés az egész probléma szempontjából, mogy osama él-e, vagy hal.
  • gothmog
    #44
    Justil:
    "Frayernek tökéletesen igaza van. szánalmas ez a film, ahogy az amcsik összes antiterrorista filmje"
    "még lehet szórakoztató (úgy általában 1 film, de úgy hallottam ez nem az)."
    "ha te tényleg azt hiszed, hogy korunk nagy gonosztevője egy Osama Bin Laden nevű férfi, akkor...csont nélkül elhiszel mindent amit olvasol vagy látsz."
    "de hogy mondhatod, hogy baromság? nem néztél/olvastál utána?"

    Mond, te nem olvasod, amit írsz?
  • A1274815
    #43
    Ki hülyézte? (Elmebeteg!=hülye, Hülye!=személyiségzavar, Személyiségzavar!=elmebeteg, vegetáriánus!=hülye, és így tovább) De az illető tagadhatatlanul nárcisztikus volt minimum.
  • Justil
    #42
    én sem azt mondtam, hogy aki vega, az hülye...vagy elítélendő. csak nem biztos, hogy azt teszi magának, ami a legjobb, miközben szentül meg van győződve róla, hogy pedig az a legjobb.

    de nem hinném, hogy azért van ilyen fogazatunk, hogy választhassunk. úgy értem, választásnak minősül, amikor ősember vagy elejtett 1 mamutot, vagy kénytelen volt bogyókat és gyökereket zabálni? választás inkább akkor van, ha elérhető hús és növényi alapú étel is, és jó esetben mindkettőből eszel...
  • Radi
    #41
    Félreértés ne essék, én nem azt mondtam, hogy "vegának kell lenni mert mindenki más hülye". Én magam sem vagyok vegetáriánus, viszont vannak rokonaim és ismerőseim akik azok és szerintem ez semmiképpen sem elítélendő.
    A természet meg azért adott nekünk gumós zápfogakat, hogy legyen választási lehetőségünk.

    És hogy ne legyen OFF : A super size me jó volt, bár Michael Moore filmjei jobbak, szerintem.
  • kader
    #40
    Adolf Hitler nem volt hülye csak túlbecsülte önmagát.
    persze ezek a fajelméletek elvetendőek ,de mégis egy világválságból kihozni Németországot nem kis dolog volt....
  • Sance231
    #39
    Hát, ha tippelnem kéne, sztem Oszama már rég halott.
  • Justil
    #38
    csatlakoznék az előttem szólóhoz.
    a természet azért egyelőre még "okosabb" a tudománynál nem? végülis megalkotta az embert...és az, hogy mindenevő fogazattal látta el, talán nem véletlen. ezt még áltsuliba is tanítják, érted. kell enni sok zöldséget, főzeléket, stb, de a hús teljes hiánya nem hiszem, hogy túlontúl egészséges lenne :)
  • Justil
    #37
    szerintem ezzel te itt nagyon csúnyán el vagy tévedve...
  • A1274815
    #36
    "Csak megjegyezném hogy a tudomány mai állása szerint a vegetáriánus étrend teljes értékű táplálkozásnak minősül."

    Leszámítva azt a tényt, hogy az ember mindenevő/ragdozó. Megpersze, azt a tényezőt is, hogy ezek a kijelentéseket kizárolag vegetáriánusoktól hallani.

    Mondok egy híres közismert vegetáriánust, aki minden bizonnyal mindanyíunknál "jobb" ember volt: Adolf Hitler.*

    *Ez azok nak szólt, akik felsőbbrendűnek, vagy jobb empatikusabb embernek képzelik magukat vegetáriánus mivoltuk miatt.
  • Radi
    #35
    Jaj, legyél szíves máshová menni ha már mindenképpen osztani akarod az észt.
    Csak megjegyezném hogy a tudomány mai állása szerint a vegetáriánus étrend teljes értékű táplálkozásnak minősül.
    Mellesleg ha annyira szörnyen rossz lenne a vega étrend akkor már rég megoldódott volna a túlnépesedési probléma, mivel a Föld lakosságának nagyjából 1/6-a vegetáriánus. És azok az emberek se ma kezdték, mivel több keleti kultúrának vallási alapon van tiltva a hús.
    Az úgy 1 milliárd ember. De biztos ők tévednek, és neked van igazad.
    Bár ha te inkább mész a mekibe műanyagot enni.. hát, te tudod.
  • A1274815
    #34
    Pfff...

    Ezt a filmet dokumentum filmnek szánták a trailer alapján, egy férresikerült vígjátéknak gondoltam.


    [összeesküvés elmélet]
    1., Ajánlom a Farenhaite 9/11-et.
    2., Oszama bin Laden, szerintem létezik meg az Alqaida is. Ugyan akor kik is képezték ki őket az Oroszok ellen? Csak nem a CIA? És kikkel is voltak jó haverságben Bush-ék? Csak nem Oszama szűleivel?
    [/összeesküvés elmélet]

    [DjDano]
    1., Nem minden összesküvés elméletes neo-fasiszta náci. Ja és javaslom a wikipedia-át a fasiszta, neo-fasiszta, náci, neo-náci fogalmak megértéséhez, mint ahogy a kommunistáéhoz is javaslom.
    2., Nem tudhatod, hogy az általad említett egyének milyen mentális képességgekkel, zavrokkal, betegségekkel rendelkeznek. Pl.: Az IT szakmában 20% fölötti a nárcisztikus személyiség zavaros illetők száma, de pszichopátiás esetek is vannak nem kis százalékkal (alapból a népesség 1-2%-át teszik ki, IT iparban ettől gyakoribbak).

    Összeesküvés elméleteket Skizótípál (semmi köze a skizofréniához!) személyiség zavarral rendelkezők szoktak kitalálni, meg általában a terjesztők egy része is az (nem mindegyik). A Skizótípálokat a furcsa hiedelmeik jellemzik legjobban, valamint a természet felettivel való elfoglaltságuk, fúrcsa gondolkozásuk, ritkán képzelgések és érzékszervi csalódások is. Ugyan akkor manipulatívak is és remekül tudnak a "normálisok" között hívőket szerezni. De ezeket leszámítva lehetnek olyan elméletek melyek célba találnak.
    [/DjDano]
  • FlyingV
    #33
    ... a filmhez: ennek a nyomorék, félig agyhalott fasznak én egy filmjét sem fogom végignézni többet. a SuperSize Me-t láttam órán még középiskolában 1-2 éve, háát.. elég katasztrófa, hogy ilyeneket valaki bevesz. nem azt mondom, hogy go mekgyonác, mert igazából a kóla az a élet vize a hamburger meg Jézus testének egy darabja! De hogy lehet már ilyen (egyébként eléggé fizetett szagú) agymosó hatású filmet csinálni? Egyrészt, aki vegetáriánus az már alapból idióta, a közhiedelemmel ellentétben sokkal roszabb a szervezetnek, mint pl egy bigmekk menü minden nap. Másrészt, ha a fent említett faszkalapságból diplomát szerzett 'úriember' ha a hátsó kertben levágott, bio-disznóból ennek napi 3x jó adagot, miután vega volt nemtom hány évig na hát ugyanúgy felmondaná a szervezete a szolgálatot. Hozzáteszem azok a tesztek is meg etc, hát hogy tutira nem volt meg az az időintervallum, amit mondanak, az hétszentség. (nem emléxem már mennyi volt) Kár, hogy nem maradt ott a foga a meggyonácos sültkrumplis doboz mellett :(
  • Gabesssz
    #32
    Ugyannmár gyerekek ne áltassátok magatokat hogy nem a politika a legmocskosabb dolog a világon és hogy pénzért hatalomért nem képesek MINDENRE az emberek ( tisztelet a kivételnek meg a kurva országnak ) . Ezzel elmondtam kábé mindent amit akartam a médiával ugy rángatják az embereket mintha bolond bábok lennének és aki megpróbálja nyitogatni a szemét azt meg nem kell bántani mert még mindig jobb mintha zombiként sötét vakságban élne valaki.
  • globint
    #31
    Szia DjDano, a remixeket, amiket djdano nevek alatt találok, te készítetted?
    Mert-hogy nekem tetszenek.
  • DjDano
    #30
    Milyen véletlen (pontosabban dehogyis véletlen) hogy az összeesküvés elméletek legfőbb hangoztatói a kuruc infó féle szélsőjobboldali neonáci oldalak és olvasótábora.

    Csak két nevet mondok a kuruc infó szerkesztői közül: Novák Előd (Ránézésre is fogyatékos, súlyos elmebetegségre utaló vonásokkal) Molnár Balázs (főszerkesztő) Szintén hasonló kórképet fest.

    Kérdem én mitől hitelesek az ilyen emberek elméletei, akik internet nélkül maximum portások vagy takarítók lehetnének egy nyomtatott médiumnál. Ahhoz meg senkinek ne férjen kétsége, hogy külföldön ugyanilyen agyhalott emberek terjesztik az összeesküvés elméleteket...
  • Loverman
    #29
    hm megint ugyan az, winnyogó próbál pártatlan és mindent (vagy épp semmit sem tudó, ami épp jobban jön a helyzetben) zenmesterként feltűnni, és elbukik.

    PS: én leszarom hol van Usama Bin Laden. mindenki más is leszarhatná.
  • Justil
    #28
    jaj ember. ütik a fejed fentről 1 kalapáccsal, és te arról beszélsz, hogy van 1 elméleted, miszerint azért fáj, mert ütik. de azért nem kéne feltétlen elfogadni ezt tényként, inkább maradjunk csak a feltételezéseknél.
    hát maradjunk. de amikor a végén agyonvernek, már késő lesz...
  • winnie
    #27
    "csak ez a mentalitás, hogy "nem bírom az összeesküvés elméleteket...""

    hidd el, még mindig jobb, mint a "én tudom az igazságot, mert olvastam valahol/mert úgy gondolom és elhittem és nem is kételkedem benne".

    az összeesküvés elméletesek ezzel járatják le magukat, hogy tévedhetetlennek tartják magukat, tisztelet a kivételnek. ha lenne bennük kételkedés szikrája, akkor máris hihetőbb lenne a dolog.

    én nem tudom az igazságot (te sem). viszont érdekes olvasni az elméleteket, melyek közül csak egyet azért nem leht kiválasztani, mert annyi, de annyi van. és mivel elmélet, egy hozzáértő bármelyiket tudná cáfolni, legyen szó pro vagy kontra dologról.
  • Frayer
    #26
    Arra várhatsz.
    Tapasztalatból mondom,hogy ilyen anyagot ami összefüggésbe hozható a kormányok mögötti kormánnyal, háttérhatalommal, vagy ami felvilágosítaná az embereket arról a módszerről, amivel nemzeteket adósítanak el, ami bemutatja,hogyan hoznak létre egyesek a forró levegőből pénzt, és adják át azt neked hitelkihejezs címszó alatt, amivel kamatosan terhelt adóságot generálnak. Ebben az életben soha nem fogsz látni, hivatalos csatornákon. Iskolákban, sem más médiumokban sem.
  • Vardar
    #25
    Már várok egy ugyan ilyen Daniken fílinges filmet. De jó lenne:D Mortal Kombat Zahi Hawass-al:D
  • Justil
    #23
    ok, értem én, hogy mi szúrt neked szemet. de attól még a srácnak igaza van.
    csak ez a mentalitás, hogy "nem bírom az összeesküvés elméleteket..." nem annyira jó, mert ha esetleg tényleg van 1, akkor azt se veszed észre/komolyan...
  • balage187
    #22
    Alapvetoen nem vagyok otthon a 9/11 koruli dolgokban, tenyekben. Ezert nem tudom megvalaszolni a kerdeseidet, illetve szinten emiatt siman el is hihetnem a #10-es kommentben leirtakat. De amit en mondani akarok az az, hogy annyira reszletesen irta le a csavo, hogy egyszeruen meg ha akarnam se tudnam elhinni, mert lehetetlen, hogy o ennyire tud olyan reszleteket, amirol az NSA felsovezetesenek (vagy kinek?) kene csak, hogy legyen informacioja, ez teszi az egeszet hiteltelenne szamomra. Es en itt most nem csak a 9/11-rol beszelek, hanem az osszes osszeeskuveselmeletrol altlanossagban.

    Ezekre a kerdesekre pedig bevallom nem tudok valaszolni. Amit te irsz az teljesen mas, hasonlitsd ossze a te kommenteted (#19-est) a #10-essel es akkor erted, hogy mit mondok.
  • Justil
    #21
    ja, sorry, a 2. kérdést pontosítanám.

    - miért volt az, hogy a pentagoni becsapódás helyszínén apró fémlemezeket, ülésdarabokat, stb. találtak. mert hogy abból volt dögivel, és a sok ügynök ott szedegette őket össze, ahogy a médiának készült sztárfotókon is látszik. de hova lett maga a gép? tudtommal egy utasszállító nem szokott csak úgy elpárologni...
  • Justil
    #20
    mondjuk sajnos előre látom, hogy értelmes válaszokat nem fogok kapni. helyette lesz majd valamilyen terelő rizsa, meg hogy menjek a fenébe, összeesküvés-elmélet hívő vagyok stb.
    mindig könnyű ennyivel elintézni a dolgokat, érted..
  • Justil
    #19
    de hogy mondhatod, hogy baromság? nem néztél/olvastál utána? lécci válaszolj már néhány kérdésre, és ha elég meggyőző leszel, akkor..meggyőzöl:

    - miért dőlt le a WTC-nek az a különálló épülete (asszem a 7-es jelzésű, de lehet csal a memóriám), mikor nem ment neki semmilyen repülőgép?
    - miért nem találtak a Pentagoni becsapódás helyszínén semmilyen roncsot?
    - hogyan lehetséges az, hogy a WTC épületeinek megerősített fémváza (ami az épületek tervezője szerint simán ki kellett volna, hogy bírjon több repülővel való ütközést is) gyakorlatilag megsemmisült, de a roncsokból mégis ép útlevelek meg egyéb okmányok kerültek elő?
    - hogyan lehet az, hogy az állítólagos merénylők közül többen is életben vannak?

    ez persze most csak a 9/11-re vonatkozik, de nekem épp elég lenne, ha csak ezekre a kérdésekre próbálnál meg ésszerű értelmes választ adni...
  • balage187
    #18
    Nem allitom, hogy minden, amit a mediaban hallani az az igazsag, stb. De azert mindig mosolygok, amikor ilyen osszeeskuveselmelet hivok baromsagait olvasom. Az tetszik bennuk a legjobban (pl. a kommentben is, amire valaszolok), hogy ugy irnak a dolgokrol, mintha minden egyes kis reszletet tudnanak, mintha ok lennenek a nagy osszeeskuves kiterveloi, akik mindent kitalaltak. Ez az, ami miatt meg ha akarnam se tudnam elhinni ezeket a baromsagokat.
  • HöfEE
    #17
    Érdekes, hogy pont azon emberek közül szoktak kikerülni az összeesküvés elméletek "hívői" akik pont, hogy kicsit utánajárnak, olvasnak a dolgoknak és nem csak azt látják amit a tömegmédia nyom. Most akkor ki is az aki mindent benyel? De speciel szerintem 9/11 esetében még nagyon utánaolvasni sem kell, mert elég egyértelmű a dolog. Osama Bin Ladenről egyébként az a véleményem, hogy igenis létező személy, de valóban nem akarják megtalálni nem ez a cél, hanem a "terrorizmus" elleni háború fenntartása. Az, hogy ez miért jó valakiknek na arról már érdemes utánaolvasni, kicsit hosszú lenne elmondani.
  • Justil
    #16
    még mielőtt szörnyű félreértés történik: én nem állítom 1 szóval sem, hogy nem léteznek terroristák, és terrorszervezetek. csak a szerepük, befolyásuk, hatalmuk és tevékenységeik kicsit más jellegűek, mint ahogy az a híradóból, újságból stb.. lejön .. ezt azért most már időszerű lenne felfogni.
  • Justil
    #15
    kedves Winnie, aki nem lát a szemétől, annak valóban nehéz lehet ezeket a dolgokat megértenie. mindig könnyebb elhinni azt, amit a média az orrod alá tol...ha te tényleg azt hiszed, hogy korunk nagy gonosztevője egy Osama Bin Laden nevű férfi, akkor...csont nélkül elhiszel mindent amit olvasol vagy látsz.
  • winnie
    #14
    "az USA kurvára nem keresi Osamát"

    összeesküvés elméletek rulz, azoknak meg minden tiszteletem, akik csont nélkül elhisznek mindent amit olvasnak vagy mondanak nekik:) mindig is tudtam, hogy az sg-fórumokon vannak a legjobban informált kommentelők, akik 100%-os biztonsággal tudnak érvelni az egyik oldal mellett. (más kérdés, hogy a másik oldal mellett is épp úgy lehetne érvelni addig, míg ki nem derül az igazság. de öreg hiba ennyire benyelni valamit.)
  • Justil
    #13
    szóval ilyen filmet már csak elvből se szabadna megnézni, más kérdés, hogy attól hogy 1 teljességgel alaptalan dologra épít, még lehet szórakoztató (úgy általában 1 film, de úgy hallottam ez nem az).
  • Justil
    #12
    hát lehet idiótázni (kedves wedge), de bizony Frayernek tökéletesen igaza van. szánalmas ez a film, ahogy az amcsik összes antiterrorista filmje, teljesen mind1 hogy ilyen ál-dokumentumfilmről, vagy a delta fórszról van szó. tökmind1 hogy vmi álszent riporter keresi oszamát, vagy chuck rúgja szét az olajjal meg atomfegyverel seftelő terroristák seggét, a lényeg ugyanaz.
    az USA kurvára nem keresi Osamát. bár nem értek egyet abban, hogy nem létezik, szerintem létezik, csak épp nem szükséges megtalálni, ugyanis az USA-nak épp addig jó, amig nem találják meg. hiszen nekik dolgozik, bazdmeg. ha nem lenne ő meg a trükkös fiúkból álló csapata, vajon miképp tudna befektetni annyi kurva sok pénzt az USA az anti-terror war nevű kis vállalkozásukba?
    nehogymá elhiggyétek, hogy van 1 ősz szakállas kis girnyó faszi aki 1 barlangból irányítja a világ nagyhatalmai ellen elkövetett terrortámadásokat...hát már kimondani is röhejes
  • wedge31
    #11
  • Frayer
    #10
    Osama Bin Laden, nem létezik, ezért nem is lehetne megtalálni.
    Nemhogy a CIA nem találja "akik egyébként nem is keresik", de az egész világ sem találná, sőt akkor sem találnák meg soha, ha minden ember a földön csak őt keresné. Egyszerűen azért mert ez az ember nem létezik.
    Az Al Kaida, meg egy adatbázis neve volt eredetileg, amin afgán szabadságharcosok személyazonossági, és egyéb statisztikai adatok voltak.
    Ezt minden hírszerző ügynökség tudja is.
    Ugyan úgy egy mesterséges ellenségkép fentartásához kell, mint amit a 9/11 is szolgált. Három nappal a WT center megsemmisülése előtt már tudtak róla, hogy "merénylet lesz", és már készen is volt a közel keleti katonai operation forgatókönyve.
  • bcsirke
    #9
    én ma megnéztem és nagyon csalódott voltam. Méghogy meglövik a végén. Méghogy megtalálja osamát. Radásul kurva idegesítő a vége, mikor már egész közel van a helyhez ahol elvileg rejtőzik, hirtelen visszafordul. Unalmas film
  • gothmog
    #8
    Én azért azt mondom, jól kiegészíti a témát, ha mondjuk megnézted a Syriana-t, a The Kingdom-ot, meg a Persepolist, vagy épp a Charlie Wilson háborúját. Jó, persze, szelektál, meg tanmesét forgat, de attól még a film jó. Nyilván nem mutathatja meg a teljes képet.
    És nem szeretnék senkit utasítgatni, hogy mit nézzen meg, és mit ne.
  • dawinD
    #7
    Megnéztem pár hete. Negyedénél kezdett unalmas lenni, felénél elkezdtem híreket olvasni miközben ment, végére már teljesen élvezhetetlen volt. Szájbarágós, mű poénos, elcsépelt, a nézőt analfabétának nézős ál dokumentum film.
    Ilyen mondvacsinált indokkal kezdődik, átcsap "mortal kombatos"-ba amitől már eleve a néző nem veszi komolyan. Frei Tamást megszégyenítő mondatai vannak: Hátam mögött van 3 zsidó, ők mérgesek, fussunk. Csak itt, csak most. A naiv kis srácból a végén átváltozik nagy szőrös Buddhává akinek szájából patak szerűen csobognak ki a magvas gondolatok.
    Ne nézd meg.