19
  • Soundmaker
    Hát nem tudom... Tudjátok én is imádom az ST-t. De az ST filmekkel pont az volt a bajom hogy kevés a látványelem, ha volt is akkor meg B és C kategóriás effektek voltak azok is eléggé rövidek. A régi ST filmekből talán 3 vagy 4 olyan jelenetet tudnék mondani ami megfűszerezte az egész filmet.

Én örülök a látványeffekteknek, mert egy soriban nem lehet ilyeneket elsütni ott a történet a lényeg. De egy mozi filmben elég unalmas hogy a film 85 %-ban pofáznak nyomoznak, dumálnak, beszélnek esetleg holofedélzeteznek mint egy matinészínházban... Igenis szóljon a film egy kicsit az effektekről, látványos csatákról... egyedül abban reménykedem, hogy azért az akció orientált film alá azért értelmes sztorit kreáltak.

Például nálam azért bukott be a 10-dik film mert tele volt pofázással és kvázi semmi nem történt benne. Tudom hogy Roddenberry forog a sírjában hogy mivé torzítják az álomvilágát a jövőről, de mi is tudjuk hogy ez az idealizált kép egy idő után unalmas ha nem történik benne semmi konfliktus semmi esemény ami izgalmat hoz az egész ST univerzumba.

Sokunknak kedvence a Voyager sorozat.. Miért? Mert pl. Janeway nem félt háborúba kezdeni ha a legénységért érzett felelőssége megkívánta a dolgot, és elég sokat hibázott is ami nekem sokkal jobban bejött, mint az utópisztikus Picard aki szócsatával mindent megnyert.

Összegezve eddig megvett a film. Remélem nem tolják el és újraélesztik ezt a nagyszerű univerzumot a filmmel :)
  • Spectrum
    Mert mégis miből kéne?
  • berserk87
    Áhhhh... Rosszul írtam. Spoke:D
    Köszi hogy kijavítottál akyyy. Most látszik mennyire nem vagyok star trek rajongó.
    Még a tv3-on néztem pár részt és az nem ma volt, azóta csoda hogy emlékszem a nevekre. Nem is gondoltam, hogy ilyen hülyeséget írok. Bocsi.
  • akyyy
    a sok okoska leszúrt az előzetesből hogy tini film :D
  • DonMaros
    Sok kommentet olvastam már a filmmel kapcsolatban, s úgy látom a többségnek ugyanazok a momentumok nem tetszenek. Gondolkodtam ezeken én is de rájöttem hogy fölöslege, mert a lényeg ez: Az uccsó ST film a régi szereplőkkel bukta volt. Az enterprise sorozat szintén bukta lett, a rajongók gyomra nem vette be az előzmény dolgot. De a lényeg, hogy a stúdiónak nem számít más mint a PÉNZ. Az uccsó film bukása miatt nem vehették elő egyik régi gárdát sem(pedig egy voyager filmet megnéznék) ezért azt csinálták amit mindenki a Dark Knight után. Újragondolták. Bár tudták hogy az Enterprise is megbukott, de mégis kihúzta 4 évig. A végeredmény: Újragondoljuk az elejétől és hogy könnyebben eladjuk rakunk bele pár helyes lányt és fiút, telerakjuk baromi látványos effektekket és akciókkal + egy ismert régi arc a régi rajongók kedvéért és kész is. A helyzet az, hogy ez már csak a pénzről szól és inkább készült a mai látványos CGI-és képregényszerető agyatlan amcsi fiataloknak mint a régi rajongóknak. És ha sikeres lesz, akkor Hölgyeim és Uraim a csillagszemű juhász, "töki" Harold és Syler lesz a next generation.
  • kicsizoz
    nessboth, barátom, kb megfogtad a lényeget!
    Ez egy ST világban játszódó tini fogócska lesz, sajnos...

A sorozat lényegéhez semmi köze, mintha az író SW-on nőtt volna fel, de munka közben véletlenül ST-et írt a lap tetejére...

Sajnos manapság már csak a tizenévesek járnak moziba, így ezt a réteget igyekeznek kiszolgálni, a ST ezen része is ennek eshetett áldozatul.
  • BaliBoy
    Én már nagyon régen, egy messzi messzi galaxisban láttam utoljára Star Trekket. (valamikor a 90-es évek elején-közepén) Szóval nekem 100%-ig bejön ez a trailer. Remélem maga a film is ilyen ütős lesz.
  • Spectrum
    Motoros fickót én rendőrnek nézem.. Ha jól megnézitek, akkor a szakadékban nem lóg, hanem fekszik, azaz már a trailerben csúnyán kiszúrni egy trükköt.
    Az meg, hogy a felszínen építik egy orbitális baromság.. Már az NX-es időkben is az űrben építették a hajókat, később ráadásul nem is a Föld, hanem a Mars körüli állomásokon. Volt is valahol egy szösszenet erről, hogy egy rajongó küldött egy képet a földön épülő hajóról, a rendezőnek bejött és felhasználta.
  • Talley
    Tudja esetleg valaki, hogy miért menekült (ha azt tette) a motoros fickó elől? A másik meg, miután kiugrik a kocsiból, miért csúszik a szakadék felé?

a landolás: én eddig csak a Voyagert láttam landolni bolygón. Picard Enterprise-ja nem landolt, hanem belezuhnat egy bolygóba (amúgy se lenne képes landolni egy Galaxy hajó egy bolygón szerintem) Az új meg túl nagy hogy landoljon.
  • bmw
    En is varom mivel nagy scifi orult vagyok, de az ilyen elozmeny filmeket nem igen szeressem.
    Ja es igen, ennek nem lesz star trek hangulata.:( Csak akcio meg lamur meg fas...sag.
  • birdo #9
    Igy is van )))
    Várom nagyon már a filmet ))
  • nessboth
    Szerintem a meglepetés szereplővel Simon Pegg-re gondoltak

De vegyük csak át a trailer első másodperceit. Egy fullputri texas-i vidéken száguldozik egy "félfuturisztikus" mustang-al egy 13 éves kiskölyök, aki szemmel láthatólag egyenesen a szakadék felé tart(hogy miért?),ám az utolsó pillanatban "idő lassítás" skilljét felhasználva kivetődik a kocsijából, ami a szakadék mélyébe zuhan. Ennek mi értelme felebarátaim? Ha ez nem egy erőltetett baromság akkor semmi nem az...
  • Mister
    párszor landoltak már a csillaghajóval bolygókon.
    bár, lehet, hogy csak a Picard féle...
  • Spectrum
    Ez már csak a nevében startrek, de ezt biztos írták már máshol is. Az előzetes alapján pont azokkal nyomták tele, amelyek "hiánya" tette a startreket startrekké: tinik, szex, látványos akció egymásba zsúfolva. Igazi amerikai akciófilm, csak épp nem startrek.
  • scagnetti
    Miért meglepetés, hogy Leonard Nimoy is benne lesz? Ezt már régen lehetett tudni, pedig nem vagyok akkora ST fan. Elég csak megnézni ezt:
    http://www.imdb.com/title/tt0796366/
  • wolruf
    Szerintem nagyon jól néz ki az a pár pillanat, amíg az építés alatt álló hajó látszik. Más kérdés, hogy ezt tényleg a Földön rakták össze?! Nem valami pályán keringő állomáson, mint a Star Wars nagy hajóit? Érdekes. Nem gondoltam volna, hogy az Enterprise légköri repülésre is alkalmas...(jó-jó, tudom, sci-fi).
  • nessboth
    Nem vagyok én sem Star Trek fan, de úgy gondolom, hogy ez valami tini-scifi akar lenni, "nagyonvagány" félhülye-cowboy szereplőkkel. Nem tudom, de amennyit ismerek az Enterprise figuráiról az annyi, hogy dőlt belőlük az angolos rideg elegancia....ez a film viszont halott lesz, mint a Wing Commander.
  • akyyy
    Spoke, jézusom!

az Spock! és nem spóka:D
  • berserk87
    Na ez a film érdekel! Amúgy nem vagyok egy nagy Star Trek rajongó, csak a legelső ősrégi sorozatot néztem, meg a filmek közül párat, de érdekes filmnek tűnik.
    A Heroes-os Syler szerintem nagyon jó választás volt Spoke szerepére. A végén ha jól láttam az "Igazi" Spoke tűnt fel vagyis gondolom ő a meglepetés szereplő.