47
A koli hálon szeretnék egy s mást :/
-
H3nG #47 nah köszi a helpet kipróbálok néhány ötletet majd hétfőn mert egyenlőre itthon vok -
karajjj #46 de bazz, nem mind1, hogy egyetem/fősuli, vagy középiskola, a kettő nem ugyanaz... -
#45 szif? :D -
#44 Ha lecsapnak, akkor meg a ***** ******** :D. Majd odavágom Gál "Hardver" Zoltánnak, hogy a rendszergazdájuk mit mondott :D (Ő a Debreceni Információs Szolgáltató Központ (DISZK) vezetője... de minek :D). -
#43 Logmein tényleg jó, a free verzió is tökéletes, simán átment a koliszűrőn, ami nagy dolog -
#42 de milyen jogon tiltják le? Győrben a 2 koli fedezi a Győri adatforgalom 90%át
havi 500ért 100mbites net, ami nem drága ahhoz képest, hogy ők ingyen kapják -
#41 azt csak azé mondta hogy nem ütközik semmibe hogyha folytatod akkor lecsapnak rád :D -
#40 Hi!
Én is hasonló problémával küzdök. Nálunk is le van tiltva minden (Online game, FTP, Torrent, minden). Van egy megoldás. A Neve: PingFu Iris. A már lentebb említett HTTP tunneling módon működik, havi 5$ vagy 5 Euro attól függően, hogy Amerikai, vagy EU-s szervert akarsz. Torrentre nem a legjobb, mivel nem egy highspeed dolog, viszont nekem a WoW átlag 50ms latency-vel ment, ami nem rossz.
Gondoltam, hogy megkérdezem a rendszergazdát, hogy mi újság van ezzel, és azt mondta, hogy nyugodtan használhatom, nem ütközik semmilyen szabályba. Szóval csak ajánlani tudom online gameingre.
Az oldal címe: Art of Ping -
Lyan Kyj #39 Mi azt csináltuk, hogy kilestük a tanári/irodák IP-jét a listáról, és amikor tudtuk, hogy biztosan nincs használatban, csak átírtuk a miénket az övére. -
#38 google talál sokat:) Online-t is, offline-t is. -
#37 Vagy ráuszítani az adatvédelmi biztost... :D -
#36 Bix-nél rendszergazda, szal neki egy csokor kúrvát, meg egy teherautó sert kell vinni... -
#35 VNC-t felejtsd el, sok helyen nem megy át proxyn.
Helyette ingyenes logmein, vagy Teamviewer.
Ezek mindenhol mennek!
Logmein sztem jobb, Tv-ben viszont van fájlátvitel... -
#34 Ha már itt ez a topig, bátorkodom megkérdezni, hogy van-e valakinek arra ötlete, hogy VNC viewert, hogy lehet belőni munkahelyi http proxyn keresztül? Putty 403 Forbidden hibaüzenettel lép ki... -
#33 Ezexerint több kollégiumnak is te vagy a rendszergazdája?! EZ kezd érdekes lenni!!! :D -
Vlala #32 Félreértettétek, lehet, hogy rosszul foglamaztam. Nem vagyok rendszergazda egy kollégiumban. -
H3nG #31 akkor a következő kérdés van it KCsSK -s? :D -
#30 nem hinném hogy le van, kérdezz meg olyanokat akik régebb óta ott vannak és a sör/bor árát is megúszod -
#29 Te vagy a szőke, akit vinni szoktak a rendszergazdának? :-) -
#28 és téged mivel lehet megvesztegetni? :D -
#27 Port scanre milyen progit ajánlasz? Nekem is kellene a torrenthez egy nyitott portot találni. :)) -
Vlala #26 Attól függ, mit szeret. De tényleg ez a legjobb megoldás, ha a kérdező megpróbál buherkodni, és rajtakapják (márpedig rajtakapják, mert informatikailag nincsenek egy szinten, online gyorstalpalóval nem lesz valaki profi hacker) abból akár fegyelmi ügy is lehet, jobb esetben csak a kpolihálózatot bukja, rosszabb esetben kereshet albérletet.
(csak a tisztánlátás kedvéért, nem azért írom mindezt, mert rendszergazda vagyok egy kollégiumban. ) -
#25 -
#24 vagy egy üveg portóit....
(a fájdalom...) -
Vlala #23 Vegyél egy üveg Jägert a rendszergazdának. Lesz portod. -
#22 De semmi értelme. Routrer/proxy-n vannak a szabályok, nem a klienseken. -
#21 3 lehetőséged van:
1. portscan - netes játékokkal nem biztos, hogy fogsz tudni játszani, de pl torrentnek, egyébnek találhatsz nyitott portot. Persze ez a rendszergazda alaposságától függ.
2. kommunikáció. Odamész összehaverkodsz vele, majd megkéred szépen, hogy nyisson neked egy portot az xy IP-re.
3. ne online játszál, hanem menj a kollégiumi csehókba szocializálódni:)
+1: http tunneling :) -
#20 eszre se veszik ha 5-kor felkell es megcsinalja:D -
#19 Hálózati betörés bűncselekménynek minősül (BTK 300/C, BTK 300/E). Ezért úgy kivághatják a koliból mint a huzat.
Másrészt ez egy kollégiumi hálózat. Az újratelepítés (mi az hogy újra? a szerverként/átjáróként szolgáló gépen valószínűleg nem valami mezei WinXP csücsül, hanem Win2k3/Win2k8 vagy valamilyen Linux disztribúció, esetleg ha router van annak meg specifikus szoftvere van) közben a netkapcsolat megszakad - a kollégisták eléggé zúgolódni fognak.
-
karajjj #18 és ez hogy oldja meg pl, hogy ha a routeren vannak tiltva a portok? -
#17 hat ha van idod probald ujra telepiteni a windowsot ugyhogy a tanar megne lassa valami tortet feldobsz jo az drivereket meg letoltod elotte a grafikus kartyara meg a halozatkartyara, Everest-segitsegevel megtudhatod epp mi minden van a gepen,na ujra rakod a gepet stb. marhasagokat telepitesz es jacchatsz egesz nyugodtan ha a szamitogepen van valami lezarva ha a halozat akkor meg szerezz be valami virust vagy juss a tanarod szamitogepehez valahogy es B+++ kicsit.... -
#16 "ugyanmá.. nem fogadóidőben kell menni, és nem sörrel :D "
Srácok nem kell ide durvaság - a rendszergazda is ember (bármennyire kocka feje van, és koffeinen él), lehet vele tárgyalni.
Pláne, ha a probléma megoldása után estefelé belibben hozzá egy szőke/barna/fekete/vörös (ki melyiket preferálja) cicababa (hopp, arra nem gondoltam, mi van, ha a rendszergazda nő, vagy homoszexuális irányultságú) egy üveg pálesszel (mi van ha antialkoholista? tábla csoki? fél disznó?) a kezében, és a játékosok köszönetképp játszik egy kicsit a joystickkel.
"Csak nem te vagy náluk a rendszergazda?:)) "
Nem (nem náluk), de bele tudom élni magam a helyzetbe. :D -
homeless #15 Csak nem te vagy náluk a rendszergazda?:)) -
#14 ugyanmá.. nem fogadóidőben kell menni, és nem sörrel :D -
#13 Szedj össze pár embert a koliban, akik ugyancsak játszanak, és keressétek fel a rendszergazdát.
Vigyetek neki egy rekesz sőrt/egy üveg mézespáleszt/egy üveg bort/egy jó bögyös, belevaló macát és ezen kellékek segítségével kérjétek problémátok megoldását.
Mire az alkoholok elfogynak/a nőszemély is elhagyja a tett színhelyét a problémátok is meg lesz oldva. ;)
Egy másik megoldás: HTTP Tunneling. -
karajjj #12 azt nem sg-n kell keresni, hanem a legközelebbi kocsmában :DDD -
H3nG #11 akkor lassan új topikot nyitok "Erős embereket várok pest környékén sör fejébe 10perces munka" -
#10 sztem ebből bunyózás lesz. hajrá heng, én neked drukkolok! :DD -
#9 loltopig -
H3nG #8 az a baj ha rendszergazdán igazi informatikus és nem nagyon mozog sehol.. az meg gáz ha fogadó idejébe egy tálca sörrel bemegyek