29
-
dez #29 Minden laptop TN panelos, mert az engedi át a legtöbb fényt (éppen ezért nem is elég szórt a fénye, vakítóbb, és ezért szűk a szöge is), így kisebb intenzitású háttérvilágítás is elég neki, ami kevesebbet is fogyaszt. -
kadar1 #28 "A Blu-ray olvasók jövőre, az írók 2011-re terjednek el" nem , hogy 2011-ig de még 2015-ig sem veszek br-irot vagy olvasot.Nem fogok ezreket kiadni egy lemezért, ha ki akkarom mennteni a családi fényképeket.Arra a célra jó lesz a a sima dvd lemez.. -
JTBM #27 Egy LCD sem közelíti meg a Plazma minőségét. Az LCD-k között van nagyon rossz, rossz és előlről még éppen elfogadható minőségű. Oldalról minden LCD rossz.
Filmnézésre bűn bármilyen LCD-t venni.
A plazmának csak a projektor az alternatívája, abból is a DLP-s. De azt elég macerás a mindennapokban használni. Moziszobába kitűnő választás, de TV-nek szvsz. nem az. -
#26 Szerintem gyémántlemezre kéne írni, azt nehéz megkarcolni :DD -
fourgee #25 "Film nézésre bűn LCD-t venni, arra csak plazmát szabad venni, még akkor is, ha a plazma kb. 350W-ot eszik, míg az LCD csak kb. 250W-t. Az áruk nagyjából egy kategória, de a képminősége sokkal jobb a plazmának."
Én évekig használtam egy SPVA paneles Samsung monitort, most rá vagyok kényszerítve egy notebook használatára bizonyos okokból. Ebben egy jobb minőségű LCD kijelző van, mégis ég és föld a különbség eközött, meg a régi jó Samsung monitorom képe között. Ez hiába újabb, hiába gyorsabb, egyszerűen nagy rakás sz.r, a színek is másabbak...
Nézegettem a plazma tv-ket, de nekem egyik sem ér nyomába a SPVA panelnek.
Tehát, ha a HD LCD tv-k között létezik MVA vagy PVA paneles, nekem az lesz majd :)
Vagyis, szerintem filnézésre bűn nem PVA/MVA kijelzőt venni. -
dez #24 Nem rossz. -
JTBM #23 Ez a szám szerintem a beépített BD drive-ok.
Nekem is lenne a laptopomon, ha most venném és nem 1,5 évvel ezelőtt vettem volna. Nem azért, mert kell, hanem azért, mert egy bizonyos kategória felett már tesznek bele, akár kell, akár nem. -
JTBM #22 Panasonic Hu
Típus: TH-42PY80P -
dez #21 Engem is érdekelne az a plazma, tudnál mondani egy típust? -
dez #20 Te egy ember vagy, de ott van az az 5 millió, aki tavaly, 10 millió, aki idén, és még több, akik jövőre olvasót v. lejátszót vettek/vesznek... Szóval elég sokan vannak, akiket nem kizárólag az írás érdekel.
2 generáció óta támogatják a videokártyák (a legkisebbek is) a BD film lejátszást PC-n, így komoly proci sem kell, csak újabb WinDVD v. PowerDVD. -
eM82 #19 majd talán januártól... (ha erre a cikkre gondolsz: http://www.sg.hu/cikkek/64069/durvan_dragulhatnak_az_lcd_tevek_es_a_laptopok)
-
JTBM #18 Lehet, hogy én öregedtem sokat, de biztosan nem fogok átmenni a haverhoz megírni egy BD-t. BD olvasóra akkor lenne szükség, ha lenne BD anyag, amit be tud olvasni. Ha nem tudok BDRW-t venni, akkor nem lesz anyag.
BD filmeket pedig a PC per pillanat nem igazán tudja lejátszani, mindenféle másolásvédelmi problémák vannak velük, tehát azoknak a lejátszásához asztali BD lejátszó kell. Persze tudom, hogy le lehet őket rippelni, aztán lejátszani, de erre a célra szvsz. nem fog senki BD olvasót, egyszerűbb letölteni egy már eleve rippelt BD filmet. -
JTBM #17 Rövidesen venni fogok 1080p-s TV-t, márkás gyártótól a jobb minőségű TV
42" - Plazma - br. 260K
42" - LCD - br. 230K
Az LCD világos képeknél tényleg nagyon szép, de sötét v. fekete képeknél nem az. Oldalról is kifejezetten világosodik a képe. Nálunk gyakran nézzi valaki oldalról a képet.
Egyébként ha csak szemből néznénk, akkor megfelelne az LCD, de nálunk nem ez a helyzet. -
dez #16 Ja,
"Szerintem senki sem fog BD olvasót venni."
"As for consumer BD, the global demand for BD players will rise from five million units in 2007 to 10 million units in 2008 and further to 22 million units in 2010, Lite-On IT noted." (link a cikkben)
(Bár nem tudom, itt PC-s olvasóra gondolnak-e vagy asztali lejátszóra, de a lényeg, hogy nem csak íróra van igény. Egyébként pénzesebb havernál is lehet írkálni v. kölcsönkérni az írót, mint a CD és a DVD hőskorában. :) ) -
dez #15 Azért nézzél meg valamilyen újabb LCD-tévét... (Nagyot, mert a kicsik TN panelesek.) Nem olyan rosszak már.
Amellett, hogy a legtöbb HD-snek mondott plazma 1024x768-as -- a maradék meg sokkal drágább.
Miközben a HD-Ready LCD-k minimum 1280x720-asok, illetve ma már a legtöbb 1366x768-as. De elérhető áron vannak már a full-HD-sak is. -
dez #14 Oda kellene figyelni a lemez minőségére, mármint a vevőknek, azaz nekünk, és nem megvenni a sok hulladékot, akkor nem lennének ilyen kib... pofátlanok a gyártók!
Nekem vannak olyan CD-R-eim (Kodak "Digital Science" w/ InfoGuard), amiket 10+ éve írtam meg, de az összes teljesen hibátlan, és végig max. sebességgel olvasható.
Ezzel ellentétben vannak olyanok is, amiket néhány éve írtam, de semmi sem olvasható már, vannak közöttük márkásabbak is (TDK, Philips, stb., és nagyon nem tűntek hamisaknak).
Szóval az egy nagy átverés, ha éveken belül olvashatatlanná válik a lemez, amit nem kellene hagyni.
Sajnos vannak páran, akik khmm... megírás utáni eladásra veszik a legolcsóbb gagyi lemezeket. De pl. aki saját célra ilyet vesz, az idióta, amellett, hogy zsugori (20Ft-ot spórol egy lemezen).
Én pl. kizárólag Verbatim DVD-t veszek (ha fontos, akkor egyenként csomagoltat, annál kisebb az esélye a hamisításnak) [MCC/TY], abban még nem csalódtam. -
JTBM #13 Szerintem senki sem fog BD olvasót venni. Mire használná? Csak akkor fog elterjedni, hogy BDRW lesz elérhető árban + a BD lemez is megfizethető lesz.
Addig pedig marad a DVD-5 és DVD-9 archiválási célra, egy 1080p-s film v. 1 db DVD-9 v. 3 db DVD-5. A 3 db DVD-5 kicsit macerásabb, de olcsóbb, mint 1 db DVD-9 és jobb minőségű is (8,5GB vs. 13,6GB)
Film nézésre bűn LCD-t venni, arra csak plazmát szabad venni, még akkor is, ha a plazma kb. 350W-ot eszik, míg az LCD csak kb. 250W-t. Az áruk nagyjából egy kategória, de a képminősége sokkal jobb a plazmának. -
#12 teljesen átlagosat vásárol... persze ez az adat csak olyan hdd-re vonatkozik, amit rendszeresen használnak is. -
#11 Nem lefelé, felfelé mennek az lcd árak... -
Freddy TNT #10 Elég szar merevlemezt vásárolsz ha egy optikai lemez élettartamát hozza csak...vagy csak épp gyári selejteket -
kvp #9 Valamilyen uj archivalasra alkalmas adathordozo kelleni fog, csak a kerdes hogy mennyiert es milyen kapacitassal. Manapsag egy sima tv-bol felvett hd film is eleg sok helyet igenyel, tehat valahova tenni kell oket. Ha mar a ketretegu dvd-re sem fer el, akkor kelleni fog helyette valami mas. A gond, hogy jelenleg a legtobb optikai tarolo megbizhatosaga egy merevlemez elettartalma korul van, tehat nem igazan vannak nagyobb biztonsagban a dvd-n tarolt adatok, mint egy olcsobb kulso merevlemezen. A megbizhato egyszer programozhato epromok meg mar regen kihaltak, pedig azok kozott van olyan ami mar lassan 50 eve stabilan tarolja az adatokat, folyamatos visszaolvasas mellett. -
eM82 #8 hát nem lenne rossz ha 2db 500GB-os lemezre kiírhatnám a winchestereim tartalmát... de ! mikorra írná azt meg???
olvasatom szerint: 25GB-os Blu-Ray lemez megírása 8x-os sebesség mellett 15 percet vesz igénybe, ha ezt csak szimplán felszorzom (ami vsz. nem ad valós képet) akkor is 20x15perc, vagyis 5 óra... aztán jó legyen az írás minősége, meg ne legyen közben áramszünet...
Naív vagyok s nem vagyok szakember, de sztem a winchester olvasási sebessége lesz a szűk keresztmetszet...
Doktor Kotász:
szerintem hajlandóak leszedni... átlagban: egy 720p-s film 4,3GB, egy 1080p-s film 8GB... tkpn. DVD ill. Double Layer méretűek... sztem inkább majd ezt szedik az emberek, mint a DVD változatot.
Mennek le a nagyképernyős (40"+) LCD árak (Full HD Samsung már br. 185-ért) így a kereslet is megnőhet majd ezek beszerzésére, s aki egyszer megtapasztalta a HD minőséget, az utána vsz rákattan s szedi le a HD-ripeket... akár free-torrentként, akár nyílt trackerről 1-2 hét alatt... mert megéri.
A visszatöltés a kényes a pont, de gondolom te is ezért írtad a hajlandóságot.
De jó is lesz a Digi kábelneteseknek... (én nem vagyok az... sajnos)
Full HD LCD TV-t én majd talán jövőre veszek, de már van pár film a tarsolyban, amit mindenképpen újranézek majd HD-minőségben...
-
Cefet #7 Jóóóó a HD! Én szinte már csak azt gyűjtögetem. Most már a DL lemezek ára is az "emészthető" kategóriába került, bár még mindig 4-5x drágábbak mint egy normál DVD. Bízom benne, hogy a BD árak is zuhanni fognak... -
kids #6 sok warezos ugy gondolja hogy egy 10 évados sorozatot érdemesebb kiirni 1 blue-ra mint 10 dvd-re.
ugyanakkor a hd filmek marhára el fognak terjedni, ahogy az internetsebesség nőni fog, és a full hd-t kezelő wide monitorok mindennaposak lesznek. -
Celeborn #5 Azért ezzel nem értek egyet. :) Nekem volt már, hogy 1 évig töltöttem valamit, mert nagyon kellett, és nagyon nem akart jönni. Tehát igazából az, hogy most nem egy nap alatt szedek le valamit, hanem 3-4, nem hat meg. Főleg, ha cserébe HD minőséget kapok. Egyébként is szívesen töltök le HD filmeket. No meg amikor egy jobb xbox játék 2db DL DVD-s... azért azt is tölteni kell. Úgyhogy én személy szerint töltök annyit, hogy érdemes legyen BR-re írni.
De tényleg az árak egyelőre durvák, és a tartósság kérdéses. Hát majd az idő választ ad a kérdésekre. :) -
Doktor Kotász #4 A Blu-ray akkor fog elterjedni, ha az emberek hajlandóak lesznek a torrenten egy DVD-Ripnél nagyobb fájlt leszedni. Magyarul sose. A DVD is csak azért terjedt el, mert érdemes rá kiírni dolgokat, de egy BR lemez jóval nagyobb, mint amit hajlandóak vagyunk összeszedni egy kiíráshoz. -
vasziszdasz #3 Kérdés hogy egy 20 rétegű cucc mennyire tartós. Hiába a nagy kapacitás, ha 1 nap múlva se tudod visszaolvasni az adatot. Nameg az ára... Ebből már nem lesz semmi, halott volt mikor megszületett. Olcsóbb és jobb a vinyó. -
rotaboy #2 Én már azzal is elégedett lennék ha 500 pénzért lehetne venni 50 GB-os lemezeket. -
kids #1 ha gőzhenger akkor Bruszilov:D
amúgy az az 500 giga már nem hangzik rosszul, ugy még esélye is lenne a cuccnak