12
Valkyria Chronicles
 • NEXUS6
  #12
  PS3 fanboy teszt 9,0 pont
 • MEdievil
  #11
  Mit nem adnék egy jó ufóért xd Amúgy tetszik köszi szerintem majd beruházok rá ha lesz lehetőségem.
 • NEXUS6
  #10
  Szeretnéd mi, te meg néznéd, ó te perverz állat!;D

  Amúgy az UFO-hoz képest kevesebb management (de azért van), sokkal összetettebb sztori. A pályák nem legeneráltak, hanem előre megtervezettek, mindegyik elég nagy kihívást jelent, ráadásul soxor teljesen más stratégiát is mint a többi. 5 fajta katona (felderítő, gépfegyveres, páncéltörő, mesterlövész, utász) + tank, akiknek a tevékenységét egymásra kel építeni. Speckó parancsok, és képességek, amik valami bónuszt adnak, vagy adott pályán csökkentik a karakter valamilyen értékét, pl pollen allegia, vagy pletyis csaj, aki elvonja a csapattársak figyelmét, ha közelükbe kerül, meg ilyenek;)))
  Bizonyos csapattársak ki nem állhatják egymást rájuk is figyelni kell, mások viszont nagyon jól dolgoznak együtt. Vannak magányos farkasok, akiket felspannol ha egyedül dolgoznak, bizonyos pályákon pont ilyenre van szükség.
  Az AI sokszor rettentően szemét, általában jól választja ki, hogy neked melyik embered elvesztésével okozza a legnagyobb kárt, mindig fedezék mögé bújik ahonnan szó szerint ki kell robbantani, ahhoz, hogy valaki leszedje. Az ellenség tűzereje viszont általában annyival nagyobb, hogy nem érdemes semmilyen egységedet tűzvonalban hagyni egy körig sem, vagy el kell bújtatni, még a fedezék sem elég, vagy mindenkit, aki él és mozog 1 körön belül le kell szedni. Nem egyszerű eset!;)))

  Ha nem pont azt, és csak azt keresed, ami pl az UFO-ban van, akkor nagyon jó szórakozást jelent.
 • MEdievil
  #9
  Menjetek szobára plz

  A játék videói nagyon hangulatosak a játékmenet azért nem teljesen ufó-s nekem nem igazán nyerte el elsőre a tetszésem. Amúgy azért érdekelne a véleménye aki már komolyabban belemerült mert tényleg méltatlanul szinte semmi információ nincs róla.
 • Foxhound1980
  #8
  Na gyakorlatilag az első mondatot mintha a számból vetted volna ki. :D
 • NEXUS6
  #7
  Köszi, amúgy én is utálom a mangajátékokat, ahol az emós főhősfiútól, csak az különbözteti meg az emós főhőskislányt, hogy vagy szexi bőrcucc, vagy iskolásruha van rajta.

  Bizonyos manga elemek itt is vannak, pl Hans a szárnyas malac;D de nem merő gügyögés az egész. Szerencsére ebben a műfajba is jó az, ami jó.
 • Foxhound1980
  #6
  Én utálom az ilyen manga játékokat de azért beírok mert te nyitottad :D
 • NEXUS6
  #5
  Érdemes. Joggal lehetne az egyik űbercím is ebben a szezonban, de sajna szinte zéró a hírverés körülötte, ami azt az érzést keltheti, hogy egyfajta B kategóriás címről van szó. De szerintem messze nem az.

  A letölthető demo, kb 1/100-ad részében adja vissza a játékot.
 • NEXUS6
  #4
  Igen a PS3 koronáját ékesíti eme gyöngyszem, és sajna nagyon kellett már ezekben az RPG ínséges időkben.
 • OliApa
  #3
  Ha kicsit olcsóbb lesz, biztosan megveszem.
 • Cutee
  #2
  Találtam, hozzá képeket. Ahogy látom PS3-as lesz.
  Valkyria Chronicles
 • NEXUS6
  #1
  Ezt a játékot, már nagyon sok kategóriába próbálták besorolni, legtöbbször a JRPG, vagy SRPG besorolás illeti. Valójában egy kőkemény körökre osztott taktikai játék, ezen műfajnak olyan nagyszerű címek teremtették meg az alapjait, mint az X-COM:UFO Deffence, vagy a Jagged Alliance 2.

  Az egykori izometrikus ál3D nézetet felváltotta a valós 3D megjelenítés. A térkép és a 3D harcmező közötti nézetváltást a készítők nagyon ügyesen oldották meg, olyannyira hogy először fel sem tűnik. Ezt segíti, hogy a játék grafikája a lehető legtökéletesebb módon hoz egy képregényes, klasszikus rajzfilmes karaktert. Nem csupán egy sima cell shading eljárásról van szó, hanem az árnyékolást, a színek leredukálását is olyan módon oldották meg, hogy a hozzá adott effektek miatt teljesen rajzfilmszerű fílingje van a játéknak.

  Azonban nem kell megijedni, hogy a játék szereplői is "2D-sek", mint egy képregény lapjai. szerencsére az alkotók, ugyan nem minden sablonosság nélkül, de meglepően sokszínűre töltötték fel a szereplőket, akikből van is jó néhány.

  Nyugaton meglepően szerény startot kapott ez a játék, minimális hírverés van körülötte, habár a japán kiadás már több letölthető kiegészítőt is kapott, és valódi rajzfilm is készül a történetből.