22
  • csibra
    Hát nekem nem csökkent a spam kedd óta, hanem növekedett :)
  • JTBM
    Nem tudom és nem is akarom minden ember problémáját megoldani, nekem elég, ha a sajátomat megoldom, arra pedig működik a saját spam szűrőm. ;-)))
  • sanyynn
    "Azonkívül én például szolgáltatást üzemelek és egy rakat ismeretlen ember küldi a tapasztalatait meg a problémáit a címemre..."

A válaszoddal ezt még mindig nem oldottad meg...
  • JTBM
    Hát, melléfogtál, mert nem vagyok gyerek, hanem van egy saját informatikai Kft.-m...

Nincs időm semmiféle spam-re, fehér listával dolgozom, aki nincs rajta, az kuka...

Egy egész céget is könnyen fehérlistára rakok, pl. *@morganstanley.com
  • sanyynn
    Hmm... És az Sg.hu hírlevél honnan kér tőled kódot? :D
    Azonkívül én például szolgáltatást üzemelek és egy rakat ismeretlen ember küldi a tapasztalatait meg a problémáit a címemre... Persze nálunk van spam-szűrő, de ha nagyobb lenne a forgalom nem lehetne a sebesség miatt...
  • Me Ga
    Lol... ez még gyerekként elmegy az otthoni netezgetéshez, de belegondoltál már, hogy az üzleti életre vetítve mekkora baromság, amit mondasz?
  • JTBM
    A kódot tőlem tudja megkérdezni élőben v. pl. telefonon.

Aki meg nem ismer, az ne küldjön nekem levelet...
  • torcipepe
    épp erről volt szó néhány bekezdéssel ezelőtt, hogy ettől még terheli a hálózatot.
    "az email subject-be beleírtak egy kódot" és honnan szerezze meg az a kódot, aki fontos ügyben keres?? vagy csak küldje el a levelet és talán elolvasod?? lol

ennél már csak azok szánalmasabbak, akik pl a myvip rendszerében a körlevél/spam mappában lévő üzeneteket megnézés nélkül törlik. egyszer LAN-t akartam szervezni, szépen kilistáztam az ismerőseim közül, kit érdekelhet és elküldtem a levelet. egy hónap múlva egyik ismerősöm megkérdezte, nem-e akarok LAN-t szervezni. én egy b*meg kíséretében jeleztem, hogy akartam, csak senki nem válaszolt.
  • JTBM
    Nekem borzasztóan egyszerű megoldásom van a spam-re:
    - Csak azok kerülnek az inbox-ba, akik
    -- rajta vannak az contact listán
    -- az email subject-be beleírtak egy kódot

A többi email automatikusan spam, amit v. átnézek és törlök v. csak úgy törlök. ;-)))
  • fraser87
    én örülök ennek hogy lekapcsolták, de itt az embereket is lekéne kapcsolni.
    az én spam forgalmam is megcsappant, eddig napi átlagosan 70et kaptam, most max 5-6 spam érkezik.
  • KasztnerTokman
    Spamservereket DoSal szétb***ni! xD
    Kéne szervezni egy ilyen mozgalmat :D és persze spamlevéllel mozgósitani az embereket xD
  • djw
    halál a spammerekre
  • Zoleeca
    Te meg a 8-ast meg a 9-est!

;)
  • Mcsiv
    Mice: egy központi tevékenységet irányító rendszernek mindig lennie kell, anélkül nem megy.
    Vajon kiki: Ha a te hálózatod forgalmának a 30-40%-át az ilyen szar botnetek által keltett levelek, lekérdezések és támadások tennék ki, te sem a hülye szűrőiddel bohóckodnál, szűrő ide vagy oda, a forgalom ott lesz. Mellesleg egy spamszűrő egy nagy forgalmú szerveren hatalmas erőforrás igényével nem az igazi megoldás.
  • bippo
    vajon kiki: ez csak userszintű, felszíni védekezés. Attól mert te ki tudod kerülni, hogy megkapd a spamet, a hálózatot akkor is terheli. A problémát mélyebb szinten kell megoldani. Én szurkolok nekik.
  • LPG
    halálbüntetést a spammerekre
  • peterx
    na egy jó hír! 5-ös
  • akyyy
    nézd meg azt a 2-es hozzászólást!
  • vajon kiki
    válasz: lásd a #2 -es hsz-t !
  • Mice
    szerintem ez semmit nem jelent
    "amelyek a nagy botnet-hálózatok irányító és ellenőrzőszervereiként működtek" -"
    gyanítom rövidesen kitalálják az alulról szerveződő és ellenőrzött szervereket

rövidesen állítom tökmindegy lesz, hogy kiiktatnak egy-egy szervert, azt egész menni fog tovább

az egész net distributed megy
    hülyeség lenne azt hinni, hogy a pofonok hatására nem fognak ők is átalakulni..
  • vajon kiki
    kit érdekel a spam ilyen weboldalak és a sz*rrá konfigurálható szűrők után???
  • Lost Lont
    Ok, ok, bár a szerverek lekapcsolása mellett a spam-főnököket is le lehetne kapcsolni, akkor nem is kezdenék újra. (Vagy minden elküldött levelet visszacsatolni a saját otthoni fiókjukra)