21
  • fourgee
    #21
    Ehh, pont azt írtam hogy külföldön olcsóbb. Mondom, itt ha drágábban veszem meg, akkor 5800 a 2 hónapos kártya, a Wrath of the Lich King meg 5650 forint... Azt írtad hogy szerinted külföldön is annyi mint otthon. Hát nem tudom, a 9900 és az 5650 forint valahogy nekem nem tűnik ugyanannyinak. Majdnem a fele... Az alapjáték meg itt 2200 körül van. Ha megrendelem, akkor ingyen kiszállítják pár napon belül. Otthon mennyit kérnek el szállítási költségként?
  • KasztnerTokman
    #20
    fourgee gamecard 6900 magyarországon.
    World of Warcraft: Wrath of the Lich King 9900 HUF
    WoW alap: 2 990 Ft
    World of Warcraft: The Burning Crusade: 3 490 Ft
    Szerintem külföldön is kb ennyi, de ahogy mindenütt itt is vannak ingyenes nem legállis alternativ utvonalak.
  • mama 2
    #19
    Szóval akkor ha valaki majd megveszi a GTAIV-et, akkor aztán megint fizethet havonta még ha singlebe is játszik, vagy csak az online-ért kell fizetni?
    Mert ha nem csak az online-ért, akkor ez nagy lehúzás. Ha már megvettem a játékot 15k-ért, nem akarok még rá havonta fizetni 5-kt. Ezzel csak azt érik el, hogy még kevesebb játékot vesznek, mert nem marad pénzük játékra, mert még mindig a kettő hónappal ezelőtti játékot fizetixD.
    Vicc... Meg fog nőni a warez, és nem lecsökkenni. Amúgy meg ha ezzel azt(is) akarják hogy a warez ne legyen annyi mint most, nem fogják elérni, mert mint mondtam nőni fog, meg ezt is kiküszöbölik valahogy...
  • fourgee
    #18
    "A játékok árá be van szabályozva mondhatni egységesre, csak az emberek fizetése nem :)"

    A játékok ára sincs beszabályozva egységesre. Pont mostanában gondolkodtam azon hogy elkezdenék WoW-ozni. Ha már annyian csinálják, olyan rossz nem lehet. :) Olvastam egy cikket az új kiegészítő megjelenéséről, aztán a reklámokban mindenhol 10 ezer forintos áron láttam. Csak kíváncsiságból meglestem a game.co.uk oldalát, ahol 17.99, aztán az amazon.co.uk oldalát, ahol szintén 17.99, az alapjáték (először csak azt próbálnám ki) meg 6.99
    Jelenleg 314 forint a középárfolyam, azzal beszorozva 5649 forintot kapunk, ami durván a fele... Gyors fejszámolással az alap WoW 2200 forint lehet, a 60 napos kártya meg 16.99, tehát 5334 forint. Otthon is ennyi? A game oldalán 18.49, ami forintban kb. 5800, de ezt az összeget 3,5 óra alatt összeszedem, míg otthon másfél napig kellett volna dolgozni érte...
  • Youri
    #17
    A warez ettől nem fog vissza esni. Sőt... :D
    Szerintük aki eddig warezolt akár 2000-3000Ft-s játékokat is, pont az fogja megvenni 1000Ft-ért és utána havonta fizet rá 500at?

    A fenéket. Az ilyen ember a sok "megspórolt" pénzből vesz magának egy "über" brutális gépet 24 megás nettel (mert ugye kb ennyi pénze marad a warezosnak) és a megjelenés előtt 2 vagy 1 nappal ő már játszik.. Mert 1 óra alatt lent van neki a 7 gigás játék. 1 óra alatt sokan még a boltba sem jutnak el, nem, hogy 2 nappal előtte már játszik vele..

    + kifizet 3000Ft-t különböző warez szerverekre. Ebből a 3000Ft-ből tölt 1 vagy esetleg 2 hónapig azt amit akar és olyan mennyiségben, hogy csak úgy lövi ki a dvd-ket a gépe. tehát megspórolt ezzel magának 2 hónap alatt durván min 30.000Ft-t amit mindenki másra költ.

    Innen látszik, hogy a warez az pénztárca kímélőbb is egyben.

    + a régi dolgok 80%-át már kapni sem lehet boltokban, vagy csak horribilis összegekért..

    Ezek után ki fog előfizetéses játékot venni?
  • hiftu
    #16
    "Viszont azt az ötletet, hogy a játékok árát le kéne vinni (egytől egyig) a felére, nagyon díjaznám és támogatnám, mivel a warez oldalak nagyon megcsappannának utána, és megtérülne a fejlesztőknek, kiadóknak ez a kis akció."

    1. Ha megnézed, hogy mennyibe kerül egy normális játék fejlesztése, akkor látnád, hogy pont jók az árak. Csak nincs rá pénzünk. Másoknak van. Pont.
    2. A kiadók meghatározott darabszámmal számolnak, hogy mennyi eladásból lesz nyereséges ill. kb mennyien veszik meg. Ezt természetesen nem hasraütéssel számítják. Ha szerinte nem venné meg 2x annyi ember, akkor nem viszi le az árat felére.
    3. Belegondoltál, hogy mennyi ember dolgozik 1 játékon? Nekik azért normális fizú is jár, mert ugye ez nem olyan egyszerű dolog, mint a szénlapátolás. Ebből adódik a költségek nagy része.
    4. Aki most warezol, az fele ennyiért is inkább warezol, mert a nulla még mindig olcsóbb. Ne gondold, hogy ez változna. Már csak kényelemből is inkább torrenteznek az emberek, mint boltba elvánszorogni.
  • fleezeum
    #15
    ti miről beszéltek?? minden program ingyen van:D
  • gombabácsi
    #14
    "(amelynek vezére egyébként a játékipar Szent Gráljának nevezte a hagyományos csomagolt termékekről az előfizetésekre és letöltésekre történő átállás folyamatát)"

    Hát persze... még gazdagabbak akarnak lenni, ennyiről van szó. A játékfejlesztés nagyon jó üzlet, de ezeknek még több pénz kell...
  • Gascan #13
    Ez is csak olyan átmeneti megoldás lenne, és nem is biztos, hogy kell mégtöbb MMO játék
  • Balumann
    #12
    Nemazért, de erre is van már megoldás, például így, de egyik ismerősöm simán netezik a pár hónapos box-ával, ami másképpen van feltörve, és azt mondta hogy azt nem ismerik fel...
  • Major
    #11
    A számítástechnikai termékek ára világviszonylatban nem magas. Csak mi vagyunk szegények, születtünk rossz helyre :) A játékok árá be van szabályozva mondhatni egységesre, csak az emberek fizetése nem :) A fizetős tartalommal természetesen rákényszerülne sok ember a havi díj befizetésére. Azért ennyivel lehet támogatni egy céget ha tetszik egy adott játék. A játék kipróbálására pedig ott vannak a demok, nem kell warez, hogy megnézd tetszik-e az adott játék. Megéri-e megvenni?
  • S8DJ
    #10
    Ez hülyeség szerintem,inkább megveszem a játékot minthogy 4-5 ezreket adjak ki minden hónapban a Multiért
  • vampyre
    #9
    "Igazság szerint a játékokat is úgy kéne kiadni mint a progikat, 30napos próbaverzió teljesbe."

    Ugye ezt nem gondoltad komolyan...
    A mai játékok közül mit nem játszanál végig 30 nap alatt?
    És ezt a kiadók is tudják...
  • kovadam87
    #8
    A havidíjas játékokat a mai napig elítélem. Egyben azt is hogy egy játékért 10-15-20 ezreket kérnek el (ugyan így a programokért is), az h csak a multiért kérnek pénzt, újfent nagy marhaságnak találom. Viszont azt az ötletet, hogy a játékok árát le kéne vinni (egytől egyig) a felére, nagyon díjaznám és támogatnám, mivel a warez oldalak nagyon megcsappannának utána, és megtérülne a fejlesztőknek, kiadóknak ez a kis akció. Én bevallom a mai napig töltök, de ha valami igazán megtetszik nem sajnálom rá a pénzt hiába van már a vinyómon és játszottam rojtosra, elmegyek és hatalmas örömmel megveszem a boltban 10-15 ezer forintokért. De ugye ez ritka mivel az ember pénztárcája nem minden esetben engedi ezt meg. Igazság szerint a játékokat is úgy kéne kiadni mint a progikat, 30napos próbaverzió teljesbe. Ez még talán segítene vmit. de gondolom nektek is van megannyi jó ötletek hogy hogyan lehetne javítani a piacot. A baj csak az hogy senki se kérdez minket :D
  • gam87
    #7
    Konzolon online nem tudsz warezolni. Ha gép meg van már piszkálva, nem enged fel PSN/XBL-ra. Eredetit is rakhatsz bele, buktad onnatól. Úgyhogy csalókból nem fognak pénzt kihúzni.
  • lac111
    #6
    Havidíjas játékok? :) Hát akkor elég szegényes lesz a repertoár. Ha van 3-4 játék, amivel játszol tartósan, és mindegyik bezsebel érte 2-3k Ft-ot, az azért eléggé lehúzós. Remélem ebből nem lesz divat. A jó játékok eddig is hoztak bevételt, ha nem így lenne, akkor nem fektetnének bele pénzt.


    -Jössz CSzni?
    -áá, erre a hónapra nem vettem meg...

    pff. nevetséges..

    Meg amúgy azt is nagy hülyeségnek tartom, hogy a cégek automatikusan kiesésnek számolják el a warezolt tartalmakat. Persze, mert ha nem lenne warez, akkor mind1ik gyerek elrohanna a boltba megvenni az ő játékukat.
  • gam87
    #5
    Nem túl teljeskörű ez a cikk (sem). Semmi új dolgot nem fognak most bevezetni. Amióta van Xbox Live és már PS Store vannak fizetős letölthető tartalmak. Kevésbé kapzsi fejlesztők ingyen adnak nagyon nagy updateket. Pl Burnout Paradise...
    A cikkből vmi olyan jön át, hogy mostantól fizetős lesz az online. Live-on az online játék mindig is fizetős volt. A Playstation Networkon egyelőre ingyenes, de a szerződésben ki va nemelve, hogy EGYELŐRE. Szal mi a hír?
  • Ginos
    #4
    én meg remélem végre beteszik a játékba a proxy átjáró lehetőségét vazzze
  • aneurysm
    #3
    Én kiegyeznék azzal, hogy legyen olcsó az alapjáték, és utána havonta kelljen fizetni. Így nem akkora érvágás, ha egy rosszul sikerült játékba ruházol be.
  • drater
    #2
    Szerintem ez egy rossz gondolat, főleg PC-re. Nem hiszem hogy a jól megszokott rendszert érdemes megbontani. Ha már egyszer kifizettem a játékot akkor legalább a multiplayer legyen már ingyenes. A kiegekért való pénz elkérés viszont jó ötlet.
  • Narxis
    #1
    Aztakurva, ha ezt bevezetik a warez is csökkenni fog. Vagy lehet pont azért vezetik be. Mondjuk nem 10ezer HUF lesz egy játék hanem mondjuk 4-5ezer utána viszont havidíjat kéne fizetni. Így vissza lehetne szorítani a warezt és ha egységesen lépnek fel a játékgyártók akkor lehet is belőle valami.