Az emberi tevékenység legyõzi a jégkorszakot?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez butaság. Attól, hogy valami távolabbi jövõ, még nem biztos, hogy nehezebb megjósolni. A holnapi idõjárásra én sem mernék megesküdni, de abban biztos vagyok, hogy jövõ nyáron melegebb lesz, mint ma volt. És ez nem arról szól, hogy elõre meg tudjuk-e mondani fokra pontosan, hogy 2025 október 6-án 8 órakor mekkora lesz a hõmérséklet a Kökörcsin utcában. Egyébként a globális klímaváltozás nem a jövõ, hanem már jelen.
nem hiszek a globális felmelegedésbe, mer az idõjósok azt nem bírják rendesen megmondani hogy holnap milyen idõ lesz, nehogy már elhiggyem nekik hogy 10-20 év múlva lehûlés v felmelegedés lesz, nem hiszek ezeknek már semmit ezzel a globális loálságokkal kapcsolatban...
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
Ez így nem lesz jó... Nem fogok tudni síelni menni!!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
an inconvenient truth, al gore zöld filmje. kis kétkedéssel kell fogadni mindazt amit állít, mivel busásan meggazdagodott a bolygó "zöldítésbõl".. pl itt van az új hajója, a biosolar one, kicsit mondjuk cinkes, hogy a nevével ellentétben diesel motor hajtja. amikor a filmben egy ipari emelõvel éri utól a kivetített képen a modern kori co2 kibocsátást, abban benne van a magánrepülõgépe kibocsátása is.. szerintem õ csak azt látja, hogy pénz van a "zöldítésben".
tehát amirõl szó van a filmben, az valós problémára hívja fel a figyelmet, de al gore nekem nem túlságosan rokonszenves.
tehát amirõl szó van a filmben, az valós problémára hívja fel a figyelmet, de al gore nekem nem túlságosan rokonszenves.
\"The voices are back... Excellent.\"
Multimédia szakos tanuló. Ez nagyjából elmondja, hogy mennyi affinitása van a természettdományokhoz. Nagyjából semmi...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. A CO2 szint és a föld átlaghõmérséklete ugyanis szoros kapcsolatban vannak, ezt már elég régen kimutatták. Egyébként érdemes megnézni a "kellemetlen igazság" (vagy vmi hasonló 😊 ) címû filmet, ott elég részletesen el is magyarázzák, hogy is mûködik az üvegházhatás és hogy jön ehhez a CO2.
"Az emberi tevékenység legyõzi a jégkorszakot?" Jah, jut eszembe a cikk is nagyon odavág. Eddig milyen globális természeti jelenség felett tudtunk gyõzedelmeskedni? Még máig sem tudják meghatározni a pontos okait a mai szélsõséges idõjárásoknak.
"sarkvidéki területekrõl kinyert jégmagok apró buborékjaiban talált széndioxid szinteket, melyekbõl lemérhetõk több százezer év hõmérsékleti értékei." Mint egy mese komolyan. 😊 Nagyon szép. Ebbõl hõmérsékleti értékeket levonni, ráadásul igen régi hõmérsékletértékeket. Akartam írni, hogy vicces, de inkább siralmas, hogy ezt komolyan gondolják.
Na Ma nem lesz esti jégkorszak? És reggel? Holnapra mit jósolnak az "okosok"?
Ha meg vége lesz az "elmaradt" jégkorszaknak, hirtelen Vénusszá változik a Föld is...
Sokáig nem használhatunk már olyan mennyiséget,ami kielégítené az egész bolygó szükségletét.Apadnak a készletek --> egységár növekszik --> alternatívák teret kapnak. Ez a jövõ, sajna nemcsak fosszilis tüzelõanyagokból. Lehet húzni még a dolgokat,mert nemcsak környezetbarát alternatívák vannak, de nem sokáig.Az igény meg növekszik.
Ezek szerint 10000év múlva is fosszilis üzemanyagokat fogunk használni,
Nem egy fényes jövõ!!
„kõolajszármazékok égetésének következtében” üvegházhatás ellensúlyozni”
Nem egy fényes jövõ!!
„kõolajszármazékok égetésének következtében” üvegházhatás ellensúlyozni”
"a következõ bifurkáció normál esetben az elkövetkezõ 10000 és 100000 év között válna esedékessé." hmmm... Én meg csak anyit utdok ehez hozzászólni, hogy itt az elmúlt 100 évben rengeteg dolog történ mármint ami a technikai fejlõdést illeti és csak sejtéseink lehetnek, hogy mi lesz itt 10000 és 100000 év múlva. Ha engem kérdezetek szerintem addigra talán az ember már rég képes lesz kényére kedvére módosítani a légkört (vagy addigra már rég kihalunk <#wow3>#wow3>) legalább is remélem bár az is igaz, hogy erre már most is képes valamennyire (az a sok CO2 ennye bennye <#vigyor>#vigyor>).
Kitalálták ezt, mert már úgyis mindegy a bolygónak.
Így inkább boldogan használják majd a v8-as benzintemetõiket az emberek és nem lelkiismeretfurdalással... <#banplz>#banplz>
Így inkább boldogan használják majd a v8-as benzintemetõiket az emberek és nem lelkiismeretfurdalással... <#banplz>#banplz>
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
- Nincs ezen a bolygón globális felmelegedés?
- De, csak ellensúlyozza a nukleáris tél!
- De, csak ellensúlyozza a nukleáris tél!
"a következõ bifurkáció normál esetben az elkövetkezõ 10000 és 100000 év között válna esedékessé."
Csak szólok, hogy 10000 és 100000 év múlva bekövetkezõ lehûlésrõl beszélnek.
Csak szólok, hogy 10000 és 100000 év múlva bekövetkezõ lehûlésrõl beszélnek.
Igeen! Megyek is hajtógázas dezodort venni aztán pedig építek pár környezetszennyezõ erõmûvet a kertbe! 😊