27
-
LOTR|Atocha #27 Akár a gyerekek.... :D
Amúgy hajrá AMD. :) -
Mister #26 jóvan, okoska
azt írtam, amit ott olvastam, de te biztos jobban tudod
pá -
dez #25 - Hány almád van pistike?
- Csak egy! De van egy nagy sárga gumikacsám is!
Aha, szerver szinten is alig lesz kint a 8-magos szuper-Nehalem, de asztalra rögtön küldik a 8-magos Sandy Bridge-t, amikor AMD-nek sem lesz nagyobb asztalon 4-magosnál akkoriban. Biztos.
Na pá. -
Mister #24 azért írtam a szerver procit, mert kérdezted, hogy asztaliban hol látok, gondoltam kiemelem a szervert is.
amúgy ebben az sg-s amd-s cikkben 2011 is szerepel, ezért bátorkodtam a 2010-es intelt odaírni, és 99%, hogy kijön a 8 magos extreme edition is rögtön. -
dez #23 bocs, újabb -
dez #22 Újjabb hírek az AMD sztali prociterveit illetően!
(Nem tudom, itt lejön-e külön hírként.) -
dez #21 (Mellesleg hiába 6-magos az a Core2 alapú Xeon, ha a legtöbb szerveres alkalmazásban nem az a szűk keresztmetszet, hanem az elavult FSB-s rendszer. Nehalem alapú Xeon meg csak valamikor jövőre lesz, de akkor jön a 6-magos Opteron is.) -
dez #20 A Sandy Bridge nagyjából pont 2 év múlva jön, tehát nem 2 éven belül.
És az is biztos, hogy nem egy asztali 8-magossal fognak indítani.
A szerveres 6-magos Xeont miért kevered ide, amikor asztali prociról volt szó? De ha érdekel, szerver vonalon AMD-től is jön 6-magos (Istambul), 2010 elejétől meg 12-magos... -
Mister #19 Sandy Bridge ( Gesher ) 2010-ben.
4-8 mag
szerverben 6 mag HT-vel.
pl itt -
dez #18 (Ja, persze kell hozzá új BIOS is, de a legtöbb AM2+ laphoz várható, hiszen a legrégebbi sem sokkal több, mint 1 éves.) -
dez #17 Szinte mindenhol, mivel magán az AMD-s slide-on lett elírva. :) -
dez #16 Várjuk ki a végét, meddig tart a divathullám... -
dez #15 Ezek szerver procik (a 4-magos Opteronok kódnevei). A Barcelona 2 éve a piacon van, a Budapestet törölték (illetve annak asztali változata lett az Agena, azaz Phenom), a Shanghait meg múlt héten dobták piacra. -
dez #14 A januárban megjelenő 2 első típus AM2+ lesz, utána a többi AM3-as (amik működnek AM2+ lapokban is). -
dez #13 Hol látsz te az Intel terveiben 2 éven belül 6- és 8-magos asztali procit? -
#12 Sanghai. barelona, elvileg a bótban, meg a szerverekben. De te nem veszel opteront... -
#11 Az a gáz, hogy ez a "props" ez egy másik híroldalon is el volt rontva :D ctrl-c ctrl-v rulz. -
lamer the true #10 "Bár a cég nem hisz a netbook megoldásokban"
Ezek hülyék. Az intel tarol ebben a szegmensben az atom procival. A netbook nem hit kérdése. Kell az embereknek, mert különben nem vennék. -
Vardar #9 Még régebben láttam itt az sg-n egy hírt, hogy lesznek Barcelona, Budapest és Sanghaj processzorok. Azok hol vannak? -
Mister #8 6-8 mag sehol?
az intel megint előbb lép, megint előbb szed pénzt az újdonságért... -
RecoPhile #7 Ezek már AM3-as tokozatú procik lesznek?
-
dez #6 Ja bocs, a 8MB-os adat helyes (4xL2 + L3 összesen), már ha a L1-eket nem számoljuk bele (+0.5 MB/proci). -
dez #5 Ezt meg miből vontad le? A képen is év elejétől jelzik a Denebet és Propust, amik 45nm-esek, és az alaplapgyártókkal korábban közölték is, hogy januárban indulnak ezek a 45nm-es asztali procik. -
dez #4 LOL, van két elírás a felső AMD-s slide-on: a Deneb L3-ja (a szerver változat Shanghaihoz hasonlóan) 6MB-os, nem 8, és a kistesó sem Propos, hanem Propus (utóbbi egy csillagjegy, mint a többi kódnév). Biztos gyorsan dobták össze. -
#3 Miért ne lennének? Opteronok már vannak, fenti Roadmap szerint jövőre asztali procikból is lesznek 45 nanosak. -
Rexhawk #2 hát valószinűleg jövöre se lesz 45nm-es proci csak igérgetnek... :( -
#1 fantasztikus, tervek, dejó.