33
  • zola2000
    #33
    szerintem az sem nagyobb baj hogyha valaki akármilyen hentait/pornót néz munkaidőben mintha elolvas egy ilyen cikket, az sem vesz el több időt a munkától és ha valaki 'felizgul' egy kicsit felfrissültebben dolgozik tovább.
  • gopher
    #32
    Hm. Az kemény. Viszont, azóta beindult a gazdasági gépezet? :) Gondolom most ezek helyett néznek mást.
  • homeless
    #31
    "Más megoldás nincs, kémkedni köll. Punktum."
    Hát kurvára nincs más megoldás. Én rendszeresen nézem a logokba, hogy mit néznek a kedves alkalmazottak, és néha azért erősen elgondolkodok, hogy a munkahelyén, hogy van pofája ilyen oldalakat nézni. Eddig még csak annyit csináltam, hogy blacklistre raktam pár oldalt és elmagyaráztam az illetékeseknek, hogy nem kéne (kaki, animal)pornót töltögetni a munkahelyi gépre, és csak azért nem a főnökömnek szóltam, mert nem akarok senkit kirúgatni. Elképesztő, hogy mennyi hülye van.
  • Carbuncle
    #30
    Valóban jó, ha legalább szünetben használhatjuk a technológiát szórakozásra, az még szerintem nem nagy baj, de viszont ha valaki szinte egész munkája ideje alatt nem végez szinte egyáltalán munkát, annak enyhén szólva nem örülök, főleg, ha az én munkám se kezdhető el emiatt(azaz megbomlik a lánc, ami összeköti több csoport munkáját is). -Volt már erre nem egyszer példa.
  • Nonix
    #29
    Azt hiszem meg is bolondulnek ha egesz nap csak dolgoznék megallas nelkul...
  • GutBesserWasser
    #28
    Balfasz... istenem! Nem a cikk írójára gondolok, hanem a számításra, ami kihozza, hogy a nemzetgazdaság nagyobb kárt szenved, mintha mindenki színes üvegcserepekkel vakarná a seggét munka helyett. Ezek az emberek ott azon a szemináriumon tényleg csak klisékben tudnak gondolkodni? Az nem jut az eszükbe, hogy a dolgozó ha jól érzi magát, mert mondjuk elolvasott egy ilyen cikket, és jól odamondta a magáét, sokkal hatékonyabban fog a fennmaradó időben dolgozni?
    Kicsit off, de ha már szóba került: a munkaszerződés lényege, hogy X. Y. magánszemély napi adott időre adott feltételekkel bérbe adja a munkaerejét M. N. jogi személyiségnek, aki ezért havi bontásban W pénzösszeget X. Y. részére kifizet. Pont. Kész. Nem motiváció, kölcsönös bizalom, meg lojalitás, és egyéb üres divatdumák. A munkaszerződés egy egyszerű bérleti szerződés - nem kevesebb, de nem is több.
  • asdasdasd
    #27
    Egy német cégnek írtunk programot, és felmerült, hogy logolni kellene. Az volt a válasz, hogy szigorúan tilos bármilyen olyan jellegü logot készíteni, amiből kiderül, hogy ki mikor mit csinál (illetve mit nem). Mert van szakszervezet, tanács, ... akiknek ott van hatalmuk is.
    Nálunk éppen akkor tették kötelezővé, hogy telepítsünk valami chat programot, hogy a főnök lássa ki van belépve.
  • highpoint
    #26
    "Mutasson valaki 1, azaz egyetlen embert, aki a hét minden napján, mind a nyolc, azaz 8 órát folyamatosan ledolgozza, (teljes hatékonysággal, nem elkalandozva erre-arra : ugye-ugye, ezt már abszolúte nem lehet mérni)és nem készül ki tőle 2 hónapon belül..."

    Amikor egy olyan cégnél dolgoztam, ahol célgépeket, szerelősorokat készítettünk, a szalagon/gépen dolgozó emberek "hatékonyságát" 0,85-ös szorzóval kellett számolnunk. Vagyis, mintha a 8 órából csak 6,8 órát (6 ó 48p) dolgoznának... Tehát úgy vettük, hogy nem dolgozzák végig megállás nélkül a 8 órát.
    Akkor a számítógépen/irodában dolgozóknak miért kellene..??!!
  • Gerygrey
    #25
    Mert itt hidat kell építeni síkvidéken is, és alagutat kell fúrni a búzamező alá :)
  • szivar
    #24
    Az irodista és a produktív szellemi munka fogalma más és más. Vazze. A Fercsi vagy a Viki mikor tett le valamit az asztalra? Vagy a pógármesteretek, vagy a... Na ez a nem mindegy a két kategória között...
  • who am I 7
    #23
    Huha, a zsírfejek miket nem mondanak...A nemzetgazdaság..és kinek is jó a nemzetgazdaság?
    A pornót nyílván tiltanám én is szünetben, de normális híroldalakat meg ilyeneket azt nem.
    Azért elég ordító baromság ez amúgy.Mert eleve 10 perc szünet a törvénybe van iktatva és a fél óra ebédszünet.

    Azt nem számolták ki a "nagyurak", hogy mondjuk a szüneten kívüli szarás meg hugyozás mennyivel is CSÖKKENTI a NEMZETGAZDASSEGGET?Jó lenne a dolgozók körmére nézni, hogy munkaidőben nincs szarás hugyozás, ÁGYTÁLAT MINDENKI ALÁ!+ megfigyelés természetesen! hogy a "nemzetgazdaseggnek" jó legyen!
    Szerintem meg, ha a felettesek nem 30-40 milliós kocsikákkal járkálnának és nem 30.000 DOLLÁRÉRT vennének ki egy estét a hotelekben és nem x millió $-ért éppítettnének házat, akkor az sokkal jobb lenne a "nemzetgazdaseggnek"!
  • zola2000
    #22
    Az Opera Mininek hála mobillal azok a munkások is tudnak netezni munkaidő alatt, akiknek nincs is munkahelyi számítógépe (pl én :)
  • Ps1ch0
    #21
    OK. Akkor most mit nyomkodsz? A softot amit haszlasz ki irta a komuves a kurva eletbe? A mobilod halozatat ki felugyeli? Ha banka mesz a penzed min fut at, hova megy a fizud(felteve ha mar van), anyad ha nadragot vesz neked min fizet, apad autojaban a tempomat meg a gps mar ha van mitol mukodik mert van benne aram, ha befekudsz a teve ele otthon az mi a raktool nem csak zug hanem musor van benne, bazdmeg meg a liftben is program iranyitja a mozgast? Ne is harakudj de ha neked a munka csak a betonozas akkor jo szorakozast dolgozz. en meg megelek a fejembol. Hulyegyerek ne is haragudj
  • Sanyix
    #20
    hát azért ez nem így van. Ha a nyugdíjazásom napján megdögölnék, hogy tudnék a maszopra szavazni, bedőlve a beígért nyugdíjemelésnek (a nemlétező pénzből), és a 13. havi nyugdíjnak? Kellenek a nyuggerek a hatalomhoz, mert a lopásból soha sem elég.
  • tom235
    #19
    Hogy mit csinál?, hát dolgozik. Az meg más kérdés, hogy a sok tintanyaló irodista mit csinál, az amúgysem számít munkának, az csak egy megélhetési forma.
  • tntmax
    #18
    Azért kerül 3x annyiba, mert a pályamunkások sokat neteznek! :P
  • qwas
    #17
    amúgy meg a nemzetgazdaságban fellépő veszteségeket ne a "melósokon" keressék hanem a sajat korrupt berkeiken belul. Pl.: Mert kerul nalunk haromszor annyiba egy kilometer autopalya mint a horvatoknal ahol hegyeket kell atfurni meg hidakat epiteni barmerre is epitkezel?
  • Ps1ch0
    #16
    Mar nagyon regen ugy mukodik minden hogyha hajlando vagy dolgozni akkor jol seggbpakolnak ha meg nem akkor 1 ev utan mar nem is kell mertt szegeny elszoktal mar te tole.
  • Lame
    #15
    Jah, nem am az karositja a nemzetgazdasagot aki eleteben egy percet nem dolgozott, hanem az a szemetlada akinek van munkaja, addotfizet es meg internetezni mer munkidoben. Na fakk!
  • immovable
    #14
    amúgy meg a nemzetgazdaságban fellépő veszteségeket ne a "melósokon" keressék hanem azokon az adócsaló vállalkozókon és cégeken, akár állami akár privát, akik papíron null szaldósok, vagy veszteségesek közben pedig 30 milliós verdákkal járnak és minden nagyobb városban van lakásuk, ésatöbbi ésatöbbi.
  • immovable
    #13
    ez is kb olyan dolog, mint mikor azzal ámítanak, hogy a letöltéssel mekkora veszteséget okozol. hát persze.

    én megcsinálom a melóim bőven a határidő előtt, de nem adom a főnök kezébe a kész melót csak ha közel a határidő. addig pedig azt csinálok amit akarok. és még így is csak gazdagszik a rohadék :)

    ezek azt hiszik olyanok vagyunk mint egy nagy vésőgép amit bérel a vállalkozó és neki ráfizetés ha a gép áll, mert időre bérli. :)
  • gopher
    #12
    Ekkora bullshitet már rég olvastam. Köszönjük emese az információkat.

    "Amerikában ez a "kis" munkahelyi szórakozás évi 5 ezer dollár veszteséget jelent dolgozónként."

    Tehát egy cég egy órában egy dolgozón kb. 4000 Ft-ot keres (216 munkannap és 200 Ft-os dollárral számolva)? Ezt az általánosítási ökörséget ki találta ki?

    "Nem is beszélve a csevegő programok vállalati környezetben való rohamos elterjedésére, amely fokozza a bizalmas vállalati információk kiszivárogtatásának esélyét, hiszen dokumentumokat is küldhetünk segítségükkel külső személyeknek."

    Mivan? Emaillel nem lehet csatolmányt küldeni? Fájlokat nem lehet feltölteni bárhová? A csevegő programok nélkül pedig levelezgethetnénk a munkatársakkal, mennyivel jobb is volna...

    "A Kelly szerint ezért egyértelmű, hogy a nem munkával kapcsolatos, vagy kártékony számítógépes tevékenységeket vissza kell szorítani, de ahhoz hogy ezt megtehessük, meg kell figyelni az egyes dolgozók számítógépén folyó tevékenységeket."

    Más megoldás nincs, kémkedni köll. Punktum.

    "A vezetés, és a dolgozók szempontjából egyaránt rengeteg haszna van a munkahelyi monitorozó rendszerek alkalmazásnak..."

    Igen? A dolgozók szempontjából milyen haszna van? Ja hát tényleg, hát van egy felsorolás a mondat után. A kedvencem a "a túlterheltség megelőzését". Ühüm. Mert az aztán foglalkoztatni fogja a vezetőket, ha már kémkednek utánam. Biztos meg fognak sajnálni. Már bele is sajdult a szívem.

    "...hogy az információs társadalom problémái megjelennek a munkahelyeken és hatalmas károkat okoznak a nemzetgazdaságnak." Igen. Mi tehetünk róla, eeqúrtuk.

    Megj.: bocs a floodért.
  • hiftu
    #11
    Igen, dögölj meg, de ha lehet, akkor pontosan a nyugdíjozásod napján.
    Ha korábban v. késöbb teszed, akkor rontod a nemzetgazdasági mutatótak.
  • Gerygrey
    #10
    Az előző Ps1ch0 #5-re ment volna válaszként.
  • Gerygrey
    #9
    Ott a pont. Nálunk például ha hamarabb kész egy projekt mint a megszabott határidő, van hogy levezetésként Trackmaniázunk a munkahelyi hálón :)
  • endale
    #8
    Tiltsák be a munkahelyi WC-t is mert az állandó hugyozás rengeteg értékes időt rabol el.
  • FefeeX
    #7
    Urambocsá, ez nagy baromság.
    Aki támasztja az autópálya mellett a lapátot egész nap, az jó munkás, aki viszont munkaidőben internetezni mer az a nemzetgazdaságot rontja...
    Mutasson valaki 1, azaz egyetlen embert, aki a hét minden napján, mind a nyolc, azaz 8 órát folyamatosan ledolgozza, (teljes hatékonysággal, nem elkalandozva erre-arra : ugye-ugye, ezt már abszolúte nem lehet mérni)és nem készül ki tőle 2 hónapon belül...
    Szóval ezzel senki nem csinál konkrétan kárt, ugyanis mint előttem említették, ehelyett elmenne kávézni, cigizni stb, de ismerek olyat is aki elszüttyög 1 napig egy olyan feladattal, amit 15-20 perc alatt végrehajtok.
    Szerintem amíg minden feladat készen van amit elvárnak valakitől, időben, addig olajozottan működik a rendszer és nem érdemes próbálkozni a változtatással.
  • Sanyix
    #6
    qs dolgozz mint a hülye, aludj 2 órát, dögölj meg. De a nemzetgazdaságnak legyen jó.
  • Ps1ch0
    #5
    most elolvastam megegyszer a cikket es kerem szepen a cikkirot hogyha komolyan gondolta amit irt irjon nekem privat uzenetet vagy psotoljon ide mert ez valami hihetetlen frusztralo orultseg. A munkaltatom nem azert fizet hogy 8 orat nonstop dolgozzak. Hanem esetemben hogy minden projektem zokkenomentesen vegre legyen hajtva megszabott idon belul es hogy mint a kliens mint pedig a ceg elegedett legyen. 8 orat nonstop meg egy sima aministrativ adatatirassal foglalkozo embernek sem volna szabad vegigdolgoznia (nem akarok senkit sertegedni es bantani sem elismerem minenki munkalyanak hasznat es ontossagat csak ez a fajta munka szamomra egyszerubbnek tunik, ha megsertettem valakit bocsanat). Ellenorizze a cikkirot aki akarja meg a Kellyt vagy mi a francot de amig en mindent megcsinalok ami ram van bizv addig menjenek az ellenorzessel a busba. Hihetetlen de felcseszett ez a cikk. mondjuk a felnott tartalom bongeszese az nem munkaba valo de egy hirportal vagy hobbyrol szolo oldal megtekintese szerintem rendben van mig valaki megcsinalja amit neki meg kell.
  • Sir Quno Jedi
    #4
    Óránként tíz perc és még egy ebédszünet naponta JÁR a törvény szerint, úgyhogy bekussolhatnak!
  • Torzonborz
    #3
    1.: és ha üresjáratban neteznek amikor nincs is munka ? az nem kiesés
    2.: ha nem neteznek akkor kávéznak/cigiznek/traccsolnak/stb

    na ennyit erről.
  • Ps1ch0
    #2
    hat ha nem lennenek cikkek es oldalak amit munkaban nezhetek, azt hiszem negykezlab es tolatva mennek ki munkabol minden nap. 1 het alatt pedig agykarosult bamaba zombiva valnek. Nem lehet non-stop dolgozni nem vagyunk mi gepek. (bar annak akarnanak minket.) Amugy kivancsi vagyok menyit karositanam a nemzetgazdasagot ha a nonstop munka miatt nem tudnek anyira koncentralni es rosz vagy inkomplett utasitasokat adnek. Igaz ha jol tudom orankent 5 percet kotelezoen pihennem kell. Legalabbis valamii ilyesmi van az irodai szabalyzatban :)
  • sonicXX
    #1
    Ez a cikk a kommenttel együtt már legalább 10 percnyit növelte a nem munkával töltött ráfordításaim költségét. Legközelebb erről a témáról tessék rövidebben írni, hogy kevésbbé károsodjék a nemzetgazdaság, mert tarthatatlan, hogy ilyen cikkek és híroldalak olvasására megy el a hasznos munkaidő.