250
Biztosítás váltás előtt vagyok, segítsetek!
  • Smallsock
    #250
    THAI SON: azt elfelejtettem írni, hogy ezen az oldalon kapsz casco+kötelező biztosítás együttkötéses díjakat is!

    only1: igen, mindent elintéz, a tarifálás meg csak kb. 10 percet vesz igénybe. Csak készítsd elő a forgalmit, jogsit! Viszont most már sietned kell, mert legkésőbb 30-ig be kell, hogy érkezzen a biztosítódhoz a felmondás!!!
  • only1
    #249
    Sziasztok!
    Én,most először szeretném az interneten újrakötni a kötelező biztosításomat,de ugye egyesével nem szeretném végig keresgélni,hogy melyik biztosítónál mennyi lenne a díjam. Az alkuszoknál mennyire jó az ügyintézés,és mennyire gyors a tarifálás?Ők mindent elintéznek akkor helyettem,ha jól értelmezem??Köszi a válaszokat előre is!!
  • Smallsock
    #248
    THAI SON! Nem tudom, hogy már megkötötted-e azóta, de azért leírom én is, hogy hogyan szoktam dönteni. Nézem, hogy ne legyen túl drága a díj, de azt is, hogy "nagy", nevesebb biztosítóról legyen szó. Konkrét példa: idén nekem az Astrát hozta ki legolcsóbbra a CLB kalkulátora, második helyre pedig az Allianzt. Harmadik asszem a K&H volt, de a lényeg, hogy az Allianzot választottam.

    Robez84! Attól függ, mi az a bizonyos oldal. Ha alkusz, akkor ők intézik helyetted a felmondást is, ha biztosító, akkor úgy tudom, hogy meg kell küldened írásban a felmondást, és nov. 30-ig meg kell, hogy érkezzen a biztosítóhoz a levél, vagy személyesen is megteheted, de ebben nem vagyok biztos, mert én az előbbivel szoktam élni. :)
  • Robez84
    #247
    Bocs a láma kérdésért, de ha váltok biztosítot egy bizonyos oldalon akkor a régi biztosítomat le kell mondanom személyesen vagy ezt megteszik helyettem??? üdv Roby
  • mahalo
    #246
    Nem igazán értem a telefonos megoldásnak mi értelme, de lehet, hogy van olyan típusú ember akinek ez praktikus. Én most fogom megkötni az elsőt és látom hogy új ügyfél kedvezmény is sűrűn előfordul. Igazából engem a szolgáltatások minősége és garanciája jobban érdekel, mert úgy érzem, hogy a legolcsóbb és a költségesebb megoldás sem alapvetően garancia. Csak ezt véleményekből lehet leszűrni, az meg elég sokszínű táblázatot eredményezett nálam :)
  • mojito10
    #245
    Ezt én is így csinálom, a legolcsóbbak alapból kiesnek, a nagy spórolásban végül nem akarom megütni a bokám. Az ember egy kicsi időt rászán és átnézi a különböző biztosítók kedvezményeit akkor jól át lehet látni hogy számunkra melyik a legjobb választás.

    Amúgy az UNIQA-nál láttam ilyet amikor néztem a kalkulátorukat, viccet félretéve hogy meg lehet kötni okostelefon keresztül is:) Bár érdekes hogy ülsz a buszon és eszedbe jut hogy hupsz, nekem meg kéne kötni a kötelezőt és ott helyben meg tudod csinálni:)
  • Lammer
    #244
    na akkor most jon egy luzer kerdes... Biztositot valtottam egyszer nyar elejen a valsagverdam miatt... majd elfelejtettem befizetni es megszunt osszel... nos! akkor en melyik opciot generaljam ki a netriszkkel? :) (evfordulos vagy...)
  • yugoslave
    #243
    Én úgy megyek neki a váltásnak, hogy átnézem az árakat, majd utánaolvasok a legolcsóbb biztosítóknak (általában még utánaolvasás előtt az első 2 kiesik rossz hírből) és a megmaradt olcsóbb biztosítók és a sajátom között megnézem az árkülönbséget, összehasonlítom a cégeket, milyen múltjuk van stb, összehasonlítom a kedvezményeket és ezek után mérlegelek....
  • yugoslave
    #242
    Én neten szoktam, ez így is elég kényelmes. De szerintem ha felmész telóról valamilyen biztosító honlapjára, akkor ott is megkötheted ha erre vágysz vagy csak nem vagy gépközelben.
  • morleone
    #241
    Rákeresel hogy kötelező biztosítás, vagy keresel egy kalkulátort és már válogathatsz is a rengeteg ajánlat közül. Én jobban megbízok a közepes árúaknál (az a se nem túl olcsó se nem túl drága). Ja meg hogy minél egyszerűbben meg tudjam kötni, ne kelljen megmozdulni. Az milyen durva lenne, ha a szifonomról is meg tudnám kötni!
  • Thaison
    #240
    Én még új vagyok kötelező biztosítás terén szóval, nagyon nagy a káosz a fejemben ezzel kapcsolatban, érdeklődni szeretnék hogy ti hogy mentek neki a biztosító váltásnak? Mivel nekem ez lesz az első így nem tudom hogy kezdjek neki. Azt tudom hogy mivel fiatal vagyok, közepes kocsival így elég magas díjakra számíthatok...nekem olyan biztosítóra lenne szükségem ahol cascoval együtt lehet kötni jóval olcsóban!
  • Smallsock
    #239
    Nektek ennyire bejön ez a Generteles kötelezőbarátok dolog? Nekem személy szerint jobban tetszenek az olyan ajánlatok, amikhez nem kell, hogy másokat befűzz azért, hogy neked abból hasznod származzon. Mondjuk még mindig jobb, mint a sorsolásos dolgok, hogy pl. nyerhetsz egy autót, mert arra meg marha kicsi az esélyed. De szerintem a legjobbak, amik tuti kedvezményt garantálnak, mint például x összeg jóváírása a számládra, másik biztosítás a kötelező mellé, stb. Mi a véleményetek?
  • Lammer
    #238
    na skacok egy kerdes... mivel sem telefonon nem elerhetoek, sem emilre nem valaszolnak(Kobe rulez) ezert itt teszem fel a kerdesem...

    Tortent tavaly november elejen a masik verdat kivonattam a forgalombol ideiglenesen... Elmondta a kedves ugyintezo az onkormiba, hogy majd ok forwardoljak a doksikat a biztositonak es majd jol lejaccccak a tortenetet... hurra, orultem...
    ...
    ...
    erre most kaptam egy levelet benne egy sarga csekk es ott figyelt a felszolitaZS meg az eves dij! LOOOOOL! mondom ezek normalisak?
    Irtam nekik(telefonon csak monoton varakozas ezer evig, persze az en szamlamra)... azota sem valaszolnak!

    Ad abszurdum, hogy elozo ev elejen befizettem nekik az egesz eves osszeget! nem jarna vissza tort nekem?

    jessz -.-

    5letek? mihez van jogom(tudom butan kussolni es minden lehuzast benyelni)... visszakaphatom a penzt?
  • iStvan58
    #237
    aktív kárrendezés? :)
    de, nyilván alapjáraton az már egy kedvezmény, hogy online kötés esetén olcsóbb, átutalásos fizetés esetén olcsóbb, egyösszegű éves befizetés esetén olcsóbb, stb. de ezek nálam inkább kényelmi szempontok, nem pénzügyiek. lusta vagyok, és utálok postára járni, sorbaállni, cetlit kérni, órák alatt elintézni egy ügyet. itthon viszont hátradőlök és csak klikkelgetek.
  • analfa
    #236
    A kedvezményeket sem veszed figyelembe? Érdekes, persze fontos hogy legyen megbízható, és az is rendben van hogy nem egy nyereményjáték miatt veszed igénybe. De azért szerintem érdemes megnézni hogy melyik milyen kedvezményeket tud nyújtani, vagy milyen extra szolgáltatást. Hallottam olyan szolgáltatásról hogyha téged törnek össze és a károkozó biztosítója nem akar vagy nem tud fizetni akkor a te biztosítód kifizeti aztán majd később ő behajtja a másik biztosítón.
  • iStvan58
    #235
    a másik dolog pedig lemaradt az előző kommentemből: jó érv az online ügyintézés, mert én sem szeretek ilyesmi miatt rohangálni, de ma már nemcsak az alkuszoknak, hanem a legtöbb biztosítónak is van saját internetes oldala, tehát náluk is tudsz online kötni, és szerencsére nem kell feltétlenül bemenni az irodájukba.
  • iStvan58
    #234
    én nem egy extra kedvezmény vagy nyereményjáték miatt veszem igénybe egy adott cég szolgáltatását, hanem a megbízhatósága miatt. szimplán jobban bízom egy biztosítóban, mint egy alkuszban, ld. a múlt heti híradó riport, mely szerint félrevezető az általuk ajánlott 'legolcsóbb' - és ezt én is megtapasztaltam, amikor összehasonlítottam a két nagyobb alkusz ajánlatait, és az egyiken kivétel nélkül olcsóbb ajánlatok jöttek ki, mint a másikon, pedig mindkettő a legjobb árat garantálja hirdetéseiben. szóval ez nekem egy kicsit bűzlik.
  • junior07
    #233
    Ez szerintem is így van. Pont emiatt van különbség az alkuszok között. Mindegyik mást tud kiharcolni. Így ezek között is érdemes válogatni nem csak a biztosítók között.
  • analfa
    #232
    szerintem nem csak akkor jönnek jól. Jó az mindig! Nem kell rohangálnia az embernek egyik biztosítótól a másikig. Ráadásul szerintem egyik másik lehet hogy még extra kedvezményeket is ki tud harcolni, bár ez csak feltételezem kérlek hogy erősítsetek meg vagy cáfoljatok...
  • junior07
    #231
    Miért mi bajod az alkuszokkal? Mikor már ilyen közel a határidő nagyon jól jönnek. Bár én már megkötöttem.
  • Tamaraaa
    #230
    Köszönöm a válaszokat!
    Petig ezt a "kötelező barátos" akciót jó lett volna kihasználni, de ha ennyire rossz a véleményetek a Genertelről, akkor inkább nézek egy másikat :(
  • iStvan58
    #229
    utánanéztem már a biztosítóknak, és nekem továbbra is ez a kettő a legszimpatikusabb.
    azt már eldöntöttem, hogy nem alkusznál fogom megkötni... nem nagyon hiszek nekik.
    az allianzot ismerem, én is voltam náluk, ill. az egyik rokonom 2010re ott kötött biztosítást.
    az union első látásra elég megbízhatónak és kedvezőnek tűnik, bár még sosem kötöttem náluk.
    viszont bécsi központú biztosítási csoporthoz tartozik, szóval pl. a csőd lehetőségét kizárnám.
    a héten már nem lesz se időm, se kedvem emiatt rohangálni, szóval online kötés lesz nálam is.
  • Rubenvagyok
    #228
    Biztos megvolt az oka, hogy ennyire lesorolták a rendszerben! Nem lehet hogy a 75e-kárt valamilyen összetettebb módon érte el! Nem tudom pontosan, hogy sorolnak le meg mi alapján, de lehet hogy ez játszik közre.
  • gregorianer
    #227
    Ezt miért csinálták?Nem akarták,hogy náluk legyen bebiztosítva?Mert ezzel ellehet üldözni az embereket...
  • fishsticks
    #226
    Mondjuk az egyik ügyfélnek egyik évről a másikra majdnem megötszörözték a havidíját egy baleset miatt, ami 75 e ft kárt okozott. Szóval fontos az árgarancia, már csak ezért is.
  • gregorianer
    #225
    Így igaz!Először célszerű utánanézni a kalkulátorral a neten.
  • Rubenvagyok
    #224
    Az a 44 nem valami sok, igaz sok mindentől függ hogy mennyit fizetsz. Én azért nem merem lekötni magam egyetlen (ill.2) biztosítónál. mindig vannak akik újabb és újabb pluszt tudnak adni.
  • fishsticks
    #223
    Nem rossz, csak túl olcsó. Viszont jelezném, hogy hétfő a határidő a kötelezők megkötésére. Online egyszerűen még hétfőn is meg lehet csinálni. Pár perc az egész, úghogy ha ezt a módszert választjátok, akkor még lesz időtök gondolkozni.
  • iStvan58
    #222
    én az allianz és az union között vacilálok. idén 44ezret fizettem, azt fogom választani, amelyik olcsóbb ajánlatot ad.
  • Tamaraaa
    #221
    Miért, rossz a Genertel? Mert nekem az lenne a legolcsóbb, de nem tudom, hogy merjek-e náluk kötni :/
  • TarkoBarko
    #220
    Hát én mondjuk az olcsót úgy gondoltam, h Posta, Genertel kivétel :-D náluk nem kötnék biztosítást.
  • supperlevi
    #219
    Mennyire volt olcsó a többihez képest? Én pont azt néztem egy táblázatban, hogy csak majdnem a legolcsóbb, de nálam az inkább mínusz pont, ha valami túl olcsó, mert a túl "gazdaságosnak" általában van valami hátulütője.
  • TarkoBarko
    #218
    Nem Tesco-s biztosító ez... a neve AIM, csak a Tecso közvetíti, úgyhogy nem kell parázni, hogy "gazdaságos" biztosítást veszel. Nekem ez jött ki a legolcsóbbra, úgyhogy ezt is választottam.
  • Rubenvagyok
    #217
    Hát szerintem az tuti a javára válik, hogy egy nagyon nagy multi cég ami elég nagy referenciákkal rendelkezik, ami biztosíthat arról, hogy nem fog becsődölni vagy irreális árakat produkálni.
  • supperlevi
    #216
    Mit tudsz erről az ismeretlenről? Mert ezeke szerint akkor jól tudom, hogy nem tesco termékről van szó. Mennyire olcsó?
  • supperlevi
    #215
    Én úgy tudom, ez nem teso termék, csak a tesco közvetíti.
  • iStvan58
    #214
    hát én még nem kaptam meg az árat, úgyhogy elkezdem nézegetni, hol mennyibe kerülne, ha váltanék. nekem egyébként semmi sem szimpatikus, ami tesco gazdaságos felirattal van ellátva, egy ilyen biztosítás pedig egyenesen aggasztana. vásárolni sem járok tescoba, nemhogy kötelező biztosítást kötni!
  • PetruZ
    #213
    Már a hónap elején meg kellett kapjad a jövő évre vonatkozó árakat a jelenlegi biztosítódtól.
  • Lammer
    #212
    Jon egy nagyon hulye kerdes :D

    Netrisk alkusszal kiszamoltattam en is a tortenetet, es eves viszonylatban a mostaninal csak 200 "pengovel" lenne olcsobb a legjobb... en ugy dontottem, hogy inkabb maradok (hatha jovore szamitani fog valamit a husegem) DE!

    (hulye) kerdes: Amit kidobott a Netrisk erteket, az annyi is lesz, vagy esetleg tobb? vagy ne "parazzak" ? :)
  • PetruZ
    #211
    A Tesco-nál azt nem látom, hogy ez most biztosítóegyesület, vagy -társaság? Az előbbi korlátozottabb, kb. a régi KÖBE, meg MÁV kategória, az utóbbi viszont sokkal nagyobb tőkét igényel / feltételez.

    Én mondjuk maradok a Groupamánál (korábbi Garancia), megint csökkent egy picit a tavalyihoz képest, bár újrakötéssel vszleg még olcsóbb is lehetne, csak ahhoz haza kellene utazni (egyéb biztosításaim is náluk vannak), időm meg semmi.