19
Sitemap problémák
 • Tend
  #19
  A tárhelyem a 000webhost-on van és a co.cc domainre van regisztrálva. Hiába töltöm fel jól a sitemap-ot a google webmaster ezt a hibát jelzi.
  "Hibát tapasztaltunk a webhelytérkép elérése során. Győződjön meg arról, hogy webhelytérképe megfelel-e irányelveinknek, és a megadott helyen elérhető-e, majd küldje be újra."
  Mi lehet a probléma?
  http://horvatorszag-utazas.co.cc/sitemap.xml
  Esetleg a sitemap-ba más címet kellene irnom, az ingyenes webtárhely miatt?
 • Gregorius
  #18
  Hát ilyet még nem éltem. Végre regisztrálok a NEXT-en, átirányítom a domain-t, és amint megérkezik a visszaigazoló e-mail, hogy minden klappol, és kezdhetném költöztetni a site-ot, beszarik a FreeWeb, már két napja nem elérhető az adatbázisuk, és így nem tudom átköltöztetni az adatbázissémát meg az adatokat. Válaszolni nem válaszolnak persze, hibaüzenet nuku, hírek húsvét óta nem frissültek. Kb a vérlázító kategória.
 • Gregorius
  #17
  Köszi srácok! Megpróbálom ezt a Next-es szervert. Nem néz ki rosszul.
 • prodigy001
  #16
  Atomkrumpli jól beszél! Komplett illusztrált leírást találtam az ingyen tárhely.info oldalon. Én is ezalapján csináltam. Van külföldi és magyar lehetőség is.
 • passatgt
  #15
  servage.net-et ajánlom:)
 • Gregorius
  #14
  IGen, pont erre gondoltam én is. Vagy valami jó kis külföldi szervert, mert azok még olcsóbbak. Ráadásul, ha ráveszem magam, akkor gyakorlásképpen lehet, az egészet átírom ASP.NET-be, és akkor egy olyan szervert kell keresni.
 • atomkrumpli
  #13
  A freewebet el kell felejteni, a Webmaster eszközöket nem lehet rendesen használni. Szerintem inkább keress egy ingyenes reklámmentes tárhelyet (000webhost vagy a magyar next) átállítod a névszerverek címét és minden "szép" lesz újra :-)
 • Gregorius
  #12
  Hát közben fény derült arra, hogy ezt sem engedélyezi. Külön domain-nek veszi. És miért is ne venné, hiszen az. Jól van. Akkor ez halva született ötlet volt. Köszi mégegyszer a segítséget!
 • Gregorius
  #11
  Addig áthidaló megoldásnak pedig marad az, hogy beteszem a www.freeweb.hu/gregorius domain alatt lévő oldaltérképek közé. Ha minden igaz, akkor így működnie kell.
 • Gregorius
  #10
  Sejtettem én, hogy lesz még kellemetlenség ezzel a FreeWeb-bel. Akkor marad az, hogy kiszolgálót kell váltanom hamarosan.
 • Dj Faustus #9
  " csak tudnám, akkor miért nem a sitemap file not found hibát jelzi nekem vissza"
  Mert az előbbii címen az alábbi tartalmú állományt találja:
  <html>
  <head>
  <title>Gregorius Corner</title>
  <meta name="Description" content="Gregorius Corner, magán honlap, amelyen saját magam által készített fájlok (pályák, zenék, képek, programok, és egyéb nyalánkságok) találhatók">
  </head>
  <frameset border="3" frameborder="1" framespacing="0" rows="65,*">
  <frameset border="0" frameborder="0" framespacing="0" cols="0,*">
  <frame src="http://www.freeweb.hu/html/audit_15.html" marginheight="0" marginwidth="0" noresize name="audit" scrolling="no">
  <frame src="http://www.freeweb.hu/html/logo_15.html" marginheight="0" marginwidth="0" noresize name="logo" scrolling="no">
  </frameset>
  <frame src="http://www.freeweb.hu/gregorius/sitemap.xml" noresize name="user">

  </frameset>
  <noframes></noframes>
  </html>


  Nem az eredeti sitemap.xml-t.
 • Gregorius
  #8
  Értem. Ez még így szép is lenne, csak tudnám, akkor miért nem a sitemap file not found hibát jelzi nekem vissza. Miért azt, hogy megvan az xml fájl, csak nem jó a formátuma.

  Valszeg tényleg ez lesz a hiba. Köszi szépen!
 • Dj Faustus #7
  Hm, ahogy nézem ingyenes tárhelyen (freeweb) vagy és ha így hivatkozol a sitemap.xml-re:
  http://www.gregoriuscorner.com/sitemap.xml
  akkor bedob egy ronda keretes csúnyaságot.

  Ha így:
  http://www.freeweb.hu/gregorius/sitemap.xml
  akkor meg rendesen megjelenik.

  Mivel a Google a domain alapján az elsőt veszi figyelembe, ezért adhat hibás állományra utaló hibajelentést - teljesen jogosan.
 • Gregorius
  #6
  Konkrétan legeneráltam egy sitemap-et ezzel, feltöltöttem, és erre is ugyanezt a hibát dobja ki. Kezdem elveszíteni a fonalat.
 • Gregorius
  #5
  Köszi, de nincs WordPress blogom!
 • homokhat
  #4
  sitemap
 • Gregorius
  #3
  Hát igen, csak nálam ilyen lapozható cucc van, négy nyelven, és úgy eltéved benne örökre a Google crawler, hogy az sem segített, hogy egyébként megtalálható volt az összes sitemap-be szánt link is egy oldalon.

  Egyébként egyszer már működött a sitemap, de azóta úgy elszállt, hogy sehogy nem tudok bele életet lehelni.
 • NessieGraf
  #2
  Ezek szerint nem vagyok egyedül, aki nem érti a Google helpeket. Magyarul se értem általában, mert valami hihetetlen agyműködéshez fogalmazták.

  Eddig egyszer volt elakadásom a kérdésben, de akkor a legegyszerűbb megkerülő módszert választottam (igaz kicsit macerás volt.) Az oldalsávba betettem egy szövegdobozt és abba azokat a site részleteket, amiket szerintem el kéne érjenek. Aztán talán a második Google részéről történt frissítéskor helyreállt. Egyébként a menüs változatot megtartottam, mert nálam leginkább v0.001 felhasználók járnak.
 • Gregorius
  #1
  Sziasztok!

  Lenne egy olyan problémám, hogy a Google sitemap crawlere hibákat dobál vissza a sitemap-emre. Ugyanazt a hibaüzenetet kapom mind az xml mind a txt típusú sitemap esetén.

  "Nem támogatott fájlformátum
  A webhelytérkép feltehetően nem támogatott formátumú. Gondoskodjon arról, hogy a webhelytérkép megfeleljen a vonatkozó irányelveinknek, majd küldje el újra."

  Szerencsére az ehhez a hibaüzenethez tartozó útmutatást elfuserálta a Google a saját weblapján. ÉS amit ki lehet hámozni belőle, az sem segít.

  Megpróbáltam az xml fájlt több, a neten, többek között a a Google oldalain is fellelhető változatokkal is. Egyébként nem ez az egyetlen verzió, vagy 4 különböző formátumot találtam csak a google-ön, és nem tudom, hogy ezt most úgy gondolják, hogy többet is támogat, vagy lusták frissíteni az oldalaikat ezt illetően. Sajnos ezidáig nem sikerült rátalálnom a megfelelő változatra.

  Továbbá megpróbáltam a fájlokat (txt/xml) UTF-8, Unicode és ANSI módban is lementeni, hátha... de nem sikerült így sem elfogadtatni.

  Végezetül egy kis részlet az xml-ből:

  <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
  <urlset
  xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"
  xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
  xsi:schemaLocation="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9
  http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd">

  <url>
  <loc>http://www.gregoriuscorner.com/index.php?menu=open&lang=hun</loc>
  <priority>0.5</priority>
  <changefreq>weekly</changefreq>
  </url>
  </urlset>


  Minden segítséget előre is köszi!