Robert Jordan - TWOT
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Három része lesz még a sorozatnak: The Gathering Storm, Towers of Midnight és Memory of Light.
Steven Erikson-t olvasok, mar a harmadik kotetnel tartok.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Van egyébként kedvenc karakteretek?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
de nem így fog történni
lerövidítik/átírják/elrontják, stb ahogy ez lenni szokott
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
(bár a folytatás köteteket már nem fogom elolvasni, annál inkább a Feist könyveket, azok valahogy jobban bejöttek)
A Eye Of the World-ot a 375-odik oldalnál leraktam. Nekem ez mar túl vontatott 😞
Steven Erikson-t fogok olvasni...
Elantrist olvasta valaki Sandersontól?
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
-Résháború sorozat-
Mágus: Tanítvány (Magician: Apprentice)
Mágus: Mester (Magician: Master)
Ezüsttövis (Silverthorn)
Sethanon Alkonya (Darkness at Sethanon)
-Birodalom sorozat-
Birodalom Leánya I-II. (Daughter of the Empire)
Birodalom Szolgálója I-II. (Servant of the Empire)
Birodalom Úrnõje I-II. (Mistress of the Empire)
-Krondor gyermekei-
Vérbeli herceg (Prince of the Blood)
A király kalóza I-II. (The King's Buccaneer)
-Kígyóháború sorozat-
A sötét királynõ árnyéka (Shadow of the Dark Queen)
A kalmárfejedelem titka (Rise of a merchant Prince)
A démonkirály dühe I-II. (Rage of a Demon King)
Törött korona (Shards of a Broken Crown)
-Krondor sorozat (Krondor öröksége)-
Árulás (The Betrayal)
Orgyilkosok (Krondor: The Assassins)
Az istenek könnye (Krondor: The Tear of Gods)
-Résháború legendája (társírókkal)-
Nagyrabecsült ellenségem (Honoured Enemy)
Gyilkosság LaMutban (Murder in LaMut)
Sebes Jimmy (Jimmy the Hand)
-Árnyak Tanácsa sorozat-
Az ezüstsólyom karma (Talon of the Silver Hawk)
A rókakirály (King of Foxes)
A számûzött visszatér (Exile's Return)
-Sötét háború sorozat-
Az éjsólyom röpte (Flight of the Nighthawks)
Sötét birodalom (Into a Dark Realm)
Az õrült isten dühe (Wrath of a Mad God)
(ahol I-II van az nálunk 2 kötetben jelent meg)
Azért kiolvasom az elsõt és majd kiderül.
A világ szeme II. (Eye of the World, 1990)
A nagy hajtóvadászat I. (The Great Hunt, 1990)
A nagy hajtóvadászat II.(The Great Hunting, 1990)
Az újjászületett sárkány I. (The Dragon Reborn, 1991)
Az újjászületett sárkány II.(The Dragon Reborn, 1991)
Hódít az árnyék I. (The Shadow Rising, 1992)
Hódít az árnyék II. (The Shadow Rising, 1992)
Mennyei tûz I. (The Fires of Heaven, 1993)
Mennyei tûz II. (The Fires of Heaven, 1993)
A káosz ura I. (Lord of Chaos, 1994)
A káosz ura II. (Lord of Chaos, 1994)
A kardok koronája I. (A Crown of Swords, 1996)
A kardok koronája II. (A Crown of Swords, 1996)
A tõrök útja (The Path of Daggers, 1998)
A tél szíve I. (Winter's Heart, 2000)
A tél szíve II. (Winter's Heart, 2000)
Az alkony keresztútján I. (Crossroads of Twilight, 2002)
Az alkony keresztútján II. (Crossroads of Twilight, 2002)
Új tavasz (New Spring, 2004)
Álmok tõre I. (Knife of Dreams, 2005)
Álmok tõre II. (Knife of Dreams, 2005)
a kardok koronájáig olvastam (14 könyv, 7 kötet a 12-bõl rosszul emlékeztem 😊 )
Jó volt, de iszonyatosan vontatott, több helyen unalmas, ráadásul - szerintem - kicsit túl sok szálon folyik a dolog, és néha logikátlanul kapcsolja össze a dolgokat. Nem kezdenék neki újra, ha már óriásciklus, akkor Raymond E. Feist, ott azért több minden történik / 300 oldal 😊
Egyetlen aprócska hiba, hogy a szerzõ tavalyelõtt meghalt, mielõtt befejezhette volna, kb. 2 regénnyel a ciklus vége elõtt. Én azért még reménykedem, hogy húga/fia vagy a kiadója összerendezi az iratait, és kiadják a végét is.
hát nem egykét napos elfoglaltság
az elsõ száz vagy akár kétszáz oldal után nem ér ítélni. az elsõ könyv csak alapozó, utána indul be Jordan, és mutatja meg, hogy miért a nagyok között tartják számon.
az ötödik-hatodik könyv körül elkezd nagyon terjedelmes lenni, ami egyeseknek bizony könnyen az agyára mehet, de ha valaki nem izgatja magát emiatt, az szerethetõ fantasy regényfolyamra lel. (aki nem bírja, ha egy könyvben 200-300 oldalon keresztül "alapozás" folyik csak, az meg elátkozza majd Jordant. egyébként sokszor leveszem a könyveket a polcról, hogy "csak azt a jelenetet, amiben..." elolvassam még egyszer, de ha az egész sorozatot kéne újraolvasni, akkor lehet, hogy inkább passzolnék.)
olvass david gemmelt az elég egyszerû😄
\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"
nagyon jó
akár történelmi is lehetne, alig van benne fantasys elem, szörnyek mágia vagy ilyesmi.
gardens of the moon tele van ilyenekkel, szinte felfoghatatlan az elején az egész😊
de megéri átrágnod magad rajta mert aztán jön a 2. 3. kötet amik baromi jók, aztán 4.5
ez 10 kötetes lesz és angolul asszem a 8. vagy 9. kötet jelent meg eddig
Köszönöm a jotancsot 😄
ha esetleg a malazai bukottak könyvét is olvasod, na nekem ez a 3 áll az elsõ helyen
Nekem õt ajánlottak George Martin után és a kettõ nem egy kategória.
De mondom, valamiért megfogott a könyv csak felek tõle, ne legyen gyenge mert tûdnek mást is olvasni.
De elkezdtem kõrbe olvasni és sokan tartják jónak tehát folytatom 😊
az egyik legnagyszabásúbb, és leghosszabb fantasy regénysorozat
méretébõl adódóan nem illik az ilyet az elsõ 100 oldal vagy akár csak az elsõ könyv alapján megítélni.
lehet mondani hogy tele van régebbrõl ismert dolgokkal, dehát mutass nekem 5 fantasy könyvet amelyik nincs, azok is újak, nem lassan 2 évtizedesek. Mikor Robert Jordan elkezdte írni ezt a sorozatot, nagyon gyerekcipõben járt még a fantasy.
Rengeteg újítás is van benne egyébként, nem csak klisékbõl áll, nem a jó gyõz és nem happy end mint a legtöbb szemét.
A sorozatból még egy könyv van hátra amit Brandon Sanderson ír meg, mivel Robert Jordan betegségben meghalt mielõtt befejezhette volna a könyvet
bár ez már kezd függõséggé válni,vagy te nem igy látod?
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Nem találtam Robert Jordan topikot ezert csináltam egyet.
Ki más olvassa/olvasta ezt a sorozatot?
Eléggé gyengus fantasy mese... tele van mar régebbrõl ismert dolgokkal, viszont igaz, hogy ezt 1990-ben írta. Elkezdtem olvasni és valamiért megfogott de olvastam mar ennél sokkal jobbat is. (lasd pl George RR Martin)
Az lenne az elsõ kérdésem, hogy lesz ez jobb is? Mert ugye alitolag mar majdnem 12 könyv is megjelent a sorozatban szóval annyira rossz nem lehet... nem?