Becsület és lelkiismeretesség

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

REPS0L
így van, én is most lógok suliból, de a büdös életbe nem fogom ezt elmondani az offõnek 😄
De barátokkal, családdal minden ok, mindent elmondok (ami rájuk tartozik)

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Pluskast
Igen, tény ls való, hogy vannak bizonyos dolgok az életben amin nem lehet változtatni. Többek közöt azokon a körülményeken sem amiket leírtál. Azonban - visszakanyarodva a témához - nagyon kevés ember létezik szerintem a világon aki minden körülmény közepette becsületesen és lelkiismeretesen él. Szerintem nincs is olyan. Mert lehetsz te a munkádban lelkiismeretes és becsületes de viszont a magánéletedben nem biztos (tapasztalat) és fordítva.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

<#eljen>

Aquir
Tudod mitõl függ minden, de tényleg.. minden?

a körülményektõl.
a körülményektõl függesz, viszont te is körülmény vagy, csak hogy te magad vajmi keveset tudsz számottevõen változtatni, ha az élet elbánik veled. Pl. eleve született szellemi fogyatékosként vagy halálos betegként nem éppen tudnál akármit is tenni

Kezdve onnan, hogy milyen élõlény vagy, kezdve onnan, hogy melyik bolygón, egészen addig, hogy egy kicsike atom egy még kisebb részecske miatt valahol kicsierélõdött a DNS-edben, ami éppen végzetes, és ezért halálos betegségben fogsz meghalni

A körülményektõl.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Pluskast
Ami nagyban függ a világfelfogásodtól és a neveltetésedtõl is.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Aquir
A lelkiismeret egy íránytû a "jó" felé, és korlát egyben, nehogy túl messzire menj.
Ezt nem te választod. Te általad létezik, viszont õ határoz meg téged! :p

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Szeretném kikérni mindenki véleményét errõl a témáról, hogy aztán összevethessem a magam által alkotott gondolatokkal.

0Fritz0
"ebben a világkorszakban eleve mindenki sáros"

Mintha ez a korszak annyira más lenne, mint az eddigiek.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

házidolgozat? <#ticking>

fifi
becsületességgel a mai világban kevésre mész nagy általánosságban, max. magadat nyugtadhatod vele...
sztem...
sry

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Montanosz
keresztény vagyok, eleve igyekszem ezen elvek szerint emberkedni.
persze ebben a világkorszakban eleve mindenki sáros, romlott természetû.
kétszóval: nehéz de lehetséges.
bár szinte mindkét fogalom ki üresedett, nem trendi, szinte gúnyszó lett....

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Petka
Eleve az országban kevés akad.

Sephi
Rossz ötlet. Ezen a fórumon ilyen kevés akad.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy légyszíves ezzel a két témával kapcsolatban írjátok le saját véleményeteket, és ha tudtok linkeket is szúrhatnátok be. Segítségeteket elõre is köszönöm!

← ElőzőOldal 2 / 2