19
-
#19 A mebroot trojai ellen nem sokat tehet a nod vagy barmilyen tuzfal, ugyanis a fereg a boot sector ele masolja be magat a merevlemezen, tehat mar az elott elidul, mint a windows vagy barmelyik virusirto vagy spyware... -
MrImy #18 Hát izé, egy kicsit elképzelhetetlen a dolog, mivel ez a böngészők hibáit teszi felelőssé, akkor azt meg miért nem javítják.
Ami valószínűbb, hogy beépül a webszerver és a böngésző közé a cucc, akkor meg programnak kell lennie és protokollanalizálóval rendelkeznie, ami "értelmezi" a HTTP protokollt a megfelelő helyen módosítja, így tényleg azt hiszi/hiheti az ember, hogy ezt a weboldalt olyanra írták meg, amilyen.
A legjobb megoldás, hogy csak akkor adjunk meg email jelszót és banki belépést, ha meggyőződtünk arról, hogy a böngésző titkosított (https) protokollon használja az adott oldalt, mivel az így titkosított adatok feltörése már igényel némi erőfeszítést, amit akár laikusként is észrevehetünk. -
MrImy #17 A beletörődés a legkézenfekvőbb megoldás. -
torcipepe #16 vettem NOD-ot, ezenkívül mit tehetek én, programozásban nem jártas user?? -
#15 "Nem Windowst fertőz,"
"Géptől, op. rendszertől, sőt még böngészőtől is független lehet"
"Torpig, also known as Sinowal and Mebroot, is a type of Trojan horse which can affect computers using Microsoft Windows as their operating system"
Forrás: Wikipedia - Torpig
"Troj/Torpig-A
...
Affected operating systems: Windows"
Forrás: Sophos
"Win32/PSW.Sinowal.Gen
Platform: Win32"
Forrás: Eset -
bvalek2 #14 Akkor a böngészőről lett volna szó. Ezek a kártevők mind Windowsos futtatható állományok. Ezért veszélyes egy homogén hálózat, mint az Internet, az ilyen programok mindenhol elindulnak, mert mindenhol van Windows. Ha a Linux és a Mac jobban elterjedne, az nagyban akadályozná a Windowsos kártevők terjedését is. -
#13 Ez érdekes cikk, de hol a megoldás? Vagy egyszerű? Ne netezünk és nem lesz baj. :) -
#12 A böngésző működteti nyílván. Géptől, op. rendszertől, sőt még böngészőtől is független lehet, ha valamilyen elterjedt webes szabványt követő nyelven írták. Tehát ha Spectrummal lépsz be a netbankodba, akkor is ellopja a jelszavad, max. a Spekrumnak lesz 2 óra, mire a titkosított adatforgalmat (https) megrágja... -
#11 énmeg maradok az Spectrumnál...igy akkor fix nemleszek vírusos ugye???? -
bvalek2 #10 De valamin csak fut, ugye professzor úr?
Linuxot kell használni, és kész. -
krk #9 A szlovák ***32 vírusadatbázisában a Sinowal ötvenszer, a Mebroot pedig harmincötször lett frissítve.
Ennyit a zavartalan garázdálkodásról. -
frederick01 #8 szerintem meg te nem értetted meg. -
PainKiller69 #7 Úgy látom te nem értetted meg a hírt! Nem Windowst fertőz, hanem weblapokat módosít amiket megnyitsz a böngésződben! Úgyhogy akár a hiper-szuper qrva drága Mac-en is simán megtalálható. Na bazz... -
FlyingV #6 ezért kell Macet használni. Na jó, vagy Linuxot:) -
Munemori #5 felbukkanása óta mintegy félmillió személyes bejegyzést, számlaszámot, belépőnevet és jelszót, illetve egyéb információt tulajdonított el.
Csak azt nem értem, hogy ezt honnan tudják ilyen pontosan. -
#4 JAJJ MI VAN HA MEGSZEREZTÉK AZ SG-S JELSZAVAM JAJJJ -
Déta #3 Csak a gépe... -
csimmasz #2 Most akkor a virus irtók nem tudják leszedni vagy mi?Ha viszont igen akkor hol a hír?
Aki nem használ virus,trojai spyware irtót az megfertőződik?
-
Etinger #1 Úúúúú vazze!!!! És csak most szóltok? :)