57
  • G_ArchAngel #17
    tobbek kozott, nem eppen angolok es britek kozul kerulnek ki, ettol fuggetlenul minimum 10 GBP-t megkeresnek orankent, ami 35 oars munkahettel is 1400 GBP megkozelitoleg...
    otthon egy epiteszmernok nem keres ennyit...

angol nekik annyi eleg, amivel felfogjak, hogy melyik teruletre vannak kiosztva...
  • babajaga
    Nem érted hogy mire válaszoltam? Amúgy milyen nyelven beszélnek az angol köztisztaságiak? Talán szuahéli nyelven?
  • G_ArchAngel #15
    Hol?
    Angliaban biztos, hogy nem...

De ennek mi koze a rendorseg es fotosok kozotti viszonyhoz?
  • babajaga
    Hogy mondhatod? Hiszen még az utcaseprő is beszél angolul.
  • G_ArchAngel #13
    Igen? Nekunk nem sikerult ezt eszrevennunk, pedig otthon sem a letminimum kozeleben tengodtem...
    Rovid lista lenne, ha felkellene sorolnom, hogy mi hianyzik Magyarorszagrol a szeretteimen, kutyaimon, barataimon kivul: a Balaton-felvidek es Budapest. Lista vege. En europai polgarnak erzem magam, se magyarnak, se angolnak - europainak.

Mondjuk ez a topic nem arrol szol, hogy Angliat kell leszolni, egyszeruen a rendori tulkapaskrol van szo a fotosokkal szemben. Ez Magyarorszagon is megvolt, csak kisebb mertekben es az iranyitott sajtonak hala nem is igen kerult tobb felszinre, mint mikor a Fradi meccs utan elvertek egy fotost...
  • cateran
    Majd rájössz....:D A pénzen kivül szvsz minden alacsonyabb szinten van,mint Mo.-n..a helyiek főleg
  • Ferrer
    Így van, az anarchia lenne, és ettől még Anglia tök jó ország, én is ki akarok majd szökni oda.
  • babajaga
    Tévedésben van aki azt hiszi hogy az a demokrácia hogy mindent megenged.
  • remark #9
    A "terrorizmustol" nem a rendorseg fog megvedeni. De ezt a temat nem hiszem hogy most mi korul fogjuk jarni. Informalodj.
  • G_ArchAngel #8
    Az en lakotarsam szerencses volt, mert lekeste a King's Cross-i halalmetrot - sok britben mely nyomokat hagyott az a nap, igy teljesen ertheto, hogy minden fronton probaljak felvenni a terrorizmus ellen a harcot - a baj inkabb a stilusssal, reagalassal es a helyzet kezelesevel van.

Ha odajon hozzam egy rendor es megkerdezi, hogy mit es miert fotozok, akkor merlegelje a valaszom es igyekezzen baratsagosan kezelni a helyzetet - anno errol voltak hiresek az angol rendorok. Megmutatom a kepeket is, amit keszitettem, de ilyenkor gondolja at, hogy az adott epuletrol - teszem azt egy birosag epulete - mennyi foto talalhato az interneten, az enyem csak egy a sorban.
    Fogadja el, hogy engem, mint epiteszeti remek erdekel, nem mint celpont, mert akkor statikai terveket tanulmanyoznek - homlokzati fotokbol egy terrorista sem allapitja meg a tartoszerkezet gyenge pontjait...
    Raadasul nem is vagyok angol es rendelkezem nemzetkozi (fotos)sajtoigazolvannyal, irja fel a szamomat, ellenorizzen le, de ezt emberkent tegye, ne pedig masok elott nyomjon fel a kirakatuvegre...
  • remark #7
    "Megertem az indokokat..."

En meg nem. Es remelem sokan igy vannak meg vele. (Hogy ettol automatikusan gyanus szemely valik belolem? Kap**k be!)
    En ugy nottem fel, hogy szulovarosomban az "elnyomo szervek" irodai kornyeken elhelyezett "fotozni tilos" tablat meglatva mindig arra gondoltam, hogy vajon meg mit tilos, es mibe fognak belekotni. Nem volt valami jo erzes, de az meg egy masik rendszer volt. Eltelt par ev, "nincs" elnyomo szerv, tombol a demokracia, es rosszabb a legkor mint akkor volt...
  • Glutamin
    Paranoiás angolok. Reszkessetek csak a félelemtől

Egyébként van eredménye ennek a megerősített ellenőrzésnek. Arról is volt már korábban cikk, hogy london valami iszonyat módon be van kamerázva.
  • G_ArchAngel #5
    pedig a bobbykat pont lehet fotozni, ha elotte megkered oket...
  • 05lampard
    2 éve engem is lecharge-olt egy Bobby a Trafalgaron, amikor lefényképeztem messziről... Hülyekocsog.
  • G_ArchAngel #3
    az, itt meg megdobaltak, mikor marcius 15.-en kimentem Danival unnepelni, igaz PRESS mellenyben, de volt rajtam kokarda...
  • Blasta
    Költözz Magyarországra, ott tökjó fotósnak lenni!!!
  • G_ArchAngel #1
    "A filmszalag vagy memóriakártya lefoglalható, de a rendőrségnek nincs joga töröl(tet)ni a képeket, vagy megsemmisíteni a filmet."

De jo!
    Akkor csak 2db 100 GBP-os kartyat tudok elbukni...

Rengeteg civil szervezet kezdte el vedeni a fotosok jogait, mert addig fajultak a rendori tulkapasok, hogy hivatasosok munkajat is ellehetetlenitettek.
    Megertem az indokokat, de mint a cikkben is ideztek, egy terrorista nem pro dslr vazzal van kivonulni kepet kesziteni a celpontrol, hanem kompakttal igyekszik beolvadni a tomegbe.

Mindenesetre elertek, hogy lassan nem merem elovenni a gepemet az utcan, mert annyiszor olvastam indolkolatlan elkobzasrol, hogy inkabb a fotozasrol mondok le es csak studioban hasznalom a felszerelesem