17
  • dez
    #17
    Na akkor mondd, mi volt BenceYCE hatalmas életbölcsessége, amit én képtelen vagyok felfogni?

    De előbb válaszolj: miért is kell a retket és a tv2-t nézni, ha egyszer olyan a műsor, amilyen? A kisnyugdíjasokkal való szolidaritásból?

    Biztos én vagyok a hülye, de a hozzászólásod második felét ugyancsak nem értem. Te azt írod, nincs idő semmire, BenceYCE meg azt, napi 25 filmet akar nézni.
  • horko
    #16
    dez barátom, te szerintem egy árva büdös vak hangot nem értettél abból amit BenceYCE írt.
    ...de kielemezted mint az iskolai dolgozatokat a magyar tanár.

    Nem is fogok belemenni úgysem fogod megérteni.

    Azok amiket a 13# ban írtál, töredéke sem annak ami valójában van. És színvonalas is!

    A kérdés csak az, hogyha azt a filmet (természet-it, vagy szirupos csöpögö, büz-göz, koncert, netán XXX búvárosast, tök-mindegy: szinvonalas vagy nem)amit a HBO havonta 6-16-26 x ismétel esetleg egyszer megnézel, még mindig marad 22222, általad biztosan színvonalasnak nevezett lecsó amire sosem lesz idöd.
    Mert..., ha beledugod is a fejed a skatujába, snem lesz elegendö idöd (hálistennek) megnézni annak a tömérdek fosnak az egyvelegét amit az egyre egyformább világcsatornák kiokádnak magukból...


  • dez
    #15
    "A kereskedelmit nem tudom, hogy hogyan olvasod közszolgálatinak, de Te tudod."

    Ha rendszeres híradót sugároz, akkor közszolgálati szerepet IS vállal. Pl. ez a feltétele, hogy egy adó FTA földfelszíni sugárzásra kerüljön. Vagy valami ilyesmi van, nem tudom pontosan.

    "Sosem volt alapcsomagunk. HBO-n kívül mindig volt minden. (Már amit adnak.) Az általad leírt csatornák többségéről hallottam."

    Akkor marad a hibás távirányító... :)

    "Most jut eszembe, hogy egyszer réges-rég volt HBO-nk. Asszem elég változatos volt azért a pénzért amit elkértek. Átlag 6x adtak le egy filmet egy hónap alatt. Azt hiszem ez magáért beszél."

    Szerintem ebben nincs semmi különös. Nem mindenki ül egész nap a tévé előtt. A 6-ból egyszer viszont talán rá is ér. (Rögzítője sincs mindenkinek.)

    "Mindemellett továbbra sem értem, hogy amikor ilyen olcsón lehet filmet kölcsönözni, miért fizetnek az emberek továbbra is a reklámért. Havi pár ezer forintért heti 9 filmet lehet kihozni."

    Talán mert nem csak ilyen filmek vannak a világon... Te sosem nézel dokumentum-, természetfilmeket, és más effélét?

    "Én választok és várom ama csatorna nevét amelyik ezzel lépést tud tartani. Most bedig beszéljünk arról, hogy az én problémám egy a sok közül. A listádból tekintve Te kábeltévével a seggedben születtél, aminek mindanyian örülünk persze. De ha sikerül legyőznöd az egódat és kinyitod a szemedet, észre veheted, hogy vannak emberek még rajtad kívül akik nem madzaggal az ánuszukban jöttek világra. Cserélj egy nyögdíjassal és kíváncsian várom, hogy hány tv csatornát fogsz nézni. Azért a pénzért amit meg csupán csak egy életen át fizettek adóként, azért megkapják a jól megérdemelt Győzikét és Balázskát."

    Ez miért a te problémád? Azt mondtad, sosem volt alapcsomagotok? Vagy ennyire a szíveden viseled a nyugdíjasok tévés sorsát? Easetleg te vagy a kisnyugdíjasok érdekvédelmi szervezetének szóvivője?

    Amúgy az m1, m2-n évek óta rendszeresen elég jó műsorok vannak, szóval nem értem ezt a retek+tv2 only dolgot.

    "Arról pedig, hogy mi elérhető torrenten és mi nem, arról ne nyissunk vitát, mert ezt Te sem gondoltad komolyan. Akat egy-két vállalkozó szellemű ember aki elég nagy gyűjtő. Legfeljebb Te nem tudsz róla."

    Kb. 5 éve torrentezek, némileg ismerem a kínálatot. Sokminden van, de nincs minden. Ráadásul sok dolog csak a 25. zárt oldalon van.
  • BenceYCE
    #14
    A kereskedelmit nem tudom, hogy hogyan olvasod közszolgálatinak, de Te tudod. Sosem volt alapcsomagunk. HBO-n kívül mindig volt minden. (Már amit adnak.) Az általad leírt csatornák többségéről hallottam. Most jut eszembe, hogy egyszer réges-rég volt HBO-nk. Asszem elég változatos volt azért a pénzért amit elkértek. Átlag 6x adtak le egy filmet egy hónap alatt. Azt hiszem ez magáért beszél. Mindemellett továbbra sem értem, hogy amikor ilyen olcsón lehet filmet kölcsönözni, miért fizetnek az emberek továbbra is a reklámért. Havi pár ezer forintért heti 9 filmet lehet kihozni. Én választok és várom ama csatorna nevét amelyik ezzel lépést tud tartani. Most bedig beszéljünk arról, hogy az én problémám egy a sok közül. A listádból tekintve Te kábeltévével a seggedben születtél, aminek mindanyian örülünk persze. De ha sikerül legyőznöd az egódat és kinyitod a szemedet, észre veheted, hogy vannak emberek még rajtad kívül akik nem madzaggal az ánuszukban jöttek világra. Cserélj egy nyögdíjassal és kíváncsian várom, hogy hány tv csatornát fogsz nézni. Azért a pénzért amit meg csupán csak egy életen át fizettek adóként, azért megkapják a jól megérdemelt Győzikét és Balázskát. Arról pedig, hogy mi elérhető torrenten és mi nem, arról ne nyissunk vitát, mert ezt Te sem gondoltad komolyan. Akat egy-két vállalkozó szellemű ember aki elég nagy gyűjtő. Legfeljebb Te nem tudsz róla.
  • dez
    #13
    Bocs, nem közszolgálatik, hanem közszolgálatot is ellátó (híradó) kereskedelmik.

    Másodjára sem találtam benne többet, mint hogy ti világéletetekben az alapcsomagra fizettetek elő, vagy szobaantennátok van. (Azt nem feltételezem, hogy valamilyen oknál fogva képtelenek vagyok más csatornára váltani. Bár az még lehet, hogy rossz [volt] a távirányító, és lusták voltatok odamenni a tévéhez.)

    Ezekről hallottál már? MGM, Filmmúzeum, AXN, AXN Crime, AXN Sci-fi, Zone Europa, Film+, Film+2, Hallmark, Spektrum, National Geographic, National Geographic Wild, Discovery Channel, Discovery Science, Animal Planet, History Channel, Viasat Explorer, Travel Channel, Da Vinci LEARNING, TV Paprika, TV Deko, Sorozat+, HBO magyar, HBO 2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2, + ezek némelyikének HD-s változata, hogy a sport és zenei csatornákról (pl. Mezzo, és a VH1 is jó) ne beszéljünk.

    Egy csomó olyan, minőségi film is megy, ami torrenten nem elérhető.
  • BenceYCE
    #12
    Egyetértek!
  • BenceYCE
    #11
    Olvasd el még1x, ok?
  • dez
    #10
    Nálatok csak ezek a közszolgálatik foghatók? Szegény!
  • dez
    #9
    120e-ért Full HD-t?
    Max. 82cm-es lehet. Ilyen méretben nem létfontosságú a Full HD. Már a "kis HD", azaz az 1280x720 is sokkal jobb, mint az SD (720x~350 16:9-ben).
  • szombi
    #8
    ezért: ÉLJEN A TORRENT!

    A JOGVÉDŐKET MEG RÁ KÉNE KÜDDENI A TÉVÉCSATORNÁKRA AZ ÁLTALAD LEÍRTAK MIATT!!!

    ps: engem speciel a reklám-hang kompresszor idegesít, vagyis egy halk film után
    ha jön a reklámblokk, szétmegy a fülem. ezért énse nézek televi-t kb. 3 éve!!!!!
  • BenceYCE
    #7
    Ilyen az élet?

    Annak idején két kézzel rimánkodtam, hogy legyen annyi pénzem, hogy vehessek egy olyan gépet amin könnyen lehet rögzíteni Édesanyám várva várt péntek esti Dallas-át. Nem jött össze. Természetesen azért nem mert úgy mint másnak sem, úgy nekem sem volt ilyen gépre pénzem. Pedig a VHS helyett jobb lett volna. Mire lett egy ilyen gépem, véget ért a Dallas. Mire véget ért a Dallas, bejött a divatba, hogy 12x kell az egy órás filmet megszakítani, hogy megnézhessem a várva várt fostospelenkát és a véres, hüvelyváladékos, gombás betétet vacsora közben. Az átmenet lassú volt, de legalább az újabb még "érdekesebb" sorozatot átpörgetett reklámmal nézhette Anyám kazettáról. Emléxem ama gyönyörű napra amikor megkértem Anyámat, vigye a TV-t a szobámból és csináljon belőle virágtartót, különben én csinálok belőle akváriumot. Virágtartó lett.
    Bevonultam. Addig nem hittem volna, hogy létezik olyan, hogy kényszer tévézés. Felelevenedtek bennem a vasárnap reggelek gyerekkoromból amikor is walt disney ment a WC csatornán. (értsd lila fingom nincs melyiken). Akkoriban még volt jelentése a péntek vagy szombat esti filmnek, mivel annak lehetett nevezni. Azóta leszoktak a kereskedelmi tévék az A és B kat.-ás filmekról és élvezhetjük a C és D kat.-át. Ami még ezt is felülmúlja, azok a lagymatag f@szlágyító show(?)műsorok. A familiárisan pigmentált gYŐZIKÉtől az Anyátok köztig a kissebbségfelkaroló mAunikáig rengeteg színes műsor közül választhatunk. Mire elér hozzánk a minőségi kép szele, addig rég feledésbe merül a minőségi műsor. Legyen a szlogenünk:

    "Mikroszkóppal is vizsgálhatja, milyen jól mutat a szaron a tejszínhab!"

    Tehát...:

    ILYEN AZ ÉLET!
  • qetuol
    #6
    persze a full hd INPUT azt jelenti, hogy képes full hd-t fogni (input). meg is jeleníteni a full hd OUTPUT képes lol.
  • atomkrumpli
    #5
    de legalább nem SD és kevesebbet fogyaszt mint a régi :-)

    vásárlás előtt nagy hiba kihagyni az internetet, sok turpisság kiderülhet és talán hamarabb kiszúrod hogy valami gyanús a termékkel, még egy pár ezer forintos tételnél is megéri megnézi a neten mit írnak róla és mennyibe kerül.
  • Ferrer
    #4
    Fullhádé helyett én inkább annak örülnék, ha nem csak néhány csatornát élvezhetnénk sztereó hanggal. :D
  • roliika
    #3
    A full HD készülék? Mármint TV? Aligha.

    Ja tényleg...vettünk egy LG TFT TV-t valami 110-120 000Ft volt, és ott virít rajta, hogy FULL HD 1080p input. Gondoltam FULL HD. Hát a nagy szart. 1280*720 ennyit tud max. :D Az 1080*1920 -tól kicsit messze van.
  • atomkrumpli
    #2
    antennadigitál felmérése szerint már 10% felett
  • roliika
    #1
    "a tévénézők 40%-ának - ugyanis csupán ennyi lakos rendelkezik megfelelő készülékkel" Hm. Nálunk ez talán 1-2%.